Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Relatie met aandacht

Home - Profile - Archives - Friends

Voorstel blogje

Posted on 15/5/2014 at 11:13 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb altijd respect gehad voor mensen die een weblog zijn begonnen en waar mensen met smacht op zitten te wachten tot er een nieuw en interessant en brekend blog verschijnt. Mijn weblog zal waarschijnlijk niet dit kunnen bereiken. Wat ik hier wel mee wil bereiken, is wat meer begrip en wat minder vooroordelen.

Laat ik mij als eerste even voorstellen, om het ijs te breken. Mijn naam is Marije en ik ben 21 jaar. Ik woon in het centrum van Groningen, op een plek waar mijn vrienden erg jaloers op zijn ( waarom vermeld ik dit? Geen idee, misschien alvast een poging om indruk te maken). Ik woon samen met een hele lieve jongeman, maar ook een moeilijke jongeman. Ik ben gestopt mijn studie MWD om straks CMV te studeren. Verder doe ik vrijwilligerswerk bij Bijzondere Locaties Groningen en ben ik ook half vrijwilliger bij MJD. Tenslotte hou ik van dansen, koken, films kijken, goeie muziek luisteren, festivals bezoeken, een lekker speciaal biertje drinken en druk bezig zijn.

Nou, hopelijk is het ijs gebroken. Laat ik nu naar het punt toewerken waarom ik in godsnaam een weblog ben begonnen. Ik hoop stiekem dat dit een enorm succes wordt, dat mensen het hebben over ' het meisje genaamd MJW dat een eyeopener is' , maar verder geen druk hoor mensen. 

De reden dat ik deze weblog ben begonnen, is een klein vooroordeel uit de wereld helpen. Het vooroordeel dat een relatie met iemand met een beperking niet succesvol kan zijn en alleen maar moeite kost. Dat ik net gek ben om met zo iemand een relatie te beginnen, want ik kan toch veel beter krijgen? Laat ik eens uitleggen waar ik het over heb, voordat jullie al een beeld krijgen van een kwijlend persoon in een rolstoel waarvoor ik 24/7 mag zorgen.

Mijn vriend is ernstig slechthorend. Ja dus? Nou dit betekent dat hij met gehoorapparaten in één op één gesprekken kan volgen, maar alleen als de omgeving stil is, als er voldoende licht is, als er langzaam en duidelijk gearticuleerd wordt en als hij zelf ook aandachtig luistert. Zonder gehoorapparaten is hij doof en kan hij iemand alleen verstaan als diegene redelijk luid wat in zijn oor roept. Wat heeft hij in zijn leven bereikt als ernstig slechthorende: talloze pogingen om een studie te volgen, nu eindelijk bijna klaar met bedrijfsadministratie en plannen om daarna hbo kust- en zeemanagement te volgen, pakketjesbezorger bij Selekt Vracht, de eerste Nederlandse dove duikinstructeur van Nederland.

Nu jullie weer.

Wat betekent dit voor mijn relatie volgens anderen? Rekening houden met stemgebruik, omgeving, aandachtigheid, geduld hebben, veel herhalen, miscommunicatie, ruzie, onbegrip, frustratie. En dit is precies wat mensen van de buitenkant zien. Maar dan ook alleen maar deze aspecten.

Wat zie ik in mijn relatie? Rekening houden met stemgebruik, omgeving, aandachtigheid, geduld hebben, veel herhalen, miscommunicatie, ruzie, onbegrip, frustratie, enorm veel lol samen, af en toe toch goede gesprekken, enorm veel liefde voor elkaar, samenwerken, samen dingen beleven, samen huilen, samen genieten van muziek en goeie seks ( Ja Nederland hea, dit willen mensen altijd weten).

Natuurlijk hebben mensen gelijk, het is ook vermoeiend om dingen vaak te moeten herhalen. Het is ook frustrerend als ik denk dat hij iets heeft meegekregen en het blijkt niet zo te zijn. Het zorgt ook voor ruzie als hij zonder het te vertellen zijn apparaten heeft uitgedaan en ik 5 minuten zit te lullen en op reactie aan het wachten ben. Maar het is ook heerlijk om thuis te komen en hij zit op de bank. Het is ook heerlijk om samen te koken ( nee dat is niet waar, ik ben een controlfreak die zelf alles wil doen in de keuken) en samen te eten. Het is gezellig om samen een goeie film te kijken en daarna erover te praten. Het is leuk om samen te winkelen en te kijken of we elkaars kledingsmaak kennen. Het is super leuk om samen gezellig naar bed te gaan en ......

Dit probeer ik elke keer uit te leggen tijdens het uitgaan als een jongen iets met mij probeert en ik zeg dat ik al een vriend heb. Dat is vermoeiend. Het is vermoeiend om een soort van verantwoording te moeten afleggen voor de keuze van mijn relatie. Het is vermoeiend om mensen ervan te overtuigen dat het echt wel goed zit tussen ons, maar dat het moeite kost en er vaak frustraties aanwezig zijn.

Maar mensen, laten we eerlijk tegen elkaar zijn: geen enkele relatie is toch perfect? En als dat aan de buitenkant wel zo blijkt te zijn, nou dan hebben deze mensen een verdomd goede masker op!

-MJW-

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer