Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Leven met Fibromyalgie 

Op weg naar een betere toekomst

07:13, 12/7/2011  ..  0 comments  ..  Link

Hoi Iedereen!

Even een update in mijn leventje.

Vandaag naar de huisarts geweest, kan het nooit zo goed vinden met de huisartsen in deze praktijk. Behalve de 2 artsen die nu met pensioen zijn, helaas kan ik daar uiteraard niet meer naar toe.
De huisarts die ik vandaag had, heb ik al een paar onenigheden mee gehad. Mijn schoonmoeder is meegegaan, en ineens deed hij heel normaal. Hij wilde ineeens alle onenigheid de wereld uithalen, waarop ik geantwoord heb dat ik een verwijsbrief wil naar een specialist, voor  mijn fibromyalgie. En dat ik op zoek ga naar een andere huisarts. Hij snapte hier niks van, dus heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik me bij hun net een nummertje voel( ik weet dat dat tegenwoordig wel zo is, maar een beetje respect tonen voor je patiënt is niet weg) Hij probeerde me met alle macht daar te houden door te vragen of we er niet wat aan konden doen. Ik heb nogmaals gezegd tegen deze meneer, Nee mijn besluit staat vast.

Mijn verwijskaart heb ik wel gehad, en dus ben ik gelijk gaan bellen naar het MCA in Alkmaar. Daar heb ik een afspraak staan voor een second opinion, op 10 augustus! Dat gaat redelijk snel.

Ik hoop dat deze arts mij meer duidelijkheid kan gaan geven, en mij niet als een nummertje gaat behandelen!

 

See ya guys next time! MarcellaVoorstellen en uitleg FIbromyalgie

11:20, 11/7/2011  ..  0 comments  ..  Link

Ik zal beginnen met me voor te stellen.

Ik ben Marcella, 20 jaar, Ik kom uit Den Helder. Op mijn 16e heeft de reumatoloog de diagnose Fibromyalgie vastgesteld bij mij.

Ik nu 

Wat is Fibromyalgie nou eigenlijk en hoe voelt dat?
Fibromyalgie is een vorm van reuma, (weke-delen reuma) Je kan deze pijn ongeveer vergelijken met een ontzettend zware griep, waarbij je hele lichaam zeer doet. De ene dag gaat het goed, de volgende dag gaat het slecht. Wat ik hiermee bedoel is, de ene dag voel ik me hartstikke lekker, en vrolijk en doe ik gezellig mee met de dingen die ik kan doen, terwijl de dag erna of 2 dagen erna ik dan helemaal chagrijnig ben, en onwijs veel pijn heb, waardoor ik ineens niets meer kan doen.

Op het moment dat ik dit typ, heb ik weer een slechte dag, veel pijn in mijn rug, veel pijn in mn heupen en last van mijn ademhaling. 4 jaar geleden toen ik de diagnose kreeg, kon ik heel veel. Ik had het gevoel alsof ik de hele wereld aankon. Uitgaan was superleuk en gezellig, ik had de grootste lol. En dacht dat fibromyalgie niet zoveel gevolgen zou hebben.Op mijn 16e nog volop bezig met de lol.

Helaas is het tegenover gestelde waar.

Het moment dat ik vertelde aan mijn vrienden dat ik fibromyalgie had, en dus echt zou moeten oppassen met wat ik wel of niet kon doen, en dat ik er rekening mee moest houden dat ik niet altijd meer ver van te voren mijn afspraken kon plannen. Dit was voor mij een klap, voor hun evengoed. Helaas, door mijn aandoening kon ik niet altijd meer gezellig mee, niet naar het strand, niet naar de stad, niet uitgaan. Zelfs een film kijken vond ik soms vermoeiend. Ik voelde mij steeds meer buitengesloten van de mensen waarmee ik om ging. Ik voelde mij niet gesteund. Het leek wel alsof mensen mij raar begonnen te vinden om wat ik met me mee droeg.

Mijn leven is nooit makkelijk geweest, vroeger ben ik veel gepest. Ik dacht op die momenten dat dat het ergste was wat er kon gebeuren.
Doordat ik mij niet gesteund voelde, kregen mijn vrienden en ik steeds meer irritaties, meer wrijving in de vriendschap, wat uiteindelijk leidde tot grotere ruzies, en uiteindelijk het stuklopen van vriendschappen.

Vanuit daar ben ik op mijn 18e ook gestopt met mijn opleiding, dit was meerendeels omdat mijn lichaam de opleiding Verzorgende niet meer aankon, en wederom de steun van anderen die ik miste.
Hierna heb ik een hele tijd thuisgezeten, en nagedacht wat ik moest gaan doen, met die pijn, en altijd de ongeloof van andere mensen. Want je kunt de pijn immers niet zien!

Ik heb een uitkering aangevraagd, via het uwv kreeg ik een coach toegewezen. Zij heeft mij geholpen met een keuze te maken, wat niet te zwaar voor mijn lichaam zou zijn, maar ook niet te saai. Ik heb een opleiding gevolgd van ongeveer een jaar.

Vanuit mijn opleiding kon ik een baan zoeken. Alhoewel ik moeite had om te solliciteren, kreeg ik de tip om te solliciteren bij Stichting Herstelling. Ik ging daar meteen over in gesprek met mijn coach. Zij kende de directeur van het bedrijf, en heeft gelijk gebeld voor een afspraak. In Oktober 2010 kon ik eindelijk aan de gang. Ik was superblij, want het thuiszitten zonder vrienden en vriendinnen was saai. Eindelijk zou ik andere gezichten zien!

Na 2 maanden werken bij Herstelling, kreeg ik een contract aangeboden die per 1 Februari inging. Ik was ontzettend trots, en liet het iedereen gelijk weten! Iedereen feliciteerde mij met deze kans. Mijn coach was ook erg trots op mij, en was blij dat ik deze kans kon aangrijpen met beide handen.

In deze maanden bij Herstelling, voelde ik me zo fijn, ik was zo blij dat ik eindelijk weer wat om handen had. Gezellige collega's, Fijne sfeer. Zelfs mijn vriend heb ik leren kennen. Hij werkte als schilder, en vanaf het moment dat we elkaar zagen was het raak. Wisselende blikken over en weer, waarvan elke keer 1 van de 2 snel het hoofd een andere kant opdraaide om niet te laten merken hoe leuk we elkaar vonden.  Na een paar weken praatten we veel op msn, ik had hem verteld of mijn ziekte. Hij probeerde het gelijk te begrijpen, en zich te verplaatsen in mijn schoenen. Onze gesprekken gingen soms wel door tot 5 uur in de ochtend, waardoor we beide een beetje brak waren steeds. Maar het praten met mike was zo fijn! Hij begrijpt niet alles, maar doet wel zijn best om mij te helpen.

Mike en ik onderweg naar de efteling

Mike en ik samen

Van het een kwam het ander, en we gingen daten. We zouden het rustig aandoen, maar voor ik het wist had ik na een week al gevraagd of hij mocht blijven slapen. Mijn moeder vond dit goed. En sindsdien waren we onafscheidelijk! Elke dag bij elkaar, op het werk in de pauzes samen koffie drinken, soms tussendoor nog een peukie roken samen.

Totdat in half februari, 14 dagen na mijn contract duidelijk werd, dat Herstelling failliet was.

Dit brak mijn hart zo'n beetje. Ik had eindelijk een baan gevonden, eindelijk mijn eigen inkomsten, eindelijk het gevoel van ik kan zometeen mijn leven opbouwen. Deze droom werd een nachtmerrie.

Herstelling ging hoe dan ook failliet, hoe het verder ging dat wist niemand. We hadden het wel zo'n beetje aan zien komen. De directeur was vaak niet meer aanwezig, de laatste week ging er een werkmeester ineens van de een op andere dag verhuizen met al zijn spullen naar een andere locatie. Eerder werd gesproken over een herplaatsing richting de forten. Dit is uiteindelijk dus niet doorgegaan, en het bedrijf werd failliet verklaard.Mike en ik kwamen dus in een klap beide zonder werk te staan. In het begin vonden we het wel lekker, lekker even vakantie, even tot rust komen. Na een paar weken kregen we een brief dat we nog een keer terug moesten komen naar het bedrijf. Daar zouden we te horen krijgen hoe en wat verder. Ik dacht dat is heel mooi, dan weet ik tenminste dat ik zometeen weer goed terecht kom. Helaas viel deze droom dus ook in duigen. Het gold namelijk alleen voor de mannen van de bouw en schilderen. De rest werd een beetje aan zn lot over gelaten. En zo ik dus ook.

Ik heb mijn coach opgebeld met het officiële nieuws dat Herstelling niet meer was. Nu 5 maanden later. Zit ik weer precies het zelfde als 2 jaar terug. Waarschijnlijk mag ik eind augustus via VakWerk aan de gang, maar dit is ook nog maar de vraag.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is hoe Fibromyalgie werkt.

See ya guys next time. MjoAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

Fibromyalgie

Recent Entries

Op weg naar een betere toekomst
Voorstellen en uitleg FIbromyalgie

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer