Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Lieke Bruijnaers Home | Profile | Archives | Friends

Culemborg22/10/2010

Donderdag

Vandaag zijn we naar Culemborg geweest het begon wat minder vandaag door de onduidelijkheid over hoe laat je nou verwacht werd in Culemborg. Ik was natuurlijk iemand die veel te vroeg was maar dit hebben we mooi opgelost om naar naar Utrecht door te reizen!
Toen we uiteindelijk weer terug waren in Culemborg kregen we eerst een lezing over hoe EVA-lanxmeer ontstaan is en uit welke uitgangspunten ze gewerkt hebben. Dit vond ik zeer langdradig en het koste me veel moeite om mijn hoofd er bij te houden. Nadat de presentatie afgelopen was kregen we een rondleiding door EVA-lanxmeer. Dit vond ik de mooiste wijk die we deze dagen gezien hadden, het gras zou wel een keer gemaait mogen worden maar verder was het een mooie wijk. Veek verschillende typologiën van bebouwing en ook de overgangen van de openbare tuin in de prive tuin vond ik mooi vorm gegeven. Door bijvoorbeeld een heuveltje met beplanting. Ook het huis dat volleding ingegraven was vond ik mooi om te zien. Na deze lange dag was ik toch wel weer blij dat we naar huis mochten want 3 dagen door steden heen lopen begonnen mijn voeten toch wel te voelen! Lekker in de trein naar huis en nagenieten van al deze mooi impressies!

Zie voor foto's van deze dag in het album famipix de laatste 5 regels met foto's

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Amsterdam22/10/2010

Woensdag

Vandaag zijn we naar Amsterdam geweest, eerst naar de Zuiderkerk om hier een film te zien over hoe Amsterdam ontstaan is en hierna ook nog de maquette. Hierna zijn we door de hagel doorgelopen naar het GWL terrein waar weer heerlijk het zonnetje scheen. Het zag er behoorlijk dood uit allemaal, maar dit is denk ik wel mooi in de zomer. De concierge van het terrein kwam naar ons toe en liet ons de waterinstallatie zien van hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Hij liet ons ook nog even de hoogste flat beklimmen zodat we een mooi uitzicht kregen over Amsterdam. Nadat we weer beneden waren liepen we door naar het Westerpark. Een mooi park, mooi aangelegd, en ik neem aan dat als het droog is er veel gebruik van wordt gemaakt. We waren redelijk vroeg klaar hiermee, dus kregen we even vrije tijd omvervolgens naar de Noord-Zuid lijn te gaan. Waar we 2 films kregen en uitleg over een maquette. Dit vond ik het minst interessanst van deze dag want voor mijn idee heeft dit meer te maken met VK. Maar ook de films en de maquette van deze dag vertelde allemaal hetzelfde waardoor je toch als snel afgeleid word en je je aandacht er dus niet meer bij kan houden.

Opdrachten:
GWL-terrein: de overgangen van het privaatgebied naar het openbaar gebied zijn hier duidelijk aangegeven, door een hek en een heg. Het blijven toch Nederlanders hé! Dus het loopt niet mooi in elkaar over en dat is natuurlijk wel weer jammer. Maar het is natuurlijk zo wel duidelijk of het privaat of openbaar is.

Westerpark: Dit park bevat verschillende typen groen wat ook in elkaar overloopt, waar we als eerste binnenkwamen was duidelijk een stadstuin, mooie vijver met aangelegde beplanting hier kun je niet echt recreëren maar wel lekker door heen wandelen. Wat verder werd het natuur in plaats van de stadstuin, waar je lekker de hond kon gaan uitlaten of een rondje joggen. Weer een stukje verder werd het weer meer een stadspark een groot open groen veld waar je lekker een balletje kan trappen of gewoon lekker in het zonnetje kunt liggen.

zie voor foto's op famipix vanaf halverwege regel 5 t/m halverwege regel 10

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

rotterdam19/10/2010

Dinsdag

Vandaag naar Rotterdam geweest, begonnen bij het voormalige CIC en zo verder het lijstje afgewerkt.
Le medi vond ik tegenvallen, maar dit komt denk ik vooral door de foto die we te zien kregen bij de presentatie op maandag. Ook pendrecht was nu niet veel aan maar dit komt natuurlijk ook doordat de wijk nog in aanbouw is en er veel modder is inplaats van veel groen. En een groot nadeel van deze dag was toch wel de regen dit geeft alles al meteen een slechtere indruk. De kop van zuid vond ik toch wel het leukste van deze dag omdat je toch wel een mooie skylijn te zien krijgt (en het droog was). Al met al een leerzame dag maar het mocht van mij wat droger zijn!

Opdrachten:
Pendrecht: de kenmerken van deze tuinwijk zijn het vele groen in de wijk, wat er nu eigenlijk nog niet overal is. Maar voor veel huizen liggen veel stroken groen. Door deze opzet geeft je het gevoel van een soort dorpsgevoel je hebt niet het idee dat je in de grote stad Rotterdam rondloopt, en dit geeft voor mij een fijn gevoel!

Kop van Zuid: zie foto zichtlijnen analyse kop van zuid. In deze foto zie je de belangrijkste 3 zichtlijnen, met rood aangegeven.

Le medi: Is een wijkje in Rotterdam met een Marokkaanse architectuur. Dit kunnen we zien op 3 schaalniveaus:
- de geleidelijke overgang van privaat naar openbaar, er is geen duidelijke lijn van hier mag je nog staan en hier niet het loopt dus in elkaar over.
- het buitenleven op het plein, weinig eigen groen dus iedereen gebruikt het plein
- de architectuur van de gebouwen natuurlijk, de 'lijsten' om de ramen en deuren heen, de grote boog bij de ingang etc.

Zie voor foto's op famifix regel 1 t/m halverwege regel 5

De foto's die ik gemaakt heb zijn te groot om op bloggers te zetten daarom heb ik deze apart op internet gepubliceerd.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer