Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag exploratieweek 1

Slotdag exploratieweek !

15:30, 27/11/2007 .. 0 comments .. Link

Dag beste bloggertjes,

Ondanks de leuke tijd die we hebben gehad zijn we toch vrij blij dat het einde in zicht is. Vandaag hebben we niet veel meer moeten doen aan de opdracht zelf. Doch zullen we jullie vandaag nog heel eventjes verrijken met onze avonturen.

Stress aan het begin van de dag aangezien gisteren bleek dat ons visueel dagboek nergens uit de drukpersen kon worden gerold. Euforie een paar uur later wanneer bleek dat we ook voor dit obstakel weer een kant en klare oplossing voor handen hadden.

Tot slot zouden we graag onze begeleidster Mevr. Van De Put nog een woordje van dank toewerpen voor de goede adviezen en de becomplimeterende woorden. Bij deze : Bedankt !

Dan vertrekken we nu richting jury om de evaluatie van ons dagboek aan te horen. Bedankt voor het lezen en tot blogs !

De "Lifelong students"Verslag maandag 26 November 2007

18:31, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link
Aan allen die deze blog lezen, welkom
aan allen die deze blog niet lezen, ook welkom

Maandag 26 november kondigde zich aan als een uitboldagje: alle taken zijn netjes afgewerkt, de vakopdrachten zitten in de portfoliomap, alle documentatie voor het moodboard is aanwezig en ook alle teamleden zijn weer stipt op tijd. Plaats van afspraak ? Het EMI natuurlijk  !

Even de verschillende controlelijsten overlopen en wanneer ook deze slopende taak gedaan is, zijn er voor het eerst enkele opgeluchte kreten hoorbaar vanuit kamp PRV 12.  Mathias en Tim vinden het zelfs nobel om hun vakopdracht nog een beetje bij te sturen, perfectionistisch als ze zijn. Ondertussen verzamelen Chiana, Jade en Thomas aan het lectorenlandschap om er hun begeleidster Mevrouw Inge Van de Put te ontmoeten. Deze ontmoeting beperkt zich tot een korte briefing, met enkele lovende woorden voor de lifelong students. We zijn dan ook zeer vereerd en lopen een beetje op wolkjes.

De 3 laatstgenoemden haasten zich richting EMI om hun collega's op de hoogte te stellen van de alweer positieve wending in hun korte samenwerking. In het achterhoofd houdend dat Mevrouw De Greef perfectie eist en enkele prachtprestaties verwacht, overlopen we nog even alle details. De laatste afspraken i.v.m. morgen worden gemaakt  en, raar maar waar, ook de eerste gelatenheid sluipt in het team. Na de 5 afgelopen dagen, hectisch maar zeer bevredigend, zijn we als team dichter naar elkaar toe gegroeid ... We geraakten steeds beter op elkaar afgestemd en met morgen reeds de laatste dag in het vizier beginnen we dit toch reeds te voelen.

12u, lunchtijd: geen exploratiebroodje deze keer maar een koninginnehapje met frietjes en tomaat. Smullen maar !

Onder het motto 'save the best for last' gaan we voor de laatste keer samen aan de slag; deze keer is het moodboard aan de beurt. Dankzij de inzet van al onze leden beschikten we over een berg aan foto's, informatie  en documentatie waardoor deze klus ons geen al te grote kopzorgen meer bezorgde. Het resultaat was dan ook een fraai afgewerkt moodboard met een witruimtegehalte van 0% !

Tot slot nog even de foto's voor het visuele dagboek schikken, data's aanvullen en klaar is kees. Eén klein probleempje echter ... De printers in Saturn herkennen het programma niet waarmee we ons visueel dagboek samengesteld hebben. Paniek ! Slaat het noodlot uiteindelijk toch nog toe bij de 'lifelong students' ? Nee hoor, we zouden onze naam geen eer aandoen moesten we niet voor alles een oplossing hebben. De oplossing is echter nog in de maak maar ik garandeer jullie nu reeds dat we de klus zullen klaren! Gevolg is nu wel dat we morgen niet uitslapen maar wederom om 9u op post zullen zijn. Het leven van een student kan soms hard zijn.

Voor de voorlaatste keer nemen wij afscheid van jullie (oh jah, ook morgenvoormiddag zullen jullie onze schrijverskunsten nogmaals kunnen bewonderen op deze weblog).

Doei doei !

- de 'Lifelong Students'


Verslag vrijdag 23 november 2007

20:50, 23/11/2007 .. 1 comments .. Link
Hoi hoi beste fans,

Vandaag druk dagje. Tevens de dag waarop onze hechte groep voor het eerst uit elkaar ging. Maar geen paniek! We maakten geen ruzie en we zijn ook bijlange nog niet op elkaar uitgekeken; het was de taakverdeling die ons ertoe verplichtte !

Om 11u stond er voor het mannelijke deel van de 'Lifelong Students' een afspraak met Carrie Van Middel op het programma. Deze charmante dame is werkzaam bij VDAB Antwerpen. Met ons plannetje van Mappy in de hand vertrokken we vol goeie moed vanuit het Centraal station richting Somersstraat 22, de eindbestemming. Alle geluk hadden we een groot cliché aan onze zijde: mannen kunnen gelukkig goed kaartlezen! Toch was het min of meer tot onze eigen grote verbazing dat we ons ineens in de Somersstraat bevonden. Ruim op tijd daar aangekomen, kregen we een bureautje toegewezen waar we ons ding dan konden doen. Het interview was, al zeggen we het zelf, een groot succes! Alweer een opdracht in de pocket.

Ook de dames van ons team hadden natuurlijk zo hun verplichtingen en bezigheden. Chiana en Jade werden belast met de toch ietwat saaiere vakliteratuur. Bronvermeldingen, samenvattingen, zelf bevindingen uitwerken, ... Ze werden niet gespaard! Ze verdienen dan ook een speciale vermelding want tegen dat de jongens teruggekeerd waren naar de uitvalsbasis (lees: Plantijnhogeschool) hadden de dames reeds zo goed als volledig deze opdracht uitgewerkt. Chapeau !

Rond 13u waren we, allemaal zeer vrolijk en blij natuurlijk, herenigd. Snel even samen op de foto en dan weer klaar voor het serieuzere werk. Aha, daar haal ik even iets aan. Voor de trouwe lezertjes onder ons: dit weekend zal u de eerste visuele beelden kunnen bewonderen op dit weblog. Zeker een kijkje komen nemen dus !

Geschiedenis werd neergeschreven, letterlijk en figuurlijk dan, de enquête werd netjes verwerkt tot een vlot leesbaar verslagje, de enquêtes werden geperforeerd en er werd natuurlijk ook even gepauzeerd. Reclamecampagnes voor Engels werden neergeschreven en de eerste afgewerkte opdrachten verdwenen in onze befaamde Exploratiemap. We kunnen in alle eerlijkheid zeggen: het voelde goed om een kruisje te zetten op de controlepagina's van de afgewerkte opdrachten.

Maar ook wij zijn maar studentjes, en ook al lijkt dit alles een kolfje naar onze hand, toch zijn wij op vrijdagnamiddag aan het eind van ons Latijn. Nog snel even alles doornemen, kleine taken verdelen en dan houden we ermee op. Finito voor vandaag, tenminste wat schoolwerk betreft. Uitgaanskwesties worden niet op deze blog besproken, het spijt ons zeer maar we moeten ergens een lijn trekken.

Bedankt voor het lezen en tot weerziens !

uitbundige groetjes van de 'Lifelong Students'


Verslag donderdag 22 november 2007

14:39, 22/11/2007 .. 2 comments .. Link

Gegroet beste bloggers,

We zijn weer van de partij. Vandaag weinig afwisseling maar u kan hier natuurlijk weer terecht voor onze spannende belevenissen vanuit het EMI.

We begonnen de dag om 8u 45, veel te vroeg voor een student weliswaar. Maar ach... alles voor de exploratieweek natuurlijk! Allereerst stond er op de planning: de innerlijke mens sterken. Een koffie en een croissantje zorgden ervoor dat we er weer een hele dag tegenaan konden.

Maar door enkel te eten komen we natuurlijk geen stap vooruit met onze opdrachten! Gevolg: wij naar het EMI. Hier hebben we vandaag bijna 7 uur doorgebracht. Vakopdrachten, woordenlijsten, blogs en enkele paniekaanvallen zijn de revue gepasseerd. Met als gevolg dat onze hoofdopdracht reeds vandaag zo goed als klaar is. Nu ook de vakopdrachten netjes verdeeld zijn kunnen we even tot rust komen op deze blog.

De kans is groot dat je ons vandaag ook even op de Meir hebt zien paraderen. We moesten hier namelijk een enquête afnemen. Na vele afwijzigingen en "dank u's" is het ons uiteindelijk dan toch gelukt 30 bereidwillige mensen aan onze haak te slaan.

Nog maar net terug op school en onze volgende afspraak stond al op het programma. Met knikkende kniëen en bonzende harten dropen we af naar de eerste ontmoeting met onze begeleidster, mvr. Van De Put. Deze ophef was echter misplaatst want na een kwartiertje konden we reeds tot de conclusie komen dat het harde labeur van ons team reeds zijn eerste vruchten had afgeworpen.

Wegens een te snelle vooruitgang in onze exploratietaken zijn we genoodzaakt het werk neer te leggen tot morgen.

Alvast bedankt voor het lezen en tot blogs!

Groetjes,
de "Lifelong Students"Verslag woensdag 21 november 2007

14:49, 21/11/2007 .. 0 comments .. Link

8.45u, aankomst in de binnenagora. Alle leerlingen verzamelen zich per groepje. Ook PRV12 is op post.

We beginnen de dag met een opdracht die ons als team dichter bij elkaar zal brengen... Team Building! Na een mooie wandeling door Antwerpen en onze vragenlijst ingevuld te hebben belanden we in "de varkenspoot". Een café net achter de hoek van Plantijn Hogeschool. Ondanks het aanwezige vaste cliënteel besloten we toch maar ons werk in te leveren.

Aangezien we mooi op tijd waren kregen we direct de kans om reeds met de volgende opdracht te starten, het visuele dagboek.

Na de briefing in de Kockx aula zijn we meteen van start gegaan in het EMI. BLOGGEN maar! Nadien bekeken we aandachtig alle opdrachten en hebben we een algemene planning opgesteld voor de komende week. Hierbij werd natuurlijk niemand ontzien. En terecht!

Bij deze sluiten wij ons relaas.

Tot morgen beste bloggertjes! Om 9 uur zijn we weer op post!

De "Lifelong Students"About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Slotdag exploratieweek !
Verslag maandag 26 November 2007
Verslag vrijdag 23 november 2007
Verslag donderdag 22 november 2007
Verslag woensdag 21 november 2007

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer