Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lilly en LPC

About Me

Hier houden wij het genezingsproces van onze hond Lilly bij die 21 oktober 2011 is geopereerd aan LPC, een vorm van elleboogdysplasie.
Home | Profile | Archives | Friends

nieuw blog - 14:24, 2/11/2011

nieuw blog!

volg deze link:

 

http://lillydehond.blogspot.com/

hier komt dus geen nieuws meer op!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


1 Comments | Post Comment

Dag 7 - 13:11, 28/10/2011

Vandaag een week geleden zag het er allemaal best wel somber uit (met name voor mij...). Nu, een week later, gaat het super! Het blijft moeilijk om Lilly kalm te houden en ze is dan ook al een paar keer uitgegleden en ze wilde toch ook graag met Chica spelen. Dan gaf ze een gilletje maar ging vervolgens wel vrolijk door met gek doen...

Gisteren heeft 'oma' opgepast :-) Per ongeluk iets te ver een rondje gelopen, dus vanochtend had Lilly wel een stijf linker pootje die ze niet veel gebruikte. Vandaag is ze met Eelco mee naar Rhinofly dus kan ze mooi rustig in haar bench liggen.

Woensdagavond was Nanda van de Blije 4 Voeter op visite. Het viel haar gelukkig ook allemaal mee. Lilly was vooral heel blij haar weer te zien. Ze kreeg een bal met een gat erin waar koekjes uit kunnen vallen als je er mee speelt! Leuk! We hebben het speeltje direct dezelfde avond uitgeprobeerd in de bench, maar ze vond het toch wel lastig om er een koekje uit te krijgen. Dus heeft Lilly aan de bal liggen knagen en als ik er iets later bij was, had ze de bal alweer kapot gemaakt... Gelukkig kunnen redden!

Dit weekend gaan we de nieuwe fietskar maar eens uitproberen. Lekker chillen in een kar maar toch een tochtje maken buiten (hopelijk).

Hieronder mevrouw heerlijk in de zon!


0 Comments | Post Comment

Dag 4 - 16:26, 25/10/2011

Dag 4 alweer, het gaat snel.

Gisteren hebben we nog wat fijne mensen langs gehad op 'ziekenbezoek' en kwamen we er eigenlijk achter dat dit meer voor ons is dan voor Lilly :-D Lilly vond het gezellig al die aandacht maar laat wel extra merken dat ze het maar saai vindt, dat hangen in haar mand... Vannacht heeft ze dan ook een tijd liggen piepen in de bench...

Vandaag een extra rustige dag thuis met het baasje. Zo af en toe eens door de regen een plasje doen en dan gauw weer naar binnen. We hebben een afspraak kunnen maken bij de SDU voor de eerste wondcontrole volgende week dinsdag. Hopelijk mogen de hechtingen er dan uit en kunnen we het naar buiten gaan weer langzaam opbouwen.

Gisteren hebben we ook de nieuwe, tweedehands fietskar kunnen ophalen, dus dat is alvast weer geregeld! Fijn!

Wat een klein voordeel is van een rustige Lilly; beide poezen (Charlie en Chica) komen weer veel vaker bij ons in de woonkamer liggen en gezellig doen! Dat is wel erg fijn en gezellig.

Tja, je zou bijna zeggen: ons gezinnetje compleet in de woonkamer :-D


3 Comments | Post Comment

Dag 3 - 09:59, 24/10/2011

Wat een drukte gisteren! En wat gezellig dat er zo veel mensen langs kwamen! Lilly vond het wel echt lastig...

Als we naar het gras lopen, zie ik Lilly niet meer hinken. Ze trekt wel behoorlijk aan de riem omdat ze graag verder wil dan alleen het plasveldje. Dat vind ik zo erg voor haar! Het lijkt wel alsof ze zelf nergens last van heeft. Maar ja, het is ook zo'n patsertje...

Gisteravond heerlijk liggen snurken (echt hard ook...) in haar mand. Tijdens het avondplasje kwamen we nog een heel klein egeltje tegen die bij de bushalte in de bosjes aan het scharrelen was. Lilly vond het mooi!

Na het avondplasje weer die nare kap op en in de bench. Ze kijkt dan echt met die zielige asieloogjes door de tralies heen... ooooch... Zoals Jorien al zei: ze kan zo in een IFAW reclame met die zielige oogjes! Wij hebben voor het eerst sinds twee nachten weer in ons eigen bed geslapen. Alle deuren naar de kamer open gelaten zodat we bij het minste geringste geluid konden reageren. Maar, de hele nacht is het stil geweest! Ze heeft lekker liggen slapen, net zoals wij!

Ik ben zo blij dat alles op rolletjes loopt tot nu toe! Ze is niet zielig, ze laat neit blijken dta ze (veel) pijn heeft, ze loopt naar omstandigheden geweldig en ze slaapt heel veel! Man, ik ben zo trots op haar! We gaan het wel redden. Hopelijk ook zo snel mogelijk...!


3 Comments | Post Comment

Dag 1 en 2 - 13:55, 23/10/2011

Gisteren hebben we een rustig dagje gehad met z'n allen. Ze wilde dus niet meer in de tuin plassen dus we zijn een aantal keer met haar naar het gras geweest (ze heeft ook voor het eerst weer gepoept, ja ja!).

Lilly heeft vaak in de bench gelegen (met een bot om haar bezig te houden) en liet af en toe wel merken dat ze het snel zat wordt. Het mooie van Lilly is dat ze haar medicijnen zelf gewoon opeet (zonder koekje of iets anders), heel grappig. De hele dag heeft ze haar t-shirt aangehouden en niet aan haar wonden kunnen krabben of likken. Dat werkt een stuk relaxter dan die vervelende kap... Maar, 's nachts is het toch wel prettig om die kap om te doen zodat we met een gerust hart kunnen slapen. Ze piepte wel weer wat (het ligt ook verschrikkelijk onhandig met dat ding) maar al met al hebben we prima geslapen! Wij hebben allebei weer in de woonkamer geslapen, maar dat was niet heel erg nodig geweest achteraf (gelukkig!).

Vanochtend in het frisse ochtendzonnetje naar het gras gelopen. Ik moet haar echt flink inhouden, anders draaft ze zo een rondje om... Dit vind ik wel het meest frustrerend. Ze wil heel graag verder lopen, lekker rennen en spelen maar het mag echt gewoon niet. Wel ben ik zo geweldig opgelucht over haar spirit! Ze is nog steeds die gekke clown die ze was, alleen moeten we haar inhouden. Ik kijk in ieder geval met goede hoop uit naar de rest van het proces!


1 Comments | Post Comment

Handige en nuttige links - 16:36, 22/10/2011

Website Specialistische Dierenkliniek Utrecht 

 Info over elleboogdysplasie 

 Website Dierenkliniek Zamenhofdreef Utrecht

 Uitlaatservice de Blije 4 Voeter mag natuurlijk hier ook niet ontbreken!


1 Comments | Post Comment

Dag 0 en 1 - 13:57, 22/10/2011

Daar ligt ze dan; Lilly onder narcose bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht. Zondag 9 okotber loopt Lilly ineens mank met haar linker voorpoot. Te hard gespeeld, denken wij, dus we kijken het even aan. Maar ruim een week later is het eigenlijk niet veel beter, eerder slechter. Dus op naar Dierenkliniek Zamenhofdreef voor een consult. Dokter De Vogel raadt ons aan naar de SDU te gaan om foto's van haar ellebogen te laten maken. Hij denkt aan elleboogdyslpasie...

Direct een afspraak kunnen maken voor donderdag 20 oktober. Eline heeft geholpen met het geven van de narcose voor de foto's en (met loden jas en handschoenen aan) geassisteerd bij het maken van de röntgenfoto's. En ja hoor, samen met dokter Kris Camps naar de foto's gekeken, er bestaat een hele grote kans dat het LPC (Los Processus Coronoïdeus) is. Gelukkig direct een afspraak voor een echoscopie kunnen maken voor vrijdag 21 oktober 2011.

Met een echoscopie gaan ze met een cameraatje in de ellebogen kijken of het Processus Coronoïdeus ook echt los zit, zo ja; halen ze het er gelijk uit. Om 13:30 uur mocht ik samen met Lilly aantreden bij de SDU. Ze kreeg een spuitje in haar bil en sliep rustig aan mijn voeten in (tot het moment dat ik dacht dat ze niet meer ademde... maar dat bleek er gelukkig bij te horen...).

Ik heb gewacht in de wachtkamer en uiteindelijk tegen vijven heb ik Eelco gebeld dat ze bijna klaar was. Wij waren erbij toen ze wakker werd, heel fijn was dat. Op deze foto wordt ze wakker.

Met antbiotica en flinke pijnstillers de weg naar huis gemaakt. Ze piepte nog wat in de auto, maar dat schijnt te komen doordat ze zo lang onder narcose is geweest. Thuis hebben we haar, toen ze goed wakker was, al iets te eten mogen geven en de eerste antibiotica en besloten samen in de huiskamer te slapen. Ze heeft om 21:00 uur een plasje gedaan in de achtertuin en rond 01:00 uur weer geprobeerd, maar toen deed ze niks. 's Nachts om kwart voor 4 er ook nog uit geweest, en 's ochtends om 9:00 uur... Ze weigerde te plassen. Om 9:00 uur vanochtend haar een oud t-shirt aan gedaan zodat die vervelende kap af mocht (en ze dus niet aan haar beide elleboogjes gaat likken of knagen) en de trip naar het plasveldje gemaakt.

Ja hoor, geplast! Fijn, weer een zorg minder. Ze heeft ook lekker gegeten, geknuffeld met ons en nu ligt ze in een onmogelijke houding in de bench te slapen. Gelukkig!


1 Comments | Post Comment
Hosting door HQ ICT Systeembeheer