Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

lindascolumns

Column 12-09-2012 'Vijftig tinten'

{ 21:06, 29/11/2012 } { 0 comments } { Link }
 

Column 12-09-2012

“Vijftig tinten’

Zijn ogen vol vuur, brandend van verlangen. Sensueel en ruw tegelijk knoopt hij zijn grijze stropdas los en bind zachtjes haar polsen aan elkaar vast met de zijden das. Dwingend kijkt hij in haar ogen, zij die hem niet kan weerstaan in zijn witte linnen blouse en gescheurde jeans.

Nog 24 bladzijden en ik heb er 526 ‘Vijftig tinten’ op zitten. De rode oortjes hit, die al vele vrouwen in hun boeken kast hebben staan. En ja, ik werd ook wel een tikje nieuwsgierig naar Dhr. Grey, toen ik links en rechts om mij heen het gefluister hoorde over Vijftig tinten grijs. Vooral gefluister, want vrouwen hebben toch de neiging een tikje zachter te gaan praten als ze het over 50 tinten hebben. Alsof ze de slaapkamer geluiden van de buren door vertellen. Vooral goed om je heen kijken, zodat niet per ongeluk je tante, of degelijke buurvrouw het gesprek opvangt in de supermarkt. Lekker ‘veilig’ lezen op een E- reader, zodat je op het strand niet ‘verraad’ dat ook jij nieuwsgierig bent naar deze moderne uitvoering van de bouquet reeks. Spraakmakend, geweldig, gewoon ordinaire porno tot geen literair hoogstandje of slecht geschreven. De recensies vliegen je om de oren. Vrouwen die een tikje gaan blozen of zwijgen als het graf, wanneer het boek ter sprake komt. Nee, dit is geen Libelle en Margriet genre. Toch maar eens naar de boekhandel dacht ik afgelopen week. De nieuwe Esther Verhoef mag even wachten. Ik ga eerst maar eens kennis maken met Dhr. Christian Grey. Die het voor elkaar krijgt enkele van mijn vriendinnen te laten fluisteren. Nou, dan moet je van goede huize komen, en ik heb ook wel weer eens zin in rode wangen.

Na zoveel recensies te hebben gelezen, tijd voor mijn eigen visie. Alleen wist ik al wel, dat Dhr. Grey mij niet zachter zou laten praten. En ik het boek ook gewoon gezellig op mijn salontafel zal laten liggen. Ook al komt: ‘Mevrouw Degelijk’ een middagje gezellig op de thee. Ik lees ‘seks’, met miljoenen vrouwen tegelijk. Het heeft een beetje weg van het WK gevoel. Je weet dat je niet de enige bent die kijkt op dat moment. Hebben wij vrouwen toch nog altijd moeite met de, volgens de man, vrouw vriendelijke gooi alles eens wijd open en in beeld en vooral vaak geluid. Is dit natuurlijk een geweldige manier om het in je hoofd esthetisch verantwoordelijk te maken. Je ziet wat je wilt zien, bent je eigen regisseur.

Ik werd toch wel het leven en vooral brein van Dhr. Grey ingetrokken. Niet alleen door zijn witte linnen blouse, donkere ogen en mysterieuze kant. Maar vooral zijn kijk op de vrouw. En waarom is hij geworden zoals hij is? Mept hij er graag op los, en dan vooral op vrouwenbillen. En vind hij een grijze zijden das mooier om de polsen van een vrouw, dan om zijn eigen hals. Je leest het in één ruk uit. En wil meteen naar de boek handel voor deel twee en drie. Het mysterie rondom Grey boeit. Je wilt graag de raadsels uit zijn verleden ontrafelen. En de seks, ach het leest lekker weg. Al heb ik wel de neiging soms, om ook klappen uit te gaan delen. Ik val dan volgens mij toch op een bepaald moment in de categorie, ‘terug meppen’.

Wie nog niet van vijftig tinten grijs heeft gehoord, heeft waarschijnlijk onder een steen gelegen. Harry Potter taferelen maar dan voor ons vrouw. Ik ga morgen naar de boekhandel voor deel 2. Als je een film leuk vind in de bioscoop, ga je ook niet in de pauze naar huis, dat gevoel. En ik luister weer geamuseerd naar de verhalen dat vrouwen er niets aan vonden. Nee, ze houden er echt niet van. Maar wel alle drie de delen in je boekenkast hebben, en je in een mum van tijd door 1500 bladzijdes heen wurmen. Nee dames, pakken jullie maar snel weer je margriet en libelle. Gezellig brei patronen en recepten uitwisselen. Ook heerlijk, gezellig vooral, ben ook een libelle vrouw, maar vind vijftig tinten een heerlijke ‘verandering van spijs doet eten’.

Wel vraag ik mij af, hoeveel vrouwen er na het lezen van de trilogie, een grijze das voor hun man hebben gekocht. Dus mannen, op de eerst volgende receptie, of kerst borrel, draag je een grijze das, ben je op voorhand verdacht.

Linda.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Column 12-09-2012 'Vijftig tinten'

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer