Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Linsedingetje

Description
My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

Ballast

Als de zon langzaam op komt in de Wilhelmina Druckerstraat, de vogels ieder een plaatsje zoeken in de bomen voor mijn huis om mij te trakteren op een heuse fluitconcert, terwijl ondertussen de straat of onze wijk weer langzaam tot leven komt.

Soms wordt dit fluitconcert ruw verstoord door een of meerdere autos die de straat uit rijden om mijn buren naar hun werk te brengen. Ik kan aan het geluid van de auto horen of mijn buurman er zin aan heeft of (al) weer met Ballast in zijn schoenen zichzelf naar zijn werk sleept. Oh ironie.

Nu ik al iets meer dan een jaar op de Ballast woon, en ook doordrongen ben van het feit wat de naam werkelijk in houdt, lees:Ballast:overbodige, nutteloze last,  en ik de betekenis zeer persoonlijk heb opgevat.. en daarom maar ontslag heb genomen.

Vandaar dat ik jullie iedere ochtend weer op reis zie gaan, zij het naar jullie werk of elders...

 

Soms zijn er dagen dat ik mijzelf vergelijk met Wilhelmina Drucker, als 'onecht' kind had zij wettelijk geen aanspraak op het vaderlijk erfdeel. Niet dat ik een onecht kind ben, alhoewel het daar soms wel op lijkt, ik lijk op geen van beide ouders..maar dit terzijde.

Wat betreft het vaderlijk erfdeel ga ik waarschijnlijk net zo eindigen als mevrouw Drucker, met waarschijnlijk helemaal  niets.:-)

Maar deze dame liet zich hierdoor niet van de wijs brengen, sterker nog..ze kwam in opstand!

Van mannen moest ze niets (meer) hebben na dat akkefietje met haar vader, zij kwam alleen nog maar voor de vrouw op!

En de vrouwen in onze wijk laten zich ook niet (meer) het kaas van het brood eten, een pluim voor ons!

 

Wat betreft Roosje Vos (Roosje Vosstraat) zij had helemaal geen vader en toch was ze van mening dat de vrouw veel meer van zich moest laten horen.

En dit hoort u tot op heden nog dagelijks, mits u een partner van haar bent. Wij laten ons vooral horen als er afgewassen moet worden, of als u uw kleren overal rond laat slingeren. Ook laten wij ons horen als u weer EN te laat thuis komt En weer te diep in het glaasje hebt gekeken. Niet dat u dit erg vind, integendeelů dit gedrag vertoont u namelijk wekelijks!

 

Alle straten in onze wijk zijn benoemd naar geemancipeerde vrouwen anders gezegd:  Vrouwenbewegingen!.

De vrouwenbewegingen krijg ik dagelijks mee! Kijk voor de grap eens in ons centrum, vrouwen die continue in beweging zijn. Laten wij hier zuinig op zijn dames!

Wij bewegen ons niet alleen tot in het centrum. Zeer zeker niet.

Je kunt ons dagelijks vinden in allerlei vereningen, zoals BSV de Maten. Ook hierin operen vrouwen..Let wel: Bedrijvige Slimme Vrouwen! Het Wij-gevoel, Maatjesgevoel!

 

Nu ik hier al een poosje mee draai, en ook letterlijk mijn draai heb gevonden, is het vooral heerlijk wonen op de ballast. De straten en hun straatnamen spreken mij zeer persoonlijk aan,   ik laat mij regelmatig horen hier in huis, tot groot verdriet van mijn man. Je zou kunnen stellen dat ik ook besmet ben met het VROUWZIJN virus. En hoeveel doktoren er ook in Coevorden wonen, er is werkelijk niemand die mij kan genezen!

 

Note: Er is hoop voor de man!

Maar dat houdt wel in dat u moet gaan verhuizen!

 

 

 


Posted: 21:24, 8/1/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer