Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Little Mystic weblog

26/5/2010 - LinkedIn

Heb je verschillende sites waarop je je muziek kunt promoten en waar je reacties vandaan kunt verwachten, LinkedIn leek mij daar geen site voor. Tot afgelopen zondag. Crashend op de bank, mijmerend over de dag, met mijn laptop in de buurt hoorde ik het bekende geluid van mijn Mac die aangaf dat ik een nieuw berichtje had. Het bleek een bericht te zijn van iemand die ik niet kende en die mij niet kende, maar blijkbaar nieuwsgierig van aard was. Deze nieuwsgierige meneer was niet alleen nieuwsgierig, maar bleek ook muziekliefhebber te zijn. Voor mij altijd een goede combinatie. De schrijver had mijn muziek ontdekt. Niet alleen leuk, maar genoeg reden om mij uit mijn mijmermodus te halen. Wat leuk dat deze beleefde muziekliefhebber zijn speurneus had gebruikt, mijn muziek had beluisterd, de moeite had genomen mijn 'clips' op youtube te beluisteren, om vervolgens in de virtuele pen te kruipen om mij een berichtje te sturen. Ik geloof dat ik wel kan concluderen dat ik van nieuwsgierige, onderzoekende mensen hou, zeker als het ook nog eens muziekliefhebbers zijn die de moeite nemen een berichtje te sturen...

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/5/2010 - Optreden Haagse Bluf

En daar stond ik weer op het podium. Dit keer was het podium een cafe in Rotterdam welke je kunt vergelijken met Cheers. Zo te horen kende iedereen elkaars naam en de sfeer was goed. Er was iets te vieren en bij een feest hoort live muziek. Na de soundcheck begon het redelijk vol te stromen en liefhebbers van gitaren zag ik al naar mijn Martin wijzen. Er moet 'afblijven' op mijn voorhoofd hebben gestaan want behalve wat vragen over mijn gitaar werd Martin redelijk met rust gelaten. Na de sfeer geproefd te hebben was het tijd om te beginnen. Het publiek was gezellig en ik mocht de sfeer bijhouden, wat niet zo moeilijk was met een lange setlist, een enthousiast publiek en een goede geluidsman. Het was alweer even geleden dat ik met mijn band op het podium had gestaan en alhoewel ik alweer een tijdje solo speel blijft het toch wennen....Totdat de kop eraf is, het publiek erbij komt zitten, staan en heen en weer lopend. Een biertje in de hand, een wijntje op tafel op een cola als percussie instrument. Het was een mooie bijdrage voor een mooie avond. Snelle nummers volgen de rustige op en rustige nummers werden opgevolgd door snelle. Alhoewel ik over het algemeen geen covers speel deed ik toch 1 verzoekje: "weakness in me" van Joan Armetrading. En geloof me; de reactie van het publiek maakten het helemaal waard. Drie uur later was het tijd om te stoppen. De avond was voorbij gevlogen en met zo'n enthousiast publiek had het mij aan niets ontbroken.

Comments (8) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/10/2009 - You tube II

En daar stonden we dan, een filmpje op te nemen voor youtube. Leuk ? Zekerrrr :-D. Ik had al heel wat scenario's tevoorschijn getoverd, maar geen van deze bleek uit te komen. Dit was leuk, dit was lachen en dit was zeker voor herhaling vatbaar

Drie minuut negenenvijftig later stond het erop. Al met al viel het erg mee en had ik me drukker gemaakt dan nodig was. Wat mij betreft mochten we dit tempo wel aanhouden en het filmpje op youtube zetten. Na wat gedoe met allerlei computerprogramma's waar ik jullie niet mee zal vermoeien was het filmpje klaar voor het grote werk. Youtube here we come......NOT !

Het converteren bleek niet geheel vlekkeloos te gaan. Heel wat uploadpogingen, converteringspogingen, koppen koffie en telefoongesprekken pogingen later bleek de oplossing er toch te zijn.

En here we are: jawel de film staat op youtube, Voor de luie zoekers hier alvast de link:

http://www.youtube.com/watch?v=VD_sMhsNbGo

Veel luister- en kijk plezier. Ondertussen gaan wij aan de slag met de opnames van de volgende 2 filmpjes.
Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/10/2009 - You tube

Morgen is de opname van de clip voor youtube. Nee geen hele fancy clip met een filmcrew waar je u tegen zegt, maar een clip die we gezellig met zijn 2en gaan maken (met natuurlijk hetzelfde resultaat ;-) of iets dat daarbij in de buurt komt).

Voordat het zover is moet er nog wel eea gebeuren en daar is vandaag een mooie dag voor ;-)
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/10/2009 - Recensie van een toeschouwer

25 september was het zover; de release van mijn cd was een feit. Nou kan ik daar honderduit over praten, maar soms kan iemand anders dat beter dan ik.....
-------------------------------------------------------------------------------------------

Soms duren dingen. En ze duren maar. "Dat boek van jou, komt dat nog eens een keertje uit?" "Heb je nog wat moois gemozaiekt de laatste tijd?"

Ik ben net een egeltje, ik rol me in een bol en blijf zitten tot iedereen weg is. (Aaibaar, dat wel, ondanks de stekels.)

Een jaar geleden was er een dame met gitaar die een cd ging opnemen, onder de naam Little Mystic. Ze plukte en ze plokte, ze streepte en ze blokte, ze rijmde en ze rijmelde, ze speelde en ze zong. En nu is de cd er. De cd werd gedoopt in eetcaf Haagse Bluf, genodigden bevolkten de ruimte. Gezellig ...toch ontbrak er iets.

Ze lachte toen ze me zag. De dame met gitaar lacht altijd, maar goed, ze lachte ook toen ze me zag. Wat leuk dat je er bnt. Smak smak smak. Hier, ik heb iets voor je. Trots presenteerde ze me haar pasgeborene. Ik bekeek die met aandacht, beter nog nadat ik het had ontdaan van het plastic omhulsel. In het bijbehorende boekje met mooie woorden schreef ze nog wat extra mooie woorden speciaal voor mij. Het was leuk om haar weer te zien... maar toch ontbrak er iets.

Er kwamen meer mensen binnen. Ik had wat korte gesprekken met anderen, maar langzaamaan liet ik mij zakken richting bar. Ik had namelijk mijn huiswerk gedaan. Op de website van Haagse Bluf had ik al gezien dat er hier een keur van interessante biertjes te bestellen is. De bierkaart vermeldde enkele mij onbekende varianten zodat ik besloot direct tot veldwerk over te gaan. Dat pakte goed uit. Ik opende de vergadering met een Keyte. Halverwege dit eerste agendapunt voegde een vaste bewoner zich bij mij. Tot mijn verbazing klapte hij geen dronkemanspraat uit zijn botten, hoewel ik hem soms even, zo onmerkbaar mogelijk, tot de orde moest roepen. Dan boog ik de vaderlandse politiek af naar de vaderlandse muziek, of de moderne kunst naar de brouwerijkunst.

Het werd zo langzamerhand tijd voor de echte cd-presentatie dus verontschuldigde ik me, echter in de wetenschap dat hij hier over een uur nog steeds zou zitten, en anders morgen wel of volgende week. Snel bestelde ik een Mahr?s Brau Ungespundet, die een beetje tegenviel, maar als ik die niet had besteld had ik dat nooit geweten.

Mooi, ik was er klaar voor, alle andere genodigden waren er klaar voor, de dame met gitaar was er klaar voor... en toch ontbrak er nog altijd iets. Niemand wist wat.

De dame met gitaar stond achter de microfoon. Muziek zwelde aan, ze begon te zingen en op haar gitaar te... Wacht eens even... ZE HAD GEEN GITAAR!! Krijg nou tieten, wat hadden we nu aan onze fiets hangen? Geen gitaar!? Ik haalde een paar keer diep adem en begon wat foto's te nemen, ter afleiding. Na twee nummers was ik van de schrik bekomen en begon ik de muziek in me op te nemen. Ik kende of herkende een paar nummers, en zonder live begeleiding waren ze eigenlijk best zo mooi als mt. Ik zou de cd zeker hebben aangeschaft, ware het niet dat ze me die kans reeds had ontnomen. Na afloop feliciteerde ik haar, en mengde ik me weer tussen zowel genodigden als vaste bewoners, en nam een Rochefort 8 om de avond mee af te sluiten. Ik gloeide nog lang na.

Nee, het had vanavond aan niets ontbroken.------------------------- Bron: http://www.blog.lutek.nl
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Singer/songwriter Little Mystic laat je meekijken achter de schermen bij plaatopnames, optredens en de voorbereidingen.

«  January 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer