Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

littlestories

Schrijven is mijn hobby, passie en vooral ook mijn uitlaat klep. Een heerlijk tijdverdrijf! Helaas ontbreekt me vaak de motivatie om n lange scriptie te schrijven. Vandaar dat ik kleine teksten wil delen via deze blog over herkenbare en misschien soms wat minder herkenbare dingen te delen!

[ Home ] [ Profile ] [ Archives ] [ Friends ]

Kille ruimte

De wind slaat tegen het raam en als ik een blik naar buiten werp zie ik dat het licht begint te miezeren. Het raam wordt bedekt met allemaal druppels waardoor de tuin vaag wordt.

Bij de achter buren zie ik dat er haastig een raam dicht wordt getrokken en binnen een aantal seconde gaat het andere slaapkamer raam ook dicht.

Buiten zou het wel koud zijn dus ik bibber bij het idee en kruip nog wat dieper weg in de net wat te grote trui die ik aan heb. Die trui voelt altijd veilig aan, hij ruikt altijd vertrouwt naar mijn vriendin en het is net of ze naast me zit zodra ik de trui aan trek. Helaas ben ik deze middag alleen en probeer ik er het beste van te maken. Het hout knettert in de openhaard en er staat een kop dampende thee voor mij op het tafeltje. Op schoot ligt een boek waar op ik me probeer te concentreren maar telkens dwalen mijn gedachten weer af naar van alles en nog wat.

Ik neem me voor om me deze keer niet af te laten leiden door mijn eigen gedachte dus neem een slok thee en open het boek. Ik strijk over het midden van het boek, zodat hij open blijft op de bladzijde die ik wil lezen. Eigenlijk heb ik een hekel aan mensen die dat met hun boeken doen, omdat de rug dan altijd zo beschadigd. Maar toch is het een tick van mij geworden om het ook te doen.

Mijn ogen dwalen over de letters zonder eigenlijk te snappen wat er staat en zo ga ik 2 bladzijdes door. Als ik de pagina om wil slaan besef ik dat het nergens op slaat waar ik mee bezig ben en leg ik het boek weg. Ik pak mijn kop thee en drink in een teug het laatste restje wat er nog in zat op. IK zet hem net wat te hard op de tafel neer zodat een klap de rust verbreekt in huis. Daardoor weet ik mezelf van de bank af te krijgen en gooi ik een nieuw blok hout in de brandende haard en zet een nieuw kop thee.

Een aantal minuten later plof ik weer terug op de bank en ik observeer onze woonkamer eens. De openhaard die hevig brand geeft veel warmte af en op de thermostaat kan ik aflezen dat het 25 graden is. Eigenlijk zou ik de houtkachel zachter moeten zetten maar het bevalt me wel zo de warmte op mijn blote armen. Als ik verder kijk dwalen mijn gedachten ook weer af. Zoveel warme als de houtkachel ook geeft,  echt een aangename ruimte zal ik dit nooit vinden. De sfeer die er hangt is nooit fijn of je er nou alleen zit of met meerdere mensen. Altijd is er de negatieve sfeer en hoor ik de woorden weer die hier gevallen zijn. Woorden die met boosheid werden geschreeuwd, met verdriet of met frustratie. 

De kille sfeer die de  woorden geven zullen denk ik altijd aanwezig blijven. Zelfs als wij uit dit huis vertrokken zijn en beide onze eigen weg zijn gegaan..


[ 22:13 ] [ 14/1/2014 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

De gedachte achter een trein ritje.

De conducteur laat alle passagiers weten dat we station Hoogeveen naderen. De trein remt en als je goed luistert hoor je gepiep en geknars van de rem op de rails.

Mijn blik is nog steeds naar buiten gericht en ik staar in de duisternis. Veel is er niet te zien, want door de duisternis buiten reflecteert het raam en kijk ik de hele tijd naar mezelf. Heerlijk om zo naar te denken en mezelf en anderen te kunnen observeren. Ik kan zo uren in de trein zitten denkend aan niets of juist lekker filosoferen in mijn eentje.

De trein komt in een klap tot stiltand en ik besef dat ik op moet schieten. Ik grijp mijn jas en tas en trek mijn muts over mijn hoofd. Met een haastige pas loop ik door het gangpad en stoot per ongeluk nog een arm aan en ik roep even een sorry na. Of dat aan komt betwijfel ik, want ik sta al buiten de trein. Een ijzige kou slaat om me heen en als ik uit adem beslaat mijn bril. Ik tril even en volg de menigte die allemaal de trein uit komen, allemaal vervolgen ze hun weg naar huis.

Het is al laat dus het is wat donker, maar de lichten die bedekt zijn met vuil geven nog een zwak licht af. Ik kijk naar de mensen die allemaal de tunnel inlopen. Allemaal verschillende mensen en op hun eigen manier allemaal ontzettend interessant. Ik zie een meisje haastig de trap op lopen en ze struikelt bijna door haar hoge pumps, waar zou ze z’n haast voor hebben? Of zou ze het net als ik gewoon ontzettend koud hebben?

Ik loop de tunnel uit en ga in de rij staan voor het paaltje om uit te checken. Het paaltje maakt iedere keer weer een ontzettende vervelende piep en daarna doet iedereen weer een stapje naar voren. Wat zijn we eigenlijk ook een stel simpele mensen bij elkaar. We lijken wel een kudde schapen allemaal achter elkaar aan te lopen en niemand die iets tegen elkaar zegt. Eindelijk ben ik aan de beurt en na een foutmelding hoor ik dan eindelijk het verlossende piepje en loop met een vlugge pas naar mijn auto. 


[ 22:09 ] [ 14/1/2014 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Hosting door HQ ICT Systeembeheer