Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Living A Lie (Verhaal) Home | Profile | Archives | Friends

Living A Lie (Verhaal)17/12/2008

Romeo Russel
Romeo is nieuw op school. Hij probeert meteen vrienden te maken, maar helaas komt hij op een school terecht waar de huppels de 'rockers' overheersen en kleineren. Hij word niet geaccepteerd en is dus bijna altijd alleen. Hij heeft geen moeder meer en samen met zijn vader woont hij in een klein huisje. Hij heeft van zichzelf blond haar en blauwe ogen, maar dat blonde is zwart geverft.

Rowy van de Rijdt
Rowy is het meest populaire meisje van de school. Lang, glanzend haar, perfecte huid, mooi gezicht en een slank figuur. Je kent het wel, veel vriendinnen, kwijlende jongens en een ontzettend groot ego. Haar rijke ouders geven haar alles wat ze maar wilt, een zwembad, gigantisch huis en 2 prachtige arabieren. Na een tijdje komt ze erachter, dat ze zich zo gedraagt door haar vriendin. Wil Rowy wel zo zijn zoals ze nu is? De ene jongen na de andere, steeds een betere. Nooit 2x dezelfde kleding combi, zooo fout! Maar vind ze dat eigenlijk wel? Wil ze zo leven?

Okay, je hebt de karakters ontmoet.. Here we gooo! ;;

Hoofdstuk 1


Russ POV:
Ik loop door de gang van de school. Overal lopen jongens met dezelfde stijl als ik. Ze knikken vriendelijk en ik knik terug. Er staat een groepje Scene meisjes in de gang. Als ze mij zien beginnen ze te gillen.
"Oh, Russ, je bent zo knap!" Roept de ene.
"Russ, wil je met me trouwen?" Roept de andere.
"Omg, hij is zoooo geweldig.." Zucht een derde. Ik glimlach en loop het klaslokaal in. Meteen word een proefwerkblaadje in mijn handen geduwt.
"Goed gedaan, Russ.", zegt de leraar: "Dat is al de 5e keer dat je een 10 haalt voor maatschappijleer!" Ik lach weer. Maar dit keer echt breed. Mijn leven is geweldig.
"Romeo! Rómeo! ROMEO! Wakker worden! Het is al 8 uur!" Ik schiet overeind in mijn bed. Argh, nee. Niet weer.. Het was zoals gewoonlijk een droom. Ik glij langzaam mijn bed uit en durf even niet in de spiegel te kijken.Rowy POV:
"Mag ik jou mascara lenen, Rowy, je wimpers zijn altijd zooo mooi!"
Ik draai me om. Een klein meisje met puistjes kijkt me aan. Eerste klasser. Mijn vriendinnen beginnen haar uit te lachen, ik lach mee. Het kind krijgt tranen in haar ogen, en rent weg.
"Mooi niet dat ik ook maar een woord aan haar vuil maak!" lach ik nog na.
Wie denkt dat kind wel niet wie ze is, dat ze zomaar even MIJN mascara kan lenen?
Denk het niet dus. Snel check ik even mijn haar in de eerst volgende toiletten. Zit nog goed, mooi zo. Ik werk even snel mijn lippen bij en ik loop met de andere meiden naar lokaal 69.


POV Russ

Gelukkig ben ik nét op tijd. Ik hoor de bel gaan. Snel loop ik richting kluisjes en dump mijn jas erin. Mijn iPod stop ik veilig in mijn zak. Ik loop snel naar lokaal 69. Iedereen staat al te wachten op de leraar en kijken me weer aan. Ik word ziek van hun afkeurende blikken. Alle meisjes in de klas zijn ook verschrikkelijk lelijk. Die make-up besmeurde gezichten, dat haar dat glanst van de haarlak, die parfum die je 3 kilometer verderop nog ruikt. Bah. Ik ga ze 1 voor 1 na. Georgia, die met dat roste haar. Tiffany, wiens gezicht je niet meer ziet door de make-up. Anne-Louise, Barbie herself. Saskia, wiens benen later hopelijk vergroeien door die hakken. Mariska, met haar veel te dikke kont. Evelien, met haar té erge inkijk. En in het midden van dit groepje staat Rowy. De koningin. Alle meisjes aanbidden haar. De jongens ook. Kijk haar nou eens praten met die vriendinnen van haar. Het is zonde, ze had een leuke meid kunnen zijn zonder die verschrikkelijke hakken en die roze lippen. Ik ga tegen de muur aan staan, met mijn hoofd laag en bekijk de meiden stiekem. Met de seconde word ik er misselijker van.


POV Rowy.

Iedereen schatert het uit om de blunder van mijn zoveelste aanbidder, die ik zojuist uitgebreid heb verteld.
Heerlijk, al die aandacht. Heerlijk, iedereen houdt van je. Ineens draai ik me om, zomaar. Ik kijk recht in de ogen van een jongen met zwart haar, die tegen de muur van lokaal 69 staat. De andere meiden volgen mijn blik. Even is het stil. Dan beginnen alle meiden stuk voor stuk te lachen. Ik blijf kijken. Ik zeg niks, ik lach niet, even denk ik nergens aan. De jongen kijkt even naar de meiden, en kijkt vervolgens snel de andere kant op. "Emo, emo!" Hoor ik van alle kanten. Snel draai ik me om en loop het lokaal in. Ik zet mijn Gucci tas ergens achterin het lokaal, en pak mijn Scheikunde eruit. Als een hondje loopt Evelien achter me aan en parkeert haar tas naast de mijne. Ze begint te kletsen over van alles en nog wat. Ik volg het niet, ik kijk geintreseerd naar die nieuwe jongen. Ik betrap mezelf erop. Rowy, hou op, kom op zeg, als je naast zo'n jongen zou lopen zou je zo voor schut staan! Snel knik ik naar Anouk en ga zitten.


POV Russ
Als laatste wil ik het lokaal inlopen, maar Georgia, die nét voor mij loopt, trekt de deur achter zich dicht. Ze trekt een rare bek voor het raam en houd de deur tegen als ik eraan trek. Ze ademt tegen het raam, schrijft er iets in en loopt weg. Het woord EMO staat op de deur als ik hem opendoe.
"Goedzo, Meneer Russell. Dat is al de 3e keer deze week dat je te laat bent." Ik zwijg. Ik zie de meiden in elkaar krimpen van het lachen. Snel ga ik zitten. "Dacht je nou echt dat je mocht gaan zitten, Romeo? Ga je maar melden. 3 maal is scheepsrecht." Ik hoor de meiden giechelen. Ik sta op, kijk voorzichtig de klas rond en verlaat dan het lokaal. Ik kijk naar de muren terwijl ik naar de aula loop om me te melden. De grijze wanden lijken extra somber vandaag. Er staan af en toe teksten op geschreven. I LOVE ROWY staat er groot op de muur. De concierge is het eraf aan het boenen. Hij knikt naar me, maar ik knik niet terug. Snel ga ik me melden en loop daarna terug naar het lokaal. Iedereen zit twee aan twee.

POV Rowy
Stiekem werp ik een boze blik naar Georgia. Echt gemeen.
"Wow Rowy, sinds wanneer vind jij iets gemeen?" Zegt een stemmetje in mijn hoofd. "Jij hoort niks gemeen te vinden, vergeet die emo en wordt wakker, voor hem honderd anderen." Ik kijk voor me uit. Anouk kletst aan een stuk door, en af en toe knik ik even. Dan komt de jongen ineens weer de klas binnen. Ik bestudeer zijn gezicht.
Best een mooie jongen, alleen jammer dat hij er zo bij loopt. Ik zal zo voorschut staan. En dat nooit! Never ever, I'm queen Rowy. Ik kijk even naar Reggie, de knapste jongen van school. Hij knipoogt. Ik giegel en kijk weer naar Anouk. Ik begin mee te praten. Vanuit mijn ooghoeken houdt ik de jongen in de gaten.

POV Russ
Ik ga zitten, zoals gewoonlijk, alleen. Ik kijk naar Rowy. Keek ze nou naar me? Ze KEEK naar me! Dit keer niet met die onuitstaanbare blik, maar gewoon. Zachte ogen heeft ze. Anders dan de anderen. Komop Russ. Keep on dreaming. Ze keek niet naar je. En als ze al naar je keek, was het per ongeluk. Meneer de Regt deelt branders uit. En Tiffany moet de lucifers uitdelen. Iedereen geeft ze een doosje, behalve mij. Als alles is uitgedeelt steek ik mijn hand op.
"Meneer, ik heb geen lucifers." Meneer de Regt kijkt naar mijn tafel, waar ze niet op liggen.
"Tiffany, waarom heeft Romeo geen lucifers?" Tiffany keek hem droog aan, met een gezicht van: Dohh.
"Omdat hij zichzelf anders in de fik steekt, en dat is zielig voor u want u moet hem dan opruimen." De hele klas barstte in lachen uit. Ongeloofwaardig keek ik naar Tiffany, die ook keihard stond te lachen. Meneer de Regt keek me aan.
"Is dat waar, Romeo? Denk je aan zelfmoord?" Ik schud mijn hoofd.
"Nee, meneer."
"Weet je dat zeker?" Meneer de Regt kijkt me nu echt doordringend aan. De klas word stil.
"Ja, ik weet het echt zeker." Ik hoor iemand heel hard "NOT" sissen.
"Weet je wat, jongen. Blijf maar even na de les. Ik wil even met je praten." Great. Moet ik weer met die lamzak gaan praten. Daar heb ik ook écht behoefte aan. Niet dus.

POV Rowy.

Shit! Denk ik. Eigelijk was ik van plan hem na de les per ongeluk even aan te stoten en te glimlachen. O god, takkeleraren altijd! Rowy, nu doe je het weer! Schei uit over die emo, heel de klas zal je uitlachen. En wat als je je aan hem gaat hechten, en hij echt zelfmoord pleegt? Daarom stoppen dus. Kijk naar Reggie, die past bij je status hier op school. " Hahaha, lekker voor hem!" Hoor ik Anouk gillen. Ik negeer haar. Over 2 minuten gaat de bel. Ik pak mijn tas en zucht. Hupla, boeken de tas in. Trrrrrrrring! Ik werp nog een blik op de jongen, die zuchtend naar de leraar loopt, en loop dan, wiegeld met mijn heupen, naar het volgende lokaal.


Russ POV
"Zó jongen." Zegt meneer de Regt en gaat pal voor mijn neus zitten. "Vertel het eens."
"Ik heb niks te vertellen." Antwoord ik kort.
"Heb je.. Vriendin op school?" Nee, denk ik.
"Ja." Zeg ik.
"En in de klas?" Nee, denk ik.
"Ja." Zeg ik.
"Ben je gelukkig?" Nee, denk ik weer.
"Ja." Zeg ik. Waarom lieg ik?
"Goed jongen. Als er iets is dat je wilt bespreken, klop maar gewoon aan. Ik heb alle tijd van de wereld." Hij schrijft een briefje voor de volgende leraar. Ik knik en loop snel naar het volgende klaslokaal. Ik open de deur en meteen hoor ik iemand weer roepen: "Jongens, we zijn nog maar 2 lesuren bezig en bij hoeveel lesuren is onze Romeo te laat?" Ik kijk de jongen pissig aan en duw het briefje in de handen van de lerares. Ik ga zitten en hou me stil.

 

Hoofdstuk 2

Rowy POV.
Nu is Georgia degene die haar dagelijkse bloopers zit te verkondigen. Ik doe of het me intreseerd en lach een paar keer met haar mee. Mijn ogen rusten op de jongen. Hij zit een tafel voor me. Weer alleen. Hierna pauze. Zijn kluisje is naast de mijne, goed excuus om even een babbeltje te maken. Hoopvol loer ik naar het enorme horloge van Reggie. 10 voor 12. Nog 10 minuten, yes! "Wat vind jij eigelijk van die nieuwe jongen?" Hoor ik naast me. Ik kijk Georgia aan, dan kijk ik naar de rug van de jongen. Ik zie dat zijn hoofd een beetje onze richting in draait. Shit hij luisterd mee! "Euhm.. Ik weet niet, ik ken hem niet, dus ik kan er niks over zeggen" Stamel ik. Ik voel dat ik rood wordt. Georgia staart me aan of ik zojuist heb verkondigt dat ik mijn kleding bij de Zeeman koop. Snel kijk ik in mijn boeken. Vanachter mijn boek loer ik naar de jongen. Zou hij gehoord hebben?

Russ POV
Ze kent me niet. Ze kent me niet, zegt ze. Waarom leert ze me dan niet kennen? Was er maar 1 iemand die mij wou leren kennen, dan had ik misschien vrienden gehad op deze stomme rotschool. Ik begin hartjes en sterretjes te tekenen in mijn schrift. Pure verveling. Straks is het weer pauze en sta ik weer alleen.

POV Rowy
Trrrrrrrring!.
Meteen schuif ik mn stoel naar achteren en prop mn boeken in mn tas, en loop snel achetr de nieuwe jongen aan.
Alle meiden lopen achter me aan, hoor ik door de hakken. Ja hoor, gaan we weer..
"Rowy, je loopt toch niet achter die emo aan he?" Ik werp een boze blik naar achteren.
Ik zie dat de jongen omkijkt. Ik bloos.
Rowy,wat doe je!?Loop je serieus achter een jongen aan!? En nog wel een emotje ook! Gaat alles wel helemaal lekker joh?
Toch blijf ik achter hem aan lopen, tot de kluisjes. De enige die aan deze kant van het gebouw een kluisje hebben zijn ik en Jourian, de nerd van de klas, maar gelukkig loopt de jongen ook naar dit rijtje kluisjes.
Hij steekt zijn sleutel in het slot van kluisje 546, 1 boven de mijne. Prima excuus om hem even aan te spreken, en niemand die het ziet.
"Euhm, mag ik even?" Ik kijk hem aan, met mijn liefste glimlach. Wauw, hij heeft echt mooie ogen! Ik steek mijn perfect verzorgde handje uit. " Ik ben trouwens Rowy!"

Russ POV
"Dat weet ik." Zeg ik zachtjes tegen haar. Ik kijk wantrouwend naar de hand, maar besluit hem toch te schudden.
"Ik ben Russ. Ik bedoel, euh, Romeo." Ik bloos. Oke, dit is niet leuk. Nu gaat de hele school me uitlachen om die naam, zeker weten. Ik haal snel mijn iPod uit mijn kluis en doe hem weer dicht.
"Mag jij wel met mij praten?" Vraag ik voorzichtig.

Rowy POV
"Wie bepaald met wie ík omga? D'r zullen vast barbies zijn die mij uitlachen , maar ze kennen je niet dus hebben ze ook niks te zeggen. Mij leek je wel een lieverdje, zo zie je er iniedergeval wel uit" Zeg ik met een glimlach. Iets nadat ik deze uitspraak deed realiseer ik me wat ik nu heb gezegt. Omg omg omg, wat heb je NU weer gezegt! . Ik voel mijn wangen rood kleuren en ik kijk snel naar de grond. Ik voel zijn ogen de mijne zoeken, maar toch staar ik naar de grond. Ik lach om wat ik zie. Ik met mn legging en mn rokje, hij met een zwarte skinny jeans en zwart-wit geblokt Vans. Stiekem ziet hij er best leuk uit. Maar ik houd mijn mond. Ik zucht en richt mijn blik op zijn shirt. Een grote F met bloederige vleugels. Van Famous, geloof ik, heb ik welleens gezien bij de Britain.

Russ POV
"Ik lijk een lieverdje.." Herhaal ik langzaam en kijk bedenkelijk door de gang. "Dus een 'emo' is lief?" Emo zeg ik extra spottend. Ik vind Rowy een leuk meisje, maar ze neemt me hier keihard in de maling.

POV Rowy
Ik slik. Shit, door die takke Georgia denk hij nou dat ik een hekel aan hem heb"Ja, de "emo" lijkt me een lieverdje." Zeg ik, zonder enige twijfel aan de toon te horen. Ik kijk hem aan. Ik krijg een raar gevoel. Hoe zou zijn schooldag er nou uitzien? Vast niet zoals de mijne.. Stiekem is het niet eerlijk. Maargoed, hij kiest ervoor zo te zijn..Maar aan die andere kant is het toch ontzettend triest. " Woon je hier in de buurt?" Misschien woont hij wel vlakbij mij! Kan ik met hem meefietsen! Maar wat als iemand dat ziet? Ik zie aan zijn houding en zijn blik dat hij het niet helemaal gelooft. Ik schraap mijn keel. "Dan zou ik misschien wel een stukje van de stad kunnen laten zien als je dat wilt?" Ik voel mijn wangen rood kleuren en kijk snel weer naar de grond.

Russ POV
"Ja.. Lijkt me wel leuk." Zeg ik. Domme, domme, dómme Russ. Wat ben ik nou aan het doen? Straks slaan ze me na school in elkaar ofzo, of weet ik veel wat er kan gebeuren als ik met haar naar de stad ga! Ik besluit om haar toch maar te vertrouwen. Misschien is ze gewoon verlegen, dat ze wegkijkt en is het niet omdat ze haar lachen probeert te verbergen.
"Ik woon in de Lotusstraat. Weet je die te zijn?" Vast niet. Mijn huis past waarschijnlijk 30 keer in die van haar.

POV Rowy
"Ja, ik weet wel waar die is!" Zeg ik enthousiast." Dan woon ik 3 straten naast jou! Weet je waar de Emmalaan is? Daar woon ik, op nummer 5." Ik krijg een twinkeling in mijn ogen. Gelukkig is Georgia of een van de andere meiden niet hier. Ik zie de twijfel in zijn ogen. " Je vertrouwd het niet he?" Vraag ik voorzichtig. Mijn vinger raakt de zijne, en heel voorzichtig klem ik hem zachtjes erom heen. Mijn wangen kleuren weer eens rood en ik glimlach. "Maar ik ben niet zo als Georgia". Ik durf hem niet aan te kijken, zo verlegen dat ik ben. Nu heb ik pas door wat ik nou eigelijk aan het doen ben en haal geschrokken mijn vinger terug. Ik bloos en friemel wat aan mijn haar. Owja, mijn haar! Dalijk zit het voor geen meter en sta ik hier maar! Ik zoek naar een spiegel. Best gemeen om nu weg te lopen. "Euhm, dit klinkt waarschijnlijk heel stom, maar is mijn haar nog om aan te zien?" Giegel ik. O mijn God, Rowy, je gaat hier zooo je imago mee schaden. " Nou en!" Zegt een stem in mijn hoofd. "Beter dat je even doet wat jij wilt, en niet wat die andere denken." Hmm, klopt ongeveer, maar zo raak ik wel iedereen kwijt. Ik kijk snel weer naar Romeo. Hij zei dat hij het een vreselijke naam vond. " Romeo, zo vreselijk klinkt dat helemaal niet trouwens."

Russ POV
De Emmalaan? Ja, natuurlijk ken ik dat. De rijkste mensen van de stad wonen daar.
"Euh, ja dat ken ik wel." Zeg ik stilletjes. Ik bekijk haar haren.
"Het zit goed. Misschien moet je een pony laten knippen, dat zou je goed staan." Zeg ik bedenkelijk. Ik stel Rowy voor met een pony en zwart haar. Volgens mij zou dat super vet zijn. Die mini blonde en bruine streepjes zijn echt geen gezicht. Ik zeg het allemaal niet.
"Komop. Romeo. Dat is wél erg."

Rowy POV.
"Hmm, een pony.. Ik weet niet, ik zal erover nadenken." Ik glimlach. "Romeo klinkt wel lief hoor!" Ik bekijk hem nog eens goed. Stiekem is zijn kleding best leuk, en zijn haar is ook wel cool. Ik zie dat hij me vragend aan kijk. Dan besef ik dat ik dat laatste hardop zei. Voor de zoveelste keer wordt ik rood. "Euhm , dat meen ik hoor." Ik zit wat aan mijn haar. Ik schaam me kapot. " Maar euhm, dus jij fiets na school mee?" Net als ik klaar ben met mijn zin, gaat de bel. Nog een les uur, dan zijn we uit. Ik kijk hem aan en loop met Russ naar Aardrijkskunde. Voor ik het weet heb ik mijn tas op de tafel naast die van hem gezet. Ik ben aan de ene kant bang voor de reactie's, maar toch ook weer niet. Ik ga zitten en glimlach even. Hij is waarschijnlijk zet zo verbaasd al ik.


Russ POV.
Ik kijk naar Rowy, dan naar haar tas, en dan weer naar Rowy. Wat doet ze nou? Gaat ze naast me zitten? Ze glimlacht. Ik kijk haar verbaasd aan. Dan kijk ik de klas rond. Bijna iedereen kijkt naar ons. Ze fluisteren, lachen. Ik hou mijn hoofd naar beneden, zodat mijn pony ver over mijn gezicht valt. En dan glimlach ik eens heel breed. Ik pak mijn boeken op tafel en ga zitten, met diezelfde grote glimlach op mijn gezicht.

Rowy POV.
Ik voel dat ik wordt aangetikt. Ik draai me om. Georgia staart me aan of ze water ziet branden. Ik haal mijn schouders op, kijk naar Romeo en glimlach. Ik vind het wel best zo. Stiekem vind ik het zelfs spannend, ik bedoel, iedereen zal nu anders over me denken en Romeo is eigelijk wel lief. Hoe zou dat voelen? Nouja, dat zien we dan wel weer. Ik ga zitten en pak mijn boeken. Ik hoor gelach en geroddel. Eerlijk gezegt, doet het me niks. Want maakt het eigelijk ook uit? Ik kijk om me heen. Veel verbaasde ogen kijken me aan. Ik glimlach.

 

Hoofdstuk 3

Russ POV

Ik scheur een papiertje uit mijn schrift en krabbel er met mijn bijna onleesbare handschrift op:

RussRebelishRainbows@msn.com
Voeg me toe!


Ik kijk om me heen en schuif het papiertje naar Rowy. Dan kijk ik even naar Georgia, die in gesprek is met een ander opgeblazen persoontje. Ze roddelen over Rowy en mij, zonder twijfel. Waarom kunnen ze niet normaal doen? Waarom wil niemand, behalve Rowy, me accepteren zoals ik ben? Het is oneerlijk. Ik schrik op als meneer Snoek een vraag stelt.
"Dus Romeo, vraag 5 is voor jou: hoeveel inwoners telt Afrika?" Ik haal mijn schouders op.
"Geen idee."
"Het staat in je boek hoor." Zegt meneer Snoek lachend.
"Maar ik weet het niet."
"Dan moet je je haar voor je ogen weghalen en eens kijken." Lacht hij weer. Ik lach ook en kijk.
"Ik weet niet waar." Kinderen beginnen te lachen.
"Volgens mij zit jij met je hoofd ergens heel anders!" Meneer Snoek legt de nadruk op heel.
"Neehoor. Ik zat prima op te letten."
"Misschien moet je wat minder briefjes sturen naar je knappe buurvrouw, dan weet je hoeveel inwoners Afrika heeft." Hij knipoogt. Ik sla knalrood aan. Hoe kan hij dat in godsnaam gezien hebben?


Rowy POV Ik moet lachen, pak snel het papiertje en lees het. Als meneer Snoek omdraait, kijk ik Romeo aan, lach vriendelijk en ik knik. Ik schrijf op de achterkant; Weetje, stiekem zie je er best leuk uit. ik schuif het papiertje naar Romeo. Ik kijk ontschuldig naar de bilspleet van meneer Snoek en moet dan lachen. Meneer Snoek draait zich om en kijkt me vragend aan. Ik kijk snel naar mijn boek. Ik voel een propje tegen mijn arm aan. Ik vouw het open. "Wat doe je naast die emo?" Georgia's handschrit. Ik klieder op de achterkant; omdat hij echt wel aardig is hoor. Je kent hem niet, dus hou je mond maar gewoon ja. Ik gooi hem terug. Mooi, Snoeker heeft me neit gezien

Russ pov
Ik vouw het papiertje open en lees de achterkant.

Thank you! Verder zeg ik niks over haar kleding. Zou erg zijn als ik loog, maar NOG erger als ik haar de waarheid zou zeggen.


Rowy POV.
Ik wil een nieuw papiertje pakken, maar de bel gaat gelukkig alweer. Ik pak snel mijn boeken in, en loop het lokaal uit. Om het hoekje wacht ik op Romeo. Alle opmerkingen van Georgia en al die andere meiden negeer ik.Ik zie Romeo zoekend op zich heen kijken als hij het lokaal uitloopt. Ik glimlach en loop achter hem aan.

Russ POV
Desperate opzoek naar Rowy kijk ik om me heen, tot ik haar achter me zie lopen.
"Boe." Zeg ik zachtjes en loop naast haar door naar de kluisjes. Ik haal mijn kluissleuteltje uit mijn zak en steek hem in het slotje. Het pluche dode konijntje eraan gaat heen en weer als ik de sleutel omdraai om mijn jas en mijn sjaal eruit te pakken. Ik trek hem aan, doe de sleutel in mijn zak en wacht op Rowy.

Rowy POV

Haastig gooi ik mijn boeken in mijn kluisje. Ik pak mijn D&G jas eruit en trek hem aan. Ik loop naar Romeo, die al staat te wachten. We lopen naar buiten en ik steek mijn sleutel in het slot van mijn fiets. Ik wacht op Romeo. Jezus, wat duurt dat lang. Ik ga de hoek om. Ik schrik me dood. Reggie slaat Romeo vol in zijn maag. Ik gil en gooi mijn fiets op de grond. "Reggie, wat doe je!"


Hoofdstuk 4

Russ POV

Ik voel de klap natrillen in mijn buik en ik val achterover op het schoolplein. Ik zie Reggie's voet op me afkomen en ik draai me zo snel mogelijk op mijn buik, zodat zijn voet rakelings langs me scheert. Ik trap Reggie op zijn enkels en sta dan zo snel ik kan op en begin te rennen. Zo snel mijn benen me kunnen dragen. Ik ren het schoolplein af en begin richting huis te sprinten. Mijn buik doet verschrikkelijk veel pijn, maar toch ren ik door.

Rowy POV

Ik zie alles in een flits gebeuren. Ik kijk angstig naar Reggie. "Waarom doe je dat?" Gil ik kwaad en verbaasd naar Reggie. Hij kijkt me kwaad aan. "Omdat ie emo is!" Zegt hij onverschillig. "Nou en, hij is toevallig wel aardig ja! Laat hem met rust, of ik ga gemene dingne over je zeggen." "Alsof mensen nog met je om willen gaan nu." Ik hou me stil. Dan pak ik mijn fiets. Waar woonde hij ookal weer? Lotusstraat. Ik fiets zo snel als ik kan daarheen. Halverwege kom ik Romeo tegen, rennend, rood aangelopen. Ik schrik, en begin zijn naam te roepen. Als ik bij hem ben, spring ik van mijn fiets af. "Gaat het?" Voor ik het weet sla ik mijn armen om hem heen.


Russ POV

"Rot op! ROT OP! Laat me met rust!" Roep ik tegen haar en duw haar bij me weg. Dan sis ik haar toe: "Ik dacht dat ik je kon vertrouwen." Ik begin weer te rennen. Bijna thuis. Ik zie mijn huis al staan. Ik ren over de straat naar de tuin, maar vergeet dat daar een stoep is. Mijn voet blijft erachter haken en ik klap vol mijn mijn gezicht op de stoep. Ik druk mezelf voorzichtig op en kijk naar het kleine tuinhekje met scherpe spijlen erop, dat een paar centimeter verderop staat. Puur geluk gehad dat ik er niet in ben gevallen. Ik kijk naar de grond, er ligt bloed. Dan laat ik me weer zakken op de stoep en blijf liggen. Ik ben moe. Moe van het rennen, maar ook moe van het leven. En ik heb pijn. Pijn in mijn milt, mijn buik, mijn mond, maar vooral pijn in mijn hart.

Rowy POV

Ik schrik. "Romeo, WACHT!" Ik pak mijn fiets en fiets naar hem toe, ontzettend snel.
Ik zie hem, leunend tegen een hek, er ligt een bloed naast hem. Ik gooi mijn fiets neer.
“Romeo, ik.. Ik heb niks gedaan!” Ik krijg tranen in mijn ogen. “Echt niet..” Fluister ik.
“Ik mag Reggie niet eens, en ja, ik geef toe, ik mag je heel erg, en dat is dan misschien niet goed voor mijn imago, maar dankzij jou weet ik dat dat eigelijk niks uit maakt.” Ik voel een traan over mijn wang lopen. Ik kijk naar hem. Hij staat daar, in elkaar gekrompen van de pijn. Zijn ene hand steunt op het hek , de andere ligt op zijn buik. Ik heb zo’n medelijden met hem. Allemaal omdat hij er anders uit ziet. Ik leg mij hand op zijn schouder. Ik voel nog een traan over mijn wang glijden. En nog een.


Russ POV
Ik kijk naar de grond. Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik zie een druppel vallen.. Het is een traan, maar niet van mij. De traan valt naar beneden en als hij op de grond is spat hij is duizende stukken uit elkaar. Nog een kleurloze druppel slaat te pletter tegen de grond. En dan weer een druppel, dit keer een rode. Het is een druppel bloed, afkomstig van mijn lip. Rowy's warme hand raakt mijn schouder en blijft daar rusten. Ik voel hem en ik kijk op. Rowy's mascara is uitgelopen en ze kijkt me recht aan. Ik weet niet wat ik moet voelen, maar mijn hart zegt dat ik mijn armen om haar heen moet slaan en dat is ook precies wat ik doe. Rowy laat haar hoofd rusten op mijn schouder. Nog een druppel bloed valt, dit keer op de witte jas van Rowy.

Rowy POV.

Voor ik het weet hangt hij om me heen. Ik laat mijn hoofd rusten op zijn schouder, en ik sluit mijn ogen. Ik glimlach. Na een tijdje laat ik hem los. "Gaat het weer een beetje?" Vraag ik bezorgt. Ik zie dat zijn lip hevig bloedt. Ik wrijf wat bloedt van zijn kin. "Blij dat het weekend is, eerlijk gezegt durf ik niet naar school, Reggie is behoorlijk sterk geloof ik.."

Russ POV
Ik wrijf wild over mijn mond.
"Ja, ik ben oke." Terwijl ik dat zeg spettert het bloed in het rond. Ik trek mijn lip naar voren en probeer er naar te kijken. Ik zie maar een klein stukje, maar daarin zie ik wel een scheur of een gat. Of allebei. Ik kijk vragend naar Rowy.

Rowy POV.

" Zo daar zit een flinke scheur in!" Zeg ik bezorgt. "Doet het erg zeer?" Ik kijk naar mijn jas. Er zitten rode vlekjes op. Ik kijk naar Romeo, die me verontschuldigend aankijkt. Ik glimlach. "Er bestaat ook nog zoiets als een wasmachine, hoor!" Ik voel in mijn broekzak. Er zit nog wat los geld in. Ik kijk naar Romeo. "Zullen we een ijsje gaan halen? Het is best warm en ik heb nog geld"

Russ POV.
Als Rowy vraagt of het zeer doet, schud ik van nee, terwijl het eigenlijk verschrikkelijk brand. Een ijsje.. Ik ben eigenlijk al in de straat, ik kan mijn huis al zien, maar ik vind het cool om een ijsje te gaan eten met Rowy.
"Dasgoe." Slis en spuug en spetter ik tegelijk. En zo lopen Rowy en ik naar de ijskraam, Rowy met de fiets aan de hand.

 

Hoofdstuk 5

Rowy POV
Als we naar de ijskraam toelopen, zie ik Georgia voorbij fietsen. Ze kijkt me aan en gilt: \"Hahaha, i\'m the queen now. Bedankt Romeo!\" Ik kijk haar na en begin dan ineens keihard te lachen. Romeo kijkt me vragend aan. Ik knik in de richting van Georgia. Dan ziet hij het. Daar ligt onze \'queen\' in de bosjes. "Nou, als eerste zou ik maar leren fietsen, queen Georgia!", Gil ik haar lachend na. Ik veeg een traan weg uit mijn gezicht. Ik haat het als ik van het lachen ga huilen. Ik pak een spiegeltje uit mijn tas. Shit! Ik pak een babydoekje uit mijn tas en veeg het over mijn wangen. Zo, weg die mascara. Ik pak mijn foundation en smeer het opnieuw op mijn wang. Ik hoor Romeo zuchten. Ik pak snel mijn mascara en doe het opnieuw. Snel stop ik mijn spulletjes terug. Ik glimlach even naar Romeo. "Sorry, verslaving." We lopen door. Ik kijk stiekem even snel naar Romeo. Hij is echt wel knap..

Russ POV
"Ik vond dat uitgelopen wel gaaf." Beken ik. Ik kijk nog een paar keer achteruit om te kijken of Georgia ons niet volgt. Rowy had een aardig grote bek tegen haar, dus als Georgia ons in elkaar komt slaan is het Rowy's schuld. Dit is niet goed. Ik durf bijna niet meer over straat te lopen, omdat ik bang ben dat iemand me zal slaan. Maarja, trouwens.. Die Georgia zal toch niet hard kunnen slaan met die gelnagels. En als ze Rowy iets doet, gebruik ik zo'n coole aanval die ik had gezien in een Anime serie.
"Wat, euh.." Ik wil iets zeggen om de stilte te verbreken: "Wat voor ijs eet je graag?"


Rowy POV
Ik kijk Romeo aan. "Aarbeienijs is heeeerlijk! Wat vind jij?" Ik zie Georgia weer langs fietsen. Er zitten scheuren in haar jas en broek. Ik begin zachtjes te lachen. Net goed. We lopen langs een kapsalon.En zit een meisje in een stoel, met een rechte pony. Het is best vet. Ik sta stil. Zal ik.. Ik kijk Romeo aan. "Euhm, zal ik ook een rechte pony laten knippen, straks?" Hij stelde het immers zelf voor.

Russ POV
Ik kijk Rowy aan.
"Serieus?" Rowy knikt. "Dat lijkt me super cute! Maar ga je dat bij de kapper laten doen? Ik kan dat ook wel, hoor. Ik heb mijn pony ook zelf geknipt." Tegelijk denk ik aan het feit dat mijn pony heel mijn ogen bedekt en dat er niet veel aan te knippen viel. Maarja, maakt niet uit, ik heb hem wel zelf geknipt en ik ben er trots op!
"Naar de kapper gaan kost veel geld en ik zal het voor je knippen in ruil voor een ijsje. Een chocolade ijs." Zeg ik met een glimlach.

Rowy POV
"Kun je dat?!" Vraag ik verbaasd. "Dat zou supervet zijn!" Ik stel mezelf voor met een pony. Staat volgens mij best stoer. Ik bekijk Romeo's haar. Er valt niet veel aan te knippen, maar het is wel ontzettend gaaf. "En dan krijg jij van mij een chocolade ijsje" Lach ik. Ik loop door naar de ijskraam en koop daar een chocolade en een aardbeienijsje. Ik geef het chocolade ijsje aan Romeo. "Wanneer heb je er tijd voor?" Vraag ik. Ik lik aan mijn ijsje. Ik kijk naar Romeo. Heel zijn mond zit onder met ijs. Lachend veeg ik het weg.

Russ POV
"Tuurlijk kan ik dat." Dan pak ik het ijsje aan en neem er een likje van. Chocolade ijs is echt de hemel op aarde. Helaas eten we het thuis niet vaak. Mijn vader koopt liever 'belangrijker' voedsel dan ijs.
"Eigenlijk altijd wel. Ik doe nooit iets bijzonders. Als jij kan, kan ik ook." Ik moet ook lachen als heel Rowy's mond onder zit. Ik wrijf mijn pony een beetje opzij, zodat hij niet in mijn ijs komt. En stiekem ook een beetje zodat Rowy mijn knalblauwe ogen kan zien.


Rowy POV

"Mooi zo! Zeg maar wanneer jou het beste uitkomt." Ik bekijk Romeo's gezicht. Zijn ogen vallen meteen op. Helblauw. De mooiste ogen die ik ook heb gezien. "Wauw, je hebt echt prachtige ogen!" Meestal ben ik degene die zulke dingen aanhoord. Ik heb heel grote lichtblauwe ogen, met zwarte streepjes erin, en ook een zwart randje. Wat iedereen opvalt, zijn de lichtjes in mijn ogen, best apart. Romeo's ogen zijn zeker 10x zo mooi als die van mij. Ik hou mijn hand voor mijn oog. De zon schijnt erin en ik moet een stukje omhoog kijken voor Romeo, hij is een centimeter of 10 groter dan ik.

Russ POV
"Dankjewel." Zeg ik verlegen en schud mijn pony weer voor mijn ogen. Dan kijk ik naar die van Rowy. Prachtig blauw. Ze heeft er wel duizend, wat zeg ik, een miljoen streepjes in!
"Jij ook." Zeg ik dan zachtjes en verschuil me achter mijn ijsje.

Rowy POV
"Dankje" Glimlach ik. Zwijgend eten we onze ijsjes op. Dan kijk ik naar Romeo. "Euhm , heb je nú toevallig tijd voor die pony?" Vraag ik verlegen. " Ik bedoel ,het is pas 3 uur , en ik heb niet echt zin om naar huis te gaan, ik vind 't wel gezellig" Zeg ik met rode wangen, terwijl ik naar de grond staar.

 

WORD VERVOLGT.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer