Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Livy

Opnieuw doorbraak in makelaarstarieven

15:12, 17/3/2008 .. 0 comments .. Link
Consument kan via Livy.nl prijs terugbrengen tot nul euro
Opnieuw doorbraak in makelaarstarieven

ALMERE - Consumenten die hun woning willen verkopen kunnen voortaan zelf makelaar spelen op de nieuwe website www.livy.nl. Als ze er niet uitkomen bij het taxeren van de woning, het regelen van bezichtigingen of het maken van foto's kunnen ze bij elke stap een NVM-makelaar inhuren. Door per geleverde dienst te betalen bepaalt de consument zelf het tarief van de makelaar.

Het is de eerste keer in Nederland dat makelaars de consument wegwijs maken in hun eigen werkwijze en geen totaaltarief, maar een tarief per geleverde dienst berekenen. Normaal gesproken betaalt de consument een percentage van de verkoopprijs of een vast tarief voor de makelaar.

De Stichting Livy in Almere is een initiatief van een groep NVM-makelaars. Dit jaar zullen 320 erkende makelaars zich aansluiten. Zij beseffen dat ze door de opkomst van woningverkopen via Internet veel klanten aan het verliezen zijn. Via Livy.nl bieden ze de consument de mogelijkheid via zelfwerkzaamheid geld te besparen, maar ook om op een simpele manier een makelaar in te schakelen.

Op de website biedt Livy.nl de consument eenvoudige zogeheten makelaarstools aan. Bijvoorbeeld om zelf een woningpresentatie te maken, compleet met foto's, video's, woninggegevens, persoonlijke tekst en uitleg. Ook krijgt de Livy-gebruiker tips en adviezen uit de makelaarswereld.

Via de website kan de consument in een persoonlijk dossier alle gegevens over de verkoop bijhouden, afspraken maken, bezichtigingen regelen, onderhandelen over de prijs en de overdracht organiseren. Een woning kopen via Livy.nl verloopt via een vergelijkbaar stappenplan. Van het vinden van een woning tot en met de feitelijke overdracht.

,,Andere websites verzamelen vaak een zo groot mogelijk aanbod aan woningen, maar je kunt er niet zomaar je huis op verkopen. Op onze website is alles transparant gemaakt. Je wordt door het hele proces begeleid. Je kunt zoveel mogelijk zelf doen en geld besparen of kiezen voor zekerheid en sommige zaken of alles aan de makelaar overlaten", legt Marc Kuipers van Livy het concept uit.

Uit een prijsvergelijking met andere websites waarop consumenten hun huis kunnen verkopen blijkt dat Livy.nl in alle gevallen goedkoper uitvalt voor de consument. Zelfs wanneer de consument kiest voor alle makelaarsdiensten.

Voor meer informatie: www.livy.nl

Zelf de manier van aan- en verkoop van woningen bepalen via Livy.nl

15:09, 17/3/2008 .. 0 comments .. Link
Woning kopen en verkopen vanaf EUR 0, vaste tarieven voor diensten van de NVM-makelaar

Livy.nl: zelf de manier van aan- en verkoop van je woning bepalen

Zelf doen op internet is hot. Tachtig procent van alle Nederlanders start de koop of verkoop van de eigen woning online. Toch blijft het meestal bij oriënteren op sites als Funda, Jaap of Marktplaats. Want de meeste mensen komen nog altijd bij een traditionele- of internetmakelaar terecht. Vanaf 1 februari kan het anders. Dan is het mogelijk om via Livy.nl zelf de manier van kopen en verkopen te bepalen. Met of zonder makelaar. Of: alleen de makelaar voor bepaalde diensten.
Alles zelf doen en geld besparen. Zo veel mogelijk zelf doen en de makelaar alleen voor sommige zaken inschakelen. Kiezen voor zekerheid en alles aan de makelaar overlaten. Met Livy.nl bepaal je het zelf.

Geavanceerde tools
Livy.nl maakt geavanceerde makelaarstools voor iedereen beschikbaar. Daarmee is het mogelijk om zelf een woningpresentatie samen te stellen. Compleet met foto's, video's, woninggegevens, persoonlijke tekst en uitleg. Ook krijgt Livy-gebruiker waardevolle tips en adviezen uit de makelaarswereld.

Persoonlijk dossier
Wanneer de woningpresentatie wordt gepubliceerd op internet, kan de woningverkoop beginnen: afspraken maken, bezichtigingen regelen, onderhandelen over de prijs en de overdracht organiseren. Alles wordt online bijgehouden in een persoonlijk dossier. Een woning kopen via Livy.nl verloopt via een vergelijkbaar stappenplan. Van het vinden van een woning tot en met de feitelijke overdracht.

Lokale NVM-makelaar
Hulp en ondersteuning van een lokale NVM-makelaar kan via Livy.nl direct worden geregeld. Bijvoorbeeld voor het vaststellen van de vraagprijs, hulp bij bezichtigingen, onderhandelingen en de afhandeling van de koopovereenkomst. Elke dienst heeft een vast tarief. Zo kan de Livy-gebruiker zelf bepalen waarvoor de makelaar wordt ingeschakeld.

Testfase in Almere afgerond
Vanaf oktober 2007 is Livy.nl uitgebreid getest in de regio Almere. Op basis van de feedback van gebruikers is het internetplatform continu aangepast en doorontwikkeld. Het resultaat hiervan wordt op 1 februari gelanceerd op www.livy.nl.

Initiatief van NVM-makelaars
Livy.nl is een initiatief van een groep Nederlandse NVM-makelaars. De dienstverlening richting de consument wordt gegarandeerd door een landelijk netwerk van aangesloten NVM-kantoren.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Opnieuw doorbraak in makelaarstarieven
Zelf de manier van aan- en verkoop van woningen bepalen via Livy.nl

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer