Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
lofblogt

Een toestand

Wat is een toestand als je een drieling van nu een jaar en een kleuter hebt? Tot op heden is er eigenlijk maar 1 echte toestand geweest (de geboorte reken nu even niet mee, want dat was een toestand hors categorie) en dat was de gruwelijke buikgriep met projectiel braken die de hele familie -behalve de vader- trof afgelopen winter.
Drie voortdurend overgevende baby's van nog geen 6 maanden, een toen nog peuter die al zelf naar de wc ging om daar de boel onder te braken, een totaal gevloerde moeder die met de moed der wanhoop overging op het ieder uur hele kleine beetjes melk voeren en dan de baby in kwestie heel stil en heel rechtop houden tien minuten lang, hopende dat het er niet weer uitkwam en dat moeder zelf niet ondertussen hoefde te kotsen, het zelfs 's nachts wasjes draaien omdat er anders geen schoon beddegoed meer was en dat alles begeleidt door zeer pijnlijke buikkrampen en een dodelijke vermoeidheid. Rots in de branding was de niet gevloerde vader die koelbloedig kindjes bleef verschonen en in bedjes stoppen en je raadt het al: ook deze toestand was van voorbijgaande aard. En zoals dat met veel toestanden gaat, vandaag lachen we erom. Bijkomend voordeel van deze toestand was overigens dit; als je meerdere malen per dag onder de zure warme melkkots komt te zitten vindt je niet snel meer iets vies.

20:30 - 2/10/2012 - comments {0} - post comment

Laten we beginnen met de dingen

In mijn huis is er een soort constante stroom van dingen. Vaak stokt de stroom en vormt er zicht ergens in huis -of soms op meerdere plekken- een ophoping. Deze ophoping moet zo snel mogelijk verwijderd worden omdat de stroom van inkomende dingen nooit stopt. Het probleem met de ophoping is dat ie niet zomaar in een vuilniszak kan en aan de straat gezet kan worden want: de dingen doen het nog, ze kunnen nog eventueel naar de kringloop, marktplaats of een goed doel, of -en dit heeft De Grote Voorkeur: we kunnen er nog iemand blij mee maken. Vandaag konden we gelukkig weer iemand, of beter gezegd, 2 iemanden en 1 iemand in wording, blij maken met een heleboel spullen. Een box, een wieg, een maxi-cosi, beddegoedjes, hydrofielen en zo nog eens wat spullen. Hiermee is 1 ophoping helemaal opgelost en 2 ophopingen zijn weer aanzienlijk geslonken. Nu kunnen de dingen op die zeldzame momenten van opruimwoede weer van plaats veranderen en kan het weer langzaam doorstromen. Het zachte kabbelen van de kinderkleertjes die zich uit een grote curverbox in de kelder verplaatsen naar de kast boven op de slaapkamer van de kleine drie en daar rustig wachten op alweer iets groter gegroeide peuterlijfjes. Het geritsel van het speelgoed in de logeerkamer, ooit weggelegd door een kleuter. Gaat er weer mee gespeeld worden? Kunnen ze al een puzzel maken? Dan kan het speelgoed naar de huiskamer en is er weer plaats in de kast voor.... alvast aangeschafte Sinterklaascadeaus? En zo bewegen de dingen zich door het huis. Op een langzame reis naar het uiteindelijke doel: er weer uit door de voordeur! Mee met iemand die we er Heel Blij Mee Hebben Gemaakt.

20:20 - 29/9/2012 - comments {0} - post comment

Description
lof blogt over dingen en toestanden

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Een toestand
- Laten we beginnen met de dingen

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer