Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verslag Exploratieweek 2

Description

Logboek Exploratieweek 2 van Sandy Van de Wiele, Shana Van den Broeck, Stephanie Ryckewaert, Kim Moedbeck, Sofie Soons, en Thomas Van der Cruysse


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

De aller aller aller laatste dag !!!

Joepie!!! en tegelijk 'oooh' ...
Vandaag was het de laatste dag en zoals het spreekwoord zegt: 'de laatste loodjes wegen het zwaarst' werd dit bij deze nog eens bevestigd.
Alle taken zijn tot een goed einde gebracht en werden op tijd in het digitale portfolio gestoken.
De laatste hand werd nog gelegd aan onze posterpresentatie en uiteindelijk is dit ook nog een mooi resultaat geworden.
Na lang wachten brak het verwachte moment aan, waar we een hele week hard voor gewerkt hebben: de bezoekjes van onze juryleden!
Spijtig genoeg duurde het wel zo'n anderhalf uur alvorens het eerst jurylid zijn oordeel kwam vellen.
Goed, na enkele uren zat het er dan ook voor ons op en kunnen we deze tweede exploratieweek met een goed gevoel afsluiten. Maar toch heeft deze week heel veel energie van ons geëist en zijn we bij gevolg enorm moe. Veel tijd om op adem te komen hebben we jammer genoeg niet want er staan al een heleboel andere opdachten voor de deur!
In ieder geval, het was een fijne week en hopelijk wordt ons harde werk beloond!


Posted: 15:43, 22/4/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

De (bijna) laatste loodjes

De voorlaatste dag van de exploratieweek: er was dus werk aan de winkel!
Vermits er nog veel gedaan moest worden, was het weekend voor velen onder ons niet bepaald ontspannend. Er werd nog veel opgezocht, afgewerkt, doorgemaild, enzovoort ondanks het goede weer...

We hadden vanmorgen om half 10 afgesproken in het EMI om met goede moed aan deze voorlaatste dag te beginnen. Het vooropgestelde doel: het volledige portfolio afkrijgen zodat we ons morgen voor 100% kunnen concentreren op de posterpresentatie. Iedereen zette zich dan ook meteen aan een computer om ijverig de laatste aanpassingen door te voeren.

Rond de middag werden we allemaal beneden verwacht voor de individuele zelfpresentatie. Ondanks een beetje stress hier en daar is ook deze opdracht door iedereen tot een goed einde gebracht. Na de presentatie vertrokken Sofie en Stephanie met de trein richting Brussel om een promopakket i.v.m. kankerpreventie op te halen, terwijl de overige groepsleden zich opnieuw naar het EMI begaven om daar nog wat verder te werken.

Een uurtje later echter vonden we dat het tijd was voor een korte pauze, dus trokken we naar de refter om een hapje te eten. Na het vullen van onze buikjes en na nog even bijgepraat te hebben, was het jammer genoeg alweer tijd om er in te vliegen. Er werd uitvoerig gediscussieerd over wat er allemaal op onze posterpresentatie moest komen te staan, over hoe deze eruit moest zien (welke kleuren we gingen gebruiken),... Na het opnemen van het tweede spotje voor de vakopdracht Engels begonnen we hier dan maar meteen mee. Kleuren kiezen, leggen, schuiven, draaien, veranderen, knippen, plakken,... niets was ons te moeilijk tijdens onze (toch wel zeer leuke) creatieve uurtjes. Toen Sofie en Stephanie eindelijk (helemaal uitgeput) terug op school arriveerden, was het grootste deel voor de lay-out van de posterpresentatie afgewerkt. Nu de tekst nog... We hadden al een 'plan' en hebben nog geprobeerd dit plan volledig uit te typen, maar jammer genoeg was niemand meer in staat om na een lange, vermoeiende dag nog optimaal te functioneren, waardoor we er maar de brui aan gegeven hebben.

Morgen dus om half 10 iedereen weer op post, om de laatste stressy uurtjes door te komen.

Posted: 20:46, 21/4/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Het weekend is in zicht

Omdat het weekend in zicht is gaven we onszelf de kans om wat later te beginnen, het feit dat donderdag de uitgaansavond bij uitstek is, zit er voor niets tussen!

Om twaalf uur hadden Thomas en Sandy een afspraak met Mevrouw Gerda Lindekens voor de vakopdracht nederlands, het interview liep vlotjes, dit was vooral te danken aan de spontaniteit van Mevrouw Lindekens. Dankzij haar zijn we dan ook aan een afspraak geraakt in het hoofdkantoor om veel bruikbaar materiaal te verkrijgen. Het spijtige aan de zaak was wel dat we deze spullen in Brussel moeten gaan oppikken maandagnamiddag, wie dit jobke zal krijgen moet nog uitgevochten worden.

De overige groepsleden zaten ook niet stil, Sofie en Kim zaten in hogere sferen te filosoferen terwijl Stephanie en Shana de straat optrokken voor de enquête. Opmerkelijk is toch wel hoe weinig tijd de mensen hebben. Zelfs 4 kleine vraagjes konden er voor velen niet af.

We hebben allen goed gewerkt en verdienen een zonnig weekend, Frank Deboosere is al op de hoogte van onze zon-wens. Maar er zal toch ook nog wat gewerkt moeten worden. Het leven van een student kan hard zijn! Maar ook oh zo plezant!


Posted: 20:03, 18/4/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Donderdag 17 april

De tweede dag van de exploratieweek begon al vrij vroeg.Tussen half 10 en 10 u stroomden alle groepsleden binnen, en na een korte bespreking ging iedereen weer ijverig aan het werk.
Er is niet lang getreuzeld geweest, omdat de taken gisteren duidelijk verdeeld werden. We beseffen ook maar al te goed dat we nog hard zullen moeten werken om alle opdrachten grondig gemaakt en op tijd af te kunnen geven.

Iedereen had ook woensdag al heel wat werk verzet, niet enkel op school, maar ook 's avonds thuis.
Zo zijn er enkele vakopdrachten zoals Spaans en geschiedenis al afgewerkt, en natuurlijk hebben ook de mensen die morgen het interview gaan afnemen niet stilgezeten.

Ook vandaag is er vooral voortgewerkt aan de verschillende vakopdrachten.
Ons eerste radiospotje voor Engels werd al opgenomen, wat vlotter verliep dan verwacht.
Andere dingen verliepen dan weer wat moeizamer, zoals de opdracht voor filosofie, die niet zo gemakkelijk bleek te zijn.
Soms is het ook wat zoeken welke opdracht er eerst gemaakt zal worden, omdat de meeste groepsleden aan meerdere opdrachten meewerken. Goede afspraken zijn dus nodig!

Er hangt wel nog steeds een leuke sfeer, we werken hard, maar met plezier! Hopelijk geldt dit voor de hele exploratieweek, zodat we er een leuke ervaring aan overhouden.
Het was een lange en drukke dag, maar liever nu veel werken, dan heel het weekend op te moeten geven.
Morgen is er weer een nieuwe dag, hopelijk even positief en vruchtbaar als vandaag!

 

 


Posted: 15:36, 17/4/2008
Comments (1) | Add Comment | Link

Woensdag 16 April

Vandaag is de tweede exploratieweek van start gegaan in campus Jacob met twee interessante sessies door mensen die afgestudeerd zijn van Plantijn. Zij hebben verteld over hun werkervaring om ons een blik te geven op wat we kunnen doen met onze studierichting, en om ons te helpen kiezen in hoe onze verdere opleiding eruit zal zien vanaf volgend jaar.


Na de middag hebben we de eigenlijke briefing gekregen van deze tweede exploratieweek. Veel van de elementen uit de vorige exploratieweek komen terug is gebleken, zoals het interview, de straatenquête, en het bijhouden van de webblog. Er zijn ook enkele nieuwe elementen zoals het zelfpresentatie. Deze keer wordt het dossier niet op papier afgegeven, maar digitaal. Er werd ons ook voor gewaarschuwd dat de opdrachten een beetje moeilijker zullen zijn.


Eerste werk zijn wij met onze groep in de zetels gaan zitten in de campus Meistraat. We hebben rustig de opdrachten doorgenomen en hebben direct gezien dat ze deze keer inderdaad een stuk moeilijker zijn. We hebben een takenverdeling gemaakt en een groepsnaam bedacht, en zijn dan in het EMI gaan zitten om wat informatie te beginnen zoeken.


Snel hebben we besloten om door ons opdracht het reclamecampagne "Laat Wat Zien"  (http://www.laatwatzien.be) te gebruiken als rode draad. We hebben ineens contact opgenomen met het Vlaamde Liga tegen Kanker, die ons doorverwees naar mevrouw Lindekens die verantwoordelijk is voor VLK en Kom Op Tegen Kanker voor regio Antwerpen. Zij zal vrijdag naar de school komen voor het interview met ons af te nemen. Verder mochten wij haar altijd contacteren met vragen. Daarna hebben we de webblog aangemaakt, en zijn we gelijk begonnen aan de eerste stappen voor enkele vakopdrachten. Morgen spreken we af op de school zodat we fris en monter, en vooral op tijd, aan het werk kunnen beginnen.

 


Posted: 15:01, 16/4/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer