Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
A la Lonneke

Description
«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Antonie Kamerling klaar om Amerika te veroveren

AMSTERDAM, donderdag. Antonie Kamerling zal schitteren in een Amerikaanse film zo meldde hij gistermiddag tijdens een persconferentie. Hij zal in deze thriller, geregisseerd door Martin Scorsese bekend van films als Aviator en departure, maar liefst twee rollen spelen.  De rest van de cast zal onder andere bestaan uit Robert De Niro en hoogstwaarschijnlijk Kate Winslet.

 

De titel van de film “I heard you paint houses” gaat over de seriemoordenaar Genie, welke Kamerling zal gaan vertolken. Verassend is dat hij twee rollen op zich zal nemen. In eerste instantie deed hij alleen auditie voor de vrouwenrol . Na een gesprek in London was hij verzekerd van deze rol in de film. De regisseur was echter zo gecharmeerd van Kamerling dat hij ook de rol van een rechercheur ‘Chris’ in de wacht sleepte. “Ik ben heel blij dat ik dit mag gaan doen”, aldus Kamerling. Lionsgate zal deze semi road movie produceren.

 

Voor een groot deel zal de film opgenomen worden in de studio’s in Los Angeles. Voor de klopjacht zullen zij ook Kansas, Californië en Mexico passeren. “Ik sluit het niet uit dat ik met mijn gezin naar Amerika zal gaan verhuizen”, vertelde Kamerling enthousiast. Leuke bijkomstigheid is zijn 100.000 dollar salaris wat hij verdiend met de rol van Genie. September 2011 zal de film te zien zijn in de bioscopen.


Posted: 21:27, 7/4/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Jonge ondernemers aan het woord

Vandaag spreek ik met Boyd de Wolf. Hij heeft samen met zijn partner Lauret Uyland een buitenschoolse opvang opgezet maar in een nieuw jasje, genaamd Zippies. Ze richten zich op de doelgroep tussen de 8-12 jaar.

 

 

 

Hoe kwamen jullie op dit plan?

 “Er waren nog geen buitenschoolse opvangen die sport activiteiten deden met kinderen. Aangezien een steeds groter gedeelte van de kinderen tussen de acht en twaalf jaar meer achter de computer zitten en steeds minder buiten komen, wouden wij iets doen om de kinderen in beweging te krijgen. Veel kinderen gaan namelijk uit de basisschool door naar een buitenschoolse opvang. Hier wordt echter niet aan sport activiteiten gedaan, omdat hier nou eenmaal niet de faciliteiten voor zijn. Wij zagen een gat in de markt”.

 

 

Wat voor een soort promotie hebben jullie gedaan ?

“We hebben in de regionale en plaatselijke kranten gestaan. Daarnaast zijn we, en gaan we nu nog steeds, op alle basisscholen in de buurt langs. Hier presenteren wij ons concept en proberen wij de kinderen enthousiast te maken. Ook de ouders proberen we enthousiast te maken voor ons concept. Dit proberen we door in de pauzes op steeds een andere basisschool een activiteit op te zetten".

 

 

Jullie zijn nu al twee dagen open, hoe loopt het?

 “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben. De kinderen vinden het geweldig, zij zorgen voor dat laatste beetje promotie wat andere over de streep kan trekken. Ook van ouders krijgen we mailtjes dat de kinderen uitgelaten thuiskwamen. Dat zijn natuurlijk berichten wat je alleen maar meer motiveert”.

 

 

 

Wat zijn jullie toekomstplannen ?

“We willen een begrip worden. Eerst in Soest en daarna is het hopelijk zo populair dat we kunnen uitbreiden naar andere regio’s. Naast dat we nu enkel sport aanbieden, willen we in de toekomst ook andere activiteiten aanbieden, denk aan bijles, muziekles en dergelijke”.


Posted: 16:02, 7/4/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Van student tot Producer bij de NOS

 Vandaag spreek ik met Lonneke Hooyer (26). Zij is inmiddels afgestuurd aan het MIC en werkt nu voor de NOS. Want wat kan er nou zoal gebeuren als je,  je diploma hebt gehaald? Een mogelijk scenario is hier samengevat.

 

Waarom heb jij je keuze laten vallen op het afstudeerprofiel RMP?

Lonneke komt over als een zelfverzekerde meid maar wist in het eerste jaar van het MIC totaal niet wat ze wilde. “Ik wilde iets doen in het mediawereldje. Ik wist alleen nog niet precies wat. Dat ik een spin in het web wilde worden wist ik wel. Ik heb organiseren altijd leuk gevonden. Ook zij had in haar tijd de beroepsoriënterende dagen. “Tijdens de introductie van RMP wist ik het meteen. De woorden organiseren, media, televisie, en spin in het web kwamen allemaal voorbij. Dit was wat ik wilde".

 

Waar heb je tijdens je opleiding stage gelopen?

“Ik heb twee stages gelopen tijdens mijn opleiding. De eerste was bij praatjesmakers en de tweede bij was als productie assistent bij de NOS afdeling sport”. Bij de NOS is Lonneke toen ook meteen blijven hangen. Na haar stage kreeg ze hier een baan aangeboden. “Bij de NOS had ik het altijd erg naar mijn zin, het was hard werken maar ik ben super blij dat ik hier een baan heb gekregen”. Ze is hier nu producer. Tripjes als de Olympische Spelen in Vancouver stonden bij haar in de agenda. Ook bij het wielrennen in Frankrijk is ze aanwezig. “Dat soort ervaringen zijn onbetaalbaar, het is elke dag vroeg opstaan en hard werken maar je krijgt er ook heel veel voor terug".

 

Had je van tevoren al een plan waar je stage wilde lopen of waar je later wilde werken?        

Lachend kijkt ze me aan. “Een plan heb ik nooit gehad, ik keek altijd maar wat er op mij pad kwam. Dat ik bij de NOS zou eindigen had ik nooit durven dromen”. Een enorme sportfan is ze namelijk wel. “Dat ik bij de NOS mocht stage lopen was al ontzettend gaaf. Op zondagavond zit ik altijd aan de buis gekluisterd en nu al helemaal natuurlijk”.

 

Had je tijdens je opleiding dingen anders aan willen pakken?

Ze twijfelt maar heel even en zegt dan, “Nee, ik ben lekker op mijn plek terechtgekomen. Tijdens mijn schooltijd deed ik altijd mijn opdrachten maar dat ik nou extreem ijverig was kan ik niet zeggen. Ik kan me goed herinneren dat ik de projecten super interessant vond. Elke keer weer een nieuwe uitdaging”. Tussen neus en lippen door verteld ze nog dat ze gister nog een oud groepsgenootje tegenkwam. Wanneer ik doorvraag blijkt dat dit oude groepsgenootje nog steeds een hele goeie vriendin is uit haar tijd op het MIC.

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 08:12, 7/4/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Interview

 

Vereniging Eigen Huis fel tegen tijdelijk verhuur bij dubbele maandlasten

 

AMERSFOORT, maandag. Er komen steeds meer mensen bij die kampen met dubbele maandlasten bij aankoop van een nieuw huis, ‘Zij zijn zich niet bewust van de enorme gevolgen hiervan’ zo verteld Hans André de la Porte van Vereniging eigen huis in een openhartig interview.  Een tijdelijke huurder om de kosten te dekken is hen niet de oplossing.

 

- Waarin zien jullie gevaar bij deze oplossing met tijdelijke huurders?

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht en het voorlopig niet wil lukken om je oude huis verkocht te krijgen kan dat heel erg vervelend zijn. Het kan dan een oplossing zijn om je oude woning tijdelijk onder te verhuren, zodat je niet met dubbele maandlasten zit opgescheept. Nu roept iedereen dat wel telkens maar daarmee is het verhuren van een koopwoning nog niet simpel.  Het zal de waarde van het huis geen goed doen. Vaak is het ook nog zo dat de hypotheekverstrekkers hier niet aan willen meewerken, Door verhuur zakt de verkoopwaarde namelijk met 40%.

Het brengt risico’s met zich mee voor de bank en de klant. Je moet een degelijk huurcontract hebben, zodat de huurder ook het huis uit moet als je een koper vindt. En je wilt ook niet dat er een huurder in huis een wietplantage begint. Naast een aantal tegenstribbelende hypotheekverstrekkers werken ook niet alle Nederlandse gemeenten soepel mee aan het verstrekken van een leegstandvergunning. In een gezonde huizenmarkt was het niet ongebruikelijk om alvast een huis te kopen in afwachting van de verkoop van de oude woning. Iedereen hoort wel te weten wat de risico’s zijn, maar deze zijn onderschat. Het kan namelijk dubbele gevolgen hebben. Door dat tijdelijke verhuur nu op zo’n manier wordt aangeprezen zullen er meer roekloze beslissingen worden genomen.

 

 

 

- Wat zal jullie rol zijn bij het vinden van tijdelijke huurders?

Wij behartigen de belangen van onze leden. Verder geven wij eigen woningbezitters informatie en deskundig advies.

 

- Gaat er een deel van die 400 euro die huiseigenaren  moeten betalen naar jullie Vereniging?

Nee, deze 400 euro gaat naar de Stichting Tijdelijk Twee Woningen. Voor dit bedrag gaan zij opzoek naar tijdelijke huurders voor je huis. Dat is nog een reden waarom wij tijdelijke verhuur niet altijd een goede oplossing vinden. Deze 400 euro geeft namelijk niet de garantie dat er ook daadwerkelijk tijdelijke huurders worden gevonden.

 

- Wat is de reden dat er maximaal 5 jaar tijdelijke huurders in de koopwoning mogen blijven?

De verhuurder moet  per se een vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet hebben.  In afwachting van de verkoop kan de eigenaar dan soms tijdelijk verhuren met een vergunning op grond van de Leegstandswet. De tijdelijke verhuurperiode mag 6 maanden tot maximaal 2 jaar zijn. Bij onvoorziene vertraging van de sloop- of renovatieplannen kan dit soms verlengd worden tot maximaal 5 jaar. Na die periode ‘vergaat’ de vergunning op grond van de Leegstandswet.

 

 

 

- Wat zouden jullie een betere oplossing vinden?

Wij denken dat mensen beter voorgelicht zouden moeten worden over de risico’s van het aanschaffen van een nieuw huis, voordat het oude huis is verkocht. Als mensen beter zouden inzien wat dubbele maandlasten voor gevolgen kunnen hebben zou een dergelijk situatie veel  minder vaak voorkomen


Posted: 16:22, 17/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Ontwikkelingen in tijdschriftenland

Toen een jaar of tien geleden het eerste e-book op de markt kwam, geloofde niemand in het succes hiervan. Lezen van een scherm zou nooit wat worden. in het begin was dit ook zo, het e-book kwam niet van de grond. Maar twee jaar geleden werd inneens het elektronische papier uitgevonden. Daarmee  begonnen de voordelen van het e-book: lageren boekprijzen, enorme opslagmogelijkheid, keuzemogelijkheiden van lettergrootte- en type en ga zo maar door..

Schrijvers kunnen door middel van dit systeem zowel uitgever als boekhandel omzeilen en hun nieuwe boek rechstreekts aanbieden. De angst bij de uitgeverijen zit er al goed in. maar hoe rëel is die angst eigenlijk? 

 

Uit de grafiek hieronder blijkt bijvoorbeeld dat de meeste consumenten nog steeds de voorkeur geven aan het lezen van papieren versies van tijdschriften. Internet kan ook rekenen op behoorlijk wat gebruik, maar andere kanalen zijn nog niet populair. Minder dan 25% wil op dit moment digitale content lezen op een mobiel apparaat of e-paper.

Toch moeten we de invloed van een e-reader niet helemaal vergeten. Want ondanks dat 75% nog steeds overtuigend voorkeur geeft aan papieren versies, denkt toch het merendeel van de respondenten dat zij de komende vijf jaar minder tijd gaat besteden aan het lezen van papieren tijdschriften en meer aan het lezen van content via e-reader.

 

 

Kleinere uitgevers in de UK en in Noord-Amerika lopen voor ten opzichte van de rest van Europa als het gaat om investeringen in en ontwikkeling van digitale zaken. Britse en Noord-Amerikaanse uitgevers van tijdschriften denken in de komende vijf jaar ongeveer 20% van hun totale omzet te halen uit digitale platforms. In Europa is dat ongeveer 10%. Dit verschil kun je goed terugzien in de betalingsbereidheid van consumenten in deze markten.

 

Als je de cijfers bekijkt  zullen de uitgevers organisatorische aanpassingen moeten maken willen ze mee gaan in deze behoefte verschuiving.

 


Posted: 16:15, 15/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

De kracht van programmeren

Televisie komt vaak zo realistisch over dat je vaak vergeet dat er een hele machinerie achter zit waarmee programma's tot stand komen en uitgezonden worden; een machinerie waarin mensen en techniek aan elkaar zijn gekoppeld als schroefjes & radertjes die niet zonder elkaar kunnen.

Als we de tv aanzetten, zien we een programma, na verloop van tijd komt er een nieuw programma. Zappen naar een ander net houdt in, een ander programma. Zo simpel lijkt dat, maar welk programma we op welk tijdstip kunnen zien, is het product van een serie compexe beslissingen. Een bepaalde programmering is wat een zender 'maakt' of 'kraakt'.

Het programmarooster is bepalend voor het imago van de zender. Je hebt verschillende soorten programmeringen. Bij horizontale programmering wordt er op een zender iedere dag op hetzelfde tijdstip, hetzelfde programma uitgezonden. Een goed voorbeeld hiervan is RTL 4. Om 18.15 is het tijd voor Editie NL, vervolgens krijgen we RTL nieuws, daarna worden we op de hoogte gebracht over wat onze BN'ers uitspoken tijdens RTL Boulevard, en om half acht is er standaard nieuws. Dan eidigt deze horizontale programmering om acht uur met 'Goede tijden, Slechte tijden'. Door middel van horizontale programmering wordt er 'zendertrouw' en loyaliteit gecreeërd.

Van veritcale programmering is sprake als er aan aantal prgogramma's speciaal voor één bepaalde doelgroep achter elkaar worden uitgezonden. Denk aan 'Grey's Anatomy' en 'De Co-assistent'.

Dan is er ook nog een blocbuster. Dit is een programma wat 100% veel kijkers op gaat leveren, oftewel een 'kijkcijfer kanon'. Bijvoorbeeld een goede film.

Couterprogrammering houdt niets meer in dan, de concurrent uit de weg gaan. juist een programma uitzenden wat een heel andere doelgroep trekt dan de concurrent.

powerprogrammering is juist het tegenovergestelde van counterprogrammering. Hier wordt namelijk een vergelijkend programma uitgezonden, en dus is er een concurrentiestrijd geboren.

De programmering van commerciële zenders hangt volledig af van de vraag hoe de meeste kijkers wordren getrokken, en hoe een zo groot mogelijk marktaandeel wordt gehaald.


Posted: 11:13, 13/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Gewelddadige videogames hebben een slechte invloed op de jeugd in de maatschappij

De laatste jaren neemt de zorg over het effect dat geweld in videogames heeft toe. Op de markt worden de games steeds een graad erger. Ik zal met verschillende onderzoeken aantonen dat geweld in videogames een ernstig probleem is. Ook zal ik de andere kant van deze stelling belichten met een tegenargument.
Het wordt algemeen aangenomen dat kinderen nadoen wat ze op televisie zien. Bij videogames ligt dit nog iets gevoeliger. Er vind nu namelijk interactie plaats, de gamer wordt beloond voor het gebruiken van geweld. Je verdient een extra leven, je verandert van kleur of je krijgt een gouden plak voor het doorboren van ‘iemand’ zijn hersenpan. Je kunt het zo gek niet bedenken.  Je visuele’ vriendje’  maakt een positieve ontwikkeling door, een ontwikkeling die in geen enkel geval zou moeten worden aangemoedigd.
In het eerste onderzoek wordt er een conclusie getrokken uit de vergelijking van drie verschillende onderzoeken. Er is gekeken naar hoe vaak er gegamed werd en het type games. De Japanse onderzoekers stellen het volgende vast ‘kinderen en jonge tieners die gewelddadige games spelen, vertonen maanden later meer agressief verdrag’[i]. Gewelddadige games werden in dit onderzoek gedefinieerd als ‘karakters brengen elkaar zichtbaar fysieke schade aan of doden elkaar’. Er wordt hier ook wel gesproken over de imitatie theorie. Kinderen imiteren het beeld wat ze zien op hun computerscherm.
Een tegenargument zou kunnen zijn dat deze gewelddadige games juist als uitlaatklep fungeren. Deze theorie staat bekend als de catharsis theorie. J.Jansz onderzoeker aan de universiteit van Amsterdam onderzocht deze theorie en kwam tot de volgende conclusie: ‘de confrontatie met uiteenlopende ervaringen in de virtuele wereld jongens en jongemannen juist helpt bij het vormen van een eigen persoonlijkheid en dat de jongens hun agressie gedeeltelijk kwijt kunnen in het spel’[ii]. Dit onderzoek is verschenen in het wetenschappelijk tijdschrijft Communication Theory. In dit onderzoek wordt de gedachte tegengesproken dat gewelddadige games een slechte invloed hebben op mensen en de samenleving.  De uitkomst staat recht tegenover het onderzoek waar beweerd wordt dat er een verband is tussen het spelen van gewelddadige videogames en agressief gedrag.
 
Deze theorie is niet relevant. Er wordt geen duidelijke definitie gegeven van ‘gewelddadige games’, en er wordt ook geen duidelijke onderzoeksgroep vermeld. Een onderzoek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam onder leiding van Elly Konijn, heeft gekeken naar het verband tussen agressief gedrag en het niveau van opleiding. Zij kwam tot de conclusie dat ‘vooral laagopgeleide jongens die de voorkeur geven aan het spelen met gewelddadige helden en zich graag in het echt leven ook zo willen gedragen, zich aanzienlijk agressiever gedroegen na het spelen van videogames’[iii].  Zij stelde eerst de verschillende factoren vast welke een rol spelen bij de schadelijke effecten, en zo heeft zij bepaald wie de risicogroepen zijn.
Een andere theorie legt een verband tussen geweld in games en het gevoel wat dit bij gamers los maakt. De games zouden inspelen op het gevoel van de mens. Door het “ombrengen” van je medemens in een spel, zou een  gamer deze visuele wereld niet altijd kunnen scheiden van de “echte” wereld. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van Bruce Bartholow. ‘Mensen die veel gewelddadige games spelen, lijken ongevoelig te worden. Hun reacties zijn nog wel normaal bij niet-agressieve scènes’[iv], aldus Bartholow.  De persoonlijkheid van een gamer zou door het spelen van gewelddadige games dus kunnen veranderen. Zeker bij jonge kinderen is dit aan de orde. Zij zijn een stuk kwetsbaarder voor eventuele schadelijke effecten. Zij zijn nog niet ver genoeg ontwikkeld om de fantasie wereld te kunnen onderscheiden van de realiteit.
Een gewelddadig computerspel leert de gamer een gewelddadige oplossing te vinden voor een probleem. Een persoon die hier vaak genoeg mee in aanraking komt, zal een vorm van geweld als normaal gaan zien.


[i] Washington Post
[ii] HCC computervereniging. J.Jansz onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam
[iii] Elly Konijn, onderzoek aan de Vrije universiteit van Amsterdam
[iv] Bruce Bartholow, Amerikaanse psycholoog

Posted: 11:10, 13/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hollandse glorie

Gordon krijgt zijn eigen Glossy.

Het gaat echt gebeuren, vanaf december zal het tijdschrift Goor overal in de schappen liggen.

‘het wordt een tijdschrift voor vrouwen met een roze randje’ zo verteld Gordon. Wat hij precies met dat roze randje bedoelt zullen we nog even moeten afwachten.

 

Italiaanse snelcursus voor Yolanthe

Onze welbekende Yolanthe Cabau van Kasbergen wil voor het merk waar zij het gezicht van is, Giro d’Itallia haar Italiaans is even flink bijspijkeren. Hiervoor gaat ze tweeënhalve dag intern bij nonnen van het taalinstituut in Vught.

 

Thomas Berge de komende twee weken ondergedoken

Ook Thomas Berge is nu, net als Jan Smit een half jaar geleden, getroffen door een infectie aan zijn stembanden. Dit kwam naar boven in een routine onderzoek. De optredens voor de komende twee weken zijn allemaal afgelast. Hierna zal hij het weer oppakken mits hij genezen is natuurlijk.


Posted: 09:32, 13/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer