Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lorrie van de blauwe bergen

Verzorging algemeen

17:42, 24/12/2013 .. 0 comments .. Link

Voor de verzorging van een lorrie heb je niet zoveel nodig, natuurlijk een kooi, zitboom, etensbakjes, badje, speelgoed, beetje geduld en een betje vindingrijkheid En gezond verstand.

Met gezond verstand bedoel ik dat  veel zaken die de vogel betreft soms net even doordacht moeten worden. Zo heb ik eens wat touwtjes in de kooi gehad waar onze vogel heel leuk en met veel plezier mee deed spelen totdat meneer of mevrouw op een dag helemaal verstrikt zat in deze touwtjes. Gelukkig kon ik hem weer losknippen en heeft de vogel er geen schade aan over  gehouden maar dit heeft me wel even wakker geschud omdat ik natuurlijk niet weet hoe lang hij heeft vast gezeten en ik de toch wel prijzige vogel bijna kwijt was geweest.

Het is belangrijk dat de vogel echt wordt opgevoed, in het begin waren wij hier niet zo mee bezig tot hij een keer flink beet en we dus nog dagenlang boos zijn geweest hierom. Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat het waarschijnlijk mijn eigen schuld was en dat we de vogel op een andere manier moesten opvoeden. Inmidels hebben we een rustige vogel die tevreden is en regelmatig een beetje zit te kwetteren en te kletsen.

Met de juiste voeding, voldoende afleiding en een beetje aandacht kun je een fantastisch huisdier hebben waar je jarenlang plezier aan hebt.

 Lorrie in huis

16:47, 24/12/2013 .. 0 comments .. Link

Sinds enige tijd ben ik in het bezit van een lorrie van de blauwe bergen genaamd skully.

regelmatig ben ik het internet aan het afspeuren over informatie over deze erg leuke vogel.

Helaas is zo'n beetje 99% van deze informatie  die weliswaar heel erg goed is maar wel bedoeld voor het kweken van deze vogels.

Nu was ik niet van plan om met deze vogel te kweken maar ik houd hem als huisdier in de huiskamer.

Een aantal van de dingen die ik lees herken ik dan niet, waarschijnlijk omdat deze vogel zich in de huiskamer helemaal anders gedraagd dan buiten in de voliere.

De onderwerpen die ik hier graag zou willen behandelen zijn dan ook onderwerpen die meer van toepassing zijn op de huiskamervogel Zoals voeding, huisvesting, opvoeding, hygiene, vakantie enz. 

Deze blog zal een beetje moeten groeien en dat zal in de loop der tijd wel gebeuren.

Ik zal proberen deze zoveel mogelijk aan te vullen met foto's en verhalen en hoop dat er meer mensen die lorrie's in huis houden of willen aanschaffen deze blog zullen vinden en iets hebben aan de informatie hier beschreven.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Verzorging algemeen
Lorrie in huis

Friends

Web Counter
Web Counter
Hosting door HQ ICT Systeembeheer