Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

maak kennis met mijn (denk)wereld

10/11/2012 - Zo bijna een week geleden, maar met veel nieuwtjes

Zo heerlijke zaterdag.. ik wou al gister wat gaan schrijven en ook zo eergisteren, maar het is er niet van gekomen. Dit mede omdat ik veel moest leren, nu nog steeds trouwens en veel te doen had..

Maar voor ik dat ga vertellen eerst een paar spannende receptjes.. heel simpel, maar super lekker..

Dit is even voor 2 personen gerekend:

Ingredienten

4 wraps ( elk  2)
zure room/ creme fraiche
faja lobi saus, (chicken masala)
geraspte kaas
lente uitjes
eventueel een paprika
kipfilet


Bereiding:

De kipfilet ga je zacht bakken, als het een beetje goed eruit ziet gooi je er faja lobi saus in, niet al te weinig.. niet al te veel, maar wel lekker genoeg..
Ondertussen kun je alvast de paprika en lente ui snijden, en de wrap insmeren uiteraard 1 kant met creme fraiche.
Dan als de de kip klaar is leg je alles wat je hebt in de wrap, je rolt hem op, prikkertjes er in en hup de over in.. maar een paar minuutjes is genoeg..

Ik kan je vertellen het is heerlijk!!!

Goed nu verder met waar ik was gebleven..  ehm ik vind dat ik best trots mag zijn op mezelf, want ik heb een presentatie gehouden over Madagaskar samen met een klasgenote.. en raad eens wat we hadden.. .een 8,5!!!

Eerder had k al een presentatie gehouden over slavernij, daar had ik een 8 op.

Goed bezig dus..iets heel anders, ik hou van puzzelen, legpuzzels maken, wel moeilijke, minstens 2000 stukjes. Nu heb ik eentje liggen van 6000 stukjes... supergroot, super mooi! maar hoe kom ik aan een enorm grote plaat waar hij uiteindelijk op kan liggen? Dat is namelijk nog best lastig hoor! Want de puzzel is 1,60 bij een meter.. heel erg groot dus.. En de plaat moet ook al niet te dik zijn, want er moet natuurlijk ook nog een glasplaat op.. want hij komt uit eindelijk aan de muur..

Verder ben ik bij mijn liefje ook nog bezig met een puzzel van 2000 stukjes, eentje van de dolomieten, super moeilijk ook!
Maar leuk tijdverdrijf is het wel ja!! Ken je dat gevoel trouwens dat als het buiten beetje grauw weer is, dat je dat eigenlijk mee neemt in je humeur? Niet dat ik chagrijnig ben, maar ik heb wel minder zin om iets spectaculairs te gaan doen eigenlijk, ik zit dus maar een blog te typen..

Maar ik moet ook nog een lekker receptje zoeken, die ik eigenlijk dan  moet koken , maar dat is eigenlijk best lastig, want het moet wel iets zijn op Jip en Janneke niveau en het moet lekker zijn.

Verder moet ik mijn paleisje nog wat beter opruimen, het is niet dat het een zwijnenstal is, maar netjes is het ook niet, om maar niet te spreken over mijn kledingkast..

Is er ook nog positiefs nieuws zul je denken? Ja dat is er want ik heb gisteren de film 'The green mile' gedeeltelijk gezien, het laatste gedeelte moet ik nog afkijken, maar dat vind ik dus echt een bijzondere film! Zeker weten.. ook een mooie film!

Ik heb altijd met films, dat wanneer ik een ga kijken er eigenlijk al binnen 30 minuten echt in moet zitten, anders heb ik al geen zin meer om te kijken..  Bij romantische films gaat dat altijd heel snel, maar drama films en actie films, duurt het vaak wat langer..

Bij natuurfilms ligt dat weer anders natuurlijk ,maar goed dat is ook weer een ander verhaal..

Ohja nog een nieuwtje, ik ga gummetjes sparen.. of misschien toch maar puntenslijpertjes.. dat is misschien beter, dat hoorde ik laatst dat iemand er 3000 had! Dat is echt veel! Wil ik eigenlijk ook wel, want tot dusver spaar ik alleen maar troep... wat eigenlijk allang de afvalbak in had gemoeten.. snippertjes papier en gebruikte enveloppen, met andere woorden , het blijft liggen tot ik zin heb om het weg te gooien, eigenlijk best stom want de prullenbak staat hier gewoon onder het bureau.

Chaotisch zou je het kunnen noemen, ja dat klopt.. als ik mijn kast altijd her inricht dan staat dat 2 dagen zo en daarna staan spullen zoals haarlak alweer gewoon op een ander tafeltje of ligt het het op bed..

Raar eigenlijk he.. verder kan ik ook heel moeilijk afstand doen van dingen.. ik wil eigenlijk altijd alles bewaren.. dat is soms best eng, om maar een voorbeeld te noemen, de broodrooster....... heel oud ding, maar hij gaat niet weg.. ook al is er een nieuwe voor in de plek, de oude gaat niet weg, daar zitten herinneringen aan, want vroeger gingen we altijd als gezin broodjes eten aan de tafel, met alle beleg op tafel, en mooi tafelkleed en daar stond de broodrooster ook! Dus die ga ik echt niet weg doen.. nu zul je denken( ja maar dan kan je alles wel gaan bewaren) dank je ! je snapt me!

Vandaag dus zaterdag, flink gaan leren vandaag en niet bloggen schrijven.. is eigenlijk de bedoeling, misschien vanavond even op stap! Stappen is ook duurder geworden, voor heen betaalde je nog 2,40 voor een biertje nu is het inmiddels 2,90 of zo. duuuuuuuuuur... maar mensen blijven op stap gaan, het is nog steeds druk in de stad op de zaterdagnacht..

Vanavond weer het standaard riedeltje van programma's kijken, oh nee dat is morgen.. maar vanavond wel weer 'ik hou van Holland' kijken..
Het zal mij benieuwen...

Ik ben volgens mij een van de weinigen maar ik heb een serieuze hekel aan die klote talentenjachten programma's. Zijn het er nou nog niet genoeg? Je wordt er toch gestoord van.. al die ' X factor / the voice / holland got's talent' / the battle  of zoiets.. my. god.. serieus! Ik vind het echt drama, ik heb er wel es nagekeken voor ik dit kritiek kan geven, maar vind het allemaal wat te veel van het goede hoor!

Als ze nou 1 programma kiezen en het daar bij laten! Maarja wie ben ik ? Want ik kijk natuurlijk ook wel naar doelloze programma's dus zoals Ik hou van Holland, GTST ( al twijfel ik of dat onder dat doelloze programma's valt) Britt en Ymke.. ( oh als ik 1 iemand beoordelen dan is het  Ymke ) Al dit kritiek baseer ik op hoe ze overkomt op de tv.

Ik vind namelijk dat Ymke altijd probeert om intelligent over te komen op televisie.. bijvoorbeeld in vergelijking met Britt,  want Britt is gewoon echt zichzelf, als zij rare foutjes maakt of blunders dat boeit haar niet, zij is gewoon wie ze is, niet te moeilijk doen.. en gewoon in taal praten zoals wij Nederlanders praten.. zeg ik dat zo goed? Maar Ymke daarentegen gebruikt soms taal waarvan  ik denk, begrijp je zelf wat je zegt? Ik zeg absoluut niet trouwens dat Ymke dom is, want dat is ze niet!  Volgens mij is het een leuke meid en stiekem best wel onzeker.. toch alle respect naar haar dat ze op tv durft en ook gewoon vragen durft te stellen ,waarvan anderen denken, dat kan je toch niet vragen??! Maar ze moet denk k gewoon wat meer zich zelf zijn en niet zo moeilijk proberen te praten, want daarmee trek je denk ik niet de aandacht maar irritatie.

Zo dat was het weer eventjes.. over hun... Nu ga ik naar de intertoys en ga ik kijken hoeveel gummetjes ik kan kopen, verschillende btw voor max. 5 euro!

Zo en daarna ga ik even leren en een recept zoeken! Dus tot de volgende keer !

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/11/2012 - welcome back

Zo vandaag lekker weer he... dat had ik dus niet gedacht want weet wel het is al 5-11-12 , november dus... koud winter, maar toch lekker weer ! A fijn vandaag een toets gemaakt, moeilijk was hij gelukkig niet en ik heb dus dan ook maar 2 fout. Je kon niet echt een cijfer halen, maar punten. ik had 38 van de 40. Goed dus!
Wat een blijheid! Gisteren heb ik want ja ik had ja verteld dat ik echte kooknoob ben, maar ik heb toch nog het een en ander gemaakt.. zelf! Nou ja alleen bij het vlees heeft mijn liefje geholpen, maar verder heb ik alles lekker zelf gedaan en het was nog leuk ook !
Verder nog inderdaad " ik hou van hollland "  gekeken..........leedvermaak, wel prima.. voor iemand die van leedvermaak houdt. A fijn..en daarna lekker op stap! Was echt leuk! Gezellig en het werd niet heel erg laat, laten we het houden op een uur of 3. Ongeveer!.. Gister bedacht ik me ineens, dat ik nog moest werken aan mijn opdracht voor Portugal, dus nadat ik had uitgeslapen tot even denken 2 uur 's middags, kon ik eigenlijk direct aan het werk, maar dat heb ik niet gedaan, ik heb eerst de lekkere voorgerechtjes gemaakt, nouja het was er maar 1 , maar wel heel lekker, met prei en ham.. wat is dat toch die combinatie? Zo lekker! En daarna ben ik naar huis gefietst, en heel netjes en secuur mijn Portugal opdracht gemaakt, was best lastig mag ik zeggen! Een van de lastigste ( wat een woord) van allemaal tot nu toe. Maar ik heb em afgekregen. en gelukkig voor mij belde om half 7 mijn liefje, toen ik bijna klaar was met mijn opdracht, om mij op te komen halen met de auto! Nou dat was echt super lief... want ik zag gister middag al de bui hangen, en ja hoor, het kwam met bakken uit de lucht!

Dus mijn liefje hield mij op met de auto, helaas heeft hij wel een kwartier moeten wachten om mij in zijn auto te zien stappen, want ik moest nog wel het op sturen, de opdracht en een beetje snel ook mijn kamertje opruimen, toen kwam ik er ook nog eens achter dat er kauwgom in het tapijt zat, en niet zo'n beetje ook! Wat een drama! Probeer dat maar eens er uit te krijgen in een paar seconden, dat lukt niet, dus ik was vrij gestresst, want je wil je liefje ook niet te lang laten wachten! Helaas is dat wel gebeurd! Maar ik kon het allemaal niet meer aan ! Geloof mij maar! Verder moest ik namelijk ook  nog, ja want ik was nog lang niet klaar hoor, ik moest ook nog een toets leren van de pakketreizen naar zomerse vakantiebestemmingen! En geloof me, dat is echt veel werk! Dat onderschat je echt, mocht je willen onder schatten! Want het kost minstens 2 uur werk! Dus veel heeft hij niet aan mij gehad gisteren.. maar misschien is dat wel in zijn voordeel, want ja man he, En Zondag.. zondag houd in : dat weet ik veel hoe die race heet, formule 1, maar ook voetbal, studio sport.. nou ja alles leuk voor de man.. dus hij kon dat relaxt kijken en ik ging aan de studie! Leuk joh!

A fijn, toen gingen we koken.. gevulde courgette... nou op tv ziet alles er makkelijker uit.. maar dit wel heel makkelijk hoor.. courgette uithollen, pfff.. ze weten het wel te bedenken.. courgette is eigenlijk een harde lul, nou probeer die maar es uit te hollen..
Stijf , groot en lang! Pfff.. dus ook dat heb ik maar aan mijn liefje overgedragen... het is toch ook wat.. ik denk trouwens niet dat hij het ziet als een lul... zou ook niet best zijn btw.

Denk nu niet al te veel door als je dit lees, je eet geen gevulde.. *** nou ja , je weet wat ik bedoel. mijn liefje zucht nu, dat weet ik!  Maargoed ik had al verteld he van die kauwgom in mijn tapijt.. hoe krijg je dat er uit? Drama nummer 2 ... 
 
Heb diverse dingen inmiddels uitgeprobeerd, waar onder pindakaas, maarja nu zit er ook pindakaas in het tapijt, ook niet iets om over na huis te schrijven...

Anyway er is ook nog goed nieuws, want ik heb vandaag een geschiedenis les gevolgd, en dat was toch boeiend! JA echt waar... wist je bijvoorbeeld dat in Nederland een pyramide staat? Nee dat wist je vast niet.. nou bij deze.. hij staat in Utrecht.. genaamd austerlitz ofzo ..
Nou ja moet je maar zoeken, het is een met gras bedekte piramide.

Ik las vandaag zo'n horoscoop, nou ben ik totaal niet bijgelovig.. en ik vind het dan ook dikke onzin, want ik weet namelijk, weet u vast ook wel, dat ze dat terplekke verzinnen zo'n tekstje voor een horoscoop.. daar kwam ik achter toen ik lang, lang geleden bij het Nieuwsblad van het Noorden werkte, zo heette dat toen.. nou ja eigenlijk wist ik het al wel.. maar toch he..

Al die waarzeggers ook , allemaal dikke onzin, bijvoorbeeld die Char, die toen heel bekend was.. heel erg slecht, heel erg fout ook.. want zij zou dan praten met de doden.. nou niet om het een of ander, maar ze praat altijd heel positief over die mensen, die mensen hebben het allemaal enorm naar hun zin in de hemel, het is daar 1 groot feest.. eigenlijk best triest natuurlijk, want je speelt met de op dat moment kwetsbare mensen en hun emoties.. want mensen die kwetsbaar zijn bijvoorbeeld omdat hun kind is overleden of wat dan ook, die zitten vol met emoties.. en omdat ze zo kwetsbaar zijn, willen ze alles wel horen wat positief is, dus ook dat domme gelul van Char.. want dan horen ze dat hun kind het fijn heeft in de hemel enzovoort. Nou ziek dat mensen zo hun geld willen verdienen.. is het niet? Beetje jammer hoor..

Morgen maar even opnieuw ontdekken hoe ik en pindakaas en nog steeds de kauwgom uit mijn tapijt weet te halen..
morgen dus meer...
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/11/2012 - maak kennis met mijn (denk)wereld

Als eerst maar even welkom en fijn dat u mijn blog wil lezen , ik schrijf mijn hele gedachten gang.. en dat is nog al wat hier neer, maar ook blunders en dingen die ik mee maak, dingen die ik doe, of althans probeer.. nou ja enzovoort, ik wist eigenlijk niet hoe ik moest beginnen dus laat ik maar beginnen over het weer op dit moment..

Zo wat is het vies weer zeg, ongelofelijk..... ben net naar het centrum gefietst, en zo'n end is dat niet, maar ik was wel zowat doorweekt toen ik in de stad aan kwam en je kent het vast wel, dan is de lol er af, dan heb je geen zin meer. Ik had al niet echt een doel waarom ik naar de stad wou. Nouja nieuwe boeken halen van de Bieb.. dat is trouwens gelukt, allemaal leuke boeken gehaald, daarna toch nog maar even voor de zekerheid langs de Selexyz . En ja hoor, ik kan het niet laten, 2 boeken gekocht! Wel leuke trouwens, logisch natuurlijk, anders koop je geen boeken, je koopt geen boeken als je er niks aan vind. A fijn, ik heb dus het boek 50 grijze tinten gekocht, populair boek, maar ook zo spannend natuurlijk, in het breedste zin van het woord en ik hou er van om van die boekjes te kopen van 'is er een beest dat wespen eet' en 'het grote boek van foute feiten' dat soort boekjes te lezen, daar heb ik dan ook een flink aantal van. Dus nu heb ik het boekje gekocht, u kent hem vast wel: Waarom vallen slapende vogels niet uit de boom?

Ik hou echt van lezen, vroeger ook al, alleen nu heb ik er minder tijd voor, maar het lijkt me zo tof, om een Engelse oude boekenkast te hebben met zo'n trap er bij... dat is toch tof??

Op zich voor lezen is het nu het de perfecte time, er mist nog een open haard, maar verder....... ik bedoel, het regent, het is koud, heerlijk om dan op een lekker zittende bank met een grote kop thee een boek te lezen.. en als het dan schemerig wordt, een klein lampje aan.. zodat je een spannende sfeer krijgt. Maar ja dan is het zaterdag avond zoals straks en de tv gaat aan en je gaat leedvermaak kijken, zoals 'ik hou van Holland' Eigenlijk gaat het daar al mis.. want het is ik houd van Holland , maar goed Linda Mol presenteert het.. dan weet je het wel.. Iedereen vind haar een sympathieke vrouw.. ik vind haar wat zal ik zeggen.. overdreven, hoe ze doet.. hoe ze presenteert.. maar vooral die Chinese man die altijd een liedje komt zingen in de show en de rest moet dan raden wat hij zingt.. Maar madam Linda ... behandelt hem alsof hij een kind van 5 is .. ik vind dat echt beledigend. Zo praat ze namelijk tegen hem.. let er maar eens op.
Maar ja goed ik kan wel lopen klagen, maar goed het is een keuze om er na te kijken of niet.. de rest vind ik altijd wel leedvermaak, het is wel oké , je komt er ook meteen achter of de BNers iets weten van NL.. zoals Frans Bauer de vorige keer.. die had van veel dingen nooit gehoord..maar Frans Bauer vind ik daarentegen wel een sympathieke man, leuk en spontaan.

Maar goed daar kijk je dan naar.. en daarna .. ja daarna.. hm... wordt et beetje een zappen.... ik vond altijd de Slimste Mens wel een leuk programma van Fhilip Freriks.  Maargoed ik dwaal af...
Voor ik tv ga kijken dus voor het avond is, en mijn boek hopelijk uitlees.. moet er ook nog gekookt worden.. maar je moet weten, ik ben echt een kooknoob!!! Met andere woorden, ik kan niet koken! Ik heb in de zomer aan mijn vriend beloofd dat ik vanaf toen elke week zou koken en het zou leren... intussen een dikke 4 maand verder, kun je het aftellen op 1 hand hoeveel ik heb gekookt..dat zegt genoeg he? Maar ik wil het wel echt leren. Ik heb gisteren de film Julie & Julia gezien.. iedereen die niet weet waar het over gaat, ik leg het wel even kort uit

( De film is gebaseerd op twee waargebeurde verhalen die zich in verschillende tijden afspeelden. In 1948 volgen we Julia Child die met haar man Paul, een Amerikaanse diplomaat, naar Parijs verhuist. Om iets om handen te hebben en niet de hele dag thuis te zitten, besluit de levenslustige Julia de Franse keuken onder de knie te krijgen. De film volgt haar pogingen hiertoe en schetst eveneens het ontstaansproces van het boek dat Julia Child wereldberoemd zou maken: Mastering the Art of French Cooking.

Zestig jaar later volgt de film Julie Powell, werkzaam bij een bedrijf dat mensen helpt om te gaan met de naweeën van 11 september. Ze haat haar baan, maar heeft de ambitie om schrijver te worden voorlopig toch naast zich neergelegd. Dan besluit ze, op aanraden van haar man, aan een nieuw project te beginnen, gebaseerd op het werk van haar idool Julia Child. Ze houdt een dagelijkse blog bij, waarop ze alle gerechten in het boek van Julia Child in een jaar tijd probeert te bereiden. )

Dus ik had bedacht, misschien kan ik ook wel bewijzen door elke week een gerecht te maken en zo het te leren, de blunders die lees je dan hier uiteraard!

Goed ik heb iets bedacht voor morgen.. gevulde courgette met gehakt paprika en parmezaanse kaas groenten enz. Ik zal het uiteraard laten weten hoe het smaakte..

Voor vandaag moet ik nog gaan zoeken.. en ik weet echt niet waar ik moet starten.. half uur verder inmiddels.. ik heb een pasta oven schotel gevonden, en qua niveau komt het aardig in mijn richting, er staan zelfs plaatjes bij de bereiding.. nou fantastisch toch? Dan moet het wel lukken hoor! Het meeste is toch snij werk..
Geweldig.. want ik zie zoveel lekkere dingen voorbij komen, maar om maar een voorbeeld te noemen, ik weet niet eens hoe je een ei pocheert.. nou... en als dat dan moet in een recept.. en je weet dat niet, nou dan zijn de rapen gaar...

Maar dit moet wel lukken inclusief de rest van de avond! En dan lekker eten, dan vervolgens weer boekje lezen, daarna dus het leedvermaak programma IK hou van Holland.. ( ja er is ook verder niks anders op ja) En daarna weer lezen? Nou ja vervelen mag ook.. en daarna nog even lekker de stad in... zo denk ik er nu over.. misschien verandert dat straks wel, je weet maar nooit!!! Oh en even leren! Dat & een opdracht maken over Portugal! Moet goed komen dus.. fijne middag en eet smakelijk voor straks. .. tot later..!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

maak kennis met mijn wereld en wat daar allemaal in omgaat.. leuke aparte meegemaakte dingen, maar ook wat vind ik van de wereld? Van alles wat er gebeurt.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer