Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Lucrette Home | Profile | Archives | Friends
Dierenwelzijn, Natuur & Milieu

WSPA World Society for the Protection of Animals8/2/2007

De WSPA is de grootste dierenbeschermingsorganisatie ter wereld door een wereldwijd netwerk van ruim 660 aangesloten organisaties in meer dan 140 landen en is officieel adviseur van de Verenigde Naties en de Raad van Europa. Zij bevordert en ontwikkelt effectieve methoden om dieren te beschermen, wreedheden te voorkomen en mishandelingen te bestrijden. Vooral in landen waar de kennis, het geld of de wil ontbreekt om iets voor dieren te doen.

 

http://www.dier-natuur-milieu.nl/wspa/

Permanent Link

Comite Anti Stierenvechten31/5/2006

Het Nederlandse Comité Anti Stierenvechten (CAS) werd in 1990 opgericht, op verzoek van de Spaanse Dierenbescherming (ADDA). In die tijd kwamen nog zóveel toeristen in de arena, dat er in andere Europese landen organisaties opgericht moesten worden die de Spanjaarden konden helpen het stierenvechten te bestrijden. Zij konden de mensen in hun eigen land al voorlichting geven over de gruwelijkheid van het stierenvechten, zodat ze niet meer naar de arena zouden gaan

 

De oprichters van het CAS vroegen aan de Dierenbescherming en de WSPA of zij mee wilden helpen om de organisatie op de kaart te zetten. Aangezien beide organisaties al af en toe actie voerden tegen het stierenvechten, sloegen ze de handen ineen en zo ontstond het Comité Anti Stierenvechten. Binnen korte tijd kon het CAS zelfstandig verder en trokken beide organisaties zich terug. Wél werken we soms nog samen bij campagnes.

 

http://www.dier-natuur-milieu.nl/stierenvechten/

Permanent Link

Hondenbescherming31/5/2006

Honden zijn prachtige communicatieve dieren met een flink aanpassingsvermogen. Dat vermogen wordt in onze huidige maatschappij en door de hondenbezitter flink op de proef gesteld. Men verwacht dat elke hond lief, vrolijk, gehoorzaam, rustig of juist waakzaam (al naar gelang de gewenste functie) zal zijn. Er wordt aan voorbij gegaan dat honden tijd en aandacht vragen en door selectieve fok zijn geworden zoals ze zijn. En dat het houden van een dier ook aanvaardbaar moet zijn voor de omgeving waarin dit zich bevindt.

 

Daarom geven we voorlichting over het hebben en houden honden, bieden we juridisch advies en voeren we controles uit als er twijfel is over de omgang tussen hond en eigenaar. Ook helpen we honden die tussen wal en schip dreigen te raken.De Hondenbescherming onderhoudt twee seniorenhuizen waar oudere honden van een rustige oude dag kunnen genieten.

 

http://www.dierenwelzijn-nederland.nl/hondenbescherming/

Permanent Link

Stichting AAP31/5/2006

In de jaren '60 was het heel gewoon om een exotisch dier in huis te nemen. Er bestond nog geen goede wetgeving en men wist er maar weinig vanaf. Veel dieren werden meegenomen uit de koloniale gebieden of van verre reizen. Toen men eenmaal de ervaring had dat bijvoorbeeld apen helemaal geen leuke huisdieren zijn, onstond de behoefte aan een opvangadres. Uiteindelijk is Stichting AAP officieel opgericht in 1972 door Okko en Riga Reussien, in Amstelveen. Sinds 1996 is het centrum gevestigd in Almere. In ruim 30 jaar is de stichting van een kleinschalige vrijwilligersorganisatie uitgegroeid tot een professioneel opvangcentrum.

 

http://www.dier-natuur-milieu.nl/aap/

Permanent Link

Links31/5/2006

 
 
 
 
Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer