Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Maartje

Naaien

15:46, 4/10/2008 .. 0 comments .. Link

Ik heb een abonnement op de Burda, groet mijn allochtoonse medebezoeksters van de lappenmarkt, draag vandaag een zelfgemaakt vest en vervoer mijn meetlint in een zelfontworpen tas. Ik heb een speldenkussen en een stofschaar, een patronenmap en een naaidoos die ik koester. Ik kan er niet meer omheen en schaam me er geenszins voor: ik ben een naaister. Al jaren lijkt het me the bomb om ondanks mijn studentenloontje toch Chanelwaardige snits te kunnen dragen, of een broek te bezitten die zowel mijn figuur  als portemonnee ten goede komt. In september heb ik de spreekwoordelijke knoop dan ook doorgehakt, en heb me ingeschreven voor een 'naaicursus'. Moge duidelijk zijn dat dit vele jaren eerder was gebeurd, als er een aantrekkelijker woord had bestaan voor deze 'hobby', nog zo'n waardeloos woord.

Los van de associatie met matennaaier en de inkoppers over naaien in de meest erotische zin van het woord, zit het hem bij 'naaicursus' vooral in de combinatie van twee van de meest burgerlijke termen die de Nederlandse taal rijk is. Natuurlijk is dit onderhevig aan perceptie, maar voor mij verhoogde het daadwerkelijk de drempel tot aanmelding.Ontwikkelingswerk

10:31, 4/10/2008 .. 1 comments .. Link
College krijgen aan de voet van een boom, op tijden dat het de docent uitkomt. Geen snelle powerpoint, maar krijtstompjes op een zwartgeverfd stuk zwerfhout. Opdrachten maak je in het zand, bij gebrek aan collegeblok, laat staan laptop. Als een van je medestudenten een fout antwoord geeft, zing je in koor dat hij beter naar huis kan gaan en na schooltijd ga je net als iedereen als een speer naar je hut om je ouders te helpen met het verzamelen van de maaltijd, die net als elke dag uit cassave en maïs zal bestaan.

Vergelijkbaar met Nederland is het in de afgelegen gebieden van Oeganda niet te noemen. Het ontbreekt de mensen aan een langetermijnvisie, waardoor zorg voor de dagelijkse maaltijd vele plaatsen hoger op de prioriteitenlijst staat dan onderwijs en ontwikkeling. Gezien de omstandigheden heeft de kortzichtigheid van minderbedeelde Oegandezen misschien wel een beschermende werking. Door niet met de toekomst bezig te zijn, kunnen er ook geen plannen mislukken of gedwarsboomd worden door ziekte of geweldplegers, zoals het Verzetsleger van de Heer dat in het noorden van het land nog steeds actief is. Toch blijft het voor westerlingen moeilijk te verkroppen dat stroomdraden die de regering naar dergelijke gebieden aanlegt binnen de kortste keren doorgeknipt worden, omdat ze volgens de inwoners veel handiger zijn om takken mee vast te binden dan om stroom door te geleiden.

Omgekeerd kunnen Oegandezen in deze gebieden zich niets voorstellen bij de haast in de geasfalteerde wereld waarin wij ons bevinden. Dat we geld betalen voor vlees dat niet vers is, maar voorgesneden en ingevroren, gaat hen ver boven de pet. En waarom zouden er tien verschillende merken schoonmaakmiddel moeten bestaan als er ook gewoon vloeibare koeienmest voor handen is? Maar de gewoonte om uitnodigingen te adresseren zodat je ongeveer weet op hoeveel gasten je kunt rekenen en ongenodigden kunt weren, daar kijken ze pas echt op neer; bij hen is iedereen welkom.

Door langere tijd intensief met mensen van een andere cultuur op te trekken, leer je niet alleen nuances aan te brengen in je vooroordelen, maar ook om zaken die zo gewoon lijken eens van een andere kant te bekijken. Ontwikkelingsprojecten in het buitenland zijn een uitgelezen mogelijkheid om binnen een paar weken in een andere cultuur te worden geabsorbeerd. Pas dan begin je te begrijpen waarom Nederlanders ongastvrij worden genoemd, en wat dankbaarheid betekent in situaties van absolute nood. Bovendien heeft het gevoel van nuttig maken een positief effect op je eigenwaarde, natuurlijk ook niet onbelangrijk!

Deze zomer heb ik mij, met behulp van organisatie Livingstone, drie weken lang van mijn beste kant laten zien. De plek des heils was Owangai, een dorpje in het noorden van Oeganda, waar ik met vijftien anderen begonnen ben met de bouw van een school.. Deze onvergetelijke ervaring is vanzelfsprekend het eerste dat ik met jullie wil delen. Dat het project ook nog gesubsidieerd werd door Xplore, een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maakte het geheel waar mogelijk nog aantrekkelijker. Met andere woorden: voor iedereen mogelijk en voor iedereen een aanrader! (Check www.lst.nl voor meer info)Start

10:10, 3/10/2008 .. 1 comments .. Link

Vanaf nu ben ik een blogger. Eerder zou ik het een twijfelachtige eer hebben gevonden om tot deze categorie te behoren. Die paar jaar Groningen hebben op mij namelijk hun nuchtere vruchten afgeworpen: waarom zou je je privéleven opdringen? Aan de wereld nog wel. Omdat dit meer een kwestie van afvragen dan van principe is gebleven, neem ik nu zelf de proef op de som. Welkom dus, bekenden die nieuwsgierig zijn, verveeld, zich wellicht verplicht voelen, en onbekenden die komen kijken, worden getrokken. Misschien heet je ook wel Maartje, of ken je me, via via of persoonlijk. Wie weet is deze URL je aangeraden door een fan die later zal kunnen zeggen dat hij het tóen al wist. Of heel misschien ben je hier al surfend beland en begrijp je niet wat hier staat omdat je de taal niet meester bent: welcome. Hoe dan ook maakt jouw bezoek een ware weblog van dit hoekje op internet.

Omdat ik nu een blogger ben, zal ik de dingen die mij bezighouden met jullie delen. Om dit voor alle partijen zo aangenaam mogelijk te houden, zal binnen deze groeiende groep dingen eerst een strenge selectie plaatsvinden. Tips en reacties voor de eenkoppige redactie altijd welkom. Tot gauw!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Naaien
Ontwikkelingswerk
Start

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer