Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Macrovet 

Vogelverschrikker

09:40, 26/9/2012  ..  0 comments  ..  Link

Vogels zijn prachtige dieren, echter soms kunnen ze het bloed onder je nagels vandaan halen. Met name de boeren, akkerbouwers en tuinmannen onder ons zullen dit herkennen. Voorbeelden van vogels overlast kunnen veroorzaken zijn, rotganzen, eksters, kraaien, roofvogels, reigers etc.

Deze dieren kunnen een hoop schade aanrichten op en rondom de boerderij. Akkerbouwers hebben vaak te maken met het wegpikken van de zaadjes op het land of het kapot maken of opeten van de nieuwe plantjes. Daarnaast is niemand blij met de zooi die sommige volgens achterlaten, bijvoorbeeld een duif die alles onder kan poepen. Ook vruchten als aardbeien lusten de vogels graag.

De meest diervriendelijke oplossing is het gebruik van een vogelverschrikker. Oorspronkelijk werden hier vooral poppen voor gebruikt. Om de vogels te laten denken dat de vogelverschrikker een mens is, was deze vaak met gespreide armen en gevuld met stro om het zo echt mogelijk te laten lijken.

Deze vogelverschrikkers werkten niet zo goed als gehoopt. Nadat de vogels erachter kwamen dat het geen echt persoon was wat er stond, bouwden de vogels zelfs complete nesten in de vogelverschrikker.
Tegenwoordig zijn er gelukkig meerdere soorten vogelverschrikkers beschikbaar. In plaats van een pop van stro zijn er ook ronde bollen in diverse felle kleuren beschikbaar. Deze bollen hebben reflecterende oppervlakten en schitteren in de zon. Deze bollen staan niet stil maar draaien zacht door de wind. Er is nog een oplossing beschikbaar: de zogenaamde ‘vliegers’ schieten de lucht in door middel van wind. Deze ‘vliegers’ zijn onvoorspelbaar en schrikken zodoende de vogels af.

Andere methodes welke de vogelverschrikker vaak vervangen zijn reflecterende slierten van aluminium welke door de wind worden bewogen.

Vogels zijn slechts een klein deel van de dieren welke overlast kunnen veroorzaken. Dierenwinkels kunnen u voorlichten welk product geschikt is voor uw specifieke ‘overlast’.

Macrovet is één van deze specialisten welke u verder kan helpen.Dierenverzorging

09:36, 24/8/2012  ..  0 comments  ..  Link
Een huisdier is voor vele mensen een verrijking in huis. Een hond, kat, konijn of een cavia brengt veel vreugde en gezelligheid met zich mee en vaak worden ze ook aangeschaft als plezier voor de kinderen. Op het moment dat er wordt besloten een extra gezinslid erbij te nemen, is echter niet iedereen zich er van bewust hoeveel werk daar bij komt kijken.

Allereerst zijn er natuurlijk een aantal punten waar je op kunt letten voordat je een huisdier aanschaft. Bij honden, katten en konijnen is het bijvoorbeeld van belang dat je goed let op de conditie van de vacht.
- Zijn er geen sporen van vlooien te bekennen?
- Zitten er geen kale plekken? Kale plekken kunnen namelijk duiden op (schurft)mijt of schimmels.
- Is hij mooi glanzend? Een glanzende vacht is gezonder dan een doffe.
Daarbij moet je ook goed letten op de conditie van de ogen, neus en oren:
- Zijn de oren mooi schoon zonder donker oorsmeer? Dit kan namelijk duiden op oormijt.
- Zijn de ogen mooi helder zonder uitvloeiing? Uitvloeiing kan bij katten namelijk een teken zijn van niesziekte.
- Ook de neus mag niet uitgelopen zijn. Bij honden is het van belang dat deze mooi vochtig is en bij katten hoort een neus fluweelzacht te zijn.
Het spreekt voor zich dat je ook moet letten of de kittens, puppy's of jonge konijntjes geen verwondingen hebben ergens en of ze speels, actief en nieuwsgierig zijn. Jonge dieren die in een hoekje zitten of juist overactief zijn, kunnen gedragsproblemen ontwikkelen in een later stadium. Verder mag je ook altijd vragen of je de moeder mag zien met de jongen. Is dit niet mogelijk, dan is dat een teken om argwanend te worden.

Als je er vrijwel zeker van bent dat de conditie van je nieuwe gezinstoevoeging in orde is, kan je hem of haar mee naar huis nemen. Maar dan begint het echte werk pas natuurlijk. Vraag je van tevoren ook goed af of je er wel tijd en geld voor hebt. Honden, katten, maar ook konijnen en cavia's hebben hun dagelijkse hoeveelheid aandacht van de baas nodig. Daarbij komen ook nog kosten voor de maandelijkse/jaarlijkse dierenartscontroles, vaccinaties, inentingen en ontwormingskuurtjes. Verder heeft je konijn, hond of kat ook een eigen plek nodig waar hij/zij kan slapen, en in het geval van een kat moet er ook nog een kattenbak komen. En wat dacht je van alle speeltjes, voeding en verzorgingsartikelen?

In menig dierenzaak kun je alle benodigdheden vinden voor de optimale verzorging van jouw huisdier. Vaak kun je je daar ook laten informeren naar wat het beste is voor jouw hond of kat of konijn. Daarnaast zijn veel producten ook al op internet te vinden in webshops zoals Macrovet. Daar kun je aan de hand van uitgebreide beschrijvingen tot een goede keus komen voor jouw viervoetige vriend. De verzorging van een dier heeft veel tijd en geld nodig, maar dat krijg je dubbel en dwars in liefde en aandacht terug.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Vogelverschrikker
Dierenverzorging

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer