Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Untitled

Ich bin ein Berliner!

01:13, 28/1/2014 .. 0 comments .. Link

De titel zegt het al: ik sla een nieuwe weg in!

Ik werk alweer een tijdje in Assen. Ik ben daar begonnen op 4 november van vorig jaar. Het is best logisch dat ik daar heb gesolliciteerd omdat ik voor hetzelfde bedrijf heb gewerkt maar dan in Lyon, Frankrijk. Lyon was geweldig, de zon scheen volop, mijn collega's waren mijn vrienden want tja, zij spraken ook Nederlands en ik was beginner Frans dus veel aansluiting met de lokalen had ik niet. Ik heb gehouden van Lyon maar ik heb hem ook gehaat. Er is daar veel gebeurd. Zo ben ik een kluns die niet om kan gaan met alles wat belangrijk is, zoals: sleutels, portemonnees en mobiele telefoons. Ik ben ze alle drie een wel een keer kwijtgeraakt en dan heb je een probleem. Maar de rasoptimist die ik ben vindt dat je het niet teveel over negatieve dingen moet hebben maar dat je juist meer aandacht moet hebben voor alles wat mooi, lief en/of leuk is. Lyon is een mijlpaal in mijn tot nu toe korte leventje geweest. Ik heb het altijd een beetje anders gedaan dan anderen en ook Lyon was zo'n besluit. Ik ben namelijk nadat ik mijn havodiploma had gehaald gaan kijken naar vervolgopleidingen in het buitenland. Ik had mijn oog toen gevestigd op Antwerpen, België maar daar werd ik afgewezen voor de opleiding. Toen toch maar wat gaan doen in Groningen, gestopt want het was me allemaal veel te economisch en ik ben meer van de taal. Maar ja, en dan?! Geen studiefinanciering, geen inkomen maar alleen een spaarrekening. Ik ben dus op zoek gegaan naar fulltime werk en heb dat gevonden en binnen een maand zat ik (nadat ik nog even een tripje naar Marrakech, Marokko heb gemaakt) in Lyon! Uiteindelijk teruggekomen in september en dus sinds november weer aan het werk. Dit werk valt me tegen omdat ik veel minder mag doen dat dat ik kan. Dat demotiveert als de pest kan ik je zeggen. Dus ik heb gevraagd of ik weer op de buitenland-afdeling mag in Nederland maar dat werd hem niet. Dus, ik dacht even heel slim, laat ik het weer in Frankrijk proberen. Daar zeggen ze nu dat ze contact hebben gezocht met de Nederlanders en dat die niet zo tevreden over mij zijn omdat ik niet tevreden ben over het werk: oke? De Fransen gaan dus nog om de tafel zitten of ze me deze zomer terug willen hebben. Ik dacht, daar ga ik niet op zitten wachten en ga wel op zoek naar nieuw werk.

En dan nu, waar het eigenlijk om draait: IK HEB EEN SOLLICITATIEGESPREK IN BERLIJN!

Ik had een heleboel sites afgezocht naar werk in het buitenland simpelweg omdat ik een buitenland-ambitie heb zoals je dat ook hierboven kan lezen. Ik heb dus een boel CV's elektronisch de deur uitgestuurd en je gelooft het nooit maar volgende dag werd ik alweer teruggebeld door een aardige Duitse Nederlander. Ik lag nog in bed want ik was uitgeweest en had opzich best wel last van een kater. Toen werd ik rond elven gebeld door een nummer uit Berlijn, mijn telefoon is zo'n slimmerd dat hij netnummers herkent. Het duurde allemaal een paar fracties van secondes voordat ik met mijn (slaap) dronken kop realiseerde dat dat waarschijnlijk een werkgever is die geïnteresseerd in mij is! Dus ik heb me eventjes op beide wangen geslagen en nam op met een keurige "Goedemorgen, met F. Tempel". Normaliter, als ik wat sapjes teveel heb gehad, neem ik op met een kreunende, steunende 'Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee', als ik überhaupt al opneem, maar ik moet mezelf nageven dat dit een professionele begroeting was. Anyway, hij nodigde mij uit om langs te komen zodat hij mij voor kon stellen aan het bedrijf waar ik dan zal komen te werken. Hij vroeg of ik nog op school zat: neen!, of ik geen moeite heb met in het buitenland wonen: neen!, en of ik het wel aandurf om alles op te moeten zeggen en iedereen die je kent achter te laten: 1 vette JA! In februari moet ik langs zijn geweest en ik vind dat het een goede indruk maakt als je dan zo vroeg mogelijk in de maand komt dus ik verblijf de eerste maandag en dinsdag van februari in Berlijn en ik ga het sollicitatiegesprek rocken. Ik schat mijn kansen best goed in: ik heb al buitenland-ervaring, spreek 3 talen en ze zullen je vast niet zomaar laten komen als het uiteindelijk toch niks wordt. Uiteraard moet ik niet overmoedig worden zoals mijn beste vriendin dat zei want het kan altijd anders lopen. In ieder geval ga ik met goede moed en een frisse lach richting onze Oosterburen en hoop eind april een echte Berlijner te zijn!!Schrijven op de luie manier: BLOG!

12:57, 8/1/2014 .. 0 comments .. Link

Hallo Internet,

Vandaag liep ik naar het station omdat er weer een dag achter de computer stond te wachten op mij. Ik moet weer aan het werk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me vandaag een beetje futloos voel en dus dat ik in mijn hoofd zat te bedenken wat te doen hiertegen. Nu heb ik vaak gehoord dat het leuk en verstandig is om je gedachten en belevenissen op te schrijven zodat je het later een keer kan teruglezen en omdat je dan je verhalen van je afschrijft. Dus, terwijl ik naar het station liep, heb ik een besluit genomen: ik ga een blog beginnen.

Eigenlijk vind ik een dagboek zelf schrijven leuker en persoonlijker maar aangezien ik mezelf onderhand al best goed ken, weet ik dat ik dat ga verzaken. Bovendien slijt ik heel wat uren achter de computer simpelweg omdat ik computerwerk doe dus ja, dan is de keuze snel gemaakt!

Waar wil ik naartoe met mijn blog? Ik heb eigenlijk werkelijk waar geen idee. Het is meer als uitlaadklep bedoeld en dus zal ik dat ook zo invullen. Hier wil ik mijn gedachten, de dingen die mij opvallen en al wat meer delen met hen die totaal onbekend zijn voor mij. En, wellicht ontwikkel ik wel een bovennatuurlijk talent als schrijver, je weet het maar nooit.

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Ich bin ein Berliner!
Schrijven op de luie manier: BLOG!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer