Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

het gewone leven van een moeder 

terugblik 2014.... over (on)redelijkheid

11:09, 31/12/2014  ..  0 comments  ..  Link

31 december.

Dag van terugblikken…tot in de (on)redelijkheid

Maar zo terugblikkend op een jaar besef ik dat er nog wel wat dingen kunnen veranderen in mijn leven. Ik kan rustiger en geduldiger worden. Minder onredelijk. Komen we gelijk op een doodzonde volgens de maatschappij, of in ieder geval zo voelt het, onredelijkheid naar de kinderen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen dat weleens heeft. Gewoon omdat je moe bent, gewoon omdat er binnen 5 minuten voor de 10 keer Mama geroepen wordt, gewoon omdat je gisteren het hele huis hebt opgeruimd en het de volgende dag binnen 10 minuten 1 grote puinhoop is, gewoon omdat…

Ik denk dat iedereen wel een reden hiervoor kan bedenken maar niemand zal het uitspreken. Het is officieel “not-done”.

Bij deze ik geef toe: Ik ben weleens onredelijk naar mijn kinderen toe, net zoals dat ik weleens onredelijk ben naar mijn man, onredelijk naar die langzame auto die voor mij rijdt als ik haast heb.

Ik praat het niet goed, maar geen enkele onredelijkheid is goed, maar soms wel te begrijpen, laten we dan die onredelijkheid naar kinderen niet zo opblazen.

Ik sla mijn kinderen niet, ik geef ze veel liefde en wat misschien evenzo belangrijker is, ik leer ze dat fouten maken menselijk is. Als ik onredelijk ben geweest geef ik dat toe, en bied ik mijn excuses aan.

Mijn voornemen, de kinderen meer vrijheid geven tot in de redelijkheid…. Ze mogen zichzelf ontplooien maar hoeven niet om hun artistieke kant te ontwikkelen mijn muren vol te tekenen. Ze mogen spelen in de kamer, maar ik wil wel ook nog een plekje hebben.  Ik wil graag met hun een spelletje doen, maar ik wil ook tijd voor mezelf hebben.

Vandaag beginnen we gelijk. Terwijl ik dit schrijf zijn de jongens in de kamer aan het spelen, een zelfverzonnen spel. Deze ochtend moet ik nog wat voorbereiden voor oudejaarsavond en vanmiddag gaan we samen monopoly spelen. Gewoon omdat zij het leuk vinden…. En eigenlijk ik ook wel J

 

 

 Begin

21:13, 13/3/2014  ..  0 comments  ..  Link

Alle begin is moeilijk... Dat hoor je zo vaak, dat zij mijn moeder altijd tegen me.

Maar waarom dan toch steeds een begin aan iets maken? Nu weer een begin aan een blog. Waarom?

Eigenlijk is het heel simpel; ik wilde wel weer eens in een dagboek schrijven, maar vroeger gingen mijn gedachten al sneller als dat ik kon schrijven. En dat is nu niet anders. Gelukkig kan ik tegenwoordig redelijk snel typen, dat kunnen mijn gedachten bijna bijhouden.

Wat wil bereiken met dit dagboek? niet veel, een uitlaatklep om mijn gedachten neer te zetten. Kijken of ik dan objectief naar mezelf kan kijken en hierdoor inspiratie uit mezelf kan halen. Inspiratie om luchtig en vrolijk tegen het drukke leven als moeder aan te kijken.

 

Wat is mijn situatie: getrouwd, 2 kinderen, zoontjes, de oudste is 8 jaar (geboren eind 05) de jongste is 6 jaar (begin 08). Mijn man werkt veel; gemiddeld 50 uur in de week, hij is vrachtwagenchauffeur. Zijn tijden zijn elke dag een verrassing. Zelf werk ik 24 uur in de week, verdeeld over 3 dagen.

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

terugblik 2014.... over (on)redelijkheid
Begin

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer