Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

psychonanie


Ditjes en datjes vanuit een ander perspectief bezien

Home | My Profile | Archives | Friends

De voor- en tegendelen van geslachtelijkheid

Posted at 21:42 on 25/4/2008

Als meisjes – of vrouwen in het algemeen – meer waarde hechten aan bling bling dan mannen, betekent dat dan dat ze dichter bij de apen staan? Het is een van de vele gedachten die zoal in mijn hersenkronkels rondspoken. Laatst bedacht ik, dat God misschien wel bestaat, maar dat we verkeerd bidden en dat hij daarom zo weinig van zichzelf laat merken. Ik stelde me voor dat je een religieus juridisch consulent in de hand zou moeten nemen, om je gebed waterdicht te kunnen formuleren. Opdat er bij God geen enkele ruimte voor een misverstand zou zijn. Je zou dan neerknielen, de handen vouwen, maar niet de ogen sluiten. Je zou namelijk het hele document moeten voorlezen. Zou het een ingewikkeld gebed zijn, dan zou je ook af en toe de vingers moeten ontwarren om een pagina om te kunnen slaan.

Wanneer u de tijd heeft genomen om tot hier mijn blog te lezen, dan zal ik u de wellicht onaangename waarheid over uw psyche besparen. Want laten we eerlijk wezen. Alleen iemand die eenzaam is en totaal niet beters te doen heeft, misschien wat dwangmatig is, leest mijn kattenbelletjes. Nu kunt u zich natuurlijk afvragen, hoe iemand die die kattenbelletjes schrijft er zoal voorstaat. Dat staat u verder vrij.

Het was, zoals alle andere dagen, vandaag een rare dag. Ik werd wakker met maar een wens en dat was om me om te draaien en de ogen weer te sluiten. Maar mijn hond liet dat niet toe. Buiten kwam ik medemensen tegen. Ik heb niets tegen de medemens, maar je komt ze zo fucking vaak tegen. Alsof ze met boze opzet net mijn pad kruisen. Thuisgekomen na het uitlaten van de hond, stond ik voor een zware keuze. Ik kon de boterhammen in de magnetron ontdooien, of de kamertemperatuur zijn – of haar – werk laten doen. Ik koos voor het laatste, omdat ik de dag niet gulzig wilde beginnen. Na een half uur heb ik een broodje ontdooit in de magnetron, omdat het me plots niets meer kon schelen dat eten aan het begin van de dag misschien als gulzig gezien kan worden. Ik heb flink wat koffie gedronken. Niet dat dat echt helpt om goed wakker te worden. Dat ik goed wakker word na het drinken van koffie, zit volledig tussen mijn oren. Toen moest ik aan het werk. Ik zal u mijn beslommeringen om de spreekwoordelijke boterham op de dito plank te krijgen besparen. Weet u wat ik niet snap? Als Freud gelijk had en al ons gedrag voortkomt uit een seksuele drift, waarom we dan maar zo weinig seks hebben? Stel dat je een goede seksuele relatie hebt. Je doet het wel 4 keer in de week en je maakt er ook werk van. Twee uurtjes neem je er voor. Maar waarom kies je ervoor de resterende 160 uur te vullen met heel andere dingen dan seks. Natuurlijk, er moet gewerkt worden. Maar waarom springen twee geliefden na het avondeten niet meteen in bed, maar gaan ze – bijvoorbeeld – hand in hand voor de buis zitten? Waarom vragen we niet allemaal een uitkering aan om ons daarna volledig in het lustvolle te kunnen storten?

Bij mij is het antwoord simpel. Seks in je eentje gaat vervelen en bovendien neem je er veel minder tijd voor, dan wanneer een ander in het spel is. Ik heb een goed excuus om van Freud af te wijken. Hoe dan ook, mijn dag sleepte zich voort. Vooral omdat het weekend aanstaande was. Vrijdagen lijken daardoor langer dan woensdagen of donderdagen, dan wel de dinsdag. De laatste loodjes immers. Volgende week zou de vorige koningin jarig zijn geweest, had ze nog geleefd. Het is een feestdag, maar ik weet niet eens of dat een officiële vrije dag is. Waarom wil ik eigenlijk vrij, wanneer ik die uren niet kan vullen met dat waar Freud de mensheid mee heeft vervloekt? Nu ja, ik wil het weekend niet verpesten met deprimerende gedachten. Seks is helemaal niet belangrijk. Het gaat om de diepere dingen. En dat ik daarbij meteen aan een vagina denk, zegt alleen iets over mijn ondeugende geest. Je kunt het immers ook ander bekijken. Je vult je leven maar voor een heel klein deel met seks, dus waarom zou je de zoektocht naar geluk dan niet richten op al die andere momenten? En laten we eerlijk wezen, de seks die je zoal hebt, is meer dan minder middelmatig of gewoon slecht. Neem je de gemiddelde vrijpartij en het genot daarvan, dan kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat het gemiddelde genot van een bak patat hoger is. Niet dat u uw seksuele verlangens moet projecteren op voedsel. Want dan wordt u te dik en is uw houdbaarheid beperkt. Ik weet nog steeds niet waarom mensen zoal jaar na jaar verder willen leven. Ik weet alleen dat zij het – mijzelf incluis – willen.

Staan vrouwen dichter bij apen? Misschien wel. Maar hoe zit het dan met heteromannen die graag seks hebben met een vrouw. Vallen zij niet op wezens die dichter bij de apen staan en zijn daardoor mannen eigenlijk niet ook aapachtig? Ik zou namelijk alleen seks willen hebben met een apin, wanneer ik een aap was. Moet je je gebeden door een jurist laten opstellen? Wel als je niet in God gelooft. Geloof je wel in hem, dan geloof je ook dat Hij alwetend is. Waarom hij vaak desondanks toch je gebeden niet verhoord? Omdat wij mensen te dicht bij de apen staan om Zijn wegen te kunnen doorgronden? Ik weet niet hoe het met u zit. Maar mijn slijter prees de aanbiedingswhisky – uit een obscuur fabriekje in Ierland – nogal enthousiast aan, zodat ik nu met een wat minder vol en volgend glas zit. Ik luister naar muziek van Live: ‘Lightning crashes’. Ik heb geen idee waar de tekst over gaat. En met onderdrukte bescheidenheid, mag ik zeggen dat ik met een nogal goede zangstem meezing. Het is een intiem gevoel. Niet de intimiteit die je deelt met een ander, maar warm genoeg om me te verheugen op het vervolg. En opeens weet ik waarom mensen niet veel meer vrijen dan je zou verwachten. Omdat je bij het vrijen een compleet en gelukkig persoon wil inbrengen; jezelf. Alles wat je buiten het vrijen om doet, is om jezelf tussen de lakens – of waar dan ook – vorm te kunnen geven. Je wilt dat aan je erectie veel meer kleeft dan alleen voorvocht en een vrouw wil veel meer diepgang dan haar geslacht biedt. Die meerwaarde moet je opbouwen wanneer je niet bezig bent met seks. Ik voel me wel lekker bij die conclusie. Maar dat kan ook komen, omdat ik geen zin meer heb om verder te schrijven aan deze blog en er op een elegante manier een punt achter wil zetten. Waarvan akte. Nog een prettig weekend met een lekker eitje op de zondagmorgen.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer