Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

pohs

Home - Profile - Archives - Friends

updeetje - Posted at 22:36 on 15/7/2006 by Marielle Jonker

Even een korte update over m'n oog. Alles is rustig en ik hoef pas over drie maanden weer terug te komen! Wat een heerlijkheid! En nou maar hopen dat 't zo blijft

de kleinere foto met dank aan mijn papa voor het verkleinen! - Posted at 22:33 on 15/7/2006 by Marielle Jonker

heeeele grote foto.... - Posted at 19:51 on 9/4/2006 by Marielle Jonker

Dit is wel een hele grote foto, maar j, ik heb er nou eenmaal niet al te veel verstand van hoe het allemaal in het juiste formaat kan enzo.

fotootje van mij en Benga - Posted at 19:50 on 9/4/2006 by Marielle Jonker

foutje - Posted at 10:53 on 25/3/2006 by Marielle Jonker

oeps, nu staat de foto er twee keer op, terwijl ik eigenlijk een foto van mezelf erop probeerde te zetten...

- Posted at 10:52 on 25/3/2006 by Marielle Jonker

- Posted at 10:05 on 25/3/2006 by Marielle Jonker

Daar was ik alweer. Afgelopen donderdag ben ik weer naar de oogarts geweest. Helaas ging het toch niet zo goed als ik dacht. 't Lekte nog steeeds, dus weer een pdt gehad.

Was wel behoorlijk teleurgesteld. Ik had me er helemaal niet op voorbereid dat ik weer een pdt moest, maar ja... Kom ik wel weer aan toe om dit weblogje een beetje bij te houden.

Moet nog wel even kwijt dat ik het een ontzettend leuke oogartsenpraktijk vind! Iedereen komt erg ontspannen over en ik vind het er best gezellig ondanks de reden dat ik er kom...

 

Groeten maar weer,

 

Marielle 

eindelijk weer wat geschreven - Posted at 20:33 on 6/3/2006 by Marielle Jonker

Hallo allemaal,

 

Daar was ik weer eens. Ik hou m'n log niet echt regelmatig bij... Tenzij ik straks weer over drie maanden wat schrijf. Dan zit er toch enige vorm van regelmaat in

 

Even de laatste updates.

Vlak voor de kerst werd m'n zicht weer minder, maar ik had niet echt zin om me bezig te houden met de pohs. Ik had meer zin om lekker feest te vieren. Dat heb ik dus gedaan. Ik heb een gezellige kerst gehad, een waanzinnig after-kerstdiner met vrienden die een karaoke-set voor me geregeld hadden, (vind ik stiekem heeeeeel erg leuk!) en een leuke oud en nieuw. Maar daarna moest ik er toch aan geloven. Ik moest weer naar de oogarts gaan.

Bleek dat er nu bloed in m'n oog lekte en het zicht dus idd aan het achteruit gaan was. Ik heb direct weer een pdt- behandeling gehad en die is goed aangeslagen volgens mij. 23 maart moet ik weer naar de Zonnestraal om foto's te laten maken. Ik ben benieuwd!

 

Tot over een tijdje maar weer

 

foto van het rechteroog - Posted at 17:36 on 8/12/2005 by Marielle Jonker
- Posted at 17:28 on 8/12/2005 by Marielle Jonker

M'n eerste dag... - Posted at 10:27 on 8/12/2005 by Marielle Jonker

Dus, ook ik online een dagboekje bijhouden. We zullen zien wat er van komt.

Zoals het onderwerp van m'n blog al zegt, gaat de site over pohs. Dit is een oogziekte.

Ik heb dit sinds augustus 2005.

Even een korte beschrijving van de ziekte:

Achter mijn netvlies zijn adertjes gaan woekeren om een of andere reden. Deze adertjes drukken tegen m'n netvlies waardoor er een gaatje in m'n netvlies is ontstaan. Doordat de woekerende adertjes van een erg belabberde kwaliteit zijn, lekken ze . Dit komt in m'n oog terecht. En dit zorgt er dan weer voor dat je zicht achteruit gaat. Al met al aardig waardeloos dus!

 

Ik heb nog ongeveer 60% zicht met m'n rechteroog, denk ik. Mijn linkeroog is gelukkig nog goed.

Het beroerde aan de ziekte is dat er nog geen behandeling tegen is. Het zicht wordt uiteindelijk alleen maar slechter.

Ik krijg wel een behandeling, maar die werkt in principe alleen maar remmend. Soms is het zo dat door de behandeling de ziekte wel aardig tot stilstand komt, maar dat is bij mij tot nu toe helaas niet het

geval:-((

 

De artsen staan ook vrij machteloos. Er is geen aanwijsbare oorzaak, dus kunnen ze ook geen oorzaak aanpakken/behandelen. Ze kunnen alleen maar de symptomen proberen te bestrijden.

 

De behandeling die ik krijg heet pdt. Dat staat voor photo-dynamic therapy. Ik krijg een infuus waardoor ik Visudyne krijg ingespoten. Dit is een goedje wat op licht reageert. De Visudyne komt in m'n bloed en dus ook in de adertjes die achter m'n netvlies liggen.

Door middel van een 'niet-thermische' laser(dus geen hitte, alleen licht) wordt precies op de plek van de lekkage de Visudyne geactiveerd.

Hierdoor worden de adertjes als het ware vernietigd. Als het allemaal goed aanslaat, kan door de adertjes geen bloed meer stromen en kan er dus geen bloedplasma meer in m'n oog lekken.

De behandeling werkt praktisch alleen maar remmend omdat je lichaam een signaal krijgt dat het bloed in de adertjes niet meer goed stroomt. M'n lichaam zit zo ingenieus in elkaar dat het ervoor zorgt dat er toch op een of andere manier weer bloed gaat stromen daar. Hierdoor begint het hele verhaal eigenlijk weer van voren af aan. Er worden weer nieuwe bloedvaatjes gevormd op een plekje waar daar eigenlijk geen ruimte voor is en dat gaat weer tegen m'n oog drukken.

Op zich natuurlijk prachtig dat je lichaam dit signaleert en probeert te herstellen, maar niet achter m'n oog!!!

Na zo'n behandeling met Visudyne moet ik 48 uur uit het directe licht blijven. Vooral halogeen- en daglicht zijn dan erg schadelijk.

M'n lichaam zorgt ervoor dat de Visudyne weer m'n lijf uit gaat en dit gaat onder andere door de huid. Als m'n huid in aanraking komt met direct licht, is de kans groot dat de huid vernietigd wordt. Gelukkig mag ik wel in lamplicht zitten, anders wordt het helemaal zo'n trieste bedoening...

Maar je komt wel aan dingen toe waar je normaal niet aan toe komt. Zoals een leuk boek lezen of een mooie film kijken. En zo zitten overal weer positieve kanten aan!

 

 

 

 

Marielle

Hosting door HQ ICT Systeembeheer