Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

i don't care, do you?

dear diary. #6

20:12, 24/12/2011 .. 0 comments .. Link

Ik weet dat je 'm mist, marjolein. Stop maar gewoon met huilen, want weet je? Hij komt niet meer terug. Je hebt toch 'n fijn afscheid gehad? Je zat lekker bij hem op schoot, samen rekenen! Wat kon je het goed, hè. Dat zag hij ook, hoor! Echt waar.Fijn hè? Zo terug kijken? Hij heeft 'n mooi leven gehad, en daar heb jij 'n heel groot deel van uitgemaakt! Dat maakt je minder verdrietig, hè? Zie je, je traantjes zijn al bijna weg.. Ik zie het wel, je kan alweer lachen! Net als opa, die lacht ook. Naar jou, heel vaak.

#beetjejammer - ja.

Lieve opa..

All i ever wanted to do, was to make you proud. Well now, are you?

Het is alweer zo lang geleden.. je overleed in het begin, van groep 4.

Ik ging dat jaar m'n communie doen.. Wat hadden we dat al vaak besproken! 'je zou maar van het altaar vallen! je zal maar stotteren, of in je woorden verdrinken!' 'je zal maar hinniken van het lachen, en dat dan heel de kerk je hoort!'

Wat kon je me lekker bang maken, tot schateren toe. Je leerde het me, je leerde het me allemaal. Het was niet erg om vies te worden, er was toch zeep? Het was niet erg om te vallen - om jezelf pijn te doen, want er waren toch pleisters? 

Jij leerde me om mezelf lachen, mezelf waarderen..

Godverdomme, wat bende toch 'n knap meske! Woaaaa kijk 'r eens! Kijk eens, dat is 'r, dat is 'r hoor, mijn kleindochter.

Wat lacht ze lief, hè? Kijk ees, die kuiltjes! Wat 'n schatje.

Lekker rollen door de hooikar, door de tuin rennen!

Ik zou je wel eens opsluiten in de tuin! Helaas drong het niet tot me door, dat je zo om het hekje heen kon lopen.. 'n hekje, met een bankje erachter.. That's all, maar die gevangenis was heel gevaarlijk! En jij moest daar blijven, jaja, daar zou ik voor zorgen. Je deed dan ook van harte mee! En dan moest je lachen, omdat ik schaterde. Schateren van het lachen, want wie kreeg de kans om zijn/haar opa op te sluiten? ik.

Je trok en beukte zo hard als je kon tegen het hek, ik schudde helemaal op en neer.. Heerlijk. Toen naar binnen.. Handen wassen, met van die vieze zeep! Van die korreltjes.. dat kon je ook eten! Dan deed je net alsof, je gooide alles ernaast, maar ik geloofde je! Dan kreeg je een chocolaatje extra, dan was je weer beter! Smiecht die je bent.

Oma's gesp losmaken, dat kon ik goed.. Daar werd ik snel in, dat vond je grappig! Misschien dat ik het daardoor wel zo goed wilde kunnen, zo snel.. en dan maar hopen, dat oma het kon waarderen! Oma vond het niet leuk, oma werd dan boos.. Maar jij vond het grappig, jij lachte.. Daar ging het om.

Toen moest ik in de hoek, iets minder voor mij, maar jij lachte.. Alweer, nog steeds..

En maar lachen, dat ik daar stond. Na een paar minuten, was oma weer lief. Ik ook, toen ik uitgemoppert was.. Jij was nog steeds vrolijk, je grijnsde nog steeds.. Wat was het een boef hè, zomaar oma's gesp losmaken.. Wat lijkt ze op me, hè? heerlijk.

Samen met de geweren spelen, en dan hondenbrokken naar elkaar gooien, als kogels. Jezelf beschermen met Tarzan, de tekkel.. En dan kietelde ik 'm, en maakte 'ie zo'n leuk blaas/giechel geluidje.. Daar moest je altijd zo om lachen!

Gelukkig kon jij ook altijd om jezelf lachen.. want wat kon je lekker gek doen! Jij kon er gelukkig wel tegen, als iemand anders om jou lachte! Tenminste, als ik lachte..

Je bent geweldig, lieve opa.

Alleen van jou kan ik het hebben, als het om uitlachen gaat. Alleen omdat ik wist en weet, dat je nog meer van me hield en houdt.

Jij zou me niet pesten, niet in slechte zin, in ieder geval. Jij zou er voor me zijn, me vangen. Niet alleen als ik viel, maar ook als het me niet goed ging, als het niet meer zou gaan.. De vriendelijke groeten, hè, mevrouw meesters. Doe je de groeten aan papa?

'Blijven lachen hè, marjolein, dan ben je 't mooist..'

Ik ben trots op U. Dikke kus, uw marjoleintje.dear diary. #5

20:04, 24/12/2011 .. 0 comments .. Link

ok.. tijd voor iets vrolijks?

eventjes genoeg geklaagd, eventjes genoeg gehuilt, eventjes genoeg boosheid..

tijd voor 'n lach. Breng de glinstering maar terug in je ogen, haal die kuiltjes maar terug in je wangen.. Gewoon, lachen zonder reden. Een gekke bek, om om jezelf te kunnen lachen. Zelfspot, dat heb je nodig.

Guess what? ik heb het genoeg. Met de jaren meegekregen, jawel hoor.

Heerlijk, om jezelf kunnen lachen. Grijnzen. Lachen. Schateren.. #geluksmoment

Wanneer je om jezelf kan lachen, is het meteen een stuk minder erg als iemand anders om je lacht. Dan kan je relativeren. Ze lacht me niet uit, ze lacht om me, omdat ik iets grappigs doe.

SURE! Geloof het of niet, maar ik heb echt zelfspot. Heel veel zelfs.

Ik kan het gewoon nog steeds niet hebben, als iemand me uitlacht, of als ik ook maar het gevoel heb dat iemand me uitlacht. Verschrikkelijk. #beetjejammer dat het nog steeds ontzettend veel gebeurt.

En ik wordt daar verschrikkelijk van. Echt, verschrikkelijk.

Ik kan daar ook echt heel boos om worden, daar wordt ik weer hinderlyk van...

Ohnee, ik ging niet klagen.. Hahahaha..

Fijn hè, om jezelf kunnen lachen?dear diary. #4

21:54, 19/12/2011 .. 0 comments .. Link

Het is anders, nu. Het is definitief, je bent er overheen.

Je bent niet meer van mij, en ik ben niet meer van jou. We gaan verder zonder elkaar, maar we kunnen wel gewoon blijven praten.. toch? Misschien eens samen iets drinken, praten over relatieproblemen, met onze toekomstige partners.. Elkaar blijven steunen, dat is belangrijk, ja. We kennen elkaar veel te goed, om elkaar los te laten. Dus zo blijven we toch nog een beetje bij elkaar..

Was het maar zo makkelijk. Konden we maar zo tegen elkaar blijven doen. Zou perfect zijn. #beetjejammer dat het niet zo perfect is, allemaal. #beetjejammer dat het in realiteit allemaal heel anders is.

Realiteit.. wat een kut-woord. Nee, doe niet zo raar, er is niks mis met de realiteit. Het schud je wakker. Na een nachtmerrie, of juist een heel fijne droom.. Het helpt je ontwaken uit dagdromen, en beëindigt je nachtmerrie.

Het biedt duidelijkheid, als je het zelf niet meer weet. Als je het niet meer wilt weten, dat is mijn kant van het verhaal.

Ik zou graag mijn eigen realiteit samen stellen, maar waar kan ik dan nog over dromen? Wat blijft er dan nog voor mij over, om over te dagdromen? Bestaan er dan nog wel nachtmerries, angsten? Klinkt prima, alle vervelende dingen weglaten.

Maar ik weet, dat dat maar voor even is.

Het is niet goed, als alles goed gaat.

Daarom ben ik blij met mijn realiteit.. al doe ik vaak alsof.

It gets worse, before it get's better.dear diary. #3

20:03, 18/12/2011 .. 0 comments .. Link

Dus. Told you so?

Ok, let's take a few minutes. Just to calm down, just to look at myself, from an other perspective.. Let's see..

Cryin' again, right? you shouldn't. Thinkin' of how it could've been, right? you shouldn't. I know i shouldn't, i know it's killing me.. But i have to, i need to, there's no other option.

What could i possible do, right?

Engels? nooit 'n probleem voor 'r geweest, deed ze even. Gymmen? ze kon het misschien niet altijd even goed als 'de rest', maar ze deed het. Nederlands? deed ze goed. Frans/duits? als ze leerde, kon ze het. Workshops? als ze d'r huiswerk maakte, deed ze het goed ook. Het maken van toetsen en proefwerken? puur op 't gevoel, of goed leren? ze kon het allebei.

Zorgzame ouders, hechte vriendengroep - familie, maar waar blijft dat vriendje?

Altijd vrolijk, zal er altijd voor je zijn, en wat kan ze lekker mauwen, hè!

Achter die eeuwig blijvende lach, zit een hoop. Niet alleen leuke, gezellige momenten. Ook een hele hoop tranen. Heel - erg - veel - tranen.

Waarom ik het zo met nadruk typ? Er is geen enkele manier om te beschrijven hoe diep ik ben geweest, hoe hard ik ben gevallen, hoe pijn alles me heeft gedaan.

Dan zie je ze stukjes op internet zetten.. 'Waarom zou je pesten, besef je wel hoeveel pijn het iemand doet?' Terwijl juist diegene, degene was die jou zo ontzettend diep heeft neergehaalt. Die jou liet huilen, keer op keer. Die je zo wanhopig maakte, dat je er geen zin meer in had. Je wilde niks meer, helemaal niks.

Dood gaan, ja. dat wilde je. Weg van alles, niks meer met ze te maken hebben. Dan zouden ze wel spijt hebben, ja. Dan zouden zij huilen, wat voelde dat idee goed... Maar je kon het niet hè? Je kon die knoop niet doorhakken, hè? Slappeling.

Breng jezelf er maar met praatjes vanaf, marjolein. Doe je anders toch ook? Zo stoer ben je nu niet, hè? Huilen, kreng. Voel het maar.. Ze zullen nooit spijt hebben, niet voor jou in ieder geval.

Want waarom zouden ze? Je stelt niks voor, meid. Besef het maar eens. Wat mijn hoogtepunt is? het behalen van mijn vmbo-diploma. En je diepte punt? op het Markland College zitten. Oh.. huh, hoezo dan? Werd je gepest? - ja. Heel erg? - ja. Hoe lang? - 4 jaar. Hoe lang zat je er dan? - 4 jaar.

#Dus. Ik zie het je denken, 'beetje jammer', ja.

Ik was niet gewoon verdrietig. Nee. Ik was niet 'gewoon' bang. Nee.

Ik wilde dood, heel snel. Zo snel mogelijk, er gewoon vanaf zijn. Tot ik besefte.. wat schiet ik ermee op? Je maakt ze alleen gelukkig, je hebt hun doel bereikt - jou tot het limiet brengen, tot je niet meer kan.

Nee, marjolein, daar ga je niet aan toegeven. Stoppen nu, met die tranen, klaar.

Je gaat ze laten zien, wat je waard bent..

En daar stond ik dan, op de diploma-uitreiking van 'Mei, 2010. Markland College, Pagnevaart. Sector Zorg & Welzijn. - Kaderberoepsgerichte leerweg.'

Ik was geslaagd.. Echt? Hoef ik nu niet meer terug? Zeker weten? Wat ga ik nu doen.. Goh, blij zijn ? Mezelf terug vinden? Mezelf worden, opnieuw..

Damn.

'Wat denk je volwassen! Jij hoort niet zo te denken hoor, Marjolein..' Nee, klopt.

Ik was niet klaar voor de middelbare. Hadden ze medelijden? nee. Waren ze er voor me? nee. Geens van allen.

Nu hebben ze mij nodig.

Ben ik er voor ze, heb ik medelijden met ze? ja. Vooral omdat ik weet, dat ik erboven sta.

Ik ben sterker, beter dan dat. Geen twijfel.dear diary. #2

19:19, 18/12/2011 .. 0 comments .. Link

deel 2 dan maar?

Dear diary..

Ik wil me niet laten kennen, maar het is moeilijk. Ik wil mezelf niet verstoppen, al zou ik heel graag geen gevoelens meer hebben. Gewoon met een aan/uit knopje, even afsluiten van alles om me heen.. Beetje jammer? i guess, yea.

Wat is er niet goed aan mij ? Waarom ben ik niet goed genoeg? Hmm.. ben ik niet goed genoeg, of is zij gewoon beter?

Gewetensvragen, sure. Twijfel, sure. Onzekerheid? ook. Verliefd? volledig. Bang? ja..

Gaat het ook wel eens goed met me? jahoor, het gaat gewoon goed.. In m'n dromen, ver weg, van alles en iedereen.

Beetje jammer is het wel hè.. Jij, die van iemand houdt, maar je liefde blijft onbeantwoord. Bij mij is het anders. Ik heb een antwoord, een heel duidelijk antwoord, maar dan nog. Niet het antwoord wat ik wil horen, verre van. En ik weet, diep van binnen, dat het ook niet het antwoord is wat hij wilt geven..

Waarom heb ik dat kettin'kje niet aangenomen? Waarom vond ik het zo moeilijk om 'ik hou van je' terug te zeggen? Het had zo goddamn mooi kunnen zijn.

Neem ik het mezelf kwalijk? iedere minuut. Heb ik spijt? voor altijd, ja.

Kan ik er iets aan veranderen? Nee. Kon het maar, zeg ik met regelmaat.

Damn, wat is het een prachtig iemand om te zien.. Wat is 'ie lief, en z'n karakter, wauw..

Wel wat jammer dat het bij foto's staren blijft, want hij heeft een vriendin.

Yea, je bent ingeruild. Yea, geen weg meer terug..

'' Het maakt niet uit, ik vindt wel nog iemand zoals hij. Ik ga hem vergeten, gewoon hupsss, z´n foto´s verwijderen van m´n computer. Hij gaat door? Ik ook, watch me.''

Maar ik weet dat het niet zo is, ik weet dat hij de ware is..

Ik kan je niet loslaten, terwijl ik je niet vast kan houden. Moet ik je nooit meer zien? ik zou het echt niet weten, maar ik probeer je te vergeten.

'Het is over, dus ik neem het ervan.' Nee, dat doe je niet. Want je weet, dat geen enkele jongen voldoet - geen enkele jongen haalt het bij hem. Ze zijn niet half zo lief, ze zijn niet half zo leuk, zo bijzonder.. Stoppen nu, klaar.

Ik probeer het al zo lang, stopt het ooit? Nee, en dat weet je godvers goed.

Is het terecht dat ik me vasthoudt, aan de hoop dat het nog goed komt?

I heard, that you're settled down. That you found a girl, and you're married now. I heard, that your dreams came true. I guess she gave you things, i didn't give to you.

I hate to turn up out of the blue uninvited, but i couldn't stay away, i couldn't fight it.

'I hope you'd see my face, and that you'd be reminded, that for me, it isn't over.'dear diary. #1

16:19, 18/12/2011 .. 0 comments .. Link
leuk joh. ok, hoi ?

Dear diary..

Ik kan het niet helpen, meteen krijg ik 't liedje 'Dear diary', van Pink in m'n hoofd.. ook mr. president komt even langs, gezellig!
Anyway.. bloggen? leek me leuk. Het hebben van een online dagboek klinkt prima. Alles van me af kunnen schrijven, zonder een ander ermee lastig te vallen.. top.

Ok, wat nu? Klagen maar.

'Een beetje jammer is het wel..', dat is een van de nieuwe marjolein-zinnetjes. Samen met 'is gewoon leuk, hoor.' vormen ze een prachtig duo samen.

Een beetje jammer.. klinkt nog best positief, en daar gaat het om.
Ik wil positiever zijn - worden - blijven? ''het gaat me nu zo goed, houden zo.''

Bijna - beetje jammer.. Zie je? nieuw stopzinnetje.

Zie ik iets geks? ja, iets geks, ja. dan valt dat beter, over het algemeen.

Wat een verhaal, nu al. Heerlijk, zo'n dagboek.
Ik hoop dat zometeen m'n internet mij niet in de steek laat bij het uploaden,
zou ook een beetje jammer zijn..

Wel goed voor m'n grammatica, en m'n spelling.. #achja

Oh! btw,

follow me on twitter: @marjooleeinx - leuk hè? omdat het kan.

Dussss.. deel 1 is klaar? kort, maar krachtig.. #beetjejammer


marjolein.

16:18, 18/12/2011 .. 0 comments .. Link


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

dear diary. #6
dear diary. #5
dear diary. #4
dear diary. #3
dear diary. #2

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer