Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

marleen

2/12/2010 - hij komt, hij komt....

Als klein meisje kan ik me alleen nog herinneren dat ik hem heel lief vond. Zat bij hem op schoot, zong een liedje en schreef ieder jaar netjes mijn verlanglijstje, stopte deze in mijn schoen en zong iedere avond voor het slapen gaan bij de openhaard de welbekende liedjes. Nu zie ik er altijd tegenop als het weer zover is. De drukte in de stad, inkopen doen, veel te veel snoepgoed eten, verplichtingen en het ergste van allemaal is nog wel school. Zet een groep kinderen bij elkaar die allemaal spontaan ADHD krijgen wanneer het woord sint of piet genoemd wordt. (kleine tip: als een kind niet luistert, gewoon zeggen dat je het tegen sint en piet zegt)
Vandaag was het weer zover. Sinterklaas zou onze school, en daarmee ook mijn klas, vereren met een bezoekje. Ik vraag me dan van te voren alweer af wat ik de hele dag met die kinderen moet gaan doen (leren zal er niet inzitten met de sint in the house) . Dit jaar helemaal. Mijn kindjes zitten in de laten we zeggen overgangsfase. De fase van twijfel, weten, of nog volledig overtuigt zijn. Wel hebben we surprise. Het onhandige van alles is dat de sint niet op school kon komen op de dag dat ook de surprises uitgepakt gingen worden (drukke man, die sint) en we dus twee dagen door moeten zien te komen.
Ergens zal toch ook nog een beetje gewerkt moeten worden namelijk. Hoe ga ik de kinderen verkopen dat sinterklaas op school is, maar dat we toch wel iets moeten doen...
Een ding is zeker, eerlijkheid duurt het langst. 's Ochtends moesten we eerst de sint inhalen (in de sneeuw) en voor hem zingen. Ik had meteen al tegen de kinderen gezegd dat we nu (groep 5) bij de grote kinderen op school horen en dat dat dus ook betekend dat we toch ook hard moeten werken. Maar dat we er morgen een feest van gaan maken met de surprises. Zegt een meisje tegen mij: "Oh juf, maar dat moet toch ook gewoon gebeuren." En de hele klas kijkt instemmend! Nou dat is de eerste meevaller voor vandaag.
Alleen moest de goed heilig man ook onze klas nog vereren met een bezoekje. Na de pauze wel te verstaan. Een moment dat ikzelf altijd vrees! Kinderen die niet te houden zijn (en zich dus niet echt als engeltjes gedragen, je hebt tenslotte een hoge gast in de klas)
Maar het moment dat sinterklaas met zijn pieten mijn klas binnengewandeld komen, voel ik het. Dat warme gevoel van de feestdagen, dat kinderlijke gevoel van blijheid, ik zie mezelf zo weer als meisje van 5 op de schoot van de sint zitten. En wanneer piet mij nog een handje pepernoten geeft is dat gevoel helemaal compleet. Helemaal wanneer ik zie dat mijn kindjes zich als engeltjes gedragen en netjes de afgesproken liedjes zingen. Als ik hun oogjes zie stralen en zie dat ze het spannend vinden. Net als ik. Dan weet ik weer dat dit eigenlijk een heerlijke tijd is. Dat we blij mogen zijn dat de sint ons komt bezoeken. En laat die magie rond sinterklaas nog maar een jaartje bestaan bij de kids. Dat hebben ze wel verdient na een heel jaar lief zijn!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

over mijn dagelijks leven als juf...

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

hij komt, hij komt....

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer