Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
weblog Home | Profile | Archives | Friends

Wat is een weblog?15/11/2012

Wat is een weblog?

Toen ik hoorde dat ik aan de slag moest met deze opdracht zag ik er erg tegenop. Ik houd niet van dit soort opdrachten en daarom heb ik hem elke keer voor me uitgeschoven. Uiteindelijk toch begonnen met een tevreden resultaat.

John Barger is de bedenker van de naam 'weblog'. Het is bedoeld als een website waar iedereen op kan kijken en op kan reageren. Vaak worden weblogs dagelijks aangepast met nieuwe informatie. De auteur biedt informatie aan die de bezoekers belangrijk vinden om te lezen. Er kan van alles opstaan zoals: tekst, foto's, filmpjes etc.

Veel weblogs trekken een vast publiek. Mijn weblog zal veel medestudenten aantrekken en eventueel leerlingen. Het ligt er net aan waar je weblog voor is bedoeld en wat er op staat.

 

Met plezier leren!

Door middel van een weblog op te starten voor je leerlingen heb je een leuke, uitdagende manier gekozen om de leerlingen te laten leren. Leerlingen vinden het vaak leuk om met de PC te werken. Door middel van een weblog opstarten en hier informatie op te zetten leren ze op een leuke en plezierige manier. Mijn ervaring is ook dat leerling daardoor de infomatie veel beter en sneller tot zich nemen n wanneer ze alleen maar in de schoolbanken moeten zitten.

 

Kernconcepten

De drie kernconcepten komen allemaal aan bod tijdens het werken met een weblog.

keuzevrijheid:

Leerlingen hebben veel keuzevrijheid als ze werken met opdrachten op een weblog. Ze kunnen zelf bepalen welke opdrachten ze maken. Een goed toezicht van de docent is dan wel een vereiste. De leerlingen bepalen zelf hun opdrachten, tempo etc. Wel is er een 'deadline'. Opdrachten moeten binnen een bepaald tijdsbestek af zijn. De leerlingen dragen dus ook een stuk verantwoordelijkheid. Voor sommige leerlingen is dit lastig. De docent zorgt er voor dat hij of zij de leerlingen hier goed in begeleidt en goed in de gaten houdt. Door dit soort opdrachten via een weblog te laten maken wekt ook een stukje nieuwsgierigheid op bij leerlingen. hierdoor worden ze ook weer leergierig en vinden ze het leuk om op deze manier met opdrachten aan de slag te gaan.

Kernkwaliteiten

Doordat een leerling zelf zijn keuzes maakt, maakt hij gebruik van zijn kernkwaliteiten. De leerling bepaalt zelf in welke volgorde hij of zij de opdrachten maakt. Komt voor keuzes te staan en moet zelf beslissingen nemen. Iedere leerling gaat hier anders mee om. Veel leerlingen zullen zichzelf tegenkomen. Hier leren ze van en zo leren ze ook zichzelf kennen.

Authentiek leren

Leerlingen werken dagelijkst met social media. Ze zijn hier continu mee bezig. Daarom sluiten deze opdrachten goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Leerlingen gaan aan de slag met de opdrachten op de weblog. Ze zoeken zelf informatie op het internet en proberen zo de opdrachten te maken. Leerlingen vinden het leuk om zelf informatie te zoeken en rond te neuzen op het internet. Hierdoor leren ze sneller en ook op een leuke manier.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer