Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Creditcard Home | Profile | Archives | Friends
Financieel

Wat je allemaal kunt doen met een creditcard10/2/2011
De waarschijnlijkheid op overschrijding van je uitgaven is vaak groter bij vaak gebruik van een creditcard. Maak vooral geen fouten met de terugbetalingen van je creditcard uitgaven, dat is zonde van de moeite die je vooraf hebt gedaan met het selecteren van een kaart. Het ontbreken van een negatief BKR is gebleken, na een toets die is gedaan bij het verstrekken van een creditcard. Het niet juist voldoen van maandlasten dien je uit te sluiten, zodat je uitsluit dat er misschien negatieve vermeldingen over jou aan het BKR worden gedaan.

Je zult er zelf voor moeten zorgen om de uitgaven met een creditcard, binnen de gemaakte budgetten te houden. Begin met het in de hand houden, dat wat je uitgeeft niet meer zal zijn als het contractueel maximaal bedrag. Is een limiet afgesproken voor het maximaal in een periode te besteden bedrag, dan zul je aan het einde van een periode het volledig uitgegeven bedrag in een keer inclusief kosten moeten terugbetalen. Bij een overeenkomst met een bestedingskrediet, hoeven niet de volledige uitgaven ineens te worden terugbetaald.

Voor een kredietlimiet op je creditcard zal dan ook een daarmee samenhangend percentage, als periodieke terugbetaling, zijn vastgelegd. De maandtermijn zul je uiterlijk op de afgesproken dagen dienen te voldoen. Na een te late ontvangst van het maandbedrag zal de creditcard instantie je waarschuwen, zodat nog niets aan het BKR zal worden doorgegeven. Te laat voldoen van meerdere termijnbedragen, geeft men altijd door als achterstandscodering aan het BKR. De achterstandsmelding blijft vijf jaar na melden van betaling, als herstelcodering in het BKR staan.

Je zult een probleem gaan ervaren, bij het willen afsluiten van kredieten of hypotheken, als blijkt dat er een negatieve melding is gedaan door achterstanden die met je creditcard te maken hebben. De geldverstrekker die dan een BKR toetsing gaat doen, na aanleiding van de ontvangen kredietaanvraag, zal de nodige moeite hebben om geld aan jou te gaan lenen. Alleen de datum en de opgetreden fout zijn zichtbaar bij een BKR toetsing, voor welke bedragen je de fout in bent gegaan is niet relevant en dus niet bekend.

Let dus goed op dat door je creditcard uitgaven voldoende ruimte beschikbaar blijft om automatische betalingen mogelijk te houden. Indien de incassering van de factuur voor je mobiele telefoon niet mogelijk is, bestaat het risico voor afsluiten van je 06 nummer. De telecom maatschappij doet de betalingsachterstanden dan meestal ook gelijk bij het BKR aanmelden. Behalve deze melding zijn meer mogelijkheden aan te halen over hoe je eenvoudig met een probleem komt te zitten. Zorg voor maandelijks terugkerende controles van al je creditcard uitgaven, opnemen van contant geld alsmede de periodieke afschrijvingen die plaats moeten vinden.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer