Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
life as we know it Home | Profile | Archives | Friends

goed besluit, of grootste fout?5/6/2010

Ken je dat gevoel? Angst, trots, twijfel en schuld, maar dan in 1. Eindelijk heb je het gedaan,

het is uit. Je hebt hem verteld dat het niet werkt. Dat het natuurlijk niet aan hem lag maar aan jou en dat als jullie echt voor elkaar bestemd zijn je toch wel weer bij elkaar terug komt. Dat je mooie tijden hebt gehad en dat het je spijt. Vervolgens durf je nauwelijks in zijn ogen te kijken omdat je weet hoeveel pijn er in te lezen zal zijn.. Terwijl je hem de straat uit ziet rijden zie je vanuit je ooghoek de tranen op de vensterbank neerkomen. Langzaam vormt zich een plasje zout water en je voelt alsof je jezelf veraden hebt. Je was er toch zo klaar mee? Je voelde je toch niet meer tot hem aangetrokken? Waarom sta je je hier dan zo aan te stellen, begin je nog n potje te janken ook.. Je moest toch zo nodig vrij zijn? Ja, je had het zeker geweten, het uitmaken was het beste.. je was het hem en jezelf verplicht. Maar waarom voelt het nu dan alsof je de grootste fout van je leven maakt? Alsof je het enige goede in je leven hebt weggegooid. Je hebt je enige vlammetje uitgeblazen en daarmee al die maanden dat jullie samen waren naar het verleden gebonjourd. Je hart die je al de laatste weken niet meer voor hem had voelen kloppen gaat nu tekeer. En in gedachten scheld je je vriendinnen de huid vol, waarom hadden ze gezegd dat het inderdaad een goede zet was? Maar diep van binnen weet je ook wel dat jij het bent, jij bent de loser, degene die de fout heeft gemaakt. Natuurlijk lopen er lekkerdere jongens rond, en je wist ook wel dat hij niet de kledingstijl heeft die je nou juist zo leuk vindt bij die andere jongen.. Maar ergens heb je ook altijd geweten dat niemand zo veel van je kan houden als hij deed. De 'perfecte' jongen ziet jou misschien voor een avondje staan maar is een player en laat je zo weer vallen. Of hij blijkt wel een leuke broek aan te hebben maar romantiek is duidelijk niet aan hem besteedt. Maar nee, je hebt zojuist de jongen die je beter kent dan ieder ander, die er door dik en dun voor je was, en die voor je door het vuur zou gaan de deur gewezen. Sukkel.

Een gevoel van eenzaamheid sluipt binnen en je haat jezelf omdat je je zo verdrietig voelt terwijl jij degene was die de breuk veroorzaakte. Had hij je nu maar bedrogen, geslagen, of in elk geval uitgescholden.. Maar nu je erover nadenkt zelfs dat heeft hij nooit gedaan. Al die keren dat jij een complete bitch was en hem uit de tent probeerde te lokken.. Al de verhalen uit het verleden die hij met een glimlach wegnam terwijl hij je verzekerde dat het vanaf nu anders zou zijn. Nooit een misstap, nooit een stemverheffing, nooit een correctie of conflict. Sukkel.

In je wanhoop stuur je hem de volgende dag al een smsje 'Ik stuur je spullen wel op. Mijn ipod ligt nog bij jou, die moet ik ook terug. En zeg tegen je moeder dat ik haar nog wel even bel om dr CD's terug te geven die ik van dr geleend had'. Waar hoop je nou eigenlijk op? Je weet dat het smsje hem pijn gaat doen. Je weet dat het niet aardig is. En toch voel je de drang om hem weer uit te dagen om iets fout te doen. Te zeggen dat je je ipod niet terug krijgt zodat je jezelf kan vertellen dat het wel een goed besluit is geweest. Of je hoopt dat hij zegt dat hij je ipod wel komt brengen en kijkt al uit naar de goedmaak-seks nadat jij in je laaguitgesneden jurkje de deur opendoet en hij je smeekt hem terug te nemen... Maar alles wat je, drie uur later, in je inbox aantreft is een 'Ok, ik geef het door'. Weer voel je de tranen komen terwijl je je op bed laat vallen en je je het zieligste meisje ter wereld voelt.

Elk moment van de dag staat je laptop aan en itunes speelt zielige liedjes over gebroken harten en de liedjes die je aan hem herrineren. Die ene die aanstond toen jullie voor het eerst zoenden, en de soundtracks van jullie favoriete films. Overal waar je kijkt zie je hem. En overal om je heen zie je hem zoals je hem ooit zag, lief, gezellig, interessant, slim, knap, grappig, en helemaal verliefd op jou. Steeds meer besef je je dat alles wat je wilde vrijheid was.. dat hij nog steedsal die dingen is. Maar vrijheid valt vies tegen en dat had je kunnen weten. Vrijheid heeft je de jaren daarvoor al vaak genoeg tot waanzin gedreven. Vrijheid staat garant voor verdriet, leegte, neppe liefde, gespeelde lust, eenzaamheid en lege zoenen. Iedereen kan leven in vrijheid. Maar om te leven in liefde, wat garant staat voor veiligheid, warmte en vertrouwen, dat kost wat meer moeite. Leven voor en in liefde dwingt je om dingen op te geven om er zo veel voor terug te krijgen. Waarom zie je dat nu pas? Waarom liet je jezelf de negatieve dingen zien? Sukkel.

Moet je jezelf nu eens zien. Een hoopje ellende, je houdt vol dat het goed gaat en je er over heen komt, maar waarom heb je het gevoel dat als hij je nu zou zien en in je ogen keek hij meteen wist dat je je afvraagt of je hier voor altijd spijt van gaat hebben?!.. En het ergste is nog dat zelfs nu, nu jij hem dit geflikt hebt, hij niet boos is. niet teleurgesteld. Maar verdrietig, verdrietig om jou, hij laat tranen omdat hij weet dat jij terug keert naar je oude leventje.. En het breekt zijn hart. JE BREEKT ZN HART, SUKKEL.

Hij wil je terug. Jij doet alsof je beter verdient. Stiekem weet je het wel. Stiekem wist je het altijd al, het is andersom.. je verdient hem niet, en hij verdient beter.. Leven in liefde is niet weggelegd voor degene die al te vaak hebben gebroken en gebroken zijn geweest. Stiekem heb je door de jaren je hart uitgeschakeld en kun je nooit meer zijn zoals hij je wel ziet; leuk. schoon. mooi. loveable. perfect. En als hij je zo ziet, dan hou je hem voor de gek, en als je hem voor de gek houdt, kun je het maar beter uitmaken en doen alsof je nooit van hem gehouden heb. Als je niet kan toelaten dat hij van je houdt.. kun je maar beter doen wat je altijd al deed. Liefde uit, vrijheid aan. Hallo eenzaamheid, take me, Im yours.

@

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer