Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Paard als Spiegel

Cadeautje

23:37, 28/3/2009 .. 0 comments .. Link
 

Af en toe krijg ik na een training een leuke reactie terug. Deze is te mooi om u te onthouden.

Onlangs was er een man bij me in de training "paard als spiegel". Deze trainingen gaan over authentiek leiderschap ontwikkelen, grenzen stellen, zelfvertrouwen ontwikkelen en samenwerken. 

De betreffende persoon had me van te voren verteld dat hij niet van paarden hield, behalve als ze als rookvlees op zijn broodje lagen". Ja, dat is ook manier om van paarden te houden. Tijdens een dergelijk training zie ik al snel vele verschillen in omgang met het paard door de cursisten. De één is een beetje afstandelijk, de ander is stoer maar met een klein hartje en weer een ander gaat het contact fluitend aan. De man waar ik, dit verhaal mee begon, wachtte tijdens de training tot het laatst. Nee, hij hoefde eigenlijk niet zo nodig. "ze zijn ook zo groot" en "ik geloof wel dat ze sterk zijn!" Helaas voor hem bleef ik aandringen om ook de ring in te gaan waar hij de ontmoeting met het paard zou ervaren.

Jan (zo noem ik hem nu maar even) ging uiteindelijk de ring in en stapte toch wel redelijk vlot op het paard af.  Aangezien de man toch wel sensitief is en liet gebeuren wat er zou komen, werd al snel duidelijk dat het paard de leiding had. Prima! Als je ergens onbekend binnenkomt, is het heel verstandig eerst iemand anders de leiding te laten nemen. Het paard liet Jan rustig in zijn omgeving toe. Echter als Jan de leiding wou, liet het paard zien, door zijn oren in de nek te doen, dat dit niet gewenst was. Jan liet dan ook weer snel het leiderschap los. Na wat meer zelfvertrouwen kreeg Jan het paard af en toe in de volgzame positie. Een pracht moment.

Een aantal dagen later sprak ik Jan weer. Hij vertelde dat hij diezelfde dag, dicht bij zijn huis een wei met grote paarden was binnengelopen. Ergens binnen in hem was een stem die zei dat hij dit moest doen. Een enorme spanning besloop zijn lichaam. Midden in het weiland hield hij stil. De kudde paarden kwam naar hem toe. Eén paard kwam recht tegenover hem te staan en legde acuut zijn hoofd op het hoofd van Jan. Jan sloot zijn ogen met de angst in zijn benen. Vijf minuten lang stonden ze daar samen. De rest van de kudde was al weer aan het grazen. Voor Jan was dit een bijzondere ervaring, één te kunnen zijn met een paard.

Na het verlaten van het weiland kwam de eigenaresse van de paarden naar hem toe en vroeg hem wat hij in hemelsnaam met haar meest wilde en lastigste paard had gedaan. Dit was volgens haar onmogelijk en ongelofelijk. Nu wou ze weten waar ze ook die training kon volgen.

Iedere keer, als ik dit soort verhalen te horen krijg, geniet ik. Ten eerste vind ik het fantastisch dat iemand een bijzondere ervaring heeft waar ik een beetje aan heb meegeholpen. Ten tweede vind ik het leuk dat het paard als een heel ander dier wordt ervaren. En als laatste geniet ik ervan dat een dergelijk iemand daar ook nog een enorme kracht uithaalt. Wat een cadeautje!

 

 

 Holistische onzin

19:33, 7/10/2008 .. 0 comments .. Link

Al een tijdje maak ik me druk over al die mensen die denken dat ze holistisch of energetisch anderen moeten gaan helpen. Na een leuke cursus in massage of energetisch gaan ze op zoek naar een massagetafel. Toevallig komen ze af en toe ook op mijn webwinkel. Daar gekomen zien ze allerlei mooie maar 'dure' massagetafels. Regelmatig krijg ik te horen dat mijn 'spul' te duur is. En dat mijn concurrenten veel goedkoper kunnen. Ja, waarom kunnen die nu goedkoper. Wel eens gevraagd waar die tafels vandaan komen? En ook wel eens gevraagd als het ook keurmerken draagt? En ook wel eens gevraagd als er geen kinderarbeid aan te pas komt? Hoe kan iemand anders een massagetafel voor 129 euri verkopen die uit China of Taiwan komt en dat de verkoper er ook minstens 40 of 50 euri aan wil verdienen? Nou? Vertel het me maar? In een ver verleden heb ik getracht deze tafels in Nederland in serie te laten bouwen. Inkoopprijs zou in Nederland rond de 1500 gulden zijn geweest ofwel 680 euro. Gelukkig boden Amerika en Slowakije uitkomst en werden daar onder goede omstandigheden behandeltafels of massagetafels gemaakt voor een derde van de Nederlandse prijs. En dan wel met certificaten dat we met milieuvriendelijke producten werkten. Tegenwoordig zijn mijn massagetafels en massagestoelen uit dit soort landen al te 'duur'. Want we denken toch alleen maar aan onze portemonnee? En wat maakt het dan uit dat er een paar kinderen 10 tot 14 uur een tafel zitten te maken? Niets toch? Helpt hun economie toch alleen maar? Zeiden sommige concurrenten!

Waarschijnlijk zijn ze vergeten dat onze economische welvaart te danken is geweest aan de afschaffing van kinderarbeid en dat scholing verplicht werd. Maar ja zolang we er zelf beter van worden zijn we niet meer principieel!

 

Ben ik het dan wel? Ja en nee. Nee ik wil geen chinese troep verkopen. Ooit een serie verkocht en vele massagetafels uit dat soort landen gezien. De geur van chemie komt je tegemoet zodra je in de buurt van zo'n massagetafel komt. Slecht voor degene die er aan moet werken maar ook slecht voor de client die er een uur met zijn neus bovenop moet liggen. Maar wat denk je van al die kinderen en volwassenen die dagelijks dit soort producten moeten maken? Hoe lang houden hun longen het uit? Roken is hier verboden op veel plaatsen, maar dat zie ik als een vrije keus. Deze mensen daar in China hebben geen keus.

Daarom wil ik graag anderen bewust maken wat ze kopen. En ik probeer een verschil te maken door kwaliteit te verkopen die aan alle milieu keurmerken voldoen. Maar ja dat kost nu eenmaal ook geld.

Wel triest dat mensen die holistisch of energetisch willen werken toch met chemische middeltjes blijven werken.

 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Cadeautje
Holistische onzin

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer