Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Diana Mast - Ooyevaar

Description

Ik(Diana) heb 2 weken terug een darmonderzoek gehad. Tijdens dit onderzoek is er een flinke poliep weggehaald. Vorige week moest ik voor de uitslag komen en kreeg ik te horen dat het niet goed was. De poliep was kwaadaardig. Alsof de grond onder je voeten wegzakt. Dit had ik echt niet verwacht. Ik moest gelijk bloed laten prikken en longfoto's laten maken. Vorige week donderdag mocht ik samen met Jerry voor een gesprek komen. Toen kon hij(de chirurg) al wel vertellen dat er in het bloed en in de longfoto's geen afwijkingen waren te zien. Gisteren heb ik een ct-scan gehad voor de buikstreek en vandaag had ik weer een scopie. Tijdens deze scopie is de plek waar de poliep zat gemerkt met blauwe inkt. Volgende week vrijdag wordt ik nl geopereerd en wordt er een flink stuk dikke darm weggehaald. Komende donderdag moet ik weer samen met Jerry bij de chirurg komen en krijgen we de uitslag van de scan. Mocht daar ook niets in te zien zijn dan zijn we er nog niet,want tijdens de operatie nemen ze ook lymfeklieren weg en die moeten ook nog onderzocht worden. 10 dagen na de operatie krijgen we daar de uitslag van. Dat betekent dat we nog wel even in onzekerheid zitten. Al met al gewoon een kloteverhaal.


«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Mijn Links

* Mijn Profiel
* Mijn Hyves
* KWF

Diaantje weer lekker thuis...

Ik ben niet zo'n schrijver,maar dat hadden jullie vast al in de gaten!!:-$
Daarbij kwam dat ik er ook steeds de puf niet voor had.
Nu is het dan eindelijk zo ver om even te laten weten hoe het nu met me gaat en de afgelopen week is gegaan. Gewoon omdat ik vind dat dat nu wel tijd wordt.

Gelukkig hoorden we van de chirurg dat alles "schoon"was.(y) Dus geen uitzaaiingen. En omdat alles weggehaald is wat "niet goed"was zijn er ook geen nabehandelingen(kuren) nodig. HOERA!!!!!!!!

Vorig weekend kon ik 3 dagen niet"af". Dus last van obstipatie.  Dit voelde echt niet fijn.

Naast veel pijn in m'n buik ook een erg opgeblazen gevoel. Jerry naar Hoorn gestuurd  om een receptje op te halen bij de apotheek. Voorgeschreven door de chirurg. Na dit een dag ingenomen te hebben kwam de boel weer op gang. Nu gaat dat allemaal weer goed.

Voor de rest gaat het redelijk met me. "s Morgens voel ik me het beste. Hoe later het op de dag word , hoe moeier ik wordt en hoe meer last ik van m'n buik krijg. "s Avonds wil ik dan ook graag weer naar bed. De middagslaapjes schieten er regelmatig bij in(helaas).

Dinsdag waren we bij de chirurg geweest,ook voor controle. Hij was tevreden  over hoe het gegaan was en hoe het er allemaal uit zag. Ondanks dat de grootste wond aan het "pussen"was(en nog is). Deze 2 keer per dag uitspoelen onder de douche(advies). Hij had ook maar een conclusie voor de vele pijnen die ik in m'n buik heb etc.: Je bent geopereerd en het was een zware operatie,dus gewoon de tijd nemen om te herstellen en naar je lichaam luisteren.
Nou ik zal jullie vertellen dat dat de eerste dagen nog wel gaat ,maar dat dat al snel tegen begint te vallen.
Vooral als je alles wel zou willen doen, maar het gewoonweg nog niet kan en "mag".
Ik schijn ook al vrij snel naar huis te zijn gegaan. De meeste mensen na zo'n operatie liggen ong. 10 dgn in het z.h.

Gelukkig doet Jerry veel in huis (hij wordt al een echte huisma  ) en is m'n moeder ook nog een paar dagen geweest. Wesley en Dewi wilden soms ook wel wat doen, maar wel met tegnzin en een diepe zucht. Lieve kindjes he!!!(puberteit??)

Ben al een paar keer mee geweest naar de winkel voor boodschappen. Dit is dan ook weer meer dan genoeg. Lang lopen voelt nog niet fijn en vooral niet als de ondergrond niet vlak is. Maar goed, niet te veel zeuren. Als je niets doet is het ook niet goed.

Slapen gaat steeds beter. De laatste paar dagen kan ik iig weer op m'n rechterzij slapen. Dat scheelt al heel wat.

Veel visite gehad afgelopen week van familie,vrienden en collega's. Veel bloemen en kaarten etc. gekregen. Erg bedankt allemaal.
Ook iedereen bedankt die me krabbelt en interesse heeft in m'n situatie via hyves.

Begin augustus moet ik weer voor controle terug komen bij de chirurg. Daarna blijf ik dan voorlopig wel onder controle(5jr): bloedonderzoeken(elke 3 mnd) ,buikecho,darmonderzoek,erfelijkheidsonderzoek,etc. Beter zo als helemaal geen contoles.

Omdat onze geplande vakantie naar Frankrijk niet door kan gaan:'-( en we de kinderen toch iets van vakantiegevoel willen geven,gaan we een paar weken naar Texel. Naar mijn moeder.
Kan ik daar nog verder bijkomen en zijn de kinderen en Jerry er toch "uit".
Onze vrienden waar we samen mee op vakantie zouden gaan, gaan nu zonder ons.

Johan,Sonja en kids we wensen jullie een hele fijne vakantie toe. Ook al is dat dan zonder ons . Volgend jaar halen we de schade wel weer in.

Wat ik ook nog even zeggen wil is dat ik in het ziekenhuis de kamer heb gedeeld met "buurman"Leo. Een hele lieve man(66 jr). Buurman Leo heeft dezelfde operatie als mij gehad en knapte gelukkig ook weer snel op. Ook hij kreeg te horen dat alles verder "schoon" is. Het verplegend personeel kwam graag bij ons op de kamer. We hadden het ondanks de pijn toch erg gezellig . Konden ook lekker praten samen. We hebben nog e-mailcontact met elkaar. En over een tijdje gaan we elkaar(met fam.) zeker opzoeken.

Dit was het dan voor zover. Als ik weer zin en nieuws heb dan ga ik jullie zeker inlichten.

Grt Diana


Posted: 18:40, 13/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Herstel

De grootste hechting is vandaag los gegaan.
De pijn in mijn buik is net houdbaar en na kleine wandeling kan ik wel uren slapen...dus ik ben er nog lang niet..ik hoop wel dat het wat sneller zal gaan je bent zo afhankelijk geworden.....

Morgenochtend weer langs het ziekenhuis.

 

grt,

Diana
 


Posted: 17:11, 6/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Janken....

...van blijdschap

Vanmiddag had Diana een bel afspraak met de oncologie, klokslag half 4 ging de telefoon dan ook.Met tranen in dr ogen legde ze na een kort gesprek de telefoon neer...... een stilte en  met trillende stem zei ze tegen mij
geen uitzaaiingen met tranen in dr ogen...geen uitzaaiingen!

Wat een geweldig nieuws!!!! geen uitzaaiingen !!!
De zuster die belde had de uitslagen onderschept en had even overlegd met de chirurg ( wat tja dit was goed nieuws en waarom wachten tot dinsdag?) en ze mocht het van hem natuurlijk vertellen.

Hoera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu hopen op een verder spoedig herstel van mijn meissie.

De grootste last is van onze schouders...en ik ?

Ik  jank van blijdschap......,

 

 


Posted: 20:44, 3/7/2009
Comments (1) | Add Comment | Link

Mijn eerste hele dagje thuis

Heb vanacht lekkerder geslapen dan in het ziekenhuis, maar nog niet super.
Kan namelijk nog niet op m'n zij slapen, zoals ik altijd gewend was.

Wel weer erg fijn om thuis te zijn lekker iedereen om me heen, vooral m'n mannetje.
Er word goed voor me gezorgd en mijn pillen worden volgens schema gegeven.

Mijn wondjes helen heel langzaam vooral de navel doet nog pijn en binnen in trekt het ook nogal.
Ik ben nog wel erg suf en zweverig ik hoop dat ik daar in de komende dagen vanaf zal raken...erg vervelend.

Wesley en Dewi zijn nu met Oma mee naar Texel en komen volgende week dinsdag weer terug.
We hebben net alle kaartjes uitgestald en het zijn er heel veel. Erg fijn om te weten dat er zoveel mensen zijn die met ons mee leven.

Ook zittten we al weer aardig in de bloemetjes.....

Groetjes en een X

Diana


Posted: 18:46, 2/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Lekker thuis

Vanmiddag Diana opgehaald uit het ziekenhuis.
Na de zusters en broeders te hebben bedankt voor de goede zorgen.
Naar beneden naar de apotheek....tas vol met pillen mee en hup in de auto naar huis.

Een huis vol met bloemen en kaarten...en een grote slagroom taart van mijn werk.
Deze was niet voor mijn 10 jarig jubileum bij Vroom maar speciaal voor Diana.

Ja, vandaag 2 maal goed!
Diana thuis en ik 10 jaar bij de beste heiers van de wereld.
Kan je dat liedje van Hansen Tomas?

" wat een dag "

Volgende week dinsdag moeten we weer naar het ziekenhuis..dan voor de uitslag van het Lymfe onderzoek en dan gaan we natuurlijk alleen voor goed nieuws....

X Jerry


Posted: 19:51, 1/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Laatste nachtje Ziekenhuis 30-06-2009

Hoi allemaal,

Ik mag lekker morgenmiddag naar huis. Ze zijn tevreden over hoe het verloopt. De pijn is te verhelpen met pijnstillers,dus dat kan je thuis ook doen. De kans op pijnscheuten in de buik is er voorlopig nog wel ,omdat het allemaal weer goed op gang moet komen en omdat alles even van z'n plek geweest schijnt te zijn.
Heb vandaag met de fysio geoefend met traplopen(op verzoek van jerry), dit ging wel goed. Als ik maar niet te snel wil dan kom ik er wel.En vooral rustig aan doen wordt er hier in gedrild. Denk om je zelf.
Dus ik weet nu wat ik moet doen!! Niets dus(bijna).
Ik krijg zo nog een prikje en een paar pilletjes en dan ga ik me langzamerhand klaarmaken voor m'n laatste nachtje ziekenhuis. Is toch wel fijn hoor om straks weer lekker thuis te zijn.

Groetjes van mij en tot gauw!!!;-)

Posted: 09:26, 1/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Het laatste nachtje Ziekenhuis

Nog een nachtje slapen en dan naar huis...

Ondanks dat onze oppas (*  ja onze oppas) bij Diana op de kamer ligt is ze blij morgen naar huis te kunnen gaan. Ze heeft vanmiddag het traplopen geprobeerd samen met de fysiotherapeut en dat ging aardig goed....treedje pauze treedje pauze...

 * toevalligerwijze moest onze oppas vandag geopereerd worden aan haar schildklieren. En wat een giller ze kwam bij Diana op de kamer terecht!!

Vandaag werden er op de valreep nog een hele stapel kaarten van mijn (Jerry) collega's afgeleverd in het ziekenhuis. Onwijs gaaf om te weten dat men zo met ons mee leeft...wat een toppers!

 

even het laatste fototje uit het ziekenhuis:


Posted: 21:04, 30/6/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Morgen mag ze naar huis !

Hallo,

Vanochtend even bij mn Diaantje geweest...ze stond al voor het raam naar me te zwaaien.
( tijd geleden dat ze zo blij was me te zien :-)) )
Na de dikke kus... zij ze blij ik mag morgen al naar huis!!
De (assistent) chirurg wou haar vandaag al laten gaan maar daar was de broeder (sjoert) het niet mee eens.  Mijn meissie morgen rond 14:00uur weer lekker thuis wat fijn !

Mijn schoonmoeder is er en er komt iemand van de zorg langs...morgen dus weer een drukke dag.
Ik had namelijk nog het idee om e.e.a te doen maar met al dat gecross tussen school ziekenhuis huis school ziekenhuis huis.... is het bijna zwaarder dan een dag op kantoor

 


Posted: 14:46, 30/6/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Met Tycho op bezoek

Vanmiddag Tycho even mee genomen op bezoek.
Mevrouw zat al aangekleed op bed want ze was alweer een stukje wezen lopen. Ze had een vaas nodig en ja die ga je dan zelf maar even halen he....

Ze zag er weer een beetje frisser uit dan vanmorgen maar ze gaf aan nog wel erg dizzy te zijn af en toe.
De overbuurman was al naar huis dus hadden we de kamer even voor ons alleen...Tycho kon even mooi rossen over de grond met zijn Monstertruck en showde zijn nieuwste acrobatische truuks.
Lekker hoor zo'n ventje.....die heeft gelukkig nog nergens erg in. Wendy en Jeroen kwamen ook nog even langs en rond 5en ben ik weer huiswaards gekeerd. Had op marktplaats een Mobiele Airco opgesnort deze moest ik om half zes ophalen in Enkhuizen......ach ja ik weet nu wel hoe zwaar zo'n ding is als je hem naar de zolderkamer moet tillen......

Erg zwaar...maar niet zo zwaar als te moeten zeggen:

" tot morgen schat


Posted: 21:47, 29/6/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

29 Juli

9:00uur

Diana telefonisch gesproken.
De rugverdoving is er weer uit tot nu toe gaat het goed. Wel extra pijnstillers in de vorm van pillen.
De Chirurg is ook nog even langs geweest bij haar. Het stuk (30cm) wat ze hebben weggehaald zat iets hoger dan ze in eerste instantie dachten. Dat maakte de operatie makkelijker.

****************************************************************************************

12:00uur

Net terug van bezoek.
Ze ziet er aardig pips uit maar ja de verdoving is er dan ook net uit.
En ze is weer ietsje zweveriger.
Ze krijgt nu aardig wat pijnstillers hopelijk knapt ze daar wat van op.
Ze heeft vanochtend een stukje gelopen op de gang maar in haar buik trekt het nog wel aardig.
Ennn ze heeft even voor het raam gezwaait toen ik weg reed.

 


Posted: 12:06, 29/6/2009
Comments (1) | Add Comment | Link

Uit de Blog van mijn zwager Marc Kroesen

Zoals de meeste intimie weten is mijn schoonzussie afgelopen vrijdag geopereerd aan darmkanker.

Wel even schrikken als ze tijdens de uitslag van een onderzoek het onverwachte vervelende nieuws alleen in ontvangst moet nemen. 
Allemaal heel zwaar geschokt, volgen we de periode tot de ct scan met de nodige terughoudendheid en angst.
Deze valt gelukkig positief uit en een deel van de gevoelsmatige loodzware last neemt wat af.
Langzaam tikt de tijd weg tot aan de operatie afgelopen vrijdag de 26e juni 2009.
Tussen 8 en 8.30 zal de operatie plaatsvinden en naar verwachting een uur of drie in beslag nemen.
Om 11:17 krijg ik dan gelukkig het verlossende sms bericht van mijn beste vriend dat de operatie super en volgens boekje is verlopen.

Helaas nog geen reden voor champagne, want het verwijderde stuk darm zal nader onderzocht worden op eventuele uitzaaiingen naar de nabij gelegen Lymfeklieren.
Naar verwachting gaat dit nog ongeveer 10 dagen duren.
Nog ruim een week in spanning, en dan hoop ik toch met alles wat ik ben samen met ze een glas champagne te mogen heffen op de goede afloop.

Schoonzussie, we staan schouder aan schouder, houden van je en kijken uit naar het champagne moment!!

Liefs
Marc

Posted: 19:38, 28/6/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Diana zelf even aan het woord

Hoi allemaal,

Hier even een berichtje van mij. Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes.
Het gaat redelijk met me. Ik mag niet mopperen en ze zijn tevreden over me. Heb vanmorgen lekker gedouched(vooral m'n haren wassen was erg lekker). De fysiotherapeute heeft me net een stukje mee de gang op genomen om te lopen. Dit ging ook wel aardig.De verdoving via de ruggeprik heb ik een dagje langer i.v.m. de pijn.Dit wordt morgen weer gestopt. Krijg dan extra pijnstilling in tabletvorm.Ik kan ook niet zo goed tegen de pleisters ,heb er uitslag en blaren van. Ik zit nu nog in de stoel,maar ga zo wel weer in bed. Krijg last van m'n buik.Maar iedere dag gaat het beter.Hoop dat ik woensdag naar huis mag.
En hopen dat ik de uitslag van het onderzoek ook maar snel krijg.


Groetjes van mij


Posted: 17:28, 28/6/2009
Comments (1) | Add Comment | Link

Diaantje in het Ziekenhuis

26-06-2009
Hallo allemaal,

Ik heb vanochtend (7:45uur) mij meisie mogen wegbrengen naar de OK.
Het is nu in spanning afwachten...want rond de klok van 11uur zal een van de Chirurgen bellen vanuit de OK hoe de operatie is verlopen.
En rond de klok van 13:00uur zal ze ongeveer bijkomen en zal ik haar weer mogen zien.
Zal gelijk van de gelegenheid gebruik maken om iedereen harstikke te bedanken voor de hartverwarmende praatjes,kaartjes, berichtjes, krabbels en smsjes...heel fijn om te weten dat iedereen zo met ons mee leeft.

26-06-2009 11:30uur
Ben net gebeld vanuit de OK.
Operatie is goed verlopen geen complicaties.
2 kleine sneetjes geen stoma.
Over 2uurtjes ga ik naar haar toe!

26-06-2009 21:00uur
Met Wesley bij haar in het ziekenhuis geweest. Ze had het warm en was na het eten van een beschuitje wat misselijk geworden.
Carla (dr zussie) kwam ook nog op visite.

27-06-2009 8:30uur
SMS van Diana:
het gaat redelijk goed. Heb lekker geslapen. Heb net een crackertje gegeten. Was wel een beetje disy met omhoog komen

27-06-2009 11:00uur
Samen met Dewi bij dr op bezoek geweest.
Ze zag er redelijk goed uit maar was wel wat vermoeid en nog een beetje zweverig.
Ze mocht om 12uur eten en dan zou ze uit bed gaan om aan het tafeltje te eten...
Het gaat vooruit.

27-06-2009 20:48uur
Net terug uit het ziekenhuis.
Gaat erg goed met haar morgen ochtend gaat de spuit van de ruggeprik eruit...spannend want als zij erge pijn heeft dan moet hij weer terug aangesloten worden.
Iedereen de groetjes van Diana !

28-06-2009 9:30uur
SMS van Diana:
Vanochtend was de pomp (rugprik) om 4:15 uitgezet en om 6:45 is hij weer aangezet. Het voelde echt niet lekker.

28-06-2009 11:30uur
Op bezoek bij Diaantje.
Ze had even lekker kunnen douchen en haar haren kunnen wassen (heerlijk vond ze het).
Ze heeft op haar rug flink uitslag van de pleisters die het slangetje van de rugprik op z'n plaats houden.
Het Hyven was nog niet gelukt...ze gaat het vanmiddag/avond proberen.

Posted: 12:40, 28/6/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer