Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Matchfixing Voetbal

Home - Profile - Archives - Friends

Gattuso verdacht van matchfixing

Posted on 1/4/2014 at 13:21 - 0 Comments - Post Comment - Link

In opdracht van de openbaar aanklager in Cremona zijn in een onderzoek naar matchfixing in Italië vier verdachten gearresteerd. Ook werden de woningen van oud-spelers Gennaro Gattuso en Cristian Brocchi doorzocht. Beide oud-spelers staan onder verdenking op basis van telefoontaps.

De huiszoekingen luiden een nieuwe fase in van het Scommessopoli-onderzoek naar omkoping en matchfixing in het Italiaanse voetbal,  dat in 2011 begon met de arrestatie van onder anderen oud-Lazio-speler  Giuseppe Signori. Het nieuwe onderzoek richt zich op ongeveer 30 duels, waarvan een flink deel in de Serie A.

Drie verdachte wedstrijden AC Milan

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport worden drie wedstrijden uit het seizoen 2010/2011, het laatste seizoen waarin AC Milan de landstitel greep, onderzocht door de Italiaanse justitie.

Een van de duels waar het onderzoek op is gericht, is AC Milan-Lazio   (0-0) van 1 februari 2011. Gattuso was destijds speler van AC Milan,  maar speelde die wedstrijd niet. Brocchi kwam uit voor Lazio en deed wel  mee. Naast AC Milan - Lazio Roma worden Chievo Verona - AC Milan (1-2) op 20 februari 2011 en AC Milan - Bari (1-1) op 13 maart onderzocht.

Ook kijkt de Italiaanse justitie naar Juventus - Lazio Roma (1-2) op 11 april 2012 en de wedstrijd Palermo - Inter (1-0) op 28 april 2013. In beide wedstrijden werden opvallend veel gele kaarten getrokken.

Lazio Roma en Bari opnieuw in opspraak

Eenmalig international Christian Brocchi speelde onder meer voor Internazionale, AC Milan en Lazio Roma. Bij AC Milan was hij zes seizoenen ploeggenoot van Gattuso. Brocchi speelde vijf seizoenen voor Lazio Roma, onder anderen met Stefano Mauri. De laatste werd in de zomer van 2012 aangehouden vanwege betrokkenheid bij matchfixing. In oktober 2013 werd Mauri's schorsing met negen maanden verlengd.

Naast Lazio speelt Bari opnieuw een rol in de  verdenkingen. In 2012 eiste de Italiaanse sportbond 3,5 jaar schorsing tegen verdediger Leonardo Bonucci op verdenking van omkoping in zijn tijd bij Bari. De verdediger miste daardoor bijna het EK, maar werd uiteindelijk vrijgesproken. In juli 2013 werd de Belgische doelman Jean-François Gillet voor 3 jaar en 7 maanden geschorst wegens omkoping. Gillet verdedigde het doel van Bari in de verdachte wedstrijd tegen Milan in 2011.

Temperamentvolle wereldkampioen Gattuso

Gennaro  Gattuso stond vooral bekend om zijn temperament en  duelkracht. Hij speelde bij Perugia, Glasgow Rangers, Salernitana en AC  Milan. Met AC Milan won hij twee keer de Italiaanse landstitel  (2004-2011), twee keer de Champions League (2003, 2007) en het  wereldkampioenschap voor clubs (2007).

In 2006 werd de 73-voudig  Italiaans international wereldkampioen met de 'Squadra Azzurra'. Vorig  seizoen speelde hij samen met de Nederlander Michael Dingsdag bij het  Zwitserse FC Sion. In februari nam hij als speler-coach FC Sion onder zijn hoede, maar in mei werd hij weer ontslagen. Ook zijn tweede baan als hoofdcoach werd geen succes. Bij Palermo moest hij na acht wedstrijden het veld ruimen.

Meer  dan eens was Gattuso het middelpunt van incidenten. In de Champions  League-ontmoeting met Tottenham Hotspur op 15 februari 2011 gaf hij een  kopstoot aan assistent-coach Joe Jordan van de Spurs. Eerder moest Gattuso met rood van het veld nadat  hij Zlatan Ibrahimovic een klap had gegeven in het Champions  League-duel met Ajax in 2003. Ook had hij het regelmatig aan de stok met Christian Poulsen.

Nederlandse Milanezen

De Nederlanders Clarence Seedorf en Urby Emanuelson  maakten in het seizoen 2010/2011  deel uit van de selectie van AC  Milan, Mark van Bommel maakte in januari de overstap van Bayern München  naar Milaan.

Emanuelson speelde mee tegen Lazio Roma op 1 februari 2013. Seedorf  en Van Bommel ontbraken, de laatste vanwege een rode kaart in de  voorgaande wedstrijd. Van Bommel speelde wel 90 minuten in de andere  twee verdachte duels, Seedorf en Emanuelson kwamen als invaller in actie.

 

bron: http://nos.nl/artikel/587557-gattuso-verdacht-van-matchfixing.html

 


Afpersing en poging tot matchfixing schokt Oostenrijk

Posted on 27/3/2014 at 15:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

In Oostenrijk zijn drie mannen aangehouden vanwege een poging tot matchfixing. Onder hen een voormalig international van Oostenrijk, die Dominique Taboga gedwongen zou hebben een wedstrijd te manipuleren.

Taboga speelt voor SV Grödig, dat dit seizoen debuteert in de Oostenrijkse Bundesliga. De 31-jarige verdediger weigerde mee te werken aan matchfixing, waarna hij werd bedreigd en gechanteerd. Maandag stapte hij naar de politie, waarna de verdachten konden worden aangehouden.

Toen Taboga liet weten niet mee te willen werken, moest hij onder bedreiging van een vuurwapen een bekentenis van matchfixing opnemen op video. Ook zou hij 87 duizend euro moeten betalen. Dinsdag tijdens de overdracht van een deel van dat geld, greep de politie in.

Oostenrijkse media melden dat een van de verdachten Sanel Kuljic is, die in de periode 2005-07 twintig interlands speelde voor Oostenrijk. In het seizoen 2011/12 kwam hij samen met Taboga uit voor Kapfenberger SV, waar Kuljic na de voorbije jaargang stopte als profvoetballer.

Namens de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB) reageert voorzitter Leo Windtner geschokt. 'Het is van groot belang dat deze zaak snel en zorgvuldig wordt afgehandeld. Matchfixing is een van de grootste gevaren in het voetbal en moet daarom zwaar worden bestraft.'

Bron: http://www.vi.nl/nieuws/afpersing-en-poging-tot-matchfixing-schokt-oostenrijk.htm


FIFA: matchfixing strenger bestraffen

Posted on 21/3/2014 at 10:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Wereldvoetbalbond FIFA wil dat personen die zich schuldig maken aan matchfixing zwaarder worden bestraft. De bond daarom een beroep op nationale overheden.

Spelers die worden betrapt op matchfixing, krijgen van de FIFA vaak een levenslange schorsing. De personen die verantwoordelijk zijn voor de manipulatie, blijven meestal echter buiten schot. "De fixer trekt van de ene speler of scheidsrechter naar de volgende, en is in principe onschendbaar, kan niet worden vervolgd", zegt Ralf Mutschke, die bij de FIFA de portefeuille 'veiligheid' heeft, tegen persbureau Reuters.
"Dat is geen goed afschrikmiddel voor de georganiseerde misdaad, voor criminelen, en ik wil duidelijk zijn: we hebben hierbij de hulp van overheden nodig, en de politieke wil om te veranderen", gaat Mutschke verder. "Ze lopen geen enkel risico, en dat is vreselijk."
Geen jurisdictie Volgens de FIFA-man is het 'onacceptabel' dat overheden in de strijd tegen matchfixing weinig daadkracht tonen. "In de praktijk komt het erop neer dat vertegenwoordigers van de FIFA of de nationale bonden die bij de politie vragen om nader onderzoek, te horen krijgen dat er geen jurisdictie is en dat het geen prioriteit heeft."
In Europa kwamen de laatste jaren diverse omkoopschandalen aan het licht. Het meest recente nieuws van matchfixing kwam vanuit Italië, waar onder meer Gennaro Gattuso werd genoemd in een nieuw schandaal. De oud-speler van AC Milan ontkent ook maar iets ermee te maken te hebben.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer