Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
KinderCampus middenbouw Blauw Home | Archief |
Fotopagina van KinderCampus middenbouw Blauw

Zorgboerderij Bruintjens Abcoude9 November 2010
14 oktober zijn we naar Zorgboerderij Bruintjens geweest. Een aantal foto's staan alvast online. Het lijkt al weer heel lang geleden dat we naar de boerderij gingen. Het was een leuke middag, mooi om al die beesten te zien. We hebben veel dieren gevoerd, geaaid en geborsteld. We hebben van alles geleerd, bijvoorbeeld hoe een koe eet en hoe je wol kan spinnen. Het leukste onderdeel vonden we dan ook de quiz. Sommige kinderen vonden wel dat het er HEEL RAAR rook!

Foto's van Karel-Willem
boerderijfoto's Marion

Kamp in Austerlitz11 September 2010
Overal hebben we gezocht naar Kip. Bij het Henschotermeer, onderweg naar Austerlitz, in het kamphuis, in het bos. Haan heeft ook meegezocht. We hebben nog veel meer gedaan, kijk maar naar de foto's.

Foto's van Marion
Foto's van Jacqueline
Foto's van Carolien
Foto's van Karin
Foto's van Rob 1
Foto's van Rob 2

Bosdag30 May 2010
27 mei 2010

Het was een heerlijke bosdag. Hier zijn alvast een paar foto's.

Foto's van de bosdag.

Steden en Staten30 May 2010
21 mei 2010

Tijdens het geschiedenisproject over het tijdperk van Steden en Staten hebben we in de middenbouw veel geleerd over het dagelijks leven in de stad, de handel en de gildes in de late middeleeuwen. In de groepen kozen kinderen een gilde en gingen samen aan de slag. Weven, spinnen, buideltjes maken, de smeden (David en Ivo) zorgde voor de zwaarden en messen. Jasper (de vader van Lotte) kwam met de kinderen houten lepels maken. We hebben ook geprobeerd om schoenen te maken, maar dat is maar weinig kinderen gelukt.

Op de jaarmarkt zorgden de herbergiersters (Lieve, Zeliha en Dora) voor het drinken. Ook waren er een schout (Evan) en zijn rakkers (Oscar, Wessel en Michel). Bij het openen van de jaarmarkt aten we allemaal een stuk zelfgebakken brood en in een stukje zat een boon verstopt. Amy vond de boon en werd zo onze meikoningin. Na een meidans bij de boom was de markt geopend.

Niet alleen de herbergiersters en de handelaars (Jesse en Shirvan) hebben goede zaken gedaan, ook de acrobaten hebben veel geld opgehaald (14 euro!!!). De blauwe groep heeft samen ruim 30 euro verdiend. De opbrengst van de jaarmarkt is voor Day for Change. De middeleeuwse muziek maakte de markt extra feestelijk!

Bekijk hier de foto's van Steden en Staten.

Er is wel eens wat te vieren in de blauwe groep8 April 2010
De Sint is geweest, met zijn Pieten. En brachten ze wat mee? Ja, natuurlijk! De blauwe groep heeft van alles voor ze gemaakt.

Daarna was het al snel Kerst. Wat een leuke avond was dat, alle kinderen zagen er prachtig uit en iedereen had iets lekkers meegenomen. Gelukkig was er ook tijd voor een verhaal en wat muziek. Met op de achtergrond het warm knapperend haardvuur...

Een aantal kinderen liet iets zien op de culturele avond. Jasper op de trommel, Thirza heeft gevlagd, June deed samen met Stein een goochelact en Lieve speelde dwarsfluit.

Op 1 april had iedereen, verrassend genoeg, een pet op!

Foto's van Sint, Kerst, culturele avond

Heel veel water30 March 2010
In de maand maart hebben we gewerkt aan het thema 'water'. We hebben uitgerekend hoeveel water we zelf eigenlijk gebruiken op een dag, we hebben een eigen waterkringloop gemaakt in een jampotje, er was een waterproefjescircuit.

In het waterproefjescircuit hebben we gekeken welke stoffen oplossen in water en welke niet, geblinddoekt water'dingen' gevoeld en herkend, we hebben gezien hoe water geabsorebeert wordt door verschillende materialen, hoeveel water er op de aardbol is en geluisterd naar geluiden die aan het water te horen zijn.

We gingen ook vissen kijken bij de Rifwachter. Er was een afdeling met zoetwatervissen en een afdeling met zoutwatervissen. Er zwommen vissen met de mooiste kleuren en er waren waterbeesten met vreemde vormen. We hebben Nemo gevonden en na afloop konden we even spelen op de skatebaan.

waterfoto's

Op kamp met de Kleine Kapitein8 September 2009
Hebben jullie Bange Toontje al gezien? Hij dook ineens op bij (uit?) het Henschotermeer. Na het zwemmen en een paar spannende spelen gingen we op zoek naar de schat.


Fotoalbum 1

Fotoalbum 2

Fotoalbum 3
Hosting door HQ ICT Systeembeheer