Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Bart-blogt-in-Boskoop

God-zijn en vrij zijn

16:35, 22/12/2008 .. Posted in Goed gezegd (citaten) .. 0 comments .. Link

'Mits we onszelf datgene ontzeggen waar we geen recht op hebben - godzijn over ons leven- zullen we nooit innerlijke rust vinden, en zullen we nooit vrij zijn'.

(N. Anderson in 'De Bevrijder', pg. 40)Liturgisch bloemstuk

06:58, 29/11/2008 .. Posted in kerk .. 0 comments .. Link

Gisteravond ben ik bevestigd en heb ik intrede gedaan als predikant. Voor die gelegenheid is er een liturgisch bloemstuk gemaakt. Hieronder ziet u het met daarbij de uitleg.

Bloemstuk voor de bevestiging en intrede van B. Visser d.d. 28-11-2008

 

 Ook voor de dienst van vanavond hebben we een liturgisch bloemstuk gemaakt

Het grote stuk met de verschillende kleuren rozen staat voor de gemeente van Boskoop.  Verschillende kleuren omdat we als mensen allemaal verschillend zijn; alleen rozen: omdat we een eenheid vormen in Christus Jezus.

 

Het kleine stuk met de 4 rozen staat voor de familie Visser. Hiertussen staat een takje (of takjes) van een wilg: dit hebben we gedaan omdat wilgentakken na het snoeien snel weer wortelen. We wensen jullie toe dat jullie ook snel in ons midden zullen wortelen! In de liturgische symboliek staat de wilg symbool voor nieuw en wordt in verband gebracht met het Evangelie. Het is duidelijk dat deze twee dingen op jullie van toepassing zijn: Boskoop wordt jullie nieuwe woon- en werkomgeving en jullie leven en werk heeft alles met het Evangelie te maken!

 

De takken tussen de twee stukken verbinden ons als gemeente met jullie als predikantsgezin. Dat is wat vanavond in deze dienst gaat gebeuren.

De takken zijn naar boven gericht, omdat we het van Gods zegen verwachten. Het verbinden betekent tegelijkertijd tijd ook: elkaar accepteren.

Deze takken zijn omwikkeld met klimop. Dit groeit naar het licht en belooft ons Gods eeuwige trouw. Een andere eigenschap van klimop is “het zich makkelijk hechten…..

 

In het geheel is ook veel groen blad gebruikt, wat verwijst naar de toekomst die we samen hoopvol tegemoet zien in verband met onze samenwerking, maar ook dat we samen op weg gaan naar DE TOEKOMST.

 

De brandende kaars is een teken van Gods aanwezigheid. In Joh. 8:12 zegt Jezus: ‘Ik ben het licht der wereld’. Als gemeente mogen we dat licht uitstralen in deze donkere wereld.

Naast de kaars ligt een open Bijbel. Dit verwijst natuurlijk naar de Dienaar van het Woord, maar ook naar het Woord van God, dat ons steeds moet samenbinden.

 

Tenslotte heeft het geheel niet voor niets de vorm gekregen van een driehoek. Dit beeldt de Drie-eenheid uit. Met de Vader, de Zoon en de Geest kunnen we samen de toekomst vol vertrouwen in gaan.We zijn er

11:50, 20/11/2008 .. Posted in Algemeen .. 0 comments .. Link

We zijn verhuisd!

Donderdag 13 november heeft de firma Koster verhuizingen uit Bodegraven (www.kosterverhuizingen.nl)  twee (vracht) auto's volgeladen. Van donderdag op vrijdag hebben we onze laatste nacht in Sliedrcht geslapen en vrijdagmorgen om 8:00 uur begon het lossen in Boskoop. Alles is prima verlopen. Grote complimenten voor de verhuizers en moeder, (schoon)zus, tante die meegeholpen hebben. Met name het uitpakken / installeren ging veel sneller dan wij hadden gedacht. Op vrijdagavond was de inrichting van ons huis al min of meer 'af'. Fantastisch!

Echt rustig aan kunnen we nu niet doen. De kinderen moeten wennen aan het nieuwe huis, de nieuwe school, nieuwe omgeving. Ferro vindt de korte rondjes door de wijk niet lang genoeg en wil dolgraag weer eens rondstormen door een bos. Hij heeft al een keer kennis gemaakt met het Gouwe Bos en dat beviel 'm prima. En inmiddels zijn er al mensen bezocht en/of op bezoek geweest.

De eerste integratiepogingein in Boskoop zijn ook achter de rug. Zo hebben Hanna en Job de Sint in Boskoop begroet. Weet Hanna inmiddels dat de brug best een pittige klim is op haar eigen fiets. Hebben we inmiddels begrepen dat de term 'aan de andere kant van de brug' zo iets betekens als: daar weet ik minder van. Heb ik inmiddels een eerste Boskoopse/Waddinxveense zenuwbehandeling (in mijn kies) ondergaan. Heb ik me door middel van een interview voorgesteld in de Gouwe Koerier......

Kortom....we zijn er.....het is begonnen.

 Erkenning

09:48, 21/9/2008 .. Posted in Goed gezegd (citaten) .. 0 comments .. Link

Een van de tijdschriften die ik regelmatig koop en/of lees is 'Psychologie Magazine'. 

Zomaar een citaat uit het aprilnummer van 2008 dat mij als aankomend pastor aan het denken zette:

'Mensen willen zich eerst begrepen voelen, voordat ze bereid zijn zich te verplaatsen in een ander' (pg. 18).

 Over preken

12:05, 17/9/2008 .. Posted in Goed gezegd (citaten) .. 0 comments .. Link

Voor mijn classisexamen moest ik onder andere een deel van een boek over preken lezen (H. Jonker, 'En toch preken'). 't Is al een tijdje uit maar daarom nog niet minder boeiend. Hier komen een paar citaten die mij aanspraken:

'Kunstenaars hebben nooit de Bijbel verworpen, wel  - in het algemeen -  de preken van de kerk'. (pg. 68).

Zoals ieder mens eenzijdig in zijn geloofspopvatting en geloofshouding is, zo is ook ieder gemeente globaal genomen eenzijdig in haar geloof. Telkens zal de dienaar in aansluiting aan de gemeente de gemeente moeten wijzen op de veelzijdigheid van het Evangelie. Hij heeft vanuit het woord een strijd te voeren met de gemeente'. (pg. 69).

Over de predikant/dominee/dienaar

'Niet alleen met de gemeente, ook met zichzelf heeft hij zonder ophouden een strijd te voeren tegen de zelfbewustheid van de bet-weter, de ijdelheid van de man, naar wie enige honderen (soms minder, mbv) mensen in stille aandacht opzien, de leeghoofd die zijn leegheid met een watervloed van woorden tracht te maskeren, de zielige figuur, die zich verbergt in het harnas van het ambt, de sprekerd, wie het zo gemakkelijk afgaat' (pg. 70).Vakantie in Lemele

10:05, 22/8/2008 .. Posted in Vakantie .. 0 comments .. Link

We waren twee weken op vakantie aan de voet van de Lemelerberg (camping: www.de-eskamp.nl).

De omgeving van Lemele is bekend/beroemd door de Lemeler en Archemerberg. Voor wie een beetje wil leren klimmen met de fiets is de Lemelerberg (voor Nederlandse begrippen) een leuke uitdaging. Wij zijn 'm zo'n vier of vijf keer over gefietst. Tijdens het klimmen moet je vooral denken aan de geweldig afdaling aan de andere kant. Hanna en Job vonden het iedere keer weer geweldig. Bij elkaar hebben we zo'n driehonderd kilometer gefietst.

Om een indruk te geven van wat je dan allemaal kan zien hierbij een aantal foto's. Later meer over de dingen die we gedaan hebben en die wat ons betreft aanraders zijn.

Archemerberg Lemelerberg Sahara Steile Oever
Typisch Sallandse boerderij met Waterput Gevelsteen in kerk van Den Ham Stillness on the water (bij Archem) Vistrap bij Archem
 Van de Merwede (naar de Gouwe)

15:50, 29/7/2008 .. Posted in Omgeving .. 0 comments .. Link

Nu wonen we nog aan de merwede. Een prachtige rivier!

vroeg in de morgen laat op de avond
tijdens een onweersbui bij zonsondergang

Mooi plekje dus!

Straks wonen we niet aan maar wel in de buurt van de Gouwe. Beetje minder breed dan de Merwede (bij Boskoop ligt het smalste deel van de Gouwe) maar daarom hoeven de mooie momenten niet minder te zijn. Zodra we daar een paar plaatjes van hebben, verschijnen ze ook op de weblog.

 

 Welkom

22:59, 24/7/2008 .. Posted in Algemeen .. 0 comments .. Link

Via deze weblog ben ik van plan u en jullie een beetje op de hoogte te houden van mijn leven en werk in Boskoop en Rotterdam en elke andere mogelijke plaats waar ik me ooit zal ophouden, langs zal komen. Ik ga zeker ook proberen om zo af en toe wat foto's te plaatsen.

Voor mij een leuke manier een aantal vrienden / kennissen op de hoogte te houden van dingen die mij boeiend, aanspreken, leuk, inspirerend, confronterend enz. lijken.

Veel lees- en (af en toe) kijkplezier,

Bart About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Mooiste huis van R'dam
Nice Church
Leuk voor hardlopers
Engelse Bijbel Online met praktische leestips

Categories

Algemeen
Goed gezegd (citaten)
kerk
Omgeving
Vakantie

Recent Entries

God-zijn en vrij zijn
Liturgisch bloemstuk
We zijn er
Erkenning
Over preken

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer