Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag exploratieweek 1

Exploratie week 1: Dag 7

10:31, 27/11/2007 .. 0 comments .. Link

Eindelijk is het zover! De laatste dag!
Opluchting alom zou je denken, maar toch nog niet helemaal. De meeste opdrachten zijn helemaal af, en zelfs al afgeprint, maar vandaag om half 2 moeten we ons visueel dagboek presenteren, en net daar moeten we nog aan beginnen...
Vrij veel stress dus, maar met volle moed beginnen Naoual en Esther er aan te werken. Jammer genoeg heeft niemand kennis over het werken met photoshop, dus proberen we het maar via powerpoint.
Hoe meer uren er verstrijken, hoe meer opdrachten definitief in de kaft verdwijnen, en hoe beter we ons voelen.

Al om 8u45 hadden we afgesproken aan de valven, vrij vroeg, dus enkelen waren een beetje later, maar tegen 9u was iedereen al druk aan het werk.
Het moodboard werd afgewerkt door Anneke, en als eerste vulde zij, samen met Nathalie de evaluatiefiche in.
Kim werkte de lay out van het interview af, liet stap 1 herlezen door haar teamgenoten, en nadat alles goedgekeurd was werd het meteen ook afgeprint.
Laura had de kaft zo goed als in orde gebracht, en o.a. gezorgd voor plastiekjes om onze opdrachten netjes in op te bergen.

Alles verloopt vlotjes zou je denken, maar natuurlijk loopt er toch nog iets mis...
Het interview moet ook op CD geplaatst worden, en dit gaat minder vlot dan verwacht. De opname is gemaakt met Naoual haar GSM, en blijkbaar is zo'n bestand moeilijk te lezen voor een computer, ze kreeg het thuis niet op CD, maar we gingen ervanuit dat dit op school wel zou gaan. Niet dus.
We vroegen om hulp aan de leerkrachten in het EMI, die toch betere apparatuur hebben, maar jammer genoeg konden ook zij niets beginnen met het bestand. Naoual gaat daarom terug naar huis deze middag, om nogmaals te proberen of het daar niet lukt. Ze heeft er veel vertrouwen in, dus dat komt wel in orde!

Het was een vrij stresserende week, maar dankzij het goede teamwerk is alles goed verlopen! Een positieve ervaring dus, waar we best wel veel uit geleerd hebben!

medicina.*Exploratieweek 1 : dag 6

22:26, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link

De dag voor de deadline is niet zonder stress verlopen!!!!!!!!!!!!
Naoual kon in het weekend niet werken aan haar taken omdat haar laptop plots niet meer wou werken. Dus was ze al om 8.45u aanwezig in plaats van 10.00u. Om 10.00u waren we allemaal aanwezig en werkten we nog verder aan onze taken.

Om 12.30u hadden we een vergadering met onze begeleidster om te bespreken wat we al gedaan hadden en wat er nog gedaan moest worden. Onze begeleidster heeft ons nog gezegd waar we op moeten letten en welke fouten we zeker niet mogen maken ivm de taak Engels.Op het einde van de vergadering begon Ester te paniekeren .  Het drong bij iedereen door dat er niet meer veel tijd over was. 

Na de vergadering ging iedereen terug te werk. Naoual voelde zich niet goed en ging naar huis waar ze rustig verder werkte aan de taken.

Morgenvroeg wordt het nog snel snel alles afkrijgen voor de deadline. Benieuwd hoe dat zal aflopen!!!!!!!!!Exploratieweek 1 : dag 4 & 5

14:15, 26/11/2007 .. 1 comments .. Link

En toen was het weekend... Normaal gezien de dagen van de week dat je tijd neemt voor een flinke portie ontspanning en plezier.
Maar dat stond dit weekend niet in het woordenboek van de leden van Medicina!

Na een vermoeiende vrijdag vol bloed, zweet en tranen, hadden we besloten om in het weekend toch nog een paar praktische zaken af te handelen.

Zo heeft Laura nog flink doorgewerkt aan de vakopdracht van Sociologie, ze was zelfs zo gemotiveerd dat de taak af  was voor ze het wist. Ze stuurde iedereen van de groep een berichtje met het blijde nieuws! Maar dat was niet alles, ze las de verschillende enquêtes na en zocht al naar teksten voor onze hoofdopdracht.

Maar Laura was niet de enige gemotiveerde, Esther bestudeerde de enquêtes zeer nauwkeurig en trok hieruit een conclusie, ze verwoordde dit allemaal mooi in een tekst. Ze heeft ook gewerkt aan de adverts die we moeten maken voor engels en zocht ook al wat teksten op voor sociologie.

Kim is dan misschien niet zo stressbestendig als de andere leden van de groep, maar dat heeft geen enkele invloed op haar werk. Ze leverde namelijk een uitstekende prestatie met haar interview. Vrijdag had ze na het afleggen van het interview deze helemaal mooi uitgetypt op de computers in het emi. Dit was al geen gemakkelijke opdracht, aangezien ze haar gsm (waarmee ze het interview had opgenomen) niet kon aansluiten op de computers. Ze heeft dan eerst een heel programma moeten downloaden, maar na al deze ongemakjes, is ze er dan uiteindelijk toch in geslaagd het tot een mooi geheel te brengen. Ze moest thuis enkel nog een paar kleine dingetjes aanpassen. Zaterdag stond ze vol frisse moed op en ging achter haar computer zitten, maar toen begon de miserie pas echt. Ze vond namelijk haar uitgetypte document niet meer terug, het was gewoon Verdwenen! Maar Kim is een doorzetster, en is helemaal opnieuw begonnen! Na in totaal 5u doorwerken, is ze er dan uiteindelijk toch geraakt! Een dikke pluim dus voor Kim!
Naoual heeft zoals de meesten onder ons ook naar teksten voor sociologie gezocht en heeft Kim mee geholpen in het verwerken van het interview dat ze samen hadden afgelegd.

Nathalie & Anneke hadden buiten de verschillende opdrachten van de exploratieweek, nog een grote taak van sociologie opgekregen. Dus moesten ze goed hun weekend plannen! Zaterdag hebben ze heel de dag bezig gezeten aan de taak van sociologie, die toch behoorlijk veel tijd in beslag nam. Ze hebben tot s'avonds laat doorgewerkt, zodat ze zondag vol goede moed konden werken aan de vakopdrachten! Zo hebben ze nog teksten opgezocht voor de vakopdracht van sociologie en zijn samengekomen voor de advert van engels te maken! Deze was nog niet volledig af, maar hadden op voorhand al goed ingeschat wanneer ze daar maandag nog aan zouden kunnen werken!

Je ziet het dus, zelfs in het weekend hebben we niet stil gezeten!

medicina.*

 Exploratieweek 1: dag 3

20:45, 23/11/2007 .. 1 comments .. Link

Vandaag hadden we met z'n allen weer gezellig afgesproken aan de valven om 10.00u. En deze keer was iedereen stipt tijd!

Om het begin van de dag in te leiden vertelden we elkaar even de stand van zaken, hoever iedereen al zat met het werk. Tot onze grote verrassing konden we met grote trots zeggen dat onze vakopdrachten zo goed als klaar waren, enkel nog wat ditjes en datjes. Het grootste werk aan de vakopdrachten was in orde!

Nathalie en Anneke werkten verder aan de Franse vakopdracht, deze was bijna klaar. Naoual en Kim bereidden zich samen voor op het interview, Laura en Esther printten de vragen uit voor onze straatenquête. Zwaar werk werd geleverd; er werd veel nagedacht, opgezocht, getypt en geprint...

Rond 11.45u vertrokken Naoual en Kim naar de apotheker om hun interview af te leggen maar eerst nog even uitzoeken hoe ze het interview juist gingen opnemen. Een beetje later vertrokken Esther en Laura richting Meir voor de straatenquête. Zij kwamen zowel bereidwillige als terughoudende mensen tegen, toch nog genoeg mensen te pakken gekregen!

Ondertussen zijn Anneke en Nathalie de laatste details aan de vakopdracht van Frans aan het aanbrengen. Daarna nog enkele foto's getrokken en al wat gezocht voor de volgende vakopdracht... Engels!

Omstreeks 12.30u kwamen Naoual en Kim terug van hun interview. Dit was blijkbaar goed gegaan, ze hadden een grote lach op hun gezicht. En inderdaad, alles was verlopen zoals het moest, ze hadden zelfs een interview van wel liefst 15 minuten! Even later kwamen ook Laura en Esther terug van hun missie op de Meir, deze missie was ook volbracht! Nathalie en Anneke besloten om een hapje te gaan eten, ze hadden hun vakopdracht van Frans afgewerkt en ze waren trots op hun werk. Dat verdiende een lekkere portie frietjes!

Na het heerlijke middagmaal ging iedereen terug flink aan het werk! Esther en Laura begonnen aan de campagne van de vakopdracht voor Engels, Anneke en Nathalie gingen deze keer de straat op voor de straatenquêtes. Naoual en Kim gingen naar huis om hun interview uit te typen!

Anneke en Nathalie waren blij verrast met de campagne die Esther en Laura gemaakt hadden en besloten om na de straatenquête ook nog even verder te werken aan de vakopdracht voor Engels!
Alles verliep erg vlot vandaag en iedereen heeft zijn steentje bijgedragen.

Om 15.00u ging iedereen naar huis! Het was wel geweest vandaag, al dat harde werk verdiende een drankje! Tot morgen!

medicina.*

 

 Exploratieweek 1: dag 2

15:34, 22/11/2007 .. 1 comments .. Link

Volgens onze afspraak van gisteren, stonden we om 9.45u aan de valven. Toch liet al één groepslid op haar wachten. We stuurden haar een berichtje en twee minuten later arriveerde ze. Een vuilniskar reed voor de tram, waar zij op zat. Nu we voltallig waren, gingen we naar de leraarskamer om onze mentor mevr. Weuts op te wachten. Zij begeleidde ons naar een lokaal waar we zouden vergaderen over het verloop van de komende exploratieweek. Ze gaf ons raad over hoe we het best te werk konden gaan en ging na hoever we al stonden met de verdelingen. Onze mentor merkte al direct op dat een groepslid van medicina er wat gestresseerd uitzag. Na haar goede moed in te praten, gingen we verder met een volgende afspraak.

Vol goede moed begaven we ons naar het emi en zochten computers uit. Stoelen waren er tekort, dus moesten we met twee 1 stoel delen.  Eerst nog ons blogadres doorsturen naar de mentor en daarna aan de slag. Volgens de takenverdeling begonnen Anneke en Nathalie aan Frans, Kim en Naoual aan het interview en Laura en Esther aan de straatenquête. Na het opstellen van de vragen en het advies van de groepsleden typten Laura en Esther de straatenquête uit en stuurden het door naar de mentor. Aan het interview was daarentegen meer werk. Kim en Naoual stelden deze vragen op met behulp van raad van de andere groepsleden. 

Nood aan middagpauze. Vooraleer met een nieuwe opdracht te starten, gingen we eerst even eten. 13.10u: de nieuwe start. Nathalie en Anneke moesten om redenen naar huis. Zo bleven we met 4'en over. Naoual was ondertussen al aan een stap van de hoofdopdracht bezig en Kim haar interview aan het afwerken. Laura en Esther begonnen aan de opdracht van sociologie. Na het brainstormen over een campagne waarop we ons konden baseren voor sociologie, raadpleegden we de cursus vanuit het emi. Kim typte ondertuseen de vragen van het interview uit en stuurde deze vervolgens door naar de groepsleden opdat zij deze zouden kunnen verbeteren. Naoual en Kim brainstormden nog even over de adverts van Engels. 

De dag loopt een beetje op zijn einde en het emi loopt zo langzamerhand leeg. Morgen verwachten we elkaar om 10.00u aan de valven.

Medicina.*About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Exploratie week 1: Dag 7
Exploratieweek 1 : dag 6
Exploratieweek 1 : dag 4 & 5
Exploratieweek 1: dag 3
Exploratieweek 1: dag 2

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer