Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
de meervaart dichtbij Home | Profile | Archives | Friends
Een kijkje achter de schermen van de publiciteitsafdeling van theater de Meervaart, het werk, de artiesten, de creatieve ideeën etc.

het nieuwe seizoen in de startblokken25/2/2014

 

nieuwe seizoen

Eind februari en voor de afdeling PR begint het nieuwe seizoen. Onze programmeur Andreas Fleischmann heeft de meeste voorstellingen geboekt en aan ons de mooie taak om er een brochure van te maken, stukjes te schrijven, foto's te zoeken, de website te vullen en alles klaar te maken zodat er in april geboekt kan worden. Het lijkt simpel maar er komt veel bij kijken. Neem hetadressenbestand dat opgeschoond moet worden. Zeker nu er massaal online besteld wordt kloppen veel adressen niet. Er wordt geen huisnummer ingevuld, geen postcode of alleen maaar xxx. Dat laatste is gemakkelijk, deze mensen hebben liever geen post. Maar als alleen de letters van de postcode ontbreken kan het zijn dat dat per ongeluk zo gegaan is. En misschien willen deze klanten wel heel graag de brochure vthuis ontvangen. Dus alle 15.000 adressen nakijken, gelukkig niet handmatig want we hebben er allerlei trucjes voor om de lege plekken te vinden en evt. te vullen. Maar wel heel arbeidsintensief. Op maandag 14 april is er de brochureavond, dan moet alles klaar zijn. De uitnodigingen voor deze avond gaan binnenkort de deur uit, zeker voor de theaterclubs. Omdat deze mensen met een groep het theater bezoeken moeten er afspraken gemaakt worden en dat kost tijd. 
De grootste stress voor de brochure zit in het ontbreken van informatie. Je belt, mailt, zoekt op het internet, maar je kunt niets viinden over de artiest, de groep en/of de voorstelling. Foto's zijn er niet, tekst is er niet en je kunt zelf wel wat gaan verzinnen maar als het niet klopt .... Soms moet er een paar uur voordat de definitieve versie naar de drukker gaat nog een tekst ingevoegd worden of een foto erbij geplaatst. Fijn dat KWT ons veel werk uit handen neemt maar de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt toch bij het theater. Dus zorgen we ervoor dat het in orde komt en er zal half april weer een mooie brochure op de mat vallen. Een klein tipje van de sluier (natuurlijk onder voorbehoud): Musical De Jantjes, Veldhuis en Kemper, Sabrina Starke, Spinvis, Stoner, De Bloeiende Maagden, Het Zwanenmeer, Pluk van de Petteflet , Kikker enz.enz. We hebben er zin in en hopen dat het weer een uitnodigende brochure wordt.

Groet, Willemien van Lith

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

fasten your seatbelts, de purper ladies komen er aan 31/12/2013

 

De seksuele revolutie wordt in de voorstellingen vandaag de dag niet meer zo vaak expliciet aan de orde gesteld. De mannelijke cabaretiers maken er soms nog bedekte grappen over, de vrouwen gaan soms wat dieper op het onderwerp in. Zo ook de Purpervrouwen Gerrie van der Klei, Anouk van Nes, Celine Purcell en Mylou Frencken. Vvier vrouwen van verschillende leeftijden die garant staan voor vakmanschap. Het zijn dames die van wanten weten, vrouwen met lef, gein en geweldige stemmen. Het centrale thema is: Hoe staan vrouwen van verschillende leeftijden vandaag de dag in het leven? Er is een prachtige meezinger Iedereen dee het met elkaar waarin teruggeblikt wordt op de jaren 60. Gerrie van der Klei bezingt ook het cultuurgoed omtrent de maandelijkse ongesteldheid in Was ik maar weer even ongesteld want: Uitgebloed is uitgerangeerd. De teksten van veel liedjes gaan over de zoveelste emancipatiegolf, maar mannen kunnen gerust zijn. Er zijn veel andere actuelere thema's bijv. over de eerste generatie gastarbeiders en over zinloos geweld op het parkeerterrein van de Zoetermeerse Praxis. De Purper ladies  zijn donderdag 9 januari om 20:15 uur te zien. De ster van de avond is Gerrie van der Klei maar ook de anderen staan garant voor een boeiende avond uit. Heb je heimwee naar de sixties. Kom dan zeker kijken.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

stilte voor de kerststorm16/12/2013

 

Er staat van alles te gebeuren in de dagen rond de kerst. De Meervaart is weer in kerstsferen ondergedompeld. Het komend weekend veel voorstellingen met een gelovig tintje: 'God Vergeeft' met Helmert Woudenberg, 'De Goede Mens van Sezuan' door Toneelgroep Maastricht en Eric Vaarzon Morel en Leoni Jansen met hun muziekprogramma over de voettocht naar Santiago de Compostella.
Op tweede kerstdag gaat het er wereldser aan toe: Baantjer komt zijn moord oplossen en daarvoor hebben we een spannend moordspel via Facebook bedacht. Iedere dag een aanwijzing totdat iemand het moordwapen vindt. Komende woensdag gaat onze nieuwsbrief weer de deur uit naar 30.000 mensen. Deze keer hebben we iets nieuws bedacht, we bieden mensen een kerstcadeautje aan. Ze kunnen kiezen uit 5 voorstellingen die onbekend (en dus onbemind) zijn. Daar krijgen ze twee vrijkaartjes voor. Op die manier willen we ons publiek verleiden om eens verder dan de voor hen bekende namen te kijken of luisteren. Ik ben heel benieuwd of men iets nieuws wil proberen als het om vrijkaartjes gaat. Wat een verschil met de voorstellingen van najib die rond de kerst en nieuwjaar te zien is, 7 voorstellingen in 1 dag uitverkocht. Je zou het de jonge makers ook zo graag gunnen. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

oud worden en oud zijn is een theatertrend28/11/2013

Als je alle voorstellingen van dit seizoen in de Meervaart de revue laat passeren valt het op dat er een bepaalde trend te bespeuren is in de thema’s die gezelschappen, musici en cabaretiers kiezen. Het lijkt of er een bepaalde vraag of problematiek in de lucht hangt die op verschillende manieren wordt vormgegeven. Een van die terugkerende thema’s is ouder worden. Dat wordt bespeeld, bezongen, becommentarieerd en cabaretesk gepresenteerd in diverse soorten en maten.

Gisteren stond de voorstelling ‘Zo’n Mooie dag’ in de Meervaart met Hans Dagelet en Joke Tjalsma. Een prachtige voorstelling over oud worden en de dood met tekst van Stan Lapinski. De voorstelling was oorspronkelijk geschreven voor Sylvia Kristel die vorig jaar overleden is.
Dolf Jansen laat in ‘Topvorm’ op vrijdag 10 januari aan iedereen merken dat hij vijftig is geworden. Voordat de definitieve aftakeling inzet wil hij nog één keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest en zelfs als mens. Dus volg zijn tocht langs masseurs, therapeuten, knijpers, krakers en knoeiers.
Op woensdag 15 januari spelen Lineke Rijxman en Willem de Wolf in de voorstelling ‘Vermogen’ een stel op middelbare leeftijd. Ze beschikken over een zekere status en een zeker vermogen en weten dat ze vriendelijke en humane mensen zijn geworden. Maar hun angsten verdwijnen niet, noch het besef dat ze kinderloos zijn. De Volkskrant gaf 4 sterren.
Op vrijdag 17 januari is ‘De Muurspecht’ te zien met Carola Arons & Marcel Hensema. Twee bejaarde geliefden vieren hun laatste avond van een veelbewogen leven. Emma is aan het dementeren en vanavond stapt ze uit het leven. Ze houden zich groot met herinneringen en galgenhumor. Ondertussen denkt Jakob erover om achter Emma aan te gaan.
Angela Groothuizen speelt op zaterdag 08 februari een try-out van ‘Eeuwige jeugd’. Samen met toetsenist Nico Brandsen gaat ze op zoek naar de mooiste liedjes over jeugd en ouder worden.
Eind jaren negentig beweerde Karin Bloemen dat ze vijftien jaar later in de goot zou liggen. Of in de karaokebar van Gerard Joling, tussen alle andere verzopen artiesten. Die vijftien jaren zijn inmiddels voorbij. Hoe staat het er voor met La Bloemen. Dat komt ze op dinsdag 25 maart in 'Witte nar' vertellen.
Op donderdag 01 mei staat ‘De Rouwrevue’ (try-out) op de Meervaartplanken met Milou Frencken & Pieter Tiddens. Een openhartig, roerend en onthutsend met meeslepende dans-, zang- en variéténummers, tere liedjes en intieme verhalen van achterblijvers. Want verlies lijden we allemaal, ooit. Speciaal voor weduwen, weduwnaars, wezen, halve wezen en toekomstig nabestaanden. Over loslaten, over wat het je kan brengen, over dóórleven na de dood. Want hoe besta je na?

Allemaal voorstellingen die niet bedoeld zijn om mensen depressief te maken maar om op te vrolijken, na te laten denken, te mijmeren en los te laten. Oud worden we allemaal maar hoe gaan we er mee om. Als we maar jong van geest blijven en daar zorgen alle bovenstaande voorstellingen wel voor.

Tot de volgende blog

Willemien van Lith

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

januari: multimediaal en interdisciplinair 12/11/2013

Morgen bekijkt de afdeling PR  de maand januari. Wat komt er allemaal, wat heeft extra aandacht nodig en hoe gaan we dat aanpakken. Het zijn altijd leuke, creatieve sessies waarbij iedereen mag zeggen wat er in haar opkomt. Ideeën zijn het best als ze niet direct gekanaliseerd worden. Ook onze nieuwe stagiaire Chaymae denkt mee. We hebben in januari een paar 'multimediale en interdiciplinaire' voorstellingen waar veel aandacht naar toe moet. Het zijn voorstellingen door jonge theatermakers met een enorme passie voor het theatervak. Door op de titel te klikken krijg je een voorproefje. In Yvonne viert Daan van West met kleine rituelen  zijn grote liefde voor Yvonne. Om dit met het publiek te delen zet hij het technologisch arsenaal van zijn multimediagroep PIPS:lab in. Een genadeloos charme-offensief in het theater, een ode aan huiselijk geluk. Dus komt dat zien. Datzelfde geldt voor de dansvoorstelling  ID | Movementalist waar Vincent Verburg op zoek gaat naar de identiteit, de overeenkomst en het verschil tussen drie lichamen. In een fysiek trio tussen drie mannen wordt eerst uitgegaan van gelijkheid, waarna onderweg de bewegingen steeds authentieker worden. Tegelijkertijd worden verbindingen gelegd tussen geluid, beweging en tekst en de snelle ontwikkelingen in de ons omringende digitale wereld. In Geweld presenteert het collectief Likeminds zich in een ontvlambare montage-voorstelling over de grenzen van geweld. Om tot rust te komen gaan ze op zoek naar hun destructieve zelfkant. Wat is geweld eigenlijk: liefde, eer, macht, angst of verveling? Likeminds is een dynamisch collectief met jonge, stedelijke, artistiek diverse theatermakers die de stad als podium en als inspiratiebron gebruiken. Tenslotte is er eind januari de voorstelling Van De Werelddaken  van het ZID theater waarin 40 (buurt)acteurs uit Amsterdam West, Nieuw-West, Noord en Zuidoost  Shakespeare, het dagelijks leven, hedendaagse politiek en hun diverse werelden met elkaar verbinden. Deze wervelende, dynamische voorstelling  is geïnspireerd op de veelgeprezen voorstelling ‘Romeinse Tragedies’ van Toneelgroep Amsterdam en wordt gebaseerd op drie tragedies van Shakespeare. Elke voorstelling is een unieke happening met diverse gasten en een andere entourage.
Het zijn stuk voor stuk spannende voorstellingen die veel belangstelling verdienen. Voor de prijs kun je echt wel een gokje wagen, de prijzen zijn € 15,- of minder. In de links hieronder  kun je bekijken wat je te wachten staat.

Ook de meer standaardvoorstellingen hebben een duwtje in de rug nodig. Hoe gaan we Schettino! van Erik Van Muiswinkel extra pushen. Aanmelden bij cruiseschepen is een minder goed plan. Daarnaast denk ik dat het vanzelf wel vol zal gaan lopen als de datum dichterbij komt. De Telegraaf  gaf de voorstelling 3,5 sterren: "Erik van Muiswinkel zet in Schettino!, ondersteund door een swingende band, al zijn talenten in; die van charmante verhalenverteller, imitator (o.a. Maarten van Rossem en Louis van Gaal komen voorbij), grappenmaker en (in iets mindere mate) liedjeszanger. Hier staat een ervaren gastheer op het toneel die weet hoe hij zijn publiek moet vermaken met een goed bedacht, kloppend verhaal." Het NRC gaf drie sterren en schreef: "In conferences, imitaties en een paar concies geschreven liedjes behandelt Van Muiswinkel hun deconfitures, met een handvol gespierde grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. En bovendien maakt hij een geestig nummer van de manier waarop Schettino zichzelf met drogredeneringen voor de rechter zou hebben verdedigd. (...) Zijn onderwerp leent zich uitstekend voor het intelligente soort cabaret waarin Van Muiswinkel uitblinkt."  Kortom, dat gaat storm lopen.

In januari zijn er behalve de 'moderne' voorstellingen vol zoektochten naar geluk en identiteit ook 4 voorstellingen die over de eindigheid van het leven gaan. Daar de volgende blog wat meer over.

Groet, Willemien van Lith

 

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

grote drukte rond de meervaart: najib in de verkoop2/11/2013

Voor de verandering op zaterdag werken. Najib komt acht keer naar de Meervaart eind december en begin januari. De start van de verkoop wil hij graag benutten en daarom geen online verkoop maar naar de kassa. Lange rijen en mensen die al uren voor de Meervaart staan te wachten. We tracteren ze op koffie en thee en iedereen is tevreden. Als Najib komt om zijn fans toe te spreken (even lijkt het mis te gaan als hij zegt dat alle kaarten uitverkocht zijn) gaan als op commando alle mobieltjes de lucht in. Iedereen wil zijn grote cabaretier op de foto hebben. De verkoop aan de kassa is gepland van 10 tot 12 uur. Vooral net voor tienen is de rij enorm lang maar aan de kassa wordt hard gewerkt om iedereen een plaats te geven. Er dreigt even paniek als het kaartverkoopsysteem uitvalt maar deze technische storing is gelukkig snel verholpen. Er heerst een positieve, koortsachtige en energieke sfeer , alle mensen gaan tevreden weg met de zo felbegeerde kaarten in hun hand. Als alle voorstellingen zo gemakkelijk zouden verkopen hadden we als afdeling publiciteit maar weinig te doen. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

twee meesterlijke voorstellingen21/10/2013

Het seizoen 2013-2014 ontwikkelt zich langzaam maar zeker. Vanmorgen bij het bijwerken van de verkoopstanden kan ik zien dat het de goede kant op gaat met de kaartverkoop. Mensen bestellen veel later maar er wordt druk besteld en dat stemt tevreden. Deze week herfstvakantie dus veel kindjes in het pand. De vrachtauto van Buurman en Buurman stond vanmorgen al te wachten voor de laadruimte van de Meervaart. Een vrolijke voorstelling zal dat worden voor jong en oud en heel grappig dat ook twintigjarigen zeggen: 'Buurman en Buurman, daar wil ik naar toe!'
Vorige week hebben Nikky en ik een actie bedacht om het publiek meer bij de voorstellingen te betrekken. Ze kunnen op Facebook vertellen waarom ze graag naar een bepaalde voorstellig willen gaan en zo maken ze kans op twee vrijkaarten voor die voorstelling. Er zijn al enkele reacties binnen die aantonen dat het publiek het leuk vindt en meer dan 150 likes in een week voor Facebook is ook niet slecht. Andreas, onze programmeur is ondertussen druk bezig met het nieuwe seizoen, onze PR afdeling heeft de voorstellingen in december doorgenomen en acties, advertenties en aandachtspunten bedacht.  Soms weet ik beter wat er over twee maanden te doen is dan de voorstellingen van volgende week. Toch even iets dichter bij huis: eind oktober hebben we twee zeer verschillende voorstellingen over twee meesters. Op 27 oktober vliegen de oude meesters Joost Prinsen en Bram van der Vlugt elkaar in de haren en op 1 november gaat Jon van Eerd los in 'Harrie en twee meesters'. Ik vermoed dat de laatste voorstelling hilarischer zal zijn maar de twee oude rotten uit 'Oude meesters'  zullen zeker laten zien hoe mooi het vak van toneelspeler is.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

een stormachtig cultureel klimaat2/10/2013

Niet alleen buiten is het onrustig, ook in de kunstwereld stormt het. Dat is te merken aan voorstellingen die niet door kunnen gaan wegens subsidiestop, impresariaten die bepaalde tours financieel niet rond kunnen krijgen en voorstellingen afgelasten enz. Voor onze afdeling betekent dat werk aan de winkel. Het publiek moet, voordat de voorstelling op afgelast wordt gezet op onze website, eerst bericht krijgen dat het niet doorgaat. Meestal krijgen we van de organisator een brief met een verklaring die kan varieren van ziekte of  zwangerschap, financiële problemen tot en met  onvoldoende kwaliteit. Soms wordt de voorstelling verplaatst maar meestal betekent het dat iedereen zijn geld terug krijgt. Niet leuk als je van tevoren een bepaalde avond gereserveerd hebt en daar rekening mee gehouden hebt. Soms is de oppas al geregeld!

 

Gelukkig gaan er genoeg voorstellingen wel door en hebben we soms het geluk dat er een artiest in DWDD optreedt. In dat geval gaat de kaartverkoopstand van 250 naar uitverkocht en wordt er zelfs een extra voorstelling ingelast (Ton Kas!). Dat kan dus ook maar jammer genoeg kunnen niet alle voorstellingen bij dit populaire programma langskomen. Het zijn vooral de kleinere, speciale voorstellingen die het op eigen kracht moeten doen en dat is lastig. Een voorbeeld is de impromusical Danger Slippery Rock van Nachtgasten op donderdag 31 oktober.  De spelers weten van tevoren niets van het script dus iedere avond is anders. Het enige dat wij weten is dat tenissers een belangrijke rol in het stuk, geschreven door Niels Croiset, spelen. Nachtgasten (Yorick Zwart, Koen Wouterse en Niels Croiset)  nodigen voor iedere avond andere goede Nederlandse acteurs uit om mee te doen. Nachtgasten is de ultieme jamplek voor acteurs of zoals acteur Wil van der Meer het verwoordt: ‘Blind erin en o zo gelukzalig eruit. Machtig om met mensen te spelen die ik al na twee en een half uur als goede, onmisbare collega’s beschouw.’ In de Meervaart zullen Loek Peters & Sigrid ten Napel (spelers in Penoza), Anna Nijenhuis en Koen Wouterse aan het improviseren slaan. Echt een voorstelling om naar uit te kijken maar in de media is er niet zoveel van terug te vinden. Dat wordt dus via de Social Media proberen om mensen te verleiden om naar deze voorstelling te komen. Ik laat weten of het gelukt is.

Groeten,
Willemien van Lith

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

herfst op komst19/9/2013

Buiten wordt het herfstiger en in stijl vandaag de flyer voor de herfstvakantie voor eind oktober gemaakt. Naast Buurman en zebra zebraBuurman die weer publiek uit alle generaties trekt, ben ik heel benieuwd naam Zebra en Zebra van het gezelschap Bonte Hond/NT Jong. De foto die bij Zebra Zebra hoort vind ik prachtig, ik heb hem op de voorkant van de flyer gezet omdat hij zo sprekend is. Verder ben ik druk bezig met de nieuwe posterschermen. Het is verleden tijd met het ophangen van de A0en en de grote beeldschermnen zien er prachtig en professioneel uit, een enorme verbetering. Nu nog de kasten buiten en we kunnen alles vanaf de computer regelen. De samenwerking met Pandorra loopt soepel en het is heerlijk om snel geholpen te worden. Dat geldt ook voor de commercials in de trams die door hen gemaakt worden.

Deze week is de cast van Baantjer in de Meervaart aan het repeteren, komende zondag is er de eerste try-out om 14:00 uur. Ik herinner me dat er een paar jaar geleden een aflevering van de TV-serie in de Meervaart is opgenomen. Toen werd er een lijk in de kleedkamer ontdekt, nu is er een andere plek waar het lijk uit de kast komt. Het leuke van deze voorstelling is dat het publiek mee bepaalt hoe het verhaal afloopt, alleen de Cock en Vledder mogen niet als dader aangewezen worden, verder zijn alle spelers in principe verdacht. Tijdens de marketingbijeenkomst afgelopen maandag werden we er nog eens op gewezen dat het niet zo is dat de mensaen in de zaal mee MOETEN doen omdat dat misschien afschrikt. De drie korte stukjes die ze lieten zien smaakten naar meer. Behalve op 22 september staan ze ook op 26 december bij ons op de planken, leuk op tweede kerstdag om met de hele familie te gaan raden wie het gedaan heeft. Aan de winter nog maar even niet denken, een mooie indian summer zou welkom zijn.

Hartelijke groet,

Willemien van Lith

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

smaakboulevard komende zondag 8 september4/9/2013

Terug van weggeweest en meteen met mijn neus in de boter. Eerst de Uitmarkt en het weekend erop de Smaakboulevard aan de Sloterplas, tegenover de Meervaart. Het werk in de Meervaart begint met de vele verzoeken van de impresariaten: extra aandacht, driehoeksborden, persberichten en wijzigingen van de cast, de titel of zelfs voorstellingen die helemaal niet doorgaan omdat er geen subsidie is gekregen. Heel jammer als veelbelovende projecten niet door kunnen gaan.

Wat meer over de Smaakboulevard, een initiatief dat vorig jaar voor het eerst gelanceerd is en toen een groot succes was. Komende zondag 8 september van 14:00 tot 22 uur genieten van allerlei lekkere hapjes en drankjes, volop muziek, theater en dans zoals Hogenhuis Trio (JAZZ), Latineo Soul Shake (SAMBA/FUNK), Hammerville Boys (FOLK), Troyson James & NYG (GOSPEL), Amsterdams Andalusisch Orkest (WERELDMUZIEK), Xpats du Noord (DANS),  Pieter Tiddens & Band (KINDERCABARET) & het Klompen Orkest (WERELDENTERTAINMENT). Daarnaast zijn er workshops en er is een fotostudio. Centraal op de Smaakboulevard staan natuurlijk de eettentjes waar je voor een schappelijke prijs lekker van alle culinaire uitstapjes kunt genieten. Lekker vers brood, hamburgers, Indisch, Surinaamse BBQ, smoothies, Thais, Vis, Turks, Soulfood, mosselen, kip, Frans eten, Chileens etc. etc. Ik krijg er nu al honger van. Een leuk begin van het nieuwe Meervaartseizoen. We staan er ook met een stand, brochures en onze dineraanbiedingen bij een aantal voorstellingen. Het bezoek aan de Smaakboulevard is gratis, voor eten en drinken moet er betaald worden. Nu maar hopen dat het weer meewerkt alhoewel de vooruitzichten niet zo goed zijn.

Tot zondag?

groet, Willemien van Lith

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

we staan te springen op de uitmarkt20/8/2013

De afgelopen weken is Nikky hard bezig geweest met de Uitmarkt die van 30 augustus t/m 1 september weer losbarst in Amsterdam. We proberen altijd iets unieks te verzinnen om het voor ons publiek (en voor onszelf) leuk te maken. De duizenden mensen die langsstromen moeten het gevoel hebben van 'wat gebeurt daar' of 'wat een leuk theater'. Alleen maar brochures uitdelen is wel publiciteit maar ook een beetje saai. Dit jaar hebben we een prachtige voorkant voor de brochure en die heeft ons geïnspireerd om als subtitel van het seizoen de slogan EEN SPRONG IN HET NIEUWE SEIZOEN te lanceren. Dat doen we door iedereen die dat wil een sprong te laten maken op onze trampoline. Die sprong wordt gefotografeerd en op Facebook gezet en de leukste springer wint de trampoline. Verder worden er 3x2 vrijkaarten weggegeven voor de show Kataklo (de springers op de voorkant die op 27 februari optreden).

Dus kom allemaal naar onze stand. We hebben nummer 134 en we zijn te vinden op de informatiemarkt naast de kiosk op museumplein 

Op naar het nieuwe seizoen en tot ziens op de Uitmarkt,

Groet,

Nikky en Willemien

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

lekker eten voor de voorstelling9/7/2013

Deze  week allerlei ideeën uitgewerkt voor het komende seizoen. Er komt een speciaal aanbod voor mensen met een bibliotheekpas want we hebben heel veel voorstellingen die gebaseerd zijn op een boek. We hebben speciale kaarten ontworpen voor de verjaardagsfeestjes. Steeds vaker worden de partijtjes in de Meervaart gevierd met een voorstelling en een workshop. Ook hebben we een flyer gemaakt voor alle inleidingen en workshops. Al die informatie kun je bekijken op onze website bij info, helemaal onderaan bij rondom 

Als pilot gaat de Meervaart in september en oktober een aantal dinerbuffetten organiseren om een complete avond uit te realiseren. Voor de voorstelling kan het publiek in de Meervaart genieten van een maaltijd die vaak gerelateerd is aan de voorstelling. Een Indiase avond vraagt om een Indiase maaltijd en bij Jandino zal er een Surinaams buffet klaarstaan. Of er bij 'Familie' stamppot op het menu staat is niet erg waarschijnlijk maar we gaan proberen om er iets lekkers bij te zoeken. We houden rekening met de mensen die liever een vegetarische maaltijd hebben. Een glaasje wijn en een kopje koffie zijn bij de prijs € 15,- inbegrepen.

We hebben de volgende voorstellingen uitgekozen:

vr 13 september 19:00 uur Familie door Het Toneel Speelt (kaartje en eten € 35,-)

vr 27 september 19:00 uur Budhaditya Mukherjee & Souman Nandy (kaartje en eten € 34,-)

za 28 september 18:00 uur  Vreugdetranen drogen snel door het Ro theater met inleiding om 19:15 uur (kaartje en eten € 40,-)

vr 11 oktober 18:00 uur Matennaaiers Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart (kaartje en eten € 37,-)

vr 18 oktober 18:00 uur  Monteverdish  met inleiding om 19:15 uur (kaartje en eten € 36,-)

vr 25 oktober 18:00 uur  De Revue Jandino Asporaat (kaartje en eten € 42,50)

Mensen kunnen dit ‘theaterdiner’ samen met hun kaartje(s) voor de voorstelling, ook online, bestellen in een zgn. package. Wacht niet te lang met bestellen want er kunnen maximaal 50 gasten aanschuiven. Mensen die al een kaartje hebben gekocht kunnen ook apart het eten achteraf bijbestellen.

Dus zien we je volgend seizoen bij ons aan tafel?

Tot dan, veel groeten,
Willemien van Lith

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

een enquête voor het jonge muziekpubliek24/6/2013

We hebben, ook het komend seizoen, allerlei ben saundersmuziekvoorstellingen die vooral voor jonge mensen heel interessant zijn. Maar, zoals dat voor bijna alle theaters geldt, die groep is moeilijk te pakken te krijgen. Met cabaretvoorstellingen lukt het wel maar voor andere genres is het veel moeilijker. We hebben regelmatig het idee dat ze niet weten dat er van alles in de Meervaart te zien  en te horen is dat voor hen heel interessant is. Ben Saunders, Shary-An, Matt Dusk, Wouter Hamel etc. zijn muzikanten waar ook jongeren graag naar luisteren. Hoe kun je er het beste achter komen hoe je deze groep kunt bereiken? Door het aan hen zelf te vragen. Dus ik hoop dat er ook jongeren zijn die deze blog lezen en ons willen helpen door de enquête in te vullen. Onder de inzenders worden 3x21 vrijkaarten voor een concert verloot dus je kunt er nog iets aan overhouden. En wij zijn zeer geholpen met de input.

 

Hier de link: http://TheaterdeMeervaa.m1.mailplus.nl/wpgrgL7JSdvu-12328-60146-preview-1

groeten,
Willemien van Lith

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

het seizoen loopt ten einde19/6/2013

Het theaterseizoen loopt ten einde. De benefietavond voor de stichting Rett, maandag 17 juni,  was een groot succes dank zij de zeer enthousiaste cabaretiers die echt alles uit de kast haalden. Morgenmiddag een voorstelling met liedjes van Louis Davids, verder nog een dansevenement en  presentaties van de leerlingen van Lucia Marthas. En dan is er het zomerreces. Een tijd om alle klussen die zijn blijven liggen ter hand te nemen. De nieuwe affiches en flyers druppelen binnen en moeten goed opgeborgen worden zodat we ze weer kunnen vinden. De oude brochures zijn opgeruimd behalve jeugdaffiches waar vaak liefhebbers voor zijn. Dus wil je nog een schoolmuur of iets anders behangen, laat het ons weten via pr@meervaart.nl
De jeugdbrochure wordt ontworpen en we bekijken de nieuwe mogelijkheden van het online kaartverkoopsysteem. Na een middag puzzelen is het gelukt, samen met Malika, hoofd kaartverkoop, om een zgn. package te maken. Voor 3  cabaretvoorstellingen in februari 2014 met jong talent kun je nu met korting kaartjes kopen, mits je naar alledrie de voorstellingen gaat. Zo'n package geeft weer allerlei nieuwe mogelijkheden.
Vorige week hebben Nikky en ik alle voorstellingen de revue laten passeren waarvan we denken dat ze wel iets extra's kunnen gebruiken. Nu is het de tijd voor leuke, creatieve ideeen en een beetje out of the box denken. We hebben er veel inspirerende ideeën door gekregen.
Zo meteen gaat de agenda de deur uit naar 30.000 mensen. Het thema is uitgelicht: de voorstellingen uit de brochure die de stempel UITGELICHT hebben gekregen omdat ze bijzonder en verrassend zijn. We hopen zo mensen over de streep te trekken om naar die speciale voorstellingen te gaan. 

Tot de volgende keer,

groet,
Willemien van Lith

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Kennismaking13/6/2013

Mijn eerste blog voor de Meervaart. De afdeling publiciteit en marketing is een bruisende afdeling waar altijd wel iets gebeurt, hard gewerkt wordt en alles uit de kast wordt gehaald om ervoor te zorgen dat het publiek tevreden is, de voorstellingen vol komen, de naam van de Meervaart rondzingt, de brochure op tijd en foutloos verschijnt, we genoeg zichtbaar zijn op de sociale media, de email nieuwsbrieven op tijd er uit gaan, persberichten verschijnen, free publicity, de website up to date etc. etc.

Nikky en ondergetekende werken er. Ondanks het leeftijdsverschil kunnen we het uitstekend samen vinden en vullen we elkaar aan. Nikky is een kei in de social media, website, kaartverkoopprogramma en alles wat met het internet te maken heeft. Zelf weet ik wel veel van de computer en alle mogelijkheden van het internet maar voor de social media heb ik toch wel een kleine drempel. Schrijven is echt iets voor mij dus daarom neem ik deze rol op me. Ons team wordt verder aangevuld met een stagiaire die ieder half jaar wisselt. Vandaag nemen we na 6 maanden afscheid van Silke die een uitstekende stage gelopen heeft.

Om het niet al te saai te maken: deze week staat alles in het teken van Rett Alert waar grote cabaretnamen samen een benefiet geven voor een stofwisselingsziekte voor meisjes. Brigitte Kaandorp, Erik van Muiswinkel, Paul Groot, Sanne Wallis-de Vries en Richard Groenendijk zijn slechts een paar van de namen van cabaretiers die zich op 17 juni in de Meervaart  zullen inzetten voor RETT. De presentatie is in handen van Huub Stapel, ambassadeur voor Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (NRSV). Na afloop van de voorstelling zal musicalster René van Kooten met zijn band een spetterende afterparty verzorgen.

Om te zorgen dat er heel veel mensen een kaartje (27,50) kopen hebben we via een grote emailactie, facebook, affiches en persberichten mensen attent gemaakt op de avond. Want wanneer krijg je al die topcabaretiers bij elkaar. Uit ervaring weet ik dat de benefietavonden het beste uit de artiesten halen omdat ze samen spelen en er vaak ontzettend veel lol in hebben. Laat die kans dus niet lopen en kom a.s. maandag 17 juni 2013 naar de Meervaart. Het begint om 20:15 uur.

Volgende week verschijnt er weer een blog, daarna zal het een poosje wat stiller zijn in verband met de vakanties.

Veel groeten,

\Willemien

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer