Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Candida verslaan met macrobiotische voeding

Description




«  October 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Soepie

Heel lekker verfrissend lentesoepje, vooral met genoeg zout.

1 knolselderij in blokjes gesneden
2 prei in halve maantjes gesneden
in een pan met water doen
zout erbij en een tijdje laten koken
Op het eind hele dunne tarwe/boekweit spaghetti erbij als noedels.

De soep is ook vooral leuk om te eten met stokjes van wege het slurpeffect.

Waardering: 7,5

Posted: 18:07, 26/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Rijstballetjes

Vandaag had ik rijst gekookt met te veel water. Ik had aiduki bonen samen met de rijst en zeewier (kombu) gekookt en wat extra water erbij gedaan. Daardoor werd het dus een plakkerige bende.
Gelukkig had ik van Carla nori bladen gekregen en kon ik een soort sushi maken.

1 variant was de rijst als een lange rol oprollen in de nori en daarna in plakjes snijden. Van 1 rol kon ik ongeveer 8 plakjes maken.

De andere variant was de nori bladen in 4 delen scheuren en in het midden een hoopje kleverige bende. De stukjes nori naar binnen vouwen en een beetje kneden tot een bolletje. Dit is erg leuk om te doen en ziet er in combinatie met de plakjes erg leuk en feestelijk uit. Je zou in het midden nog een gekookt stukje groente kunnen doen.

De bolletjes met rijst hebben in verhouding veel meer nori en dus een erg sterke smaak. Daar moet je wel van houden en het is wel even wennen.

Waardering: 7

Posted: 18:11, 24/3/2008
Comments (1) | Add Comment | Link

Paasgroenten

Als hoofdegerecht na de linzensoep is een groenteschotel met rijst heel erg lekker. Dit is dankzij de raapsteeltjes ook een echt lentefeest.

Zilvervliesrijst wordt gekookt met voldoende zout.
Stukjes brocoli (1 klein roosje) worden in een wok in een laagje water een beetje gaar gemaakt. Het water wordt afgegoten en verder gesauteerd in de wok. Er wordt een bosje raapsteeltjes bij gesauteerd tot ze een beetje slinken. Groenten worden op smaak gebracht met wat zout en amandelen.
In een droge koekenpan wordt een valletje nori geroosterd. Vervolgens wordt de nori verkruimeld boven de groenten om het af te maken. Het gaat heerlijk ruiken als de pan niet meer op het vuur staat, maar de nori wel zacht wordt door de warmte van de pan en het vocht van de groenten.

Waardering: 7,5

Posted: 18:41, 22/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Linzensoep a la Car

Een hele lekkere stevige soep die als voorgerecht, maaltijdsoep of ontbijtsoep gegeten kan worden.
Blonde linzen worden gekookt in water tot ze zacht zijn en daarna afgegoten.
In wat olie (sesamolie bij voorkeur) wordt een uit gebakken in stukjes gesneden. Als de ui een beetje gebakken is, dan een wortel in reepjes gesneden erbij laten bakken.
Vervolgens de linzen erbij en water erbij zodat het verder allemaal gaar kan pruttelen. Genoeg zout erbij om het op smaak te maken. Voor extra smaak een stuk kumbu mee laten koken.
Bij het opdienen als garnering wat kiemen over de soep strooien.
Een echte paastractatie

Waardering: 7,5

Posted: 18:33, 22/3/2008
Comments (1) | Add Comment | Link

Gewonnen brood

Dit is echt te simpel, maar als je je brood niet opkrijgt wel echt super handig.

Als brood gebruik ik gebuideld zuurdesembrood. Dit is zuurdesembrood waar de zemelen uit gehaald zijn en wat daardoor makkelijker te verteren is.
In een diep bord doe ik een laagje rijstemelk en het oude brood laat ik er in weken tot het weer zacht is geworden. In een droge, hete koekenpan laat ik het brood bakken tot het weer droog is geworden en een beetje bruin.
Lekker als lunch of als toetje want het is behoorlijk zoet.

Waardering: 8

Posted: 19:02, 20/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Bieten linzen schotel

Deze schotel is erg leuk om te maken en ziet er ook nog bijzonder uit.
In een steelpannetje quinoa koken tot ze zacht is. In een apparte grote pan linzen koken in een klein laagje water. Rode bieten in kleine stukjes erbij doen en een tijdje laten koken tot de bieten wat zachter zijn geworden.
Raapsteeltjes, ongeveer 2/3 bos, fijnsnijden, wassen en erop leggen.
Quinoa afgieten als dat nodig is en er bovenop leggen. Even laten staan tot al het vocht is opgenomen. Je zult nu zien dat de quinoa van onderaf langzaam een beetje rood wordt.
Niet doorroeren zodat de laagjes blijven en het rode sap langzaam omhoog trekt in de quinoa.

Waardering: 8

Posted: 19:53, 19/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Boerenkoolsoep

ZO heb ik boerenkool nog niet eerder klaargemaakt, maar het is echt heel lekker!

Als buillon gebruik ik het kookvocht van wortel en brocoli die ik gekookt heb als lunch.
Aiduki bonen heb ik een nacht geweekt en had toen een klein schaaltje vol. Een klein bosje bosuitjes heb ik gesneden en in het water gedaan. Het water heb ik opgezet, de bonen met het weekvocht heb ik erbij gedaan, 1 stuk kumbu heb ik er in een paar stukken bij gedaan. Ik had nog een klein restje pompoen en pastinaak over wat ik er ook bij heb gedaan.
Bovenop het ik de boerenkool erbij gedaan. Op smaak gemaakt met zout en ongeveer 40 minuen laten koken.

Waardering: 7

Posted: 19:57, 18/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer