Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
updates over meike's operatie Home | Profile | Archives | Friends
updates over meike's operatie

nacontrole met rontgenfoto22/6/2012
Zo, nu echt het laatste stukje tekst op deze blog. Vanmorgen zijn we weer in Rotterdam geweest en moest Meike voor een rontgenfoto. Dat ging wel ff wat sneller dan in Rijnstate Arnhem, ook wat lomper...

Maar hier het goede nieuws: de operatie is helemaal geslaagd!!! Alles groeit goed dicht op haar schedel en het litteken ziet er ook goed uit.

Wat een opluchting!!! Nu hoeven we pas weer over een half jaar terug te komen. Heerlijk...
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

de nacontrole...21/4/2012
Hehe.... Na een uur gewacht te hebben waren we dan eindelijk aan de beurt. Meike's wond zag er prachtig uit, geen infectie oid. Haar hoofdomtrek was ook mooi en haar ontwikkeling is ook hetzelfde gebleven, daarin liep ze ook niet achter naar onze mening.

Al met al helemaal in orde. Over twee maanden moeten we weer terug op controle en dan zal er ook weer een rontgenfoto gemaakt worden.

Toen we in de wachtruimte zaten sprak een jongen van ongeveer 12 jaar ons aan en zijn moeder zag meteen iets herkenbaars. Die jongen had precies hetzelfde gehad als Meike, ook een wigschedel. Hij liet zijn hoofd even zien en daar zie je inderdaad niets meer aan. Verder vond hij het reuze interessant om eens te kijken bij Meike hoe dat er nou uit zag. Geeft weer een gerust gevoel dat het allemaal goed komt!

Nou tot de 22e juni dan maar, als de rontgenfoto gemaakt is!!!!
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

20 april nacontrole2/4/2012
Zo, na deze post neem ik even afscheid van het blog. De zwelling is momenteel al ver weggetrokken en acceptabel voor nu. Ongelooflijk dat wij vorige week nog in het ziekenhuis zaten en nu alle ellende al achter de rug hebben of tenminste het meeste. Momenteel zijn de nachten erg zwaar voor Meike. In slaap vallen gaat nog wel maar dan wordt ze 's nachts wakker en echt helemaal in paniek en gaat ze gillen en krijsen, pfff. En dan zeggen ze je moet je kindje in zijn eigen bedje troosten, nou als ze niet vast gehouden wordt is ze echt ontroostbaar. Ik maak er verder maar geen feestje van met lampen aan en veel praten enzo. Nou 20 april moeten we weer in het ziekenhuis zijn voor nacontrole en tot die tijd mogen we Meike's haren niet wassen ivm de hechtingen. Zoals ik al zei, tot die tijd even geen blog meer voor mij, tot de 20e!
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

eerste dagje thuis1/4/2012
zo, lekker het eerste dagje thuis redelijk goed achter de rug. je kan echt merken dat ze de nare ervaringen van het ziekenhuis nog moet verwerken. en wat heerlijk om weer een lachje te zien, weliswaar een bescheiden lach maar hij was er. ik mis ons vrolijke, beweeglijke meisje wel, ze is nog erg voorzichtig. en dan is er ook nog steeds de zwelling in haar hoofdje, vooral haar linker oogje is nog niet goed open, dit is haar favoriete slaapkant dus daar zakt 's nachts al het vocht heen. goed, maar hopen op wat goede nachten.
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

4e dag na de operatie, zaterdag31/3/2012
Zo, vannacht heeft ze lekker geslapen. Wel wat vaker wakker maar iedere keer goed te troosten heb ik van Emil begrepen. Ik heb weer gezellig in mijn uppie in het Ronald MCDonald huis geslapen. Op dit moment zijn we aan het wachten tot de plastisch chirurg komt kijken. Haar linker oog is nog steeds erg dicht, is haar favoriete slaapkant dus dan weet je het wel. Daar zakt al het vocht natuurlijk iedere keer lekker in. We hoopten eigenlijk vandaag lekker naar huis te gaan maar dat blijft volgens mij nog wel ff spannend.

Toch heb ik mij goed voorbereid op dit alles maar niet gerealiseerd dat je nog zo'n gezwollen kindje mee naar huis neemt. Best een beetje eng, maar ook weer niet, want thuis hersteld ze het beste natuurlijk. Ook moet straks het litteken bedekt blijven voor de volle zon en de zwelling kan nog wel weken aanhouden, had ik mij ook niet gerealiseerd.

Nou hopelijk kan ik vandaag nog posten dat we naar huis mogen...
3 Comments | Post Comment | Permanent Link

3e dag na de operatie, vrijdag (update)30/3/2012
Zojuist hebben wij weer de blauwe kijkers van Meike mogen zien. HELEMAAL TOP!! Het kost haar nog wel wat moeite, maar ze blijft het proberen.  Het is gelijk een ander kind, weer bijna de oude. Ze zit nu heerlijk een boterham met jam te eten.
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

3e dag na de operatie, vrijdag30/3/2012
Zo, vannacht was het de beurt aan mama om bij ons meisje te slapen. Het was al met al best een pittig nachtje. Om half twaalf werd ze onrustig en om twaalf uur was het weer goed. Toen kwam om half een de zetpil en werd ze vrij snel weer rustig. Maar toen om twee uur was het gedaan. Dus lekker bij mama op schoot, begon ze te kokhalzen, zucht, nee he! Mama had inmiddels wel een beetje de pap op om drie uur dus toch maar de hulptroepen gebeld. Toen heb ik nog ff kunnen slapen maar om half zeven toch maar ff naar het MCDonald huis gegaan om even echt goed te kunnen slapen.

Tot nu toe zijn de oogjes nog niet echt open. Soms denken we dat ze een streepje kan zien maar dan is het later weer wat erger gezwollen en ziet ze weer niets. Vanmorgen even gewassen samen met de lieve zusters maar dat vond Meike niet zo leuk. Ook het laatste infuus is er nu uit, de bloedwaardes waren goed! Nu ligt ze lekker te slapen in de wandelwagen want het bed is voorlopig even afgekeurd, wat ik wel kan begrijpen, is veel te plat en dan komt er weer te veel druk in het hoofd en meer zwelling. Dus slaap maar lekker in de wandelwagen liefie
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

2e dag na de operatie (donderdag)29/3/2012
Vannacht weer gewoon op de ziekenhuiskamer geslapen. Dit is toch  een stuk fijner dan die IC. Meike heeft vannacht ook lekker geslapen en papa en mama ook. Ondanks dat je de hele tijd stil zit met de kleine op je arm is het toch vermoeiend.

Meike heeft inmiddels een fles en een fruithap op. Langzaam aan wordt ze wat actiever. Af en toe heeft ze verdriet, maar dat mag ook.  De zwelling is zoals voorspelt op zijn hoogtepunt vandaag en dat is vervelend en ongemakkelijk, de stemmen van papa en mama doen wonderen. Verder houdt Meike zich nog steeds heel erg goed. Ik denk dat menig volwassene hier meer moeite mee zou hebben, maar dat kan ook met besef te maken hebben.
2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zo even een stukje van de trotse papa (woensdag)28/3/2012
Trots, dat is wat je mag zijn als je ziet wat die kleine uk allemaal moet doorstaan en hoe ze hiermee omgaat. Bloed prikken een paar keer per dag, ze geeft geen kick. Ze vindt het zelfs interessant. (papa niet )

Vannacht is alles goed gegaan. Sinds een half uurtje mocht onze kleine bikkel van de IC af. Gelukkig maar, want het is daar toch wel hectisch. Hoe fijn ga je dan een ziekenhuiskamer vinden.....

Alle slangetjes en alle andere zaken zijn weg, zodat wij die kleine aap weer lekker kunnen vasthouden. Voelt al bijna als vanouds. De komende dagen zal alles wel kunnen gaan opzwellen, dus dat zal nog wel even vervelend zijn voor Meike, maar wij wijken natuurlijk niet van haar zijde. Ze slaapt nu nog vrij veel, maar dat is alleen maar goed voor het herstel.
2 Comments | Post Comment | Permanent Link

d-day, dinsdag27/3/2012
Zo, de operatie achter de rug en alles is helemaal goed gegaan!!!! Ze ligt nu op de intensive care en ziet er nu al prachtig uit, ons mooie meisje! Nu nog wel wat misselijk van de narcose, maar daar krijgt ze nu wat voor. Ook het inleiden bij de narcose ging zonder problemen. Wat duurt de tijd dan nog lang. Even het centrum van Rotterdam ingeweest en toen kwam in de V&D het verlossende telefoontje van de plastisch chrirurg, dat ze het heel goed had gedaan, weinig bloedverlies en geen gekkigheid. Vannacht slaapt ze op de IC en morgen mogen als het goed is de draintjes eruit en nog wat andere slangetjes en mogelijk al terug naar de gewone afdeling
6 Comments | Post Comment | Permanent Link

druk dagje vandaag, maandag26/3/2012
Zo, wat een onderzoeken heeft ons kleine lachebekje alweer achter de rug. Vanmorgen eerst twee gesprekken gehad met de pedagogisch medewerkster en met de verpleegkundige. Natuurlijk had Meike vandaag uitslag over haar hele lichaam, dus ook nog even de kinderarts langs geweest. Temperatuur was 37,7 graden, lichte verhoging gaven zij aan maar de kinderarts verwachtte geen uitstel. Maar hopen dat dat zo blijft en ze niet ziek wordt. Verder ook nog even een rondleiding gehad op de Intensive Care en de afdeling waar ze daarna op komt. Wel heftig, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Ook de oogjes zagen er goed uit bij de oogarts. Nu zo nog even een tweede keer bloedprikken en vanavond haar haartjes helemaal schoon wassen en dan op naar morgen. Laten we het maar snel achter de rug hebben, pffff
5 Comments | Post Comment | Permanent Link

alles gepakt25/3/2012
Pffff, wat een volksverhuizing... Alles gepakt, zachte speeltjes mee  voor Meike en eten en drinken voor ons. Flesjes en voeding voor de eerste dag, tjonge jonge wij gaan bepakt en bezakt weg. Morgen om 10.00 uur moeten wij ons melden bij de afdeling opname. Vanmiddag ook de bevestiging gehad voor het overnachten in het Ronald MC Donaldhuis. Had ik twee weken geleden al voor gebeld maar die muts had Meike's naam blijkbaar niet genoteerd, dus moesten ze vandaag alsnog alles checken, ik gelijk alweer stress, maar vanmiddag de bevestiging gekregen gelukkig. Meike zit natuurlijk vanaf vandaag helemaal onder de luieruitslag en ja, ik voel een tandje boven door het tandvlees. Maar hopen dat ze daar niet meer last van krijgt En dan nu zo nog lekker in onze eigen bedjes slapen...
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Voor diegene die meer willen weten24/3/2012
Voor diegene die niet gegoogled hebben of misschien juist voor de personen die wel gegoogled. Hierbij een weblog van een onbekende familie die het verhaal beschrijft van een jongetje die dezelfde operatie heeft ondergaan. LET WEL, er staan hier foto's bij die niet echt leuk zijn om te zien. Met dit jongetje is het helemaal goed gekomen. Ik post deze link omdat wanneer je gaat googlen je ook een heleboel andere informatie tegenkomt wat (gelukkig) niet van toepassing is. Hoewel deze ingreep heftig is, heb je hier verschillende vormen van, waarvan met name het herstel langer duurt.

Komt de link: http://www.familiedejong.info/

Wij kennen deze familie niet, maar ik denk dat dit wat duidelijkheid geeft. Je moet even van onderen naar boven lezen. Nogmaals er zitten wat nare foto's bij waar wij inmiddels op voorbereid zijn.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Naar het consultatiebureau22/3/2012
Vandaag op het consultatiebureau geweest. En ze groeit goed, is nu 70,5 cm lang en 8,6 kilo. Ook al haar ontwikkelingen liggen gewoon mooi op schema. Meike had net haar slaapje uit en liet alles ff zien wat ze kon, gillen, heel stevig zitten en rollen, ik was helemaal verbaasd.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Naar het consultatiebureau20/3/2012
Even een stukje op de nieuwe blog. De oude bleef hangen op 13 maart en ik kon geen stukjes meer toevoegen, dus maar ff een nieuwe aangemaakt. A.s. donderdag met Meike naar het consultatiebureau. Ben benieuwd hoeveel ze weegt, dan kan ik dat gelijk aan de anesthesist doorgeven.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer