Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Renalda's weg naar moederschap..

Description

Een blog over mijn weg in de medische mallemolen..


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Overtijd!!

Voor het eerst sinds de start van IUI ben ik overtijd..  het is zo verschrikkelijk spannend! Ik zit vandaag op dag 19. En zover ben ik nog niet geweest. Ik vertoon geen klachten, heb geen last van kwaaltjes. Maar voel ook geen naderende menstruatie komen.. Zoals ik vorige week schreef heb ik al een test gedaan en die was hartstikke wit. Ik weet dat ik te vroeg geweest zou kunnen zijn.....

Ik durf niet te testen dus heb gister met mn moeder afgesproken dat wanneer ik donderdagmiddag nog niet ongesteld geworden ben, zij een test gaat halen en naar mij komt om de test samen te doen.. Ik zou dan op dag 21 zitten. Wel fijn dat mijn moeder dat met mij wil doen..

Ik ben niet bang voor de teleurstelling als het niet raak is, ja tuurlijk zal ik daar van balen maar daar hou ik wel serieus rekening mee. Ik vind het meer spannend ivm alle ontwikkelingen in mijn liefdesleven.. Je zal net zien dat ik nu zwanger blijk en ook al wil ik echt niks liever toch is het nu erg dubbel.. Hij staat daar erg makkelijk in en zegt ook dat daar zeker een mouw aan te passen valt... maar ja... Ik wacht donderdag mn menstruatie af.. anders test ik donderdag!!


Posted: 10:53, 18/12/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Daten tijdens IUI...

Poging 4 is off echt mislukt, wederom een witte test vandaag (dag 13) . Deze valt me zwaar. Ik heb twijfels of het wel zal aanslaan, onredelijke gedachten.. Het had zo'n geweldig kerstcadeautje geweest voor me..

De eerst volgende ronde valt wss tussen kerst en oudjaar, die zal ik overslaan en dan ergens in Januari zal ik weer verder gaan..

En wat ik echt nooit maar dan echt niet verwacht had, ik ben nu sinds 2 weken ook heel voorzichtig aan het daten.  Erg leuk, ik geniet er volop van, maar het is zo dubbel. Ik ben in mn uppie bezig te proberen een kindje te krijgen en ik was echt zo niet op zoek naar een man, maar het overkwam me.. (alhoewel, ik heb zelf de eerste stap gezet door hem een berichtje te sturen)

Het voelt erg makkelijk, heel relaxed.. De tijd gaat als we samen zijn zo ontzettend snel, we praten uren en dat kan werkelijk over alles gaan. Ik kan veel met hem lachen, we houden van dezelfde dingen bv naar theater, films, dezelfde cabaret houden we van.. Drinken beide graag een wijntje.. En niet geheel onbelangrijk, hij weet uit eigen ervaring hoe ellendig het leven kan zijn, maar gelooft nog steeds in de positiviteit ervan.. En dat waardeer ik. Hij heeft een luisterend oor, probeert op al mijn (soms vreselijk onzinnige) vragen een antwoord te geven. Hij behandelt me met heel veel respect, is nog een real gentleman.

Echter en daar zit de grootste moeite in momenteel, wij schelen in leeftijd 25 jaar. Dat is wel iets om over na te denken, gelukkig kunnen we daar samen ook heel goed over praten, en zijn we beide wel heel reeel dat we beide wel in een andere fase zitten. Hij gaat over 5 jaar met pensioen, ik nog lang niet  hahaha

Maar de kinderwens staat wel centraal, gelukkig begrijpt hij mij en mijn wens en staat er achter. Hij probeert daarin wel begip te tonen. En uiteraard speelt de buitenwereld hier ook nog een rol in, je moet elkaar leren kennen in een omgeving waar er toch naar je gekeken/over je gepraat wordt. Daar komen zijn 3 kinderen ook nog bij. Nou maakt het mij niet uit dat er praatjes rond gaan, je wil nl ook samen uit kunnen ipv alleen maar stiekem thuis achter gesloten deuren afspreken.

En ja, je merkt gewoon dat er mensen naar je kijken.. So what.. Ik geniet!! Dat straalt van ons af als we samen zijn... Verliefd? Geen idee, het zijn zeker kriebels en nu is het rustig aan doen en elkaar leren kennen.. Geen relatiedruk, gewoon eerst eens lekker genieten van etentjes, wandelingen langs het strand maar ook relaxed thuis op de bank hangen en samen met een wijntje kletsen of tv kijken..

Vind ik erg dubbel in dit traject, maar zoals een van mn vriendinnen al eens zei, het een sluit het ander niet automatisch uit.. Ik geniet even van dit lekkere gevoel en zie wel wat de toekomst brengt tussen ons.. Maar spannend is het wel, bijna net zo spannend als de wachtweken bij de IUI


Posted: 02:41, 13/12/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Morgen IUI4 alweer.

Gisteren voor de 2e follikelmeting geweest, mn ei bleek goed gegroeid te zijn. Van 13mm op dag 8 naar ruim 16 op dag 10. Dus kon ik mooi voor vrijdagochtend nog een afspraak inplannen voor de IUI. Dan zit ik op dag 12 en meestal schommel ik wel tussen dag en 12.

Vanmorgen de pregnyl weer gespoten en morgen om half elf heb ik een afspraak bij GG. Het is in elk geval de laatste poging in 2012. Ik ben wel erg blij dat ik deze ronde nog mee kan doen. Nu hopen dat het raak is!

Gister liep ik in de stad en ik heb toch weer 4 paar hele leuke sokjes en 4 shirtjes gekocht. Alles bij elkaar in de opruiming nog geen 10e. Te leuk om te laten liggen

Maar als ik eerlijk ben vind ik het ook gewoon echt super om er even op een leuke manier mee bezig te zijn, even ontspannen en beetje fantaseren. Mijn moeder vind het geloof ik niet helemaal slim, want stel dat het nooit raak gaat zijn... Ja dat is een risico idd, maar op dit moment wijst er natuurlijk niks op dat het niet zou kunnen lukken. Op de HSG was nl niks bijzonders te zien, en ik ben natuurlijk bewezen vruchtbaar. (al is dat alweer 14 jaar geleden!)

Ik blijf positief denken en vertrouw erop dat het vast goed gaat komen! En in de tussentijd verzamel ik gewoon allemaal hele leuke spulletjes ;) Op het kamertje na ben ik eigenlijk al helemaal compleet..

Ik pak om 6u alweer de bus, tablet mee.. Muziekje op.. Hopelijk geen vertragingen, want ik moet echt om 11u alweer de bus terug hebben om op tijd op mn werk te kunnen zijn. Ik wilde geen vrijnemen omdat ik van het weekend tot en met woensdag ook al naar Berlyn ga. Misschien helpt die ontspanning juist wel voor een goede bevruchting en een blijvende innesteling. Misschien word dit wel een prachtige kerst!


Posted: 09:45, 29/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Vanmiddag voor de eerste FM geweest van poging 4. Ik zit vandaag op dag 8 en had een mooi ei van 13, maar het was nog zeker te klein. BMS was ook nog maar 5.3.

In overleg met GG besloten tot woensdag een nieuwe echo. En als alles meezit kan ik vrijdagochtend nog voor IUI4. Zou geweldig zijn natuurlijk.. Maar eea is afhankelijk van de groei. Ik zal wel zien hoe ik er woensdag voor sta.


Posted: 23:22, 26/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Op naar poging 4.

Morgen bij mijn eigen gyn de eerste follikelmeting van IUI4. Tijd gaat snel. Als alles voorspoedig groeit zou ik deze week nog voor poging 4 kunnen gaan, mits dit uiterlijk op vrijdag kan. Maar als ik van de vorige pogingen uitga, zou ik normaliter deze week nog kunnen (ik vermoed donderdag)

Ik heb er gemengde gevoelens bij. Het is een zwaar traject met alle teleurstellingen iedere keer, maar dit wist ik natuurlijk ook van te voren. Ik heb veel mensen in mijn omgeving ingelicht en ook zij leven iedere maand opnieuw met me mee als ik in spanning zit die 16 lange wachtdagen. Maar het is ook soms wel moeilijk omdat ik gewoon even alleen verdrietig wil zijn en niet wil praten.

Aan de andere kant is zo'n netwerk ook wel weer fijn. Toch heb ik nu besloten om deze pogingen even voor mezelf te houden, even niet precies de data doorgeven. Kan ik me in alle rust even hierop concentreren en duimen dat poging 4 my lucky number wordt! ;)

Morgen eerst maar eens op controle, dag 8 dus ik zou al een mooi ei moeten hebben (en let op, weer op rechts) ;)


Posted: 16:08, 25/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Een witte test! ;(

Een test gedaan gisterochtend. Hartstikke wit.. En nu zit ik dus te wachten tot mijn ongesteldheid doorbreekt, maar het rare is dat ik daar nog helemaal geen klachten of symptonen van heb. Het jammere is wel dat als dit nog 2 dagen op zich laat wachten, ik 2 rondes moet overslaan, de eerst omdat ik dan net in Berlijn zit wss en de 2e ronde valt wss zo rond de feestdagen dan dus dat word dan ook een beetje lastig voor me.

Vandaag, maandag is het dag 17 maar ik had in ieder geval nu wel minimaal een licht streepje moeten zien. En het doet pijn dat het niet zo is. Heb gisteren veel gehuild en het voelde zo oneerlijk, terwijl ik weet dat dat heel normaal is, ik heb pas 3 pogingen achter de rug. Dat is nog hartstikke weinig. Maar tussen weten en voelen zit nu even een groot verschil.

En dat mag ook, maar op het forum waren er in dezelfde dagen als mij nog 3 meiden geinsemeerd en het deed pijn dat zij wel alle3 zwanger zijn nu. Ik gun het ze echt wel vooral eentje, en ik hoop echt dat alles goed gaat met ze, maar ik verlang er ook zo naar.

Ik ga duimen dat ik snel ongesteld word zodat ik hopelijk volgende week nog voor IUI4 kan, anders ga ik weer verder in januari 2013.


Posted: 19:32, 18/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 13 van IUI 3..

Vandaag dag 13 van IUI 3 en ik vind het erg moeilijk om geduld te hebben. Als ik zwanger zou zijn zou ik in principe morgen vroeg positief moeten testen, maar dat durf ik dus echt niet op dit moment. Misschien toch banger voor de teleurstelling als dat ik eigenlijk wil toegeven. Het is ook best moeilijk om geduld te hebben. 14 dagen zijn dan toch ineens weer behoorlijk lang

Bij de eerdere pogingen was het wisselend op welke dag dag ik ongesteld werd van dag 11 tot en met dag 18 zelfs, dus ik wil eerst maar eens het weekend afwachten. Ik voel niks bijzonders, maar ja, ook dat zegt niks natuurlijk. Had vorige week wel wat krampen rond dag 6 links onder, zou innesteling kunnen zijn maar het hoeft niet.

Ik weet dat elk vrouwenlichaam anders reageert en daarbij kan er ook nog een verschil zitten tussen de ene en de andere zwangerschap. Ik weet dat ik 14 jaar geleden heel erg vroeg al misselijk was, maar weet niet meer precies vanaf wanneer. Verder had ik in die zwangerschap helemaal geen klachten, geen moeheid, geen zere borsten dus ook dat wil niks zeggen.

Het zou echt helemaal geweldig zijn als 2012 echt nog mijn jaar zou worden. Nog een paar dagen geduld hebben voor ik duidelijk heb!


Posted: 22:41, 15/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Even een dipje..

Vandaag even een dipje. Mijn grootste angst beproken dat ik nooit opnieuw de kans krijg om moeder te zijn terwijl ik dit zo graag wil. Ik wilde jong moeder worden en als het me gegeven zou worden wilde ik altijd 4 kinderen.

Maar nu, met alle ellende met mn zoon, het verdriet en het gemis, nu ik het eindelijk een plekje heb kunnen geven, nu twijfel ik of ik ooit nog een kindje in mn armen mag vasthouden. Een gezin van 4 is nu niet meer haalbaar helaas, maar ik wil het zo graag.

Zaterdag bij de IUI was ik vol goede moed, heel positief en bijna zeker weten dat het deze ronde raak zou zijn maar vandaag moet ik al de hele dag huilen, ben verschrikkelijk moe en ik twijfel aan mijn eigen lijf.. Terwijl ik daar eigenlijk geen reden voor heb.

Moet gewoon eens een poosje goed bijslapen en accepteren dat ik alles doe wat in mijn macht ligt en meer kan ik simpelweg niet doen. Mezelf goed verzorgen, rust nemen, goed eten, weinig stress, en nu is het gewoon nog eens 14 dagen wachten tot ik hopelijk een positieve zwangerschapstest in mijn handen mag houden.


Posted: 03:08, 7/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

IUI 3

Donderdag voor een FM geweest, er zat rechts een mooi ei van 16. Dit was erg vroeg aangezien het pas dag 8 was, overleg gehad met GG en besloten dat er zaterdag de IUI zou plaatsvinden.

Lastig, want geen ov op zaterdag naar Elsendorp. Maar goed, wel fijn dat het op zaterdag kon, hoef ik op maandag geen vrij te hebben.

Ik word terug gebeld door GG dat de dokter toch graag wil dat ik pregnyl spuit, dit om zeker te zijn dat ik dan ook een eisprong heb. En niet dat mijn lichaam zeg maar nu ervoor klaar lijkt te zijn, maar een paar dagen later pas een eisprong heeft, want dat zou betekenen dat ik dan voor niks kom. Nou prima geregeld door GG, recept was al naar de apotheek gefaxt, ik kreeg keurig eerst een telefonische uitleg van de verpleegkundige over hoe te mengen en te spuiten en nog eens voor de zekerheid in schrift via de mail.

Vrijdagochtend de spuit gezet en vanmorgen was het dan zover. Poging 3 is een feit. Ik kwam keurig op tijd aan, bleek dat de dokter al ruim 40 min uitliep. Dat werd uiteindelijk bijna een uur. Zit je daar je zelf te vervelen.. ;(

Een heel fijn gesprek gehad met Dr Wissman. Het zag er vandaag allemaal heel netjes uit, goede hoop dat het raak zal zijn deze x. Ik heb 2 echofoto's meegekregen naar huis. Van m'n ei en de het zaad. Heel apart om te zien, maar deze echo werd bij mijn eerste 2 pogingen niet gedaan. En ook wel fijn nieuws, mocht ik zwanger worden, mag ik de eerste controle echo gewoon bij mijn gyn laten doen ipv speciaal daarvoor naar Elsendorp. Hij heeft zelf zoiets, het is zover rijden en mijn gyn doet nu ook alle echo's.

Leuk natuurlijk om daar over na te denken, echter moet ik wel eerst zwanger worden en blijven! En ook al ging ik met een onwijs goed en heel positief gevoel de deur daar uit, nu ik thuis op de bank zit, twijfel ik..

Maar testdatum is 19 november.. Weer 16 heeeeele lange dagen. Is 3 x scheepsrecht?


Posted: 23:43, 3/11/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Poging 2 is mislukt!! :(

Vandaag begon ik vol positiviteit aan dag 16 na de IUI, maar helaas brak om 15u mijn ongesteldheid door!  

Ik weet dat ik me er niet door uit het veld mag laten slaan, tenslotte is dit nog maar poging 2 van de IUI. Ik ben bewezen vruchtbaar, op de HSG was niks bijzonders te zien. Maar ik ben stiekem toch teleurgesteld. Ik weet dat het mag, ik probeer het ook niet te verdringen en heb mezelf vanavond verwend met een lekkere Grand Prestige.. Maar ondanks al mijn relativeringsvermogen doet het gewoon zeer!! Ik wil dit zo graag, gelukkig ondervind ik veel steun in mijn omgeving en op het forum. Maar je moet dit toch alleen doen.

Ik ken de statistieken, maar je hoopt toch dat je bij de goede kant hoort, dat het wel binnen een paar keer raak is! Ik heb de afspraak voor poging 3 alweer gemaakt vanmiddag! Volgende week donderdag kan ik voor de eerste FM al terecht bij m'n gyn. Wat betekent dat ik denk ik de maandag of dinsdag daarop weer geinsemeerd word.

Ik heb ook besloten om als poging 3 mislukt (waar ik natuurlijk niet vanuit ga!) ik in December in iedere geval een maandje over sla. Even rust, kunnnen genieten van verschillende uitjes, feestjes, lekker eten en drinken.. En even mijn leven en gedachten niet alleen hier om laten draaien! Misschien Januari ook wel, dat zie ik tegen die tijd wel, ligt beetje aan mijn gevoelens..

Voor nu baal ik gewoon en heb ik verschrikkelijke muziek opstaan, vooral even veel huilen, en morgen weer vol goede moed op naar de volgende poging.

Een zwaar traject in je eentje, en al valt het me op de meeste momenten wel mee, nu zou een arm om je schouder waar je bij kunt uithuilen wel fijn zijn!


Posted: 19:00, 25/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Poging 2 update!

Vandaag is het dag 10 dpo. Volgende week vrijdag is de zogenaamde testdag. Maar ook al is het eigenlijk nog veel te vroeg om er nu al iets over te zeggen, ik heb niet echt het idee dat het lukt deze ronde. Geen idee waarom eigenlijk.

Vorige 2 keren dacht ik van alles te voelen en toen lukte het ook niet, dus kan er niks zinnigs over zeggen.

Wat wel leuk is dat ik alweer wat spulletjes erbij heb voor de uitzet. Sommige vinden het veel te vroeg, tenslotte ben ik nog niet zwanger en ook al is dat zo, ik vind het leuk om op koopjesjacht te zijn, en aan de andere kant, in het slechtste geval dat ik er zelf nooit gebruik van zal mogen maken, tegen die tijd kan ik er altijd wel iemand anders een plezier mee doen.

Zo heb ik een box met lade voor slechts 20 op de kop getikt, net zoals een complete badset van Beby-jou voor 30e. Leuk Woezel en Pip boxkleed voor 10e en een wipstoeltje. Hartsikke leuke dingen, ik heb een ruime zolder waar ik alles op kan zetten, dus het staat absoluut niet in de weg  Verder heb ik al wat rompertjes, badcape, kruik, hydrofiel doeken etc. En ook heel lief, kwam ik de buurvrouw tegen die mij haar kinderwagen combi aanboodt, en daar ga ik zo naar kijken dus wie weet heb ik er straks een kinderwagen bij , hopelijk kan ik de spullen snel gaan gebruiken!

Maar eerst op naar een lange week van wachten en wachten..


Posted: 15:11, 20/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

IUI 2

Maandagmiddag op controle bij de Gyn, rechts had ik een heel mooi ei van 18.8. Bms zag er verder ook goed uit, had links nog 2 kleinere eitjes. Dus de afspraak met GG kunnen maken voor IUI 2. Nieuwe poging. Spannende wachtweken zijn weer begonnen.

Het voelt zo raar dat je alweer een poging verder bent, iedere maand gaat zo snel voorbij, maar dat komt misschien ook omdat ik een vrij korte cyclus had, waardoor ik eigenlijk heel veel en snel achter elkaar bezig ben geweest met dit traject. Wel heb ik de beslissing gemaakt om als deze en de volgende poging niet lukt om in December een maandje over te slaan. Even een maandje rust lijkt me dan ook wel fijn na 4 pogingen in totaal.

Het is absoluut niet zo dat ik het hele traject heb onderschat, maar ik wil mijn kinderwens niet mijn hele leven laten beheersen. Al is dat moeilijk, want er gaat geen dag voorbij dat je er niet mee bezig bent. Dat mag ook van mezelf, iets kleins kopen bv. ;) Maar ik heb ook nog een leven waar ik toch zoveel mogelijk wil uithalen en van wil genieten.

Zo heb ik gister ook een tattoo laten zetten, vandaag zit ik in mijn tuintje, zonnetje, koffie erbij.. Heerlijk, ik voel me oprecht gelukkig! Maar hoe goed ik me ook voel, ik ben ergens ook wel onzeker over de IUI. Ik hoop dat het raak is en dat ik over 16 dagen een positieve zwangerschapstest in mijn handen mag hebben. ;)

Ik ga heel hard mijn best doen om me niet teveel zwangerschapskwaaltjes in te denken.. Al is dat lastig als je zo graag wilt.. ;)


Posted: 10:08, 11/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Op naar IUI 2..

IUI 1 is mislukt en gelukkig had ik het door omstandigheden veel te druk om daar echt mee bezig te zijn, het was wel een spannende tijd! Je denkt van alles te voelen, ook al weet je dat het daar te vroeg voor is, tenslotte beginnen de meeste zwangerschapskwaaltjes pas rond 6 weken. Maar evengoed, het blijft natuurlijk altijd spannend.

ik testte vrij vroeg op dag 13 en toen testte ik helaas negatief, daardoor verwachtte ik al vrij vroeg mijn menstruatie en was dan ook zeer verbaasd dat het met dag 16 nog steeds niet doorgebroken, ook geen klachten of snaai buien die ik normaal gesproken wel heb, op dag 16 toch nog eens getest, die werkte helaas niet. Dus op dag 17 nog een test gedaan sochtends, en helaas negatief en een uurtje later brak het dan toch eindelijk door!

Teleurtellend was het ergens zeker wel, je hoopt toch dat het raak is, daar doe ik het tenslotte voor. Maar ik ben ook realistisch, de statistieken wijzen uit dat na een jaar IUI ongeveer 70% van de vrouwen ook echt een doorgaande zwangerschap heeft. Dan is de hoop op de eerste keer natuurlijk leuk, maar niet erg reeel. Ik ging daarom ook vol goede moed op naar poging 2!

Omdat bij mij de ovulatietesten eigenlijk heel weinig laten zien, is er in overleg met GG besloten dat ik gewoon voor echos kom om follikelmetingen te doen. Gelukkig mag ik deze in zeeland laten doen, dit scheelt mij enorm aan reis tijd, en vrij nemen met werk. Gemiddeld moet je toch 2a3 x komen voor zo'n echo.

Gisteren was het dan zover, ik had afspraak bij mijn gyn staan voor een meting, dit was CD7, erg vroeg, maar omdat ik afgelopen maand al op dag 10 een goed ei had, en dag 11 de IUI kreeg, wilde mijn arts er ivm weekend tussen graag wat vroeger zien, en gelukkig maar. Ik blijk links al een ei te hebben van ruim 11 en rechts zat er een van 15. Mijn gyn verbaasde zich erover, zo snel, zo groot.. Ach, ik ben een bijzonder kind he.. hahaha

Maar dat geeft wel aan dat ik een korte cyclus heb, ik wil bij GG dan ook eens navragen hoe dat zit en of ik daar evt medicatie voor moet gebruiken? Maar goed, maandagmiddag nog terug op controle en dan in overleg met GG bepalen wanneer IUI 2 moet plaatsvinden, dit zal wss weer dinsdag zijn (heel misschien maandagavond nog, maar dat hoop ik niet) En tja, dan beginnen weer die 16 lange wachtdagen. ;) maar met positieve gedachten zijn we er weer mee bezig! Tenslotte ben ik nog maar net 34.


Posted: 12:50, 6/10/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

De eerste IUI

Vrijdag de HSG gehad, ik maakte me daar zo verschrikkelijk zenuwachtig voor, maar gelukkig viel het alles reuze mee. Het onderzoek was geen pretje, maar stap voor stap werd door de arts uitgelegd wat ze ging doen en ik kon op het scherm meekijken.

Ik ging daar alleen naar toe en daar had ik best spijt van, het voelt vreemd dat er niemand is om je hand vast te houden, maar het deed ook maar 5 minuutjes pijn. Daarna ging het wel. Het bleef wel een hele dag gevoelig bij bv te snel zitten, hoesten etc. Maar de uitslag was goed!!  Eileiders mooi toegankelijk, geen rare dingen in beeld. Pff..Was ik echt heel blij mee.

De goede uitslag betekende nl ook dat ik deze cyclus gelijk door kon met de IUI. Afgelopen dinsdag een controle bij de arts in GG. Dit om samen met mn ovulatietesten te bekijken of ze goed werken en kloppen met de echos. Ik testte dinsdagochtend nog hartstikke negatief, maar bij de echo bleek ik al een ei te hebben van 19mm. Vervolgens liet de dokter mij daar ter plaatse ook nog een ovulatietest doen en daar was een heel heel erg licht streepje te ontdekken. Wat erg raar is, gezien dat mn ei al volgroeid bleek!

Er werd gelijk een afspraak gemaakt voor de IUI, die had ik dus gisteren om 18u. Nou die viel me dus echt erg mee! Was echt met uitleg erbij nog geen 5 minuten werk. Mijn stiefvader reed met me en ik vond het heel gezellig onderweg, maar ook konden we goed praten over belangrijke dingen die er echt toe doen.

Nu beginnen de 16 lange wachtdagen weer en duimen dat de eerste poging raak is natuurlijk! Het bijkomend voordeel van de HSG dat je de eerste 3 tot 6 maanden vermeerderd vruchtbaar blijkt. Al geld dat uiteraard ook niet voor iedereen, het blijft toch ook een combinatie van genen die moeten matchen tussen het donorzaad en mijn ei.

Ik heb ook toestemming gevraagd aan mijn eigen arts of er een mogelijkheid is dat wanneer deze poging mislukt of ik evt bij hem de echos kan laten maken ipv dat ik daarvoor naar GG moet. Dat word overlegd nu, al hoop ik dat het niet nodig gaat zijn. En ik op mijn verjaardagsfeestje een extra reden heb om te feesten, het zou toch een super geweldig verjaardagscadeau zijn op mijn 34e verjaardag om zwanger te zijn!!


Posted: 11:17, 13/9/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Evaluatie..

Gister naar GG geweest voor evaluatiegesprek betreffende de voortgang en welk traject we ingaan nu. Gepraat over het teleurstellende resultaat van de IVFdeal, ik maakte me daar toch wel wat zorgen om maar dat blijkt voorlopig nog nergens voor nodig. Volgens de dokter  kan ik het nl met IUI heel goed doen terwijl de IVF niet aanslaat, dus laten we hopen dat ze gelijk heeft.

Naar aanleiding van de antistoffen voor Chlamidia is er besloten om nu eerst een HSG onderzoek te laten doen voordat ik begin met de IUI, dit om zeker te weten dat er geen belemmeringen zijn en mijn eileiders volledig goed doorgankelijk zijn. Bijkomend voordeel is dat je eerste 3 maanden na de HSG vermeerderd vruchtbaar bent, dus dat klinkt positief, ook al geeft het natuurlijk geen enkele garantie dat ik ook echt zwanger word. De HSG mag uitgevoerd worden in mijn eigen ziekenhuis en dat scheelt voor mij weer een dagje naar GG. Voelt ook fijn dat ze daar met je meedenken.

Ik heb net contact gehad met het ziekenhuis en de afspraak is dat ik ga bellen wanneer ik weer ongesteld word en dan plannen ze me de week er op in,  mocht dan alles meezitten kan er evt in September nog gestart worden met de IUI. Nu nog even duimen dat er niks bijzonders gevonden wordt, want dat blijft natuurlijk ook weer erg spannend. Al met al voorlopig een positief geluid.

Aan de andere kant is een maandje rust ook niet erg, kan ik mooi wat klussen in mn huisje en tuin.. ;) want zelfs na 10 mnd klussen ben ik nog steeds niet klaar. Maar het voelt goed, mijn basis hier is goed..


Posted: 10:45, 23/8/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Helaas..

Het heeft helaas niet zo mogen zijn..

Al had ik rekening mee gehouden, het doet me veel verdriet. Uiteraard is dit pas poging 1, en is er nog niks aan de hand, het raakt me toch. Ik heb de naaste mensen ingelicht die wisten dat ik een terugplaatsing had gehad, verder aan niemand. Zij weten wel dat ik bezig in het traject, maar niet precies waar dus is het wel prettig om het ook even zo te houden.

Ik was vnl erg boos en gefrustreerd en dit komt door nieuws wat ik al eerder wist, maar wat na deze mislukte poging toch even extra zeer doet. Uit mijn bloedtesten bij GG voor ik mocht starten bleek dat ik Chlamidia antistoffen in mijn bloed heb, wat er dus op neer komt dat ik Chlamidia heb gehad. Dit heb ik dus opgelopen in mijn eerdere relatie, aangezien ik het voor hem niet had. Dit raakt me, want het betekent nu ook dat ik een HSG onderzoek moet ondergaan, waardoor ik nu sowieso even 2 maanden stil sta, maar het kan evt ook een langer medisch traject worden. En daar ben ik boos over, ik ben blij dat we uit elkaar zijn, maar het feit dat hij mij heeft bedrogen en mij daardoor opzadelt met consequenties waar ik helemaal niet om gevraagd heb doet me veel zeer!

Ik ben uiteraard heel verdrietig geweest, maar wil mezelf nu ook richten op het vervolgtraject. Ik moet nu eerst de 22e weer terug naar GG voor evaluatiegesprek met de arts waarna we verder gaan kijken hoe het verder gaat met hopelijk IUI.


Posted: 11:41, 14/8/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Tijd lijkt voorbij te kruipen..

Ruim de eerste week zit erop en dit word een heel spannende 2e week. Ik had afgelopen zaterdag een heel klein beetje roze/roodachtige afscheiding, dit zou van een evt innesteling kunnen komen, wat dan natuurlijk weer goed nieuws zou kunnen zijn. Maar tot zover voel ik momenteel niet veel anders als anders, behalve dat ik echt doodmoe ben. Ik slaap zelfs smiddags nog even een uurtje.

De gevoeligheid in mijn borsten lijkt weer wat af te nemen, maar geen krampen in mijn buik, dus voorlopig wijst nog niks op een evt aanstaande bloeding/menstruatie. Maar evengoed kan ik er echt niks zinnigs over zeggen verder, het blijft afwachten..

Natuurlijk ben ik er nu in mijn hoofd toch al iets meer mee bezig, ik praat tegen mijn buik en ik heb met babybuik.nl een hele leuke babygroeisite gevonden, waarbij ik iedere dag een mail krijg met gegevens. Zo weet ik dat nu al het geslacht is bepaald etc. Heel interessant om te lezen, toch wil ik me tegelijkertijd ook een beetje beschermen tegen een verschrikkelijke teleurstelling straks. Maar het is ook zo'n spannend gevoel dat je misschien straks wel een positieve zwangerschapstest in je handen hebt. Tot nu toe blijft mijn wens om te wachten met testen tot volgende week maandag, dan zit er nl 16 dagen tussen met de terugplaatsing en 19 dagen met de punctie/bevruchting. Ik lees zoveel verhalen over verschillende datas testen dat het erg moeilijk is om te bepalen wat nou waar is. Volgens mijn arts mag ik iig al as vrijdag testen, dat is dus nog 4 nachtjes slapen!! Maar we zullen zien tot hoelang ik mijn geduld kan bewaren.. ;)


Posted: 09:07, 6/8/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

De eerste wachtweek..

Nog een kleine week tot ik of ga bloeden of een zwangerschapstest mag doen. Uiteraard hoop ik op de laatste mogelijkeid. Het wachten duurt lang, ook al ben ik er niet de hele dag mee bezig. Ik probeer te sporten, ga genoeg leuke dingen ondernemen, en soms ineens dringt het tot me door dat ik een klein embryootje in mijn buik heb.

Lichamelijk gezien voel ik me op sommige momenten hartstikke zwanger, al weet ik dat dat nu nog helemaal niet moet kunnen. Heel gevoelige borsten die ik overigens wijt aan de hormonen (dit begon bij nl in de 2e week van hormonen spuiten) en ik ben erg moe. Hoe rationeel ik dit ook kan benaderen met allerlei redenen, toch hoop ik dat het raak is.

Ik krijg een wiegje van iemand en vind dat zo lief, tuurlijk weet ik nu nog helemaal niet of ik die binnenkort of zelfs ooit kan gebruiken, maar daar ga ik wel vanuit. En anders kan ik er vast altijd weer iemand anders mee blij maken.

De datum van testen komt natuurlijk steeds dichterbij en je kunt ook een vroege test kopen zodat ik evt al 4 dagen eerder kan testen, ik mag eigenlijk vrijdag de 10e testen, maar probeer graag mijn geduld te bewaren en pas op zijn vroegst te testen na het weekend. Ik vind het tot nu nog goed uit te houden, al ben ik op sommige momenten erg nieuwsgierig..

Geduld is een schone zaak, dat blijkt maar weer.. ;)


Posted: 13:32, 2/8/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Punctie en terugplaatsing embryo..

Woensdagochtend om 8.45 de punctie.  Ik was er best zenuwachtig voor, niet zozeer voor pijn, maar zeker ook voor het resultaat. Samen met mijn moeder en stiefvader vertrok ik om 5.45, zodat we zeker ruim op tijd zouden zijn. We waren er idd heel vroeg, samen nog even een kopje koffie gedronken. Mijn moeder zou bij de punctie zelf ook aanwezig zijn. Heel fijn, beetje steun erbij.

Punctie zelf werd door Dr W gedaan, heel aardige man. Legt ook keurig uit wat de stappen zijn, wat er gaat gebeuren. Ik had onderweg al pijnstilling genomen en werd daar aan het infuus gelegd en kreeg een soort roesje toegediend. Punctie viel mij zelf alles mee, enkel de linkerkant vond ik echt niet fijn. Gelukkig was het met een paar minuten achter de rug. Daarna even de verkoever/relaxruimte in wachten op de embryoloog om te horen hoeveel eitjes er zijn. Er bleken er van de 14 follikels 10 goed genoeg. Die werden gedeeld tussen 6 voor mij en 4 voor doneren.

Na een kwartiertje en de afspraak dat ik de dag erop gebeld zou worden of mijn eitjes ook bevrucht zouden zijn mocht ik weer naar huis met de belofte een beetje rustig aan te doen. Lekker relaxen op de achterbank zat ik een beetje weg te dromen in de hoop dat al mijn eitjes bevrucht zouden worden.

Wat een teleurstelling toen ik donderdag werd gebeld. Er bleek van mijn 6 eitjes er maar 1 bevrucht te zijn. Ook de embryoloog vond dat erg weinig, maar zei ze, je hebt er maar 1 nodig!

Afspraak gemaakt voor de terugplaatsing zaterdagochtend om half 11 (onder voorbehoud dat het evt nog afgebeld kon worden mocht hij onvoldoende ontwikkelen.

Mijn moeder had aan begin van dit traject al aangegeven dat ze erg graag bij de terugplaatsing wilde zijn omdat dit echt het begin van de zwangerschap is als alles goed gaat. Wij samen daarnaar toe en gelukkig ook al vrij snel aan de beurt. Ook de terugplaatsing werd gedaan door Dr W. Het zag er allemaal goed uit en nu is het gewoon afwachten, ik mag op 13-08 testen mocht ik dan nog niet ongesteld zijn.

Ik heb ook even nagevraagd hoe mijn gedoneerde eitjes het hebben gedaan en daarvan kon de dokter mij vertellen dat er geen een het heeft gered. Dat zijn hele dubbele gevoelens, je gunt het een ander ook zo! Maar ook fijn dat ik nu niet voor de confrontatie sta dat mijn eitjes het niet doen en mijn gedoneerde wel, tuurlijk heb ik hier van te voren uitgebreid over nagedacht/gepraat maar nu het echt zo dichtbij voel ik me toch beetje hypocriet!

En nu..... Nu zijn de 16 lange wachtdagen begonnen, alhoewel ik heel eerlijk niet reken op een innesteling deze maand, maar het is zo onwerkelijk dat ik nu een embryootje in mijn buik heb.. Iets wat echt kan uitgroeien tot een babytje, broertje of zusje voor mn zoon! Het voelt vreemd, alhoewel dat tussen mijn oren zit, want ik heb nog totaal geen lichamelijke klachten, is het ook nog veel te vroeg voor.. Toch ga je ook zitten kijken op internet hoe een embryo zich ontwikkelt, best spannend..

IK HOOP ZO DAT DIT EEN SUPER EMBRYO IS!!! DUIMEN!!


Posted: 16:18, 29/7/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Morgen punctie...

Gister weer op controle geweest naar GG. Het verliep voorspoedig op een half uurtje wachten na. Ik had de afspraak staan bij Dr R, hele joviale man. Ik bleek 14 goed gegroeide follikels te hebben, en hij vond dat een mooi resultaat.  

De punctie staat gepland om 8.45, dus heerlijk vroeg vertrekken morgen.. Heb pijnstilling mee gekregen die ik uurtje tevoren moet innemen en ik heb uitleg gehad wat ze precies doen. Ik zie er beetje tegenop, maar mn stiefvader rijd en das erg fijn, beetje kletsen onderweg.. ;)

Wish me luck, als alles meezit heb ik zaterdag de terugplaatsing van een mooi embryo , prachtige dag om zwanger te worden.. Maar eerst morgen maar eens door komen..


Posted: 13:47, 24/7/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer