Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Multimedia

Home - Profile - Archives - Friends

Multimedia

Posted on 21/1/2007 at 21:43 - 1 Comments - Post Comment - Link

Wat is multimedia?

 

Het woord multimedia is een term. Je kan deze term op verschillende manieren gebruiken:

  • Multimedia staat voor computertoepassingen waarin verschillende media wordt gebruikt. Hierin staat 'media' voor bijvoorbeeld: Geluid (muziek), stilstaand beeld(foto's), bewegend beeld (video's), overige (toetsenbord, aanraakscherm enz.)

  • Multimedia staat voor het verschil tussen drukwerk en computergestuurde uitingen. Hiermee worden CD's, DVD's en websites bedoeld.

Als verschillende media elektronisch met elkaar verbonden is en als ze dezelfde code hebben gebruik je de term multimedia. De codes zijn nullen en enen.

 

Media is het meervoud van medium. Media zijn dragers van informatie. Je kan hiermee communicatie hebben met meer in plaats van één op één.

 


 

Voor de opleiding

 

PROFIEL                                                        HAVO en VWO

Natuur en techniek                                Economie 1 vereist

Natuur en gezondheid                            Economie 1 vereist

Cultuur en maatschappij                         Economie 1 vereist

Economie en maatschappij                      geen eisen

 


 

Evaluatie bezoek HBO (Haagse Hogeschool Zoetermeer)

 

Melanie:

Ik vond het leuk om iets anders te doen dan in de les zelf zitten. Ik vond het uitje niet echt leerzaam maar ik ben wel heel anders naar ICT gaan kijken. Eerst leek het me helemaal niks, maar na het bezoek aan de HBO leek het me opeens heel erg leuk. Ik heb er zelfs overnagedacht om het te gaan kiezen in mijn profiel, maar ik denk dat het toch niet helemaal mijn ding is. Dat ik ICT na het bezoek zo leuk vond kwam doordat de man die ons voorlichting gaf goed uitlegde. Hij nam de tijd en was duidelijk. We deden puzzels en dat vond ik wel leuk om te doen, dat had ik namelijk helemaal niet bij ICT verwacht. De school beviel me ook heel erg en ook hoe ze naar dingen keken, zoals de pool- en voetbaltafel, de tv-hoek met alle kleuren en het gebouw opzich met zijn scholieren. Er hing een goede sfeer.

Hilde:

Ik vond het bezoek aan de Haagse Hogeschool leuk. De man die ons voorlichtte vertelde alles duidelijk, en op een manier dat het prettig was om naar te luisteren. Ik heb er wel wat aan gehad, aan het bezoek naar de HHS omdat ik er overna ben gaan denken of ik ICT zou gaan kiezen, en of ik later iets in de ICT zou gaan willen doen.

 

 


 

Evaluatie google lessen

 

Melanie:

De google lessen vond ik heel erg leerzaam! Ik heb veel geleerd en ik weet nu veel meer van google en andere zoekmachines. Ik wist niet eens dat er meerdere zoekmachines waren... Niet dat ik daar dan nu wel gebruik van maak, want google blijft vertrouwd. Alleen vond ik wel dat er veel herhaling kwam waar je soms wel eens moe van werd. Al met al von ik dit stuk van het project het leerzaamste voor mijzelf en ook het leukste. Maar dit vind ik ook leuk om te doen.

 

Hilde:

Ik vond de google lessen leerzaam want ik heb veel dingen geleerd die ik nog niet wist, over het opzoeken van bepaalde dingen. Ik wist Bijv. ook nog niet dat er meerdere zoeksites zijn, en ook niet dat je op bepaalde manieren kan zoeken naar een onderwerp.

 


 

Evaluatie project lessen

 

Hilde:

Ik vond het in het begin leuk om meer te weten te komen over ICT.

De lessen waren leuk en je leerde hoe je moest omgaan met google en ander zoekmachines. Wat ik ook heel leuk vond was het bezoek aan de HBO Haagse Hogeschool in Zoetermeer. Zo leer en zie je hoe het een beetje in de praktijk allemaal te werk gaat. Wat beter zou kunnen in de lessen is dat bij de opdrachten dat als we het niet snappen we meer willen nworden toegelicht.   

Melanie:

Ik was in het begin heel erg enthousiast over het project/vak ICT. Maar naarmate ik het beter begon leren te kennen en erachter kwam wat het allemaal inhoudt werd het steeds minder. Het uitstapje naar de HBO vond ik wel heel erg leuk en toen wilde ik het ook bijna kiezen. Maar de lessen zelf vond ik helemaal niet leuk en ik miste ook uitleg omdat ik het heel erg ingewikkeld vond. Vaak snapte ik er helemaal niks van. Ik ben er achter gekomen dat ICT niet echt in mijn straatje ligt. Voor mij is dit project niet voor herhaling vatbaar, maar ik ben wel blij dat ik het gehad heb want nu weet ik wat ICT inhoud. Ik dacht dat ICT alleen met computers was. Als ik deze lessen niet gehad zou hebben wist ik dus niet of het in mijn straatje lag ja of nee.

 

 


 

Gemaakt door:

 

Melanie Domeni

Hilde Hengeveld

H3A

 


 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer