Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Van Binnen naar Buiten

Vissenkom

Posted in Unspecified

Is het vissekom of vissenkom?

Ik heb het groene boekje er nog niet bijgepakt.

Mijn ontmaagding op het internet, ik heb ook een blog aangemaakt.

Ik ga proberen om trouw stukjes te schrijven over niet zulke noemswaardige bezigheden en feitjes uit mijn dagelijkse leven.

Wist je dat een goudvis een geheugen heeft van drie seconden? Als de vissenkom groot genoeg is is hij dus steeds weer vergeten dat hij het zelfde rondje zwemt.

 

Waarom schrijven over een vissenkom?

Ik heb op dit moment het idee dat ik daar zelf een beetje inzit. Door samenloop van omstandigheden zit ik nu tijdelijk thuis. Ik doe wel dingen hoor: schoonmaken, boodschappen doen, de kattenbak schoonmaken, wassen, boeken lezen, krant en tv, hardlopen en saxofoon spelen.

Maar ik heb toch een beetje het idee dat ik door een vissenkom naar de wereld daar buiten kijk. Ik heb mijn eigen, kleine wereldje thuis en daar buiten doet iedereen mee met het dagelijkse leven (routine, sleur, stroom) hoe je het ook wilt noemen. Als je erin zit dan denk je wel eens: 'Ik ben de hele week maar aan het werken', 'Ik heb te weinig vrij', Ik heb niet zoveel zin vandaag','Wanneer is het weer vakantie?' Maar ik geloof dat dat toch beter is dan thuis zijn.

Dus in deze stukjes zal ik verslag doen van mijn zoektocht naar een andere baan of invulling van mijn dagelijkse leven.

 

Het fijnste zou zijn als ik zelf, net als een goudvis, ook maar een geheugen van drie seconden had, want dan had ik het waarschijnlijk allemaal wel prima gevonden.

 

Op moment van schrijven is het buiten eindelijk herfstweer. Storm (windkracht 8) en harde regen. Ik wilde nog wel gaan hardlopen vandaag, maar dat bewaar ik voor morgen.

Alles buiten rook naar de lente de twee afgelopen weken. Vogels die zingen en rozen in bloei. De natuur in de war!

Wat doe ik het liefste als het buiten hard regent en waait? Op zondagmorgen uitgebreid ontbijten met een gekookt eitje en broodjes uit de oven. Op de bank zitten in mijn badjas met de krant of een tijdschrift, poes op schoot.

En ik wilde eigenlijk een strandwandeling maken, maar met deze wind en regen is dat iets voor de echte bikkels onder ons! En dat ben ik geloof ik niet...

 

Vandaag ben ik er even niet ik blijf lekker binnen!

 

12:47 - 3/12/2006 - comments {1} - post comment


Description
Schrijf je eigen Overlevingsgids
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Vissenkom
Hosting door HQ ICT Systeembeheer