Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

DRP LLB Week

Dag 3 | LLB - Week

09:05, 17/10/2014 .. 0 comments .. Link

LLB – Week

Dag 3 | Rechtbank + 2e Kamer Den Haag | De Rooi Pannen | Donderdag16 oktober 2014 | Merel van Trier

 

Om 07:15 vertrok mijn klas genoot Tim Swinkels vanuit Eindhoven richting Den Haag, onderweg heeft hij mij in Moergestel, Dick Tammer in Tilburg en Naomi van Tuijl in Waalwijk nog opgehaald.

Eenmaal met zijn 4e in de auto kwam de ene file naar de andere. De eerste file begon al bij Tilburg, 1,5 uur. Na 4 omleidingen eindelijk op de goede weg naar Den Haag. Bij Rotterdam reden we weer een file in, deze duurde dit maal niet zo lang. Bij Den Haag weer file.. en nu nog opzoek naar het paleis van justitie? Ondertussen was het al half 11 geweest terwijl we om 10 uur in bij het paleis van justitie aanwezig moesten zijn. Wat nu? Mevrouw Vughts bellen, het was gelukkig geen probleem maar moesten zo snel mogelijk bij het paleis van justitie zien te komen.

Uiteindelijk hebben we een parkeer garage gevonden en stonden we om 10:41 in het paleis van justitie.

 

De eerste rechtszitting ging van start. 1 jongen met 4 vrienden kwam binnen, 2 vrienden ( zijn getuigen ) mochten direct weer uit de zaal vertrekken, zij mochten niet bij de verklaring van de heer (waar het om ging) aanwezig zijn.

De officier van justitie begon te spreken. ‘De heer gorrisen heeft op 13 oktober 2013, politie homo’s naar de politie geroepen.’ Toen de officier van justitie uitgesproken was en de heer gorrisen mocht reageren, schoot hij in de verdediging. ‘Ik heb het niet naar de politie geroepen, maar aan mijn vrienden aan de overkant van de straat!!’ Het was volgens de jongen ook geen ‘politie homo’s’ maar ‘Kut homo’s’. Zijn getuigen werden erbij geroepen en vertelde een soort gelijk verhaal. Uiteindelijk werd de jongen niet helemaal vrij gesproken, hij kreeg een boete van 150 euro en 2 jaar voorwaardelijk.

Na deze rechtszitting hebben we er nog een bijgewoond. Deze ging ook over het beledigen van een ambtenaar in functie. Deze heer werd echter niet vrijgesproken maar kreeg een boete van 450 euro die hij in 7 termijnen kon betalen.

 

Nadat we bij de rechtbank waren, kregen we anderhalf uur pauze. Onderweg naar de Tweede Kamer hebben we een broodje gehaald in de stad van Den Haag. Vanaf hier hadden we ook weer moeite met het vinden van de Tweede Kamer. Uiteindelijk aangekomen bij het Binnenhof hadden we nog drie kwartier pauze. We wisten niet wat we moesten gaan doen dus zijn bij het Binnenhof op een bankje gaan zitten en gaan wachten totdat iedereen zou komen.

 

Een medewerkster van Prodemos kwam ons ophalen, vervolgens gingen we naar binnen. We moesten eerst alle tassen en jassen in een bakje leggen en door een scan. Daarna werden alle tassen in een kluis gelegd.

We zijn met de hele groep naar boven gegaan waar we uitleg kregen over wat er nou elke dag gebeurd in de Tweede Kamer. Toen we klaar waren met de uitleg zijn we met de roltrap naar boven gegaan waar de publieke tribune van de Tweede Kamer is, daar zijn we heen gegaan en hebben geluisterd waar het debat van vandaag over ging. Dit debat ging over het openbaar vervoer.

 

Nadat we hier ongeveer 20 minuutjes zijn geweest, zijn we weer naar buiten gegaan. We kregen nog een kleine uitleg en daarna was onze dag afgelopen. We zijn terug naar de auto gelopen met de hoop dat we niet weer in de file zouden komen, maar gelukkig was dat niet het geval!Dag 2 | LLB - Week

08:29, 17/10/2014 .. 0 comments .. Link

LLB – Week

Dag 2 | Gastcollege + Gemeente Tilburg | De Rooi Pannen | Woensdag 15 oktober 2014 | Merel van Trier

 

Vandaag moesten we om 10.30 uur op school zijn. We hebben een gastles gekregen van Erika Pelsers, zij werkt voor het bedrijf FNV Jong en we zijn naar het gemeentehuis van Tilburg geweest en hebben daar een gastles gekregen.

 

Erika begon de gastles met een vraag voor ons allemaal, of iedereen uit onze groep een baantje heeft. Veel van de leerlingen in mijn groep hebben een bijbaantje, enkele hebben dat niet. Ook heeft onze gastspreekster van te voren aangegeven dat die gastles meer uit vragen zou bestaan dan uit informatie. Het was een informatieve gastles waar veel mensen wijzer uit zijn geworden en veel meer weten over wat voor loon zij hebben en dat het belangrijk is dat je belastingaangifte doet.

 

Nadat we klaar waren met de gastles hadden we een uur pauze. We zijn met een aantal leerlingen uit de groep met de naar de stad gegaan. Voordat we naar het gemeentehuis gingen hebben we wat gedronken op het terras. Toen we bij het gemeentehuis aankwamen, moesten we even wachten, er was een misverstand over onze groep. Het personeel bij de receptie van het gemeentehuis wist namelijk niet dat onze groep nog zou komen. Uiteindelijk konden we toch naar boven naar de gemeenteraadzaal en kregen we daar onze 4e gastles.

 

Deze gastles werd gegeven door een jonge dame die werkt bij Prodemos. Als eerste kregen we een aantal vragen die we moesten beantwoorden naar aanleiding van een filmpje. In dat filmpje zagen we hoe het werkt bij de gemeenteraadsverkiezingen en wie er nou precies het belangrijkste is bij de gemeente. Vervolgens gingen we die vragen bespreken, de vragen die we moesten beantwoorden waren:

- Waar gaat de gemeente over?

- Wie is de ‘baas’ in de gemeente?

- Wie worden er gekozen tijdens de verkiezingen?

- Wat is het verschil tussen coalitie en oppositie?

 

Toen kregen we de opdracht om met een groepje van 7 personen een politieke partij te kiezen. Deze keuze was al snel gemaakt. Met dit groepje ging jij tegen nog 3 andere groepen een debat houden, op dezelfde manier als hoe dit gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tussendoor hebben we nog een keer pauze gehad, We kregen wat te drinken en wat lekkers. In het gemeentehuis hangt een grote bel, wanneer je aan deze bel trekt betekend dat dat er iets gaat gebeuren. Natuurlijk moest hier even aan gezeten worden.. Dit hebben wij tot 3 uur gedaan en toen was onze dag afgelopen.Dag 1 | LLB - Week

07:54, 17/10/2014 .. 0 comments .. Link

LLB – Week

Dag 1 | Gastcolleges | De Rooi Pannen | CDA | PvdA | Dinsdag 14 oktober 2014 | Merel van Trier

Om 09:20 begonnen we de dag met een korte uitleg over de LLB – Week. We besproken de gehele week aan de hand van een PowerPoint. Na deze uitleg volgde er een pauze. De LLB – Week ging van start.

Het eerste gastcollege was van Rens Overeem van de PvdA.
Hij vertelde in het kort waar de PvdA voor staat, namelijk; iedereen gelijke kansen.
Gelijk ging hij door met de door De Rooi Pannen gegeven stelling die luidde; Gemeente moet stoppen met financieren van de professionele voetbalclubs, denk aan Willem II, Ajax, PSV etc.
Rens Overeem de gastspreker is het niet eens met de stelling. Hij vind dat de club het zelf zou moeten kunnen financieren. Er word wat gediscussieerd in de klas, ‘Maar er zijn ook mensen die niet van voetbal houden’ Roept de een, de ander ‘Maar het is het trots van Tilburg, dat willen we toch niet kwijt?’. Deze discussie houd niet lang stand, we komen er duidelijk niet uit, door naar de volgende!
Stelling 2; Wietteelt moet gelegaliseerd worden en gereguleerd worden door de gemeente.
Rens Overeem vertelt dan Nederland een gedoog beleid heeft. Dit houdt in; overheidsbeleid waarbij niet wordt opgetreden tegen iets wat eigenlijk niet mag. Wanneer je voor deze stelling bent, zal er minder criminaliteit zijn, omdat de criminelen er dan niets meer aan verdienen. Er word dan belasting over betaalt, maar dit zal binnen Europa natuurlijk niet geaccepteerd worden.
Het einde van gastles 1. Er word niet veel gesproken over de PvdA, wat ik erg jammer vind.
Ik had persoonlijk meer informatie over de partij verwacht en hun standpunt in dit land.

Gastcollege 2
Ernst van Weley (CDA)
Joost van Puijenbroek (CDA gemeenteraadslid Tilburg)
Ernst begon het gastcollege met; Wat gebeurt er in de 2e kamer?
Waarop de klas wat antwoorden gaf, hij viel in, ‘Er gebeurd;’

  • 10 % Discussiëren

  • 30 % Wetten voorstellen

Maar waar gaat de andere 60 Procent naar toe?
De overige 60 % gaat naar het controleren van ministers. De ministers zorgen ervoor dat de wetten worden uitgevoerd met behulp van de ambtenaren.
Nog een taak van de tweede kamer is het vertegenwoordigen van het volk.
Joost begon met spreken, hij vertelde dat ook de gemeente 3 taken had.

  • Maken van wetten

  • Controleren

  • Kader stellende rol

 Er werd veel gepraat over de politiek, Joost zette een handig tabelletje op het bord.

 LIBERAAL                                                                                                                    SOCIALIST
Kleine overheid                                                                                                         Overheid groot
Minder belastingen                                                                                                   Belastingen hoog
Eigen verantwoordelijkheid hoog                                                      Eigen verantwoordelijkheid laag
CHRISTEN DEMOCRATIE
CDA
Publieke gerechtigheid
Solidariteit
Gespreide verantwoordelijkheid
Rentmeesterschap

 Hiermee sloot hij het gastcollege af, en daarmee ook de dag.

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dag 3 | LLB - Week
Dag 2 | LLB - Week
Dag 1 | LLB - Week

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer