Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Merel en Iejoor

De 3-daagse wandeltocht

{ 11:29, 17/9/2012 } { 0 comments } { Link }
Lieve Mensen
Het is ons gelukt!!! We hebben onze tocht dit weekend met succes gelopen. Het ging niet altijd even makkelijk, Iejoor kon nogal koppig zijn, maar we hebben doorgezet en daar ben ik heel blij mee.

Vrijdagochtend om 9.00 ging ik Iejoor ophalen, even poetsen en mooi maken. We liepen eerst naar huis om alle spullen te pakken die ik in mijn rugzak meenam. Rond 10.00 zijn we vertrokken, eerst richting de Reeshof in Tilburg en zo naar Loon op Zand. Het eerste stuk ging heel goed, Iejoor liep goed mee en we hadden onze eerste pauze om 11.30. Even 10 minuutjes gezeten en wat gedronken. Daarna liep we weer verder. Onderweg kwamen we langs een paar kleine bruggetjes, daar liep Iejoor wat aarzelend overheen, maar hij liep wel. Totdat we bij een grote brug kwamen, daar weigerde hij overheen te lopen, ik heb 1,5 geprobeerd om Iejoor eroverheen te krijgen maar hij wou echt niet. Ondertussen waren Iejoor en ik allebei overstuur en ik heb mijn ouders gebeld dat hij niet over de brug wou. Papa is gekomen en kwam tot de conclusie dat Iejoor het echt niet wou/niet durfde. Toen gingen we naar een andere brug lopen, mama en Roos waren ondertussen ook gekomen. Omdat ik een beetje overstuur was ging papa met Iejoor de andere brug proberen en ik ging met Mama en Roos even wat drinken. Na een half uurtje konden we Papa niet bereiken op zijn telefoon want die stond op stil. We hebben heel Tilburg rondgereden om ze te zoeken. Toen belde papa zelf en zei waar hij was, ze stonden op de 4e brug en het leek erop dat Iejoor weer weigerde, totdat hij opeens doorliep en begon te rennen, zo over de brug heen! Het was nog 10 kilometer naar Loon op Zand en Mama liep met ons mee. De laatste 10 kilometer is goed gegaan en om half 6 kwamen we aan bij Hotel Manege van Loon. Iejoor kreeg een eigen box met hooi en water en ik kreeg een kamer in het hotel. Het zag er heel netjes uit allemaal. Rond 7 uur ging ik met Mama wat eten in het restaurant en daarna werd Mama opgehaald door Papa. Ik ben s'avonds nog even bij Iejoor in zijn box wat gaan lezen, want dan hij het tenminste nog iemand bekends, en ik vindt dat zelf ook altijd heel fijn. Daarna in bed nog tv gekeken en om half 10 ging ik slapen.

De volgende ochtend was tussen 8.30 en 9.30 het ontbijt. Daarvoor ging ik Iejoor nog zijn muesli geven en hooi, zodat hij er weer tegenaan kon. Ik kreeg een lunchpakketje mee voor onderweg en we zijn om 9.15 weer vertrokken. De manege lag bijna naast de Loonse en Drunense duinen dus daar waren we zo. We zijn daar eigenlijk heel de dag geweest, regelmatig gepauzeerd onderweg en geen haast. Iejoor die was een beetje koppig en hij probeerde me heel erg uit. Bv. als ik linksaf wil, wou hij rechtstaf en ging hij steigeren en blijven staan als ik hem probeer mee naar links te krijgen. Uiteindelijk lukte het steeds wel, maar ik moest wel geduld hebben! Om 3 uur liepen we richting Kaatsheuvel naar de camping, waar we niet zover vandaan waren. Om half 4 waren we daar en ik kreeg de sleutel van de dierenwei waar Iejoor bij mocht staan. Er stond alleen een niet zo lieve pony die steeds uithaalde naar Iejoor, gelukkig stond er een hek tussen die dicht kon dus dat heb ik gedaan. Om half 6 kwam Mama met de spullen en ze bleef ook bij mij slapen. We hebben het tentje opgezet en daarna zijn we uit eten geweest bij de Chinees. Om half 9 waren we terug en we zijn eigenlijk vrij snel gaan slapen. Om half 1 s'nachts werden we nog wakker gemaakt door een man die vroeg of we wel toestemming hadden om mijn ezel in het dierenweitje te zetten, terwijl alles gewoon afgesproken was en ik ook de sleutel van het dierenweitje had gekregen. Dat was wel vervelend. Maar de rest van de nacht heb ik wel goed geslapen. Iejoor scheen nogal veel te hebben gebalkt maar ik heb niks gehoord (gelukkig).

Zondag stonden we om 8.00 op, broodjes gehaald, en het tentje opgeruimd. Om 10.00 kwamen Elke en Kyle met Wisper. Die liepen gezellig met ons mee terug naar huis. De terugweg was ook weer 20 kilometer en we waren om 10.30 vertrokken, en om 15.00 kwamen we aan. We hebben er dus 4,5 uur over gedaan met pauzes. Bij aankomst hadden we een heel welkomstcomite en er hingen overal vlaggetjes en een mooie boog met "welkom thuis Merel en Iejoor" Echt heel leuk! We zijn vrij snel weer terug naar stal gelopen want Iejoor en Wisper waren natuurlijk moe (en ik ook) Iejoor lekker hooi gegeven en hij dronk gelijk een hele emmer water leeg! Daarna ben ik ook naar huis gegaan want we gingen uit eten bij een Sushi restaurant. Het was heel lekker en om 21.30 lag ik moe maar voldaan in mijn bedje!

Het was een heel avontuur en ik ben blij dat ik het doorgezet heb! Ik ben trots op Iejoor en ook wel een klein beetje op mezelf!

40 Kilometer gelopen

{ 17:14, 3/9/2012 } { 0 comments } { Link }
Ik heb een heerlijk weekend gehad!! Omdat het vorig weekend slecht weer was hebben we dit weekend de proefovernachting gedaan, en het ging supergoed!
Zaterdagochtend stond de wekker al om 7 uur, ik moest namelijk nog wat dingetjes regelen en boodschappen doen voor onderweg. Om 10 uur ging ik Iejoor ophalen, het plan was om met het pakzadel te lopen maar hij zat niet stevig genoeg en schoof steeds opzij, midden op de weg, heb mijn ouders gebeld en die zijn het pakzadel en spullen op komen halen en toen zijn we met een rugzakje verder gelopen.
Het was echt heel leuk! We zijn door de bossen gelopen en bij elkaar was het wel zo'n 20 kilometer. Onderweg nog lekker gepicknickt met broodjes en sap. Iejoor deed het ook echt geweldig, hij liep stevig door en ik moest hem zelfs nog een paar keer iets tegen houden omdat hij zo snel liep! Hij bleef natuurlijk ook wel een paar keer stil staan, maar met 20 seconden liep hij dan ook weer verder gelukkig. We zijn om 11.45 vertrokken van huis en om 17.00 waren we op de camping.
Het was een prachtige camping!! We hadden een plekje gekregen met een stalletje voor Iejoor, want er had vroeger ook een paard gestaan op dat terrein, dus dat was echt ideaal! Anders hadden we nog moeilijk moeten doen met een partytent en dat is ook niet zo fijn als je zo'n stuk gelopen hebt.
Ik heb gelijk een stukje grond afgezet toen mama er was met de spullen, zodat Iejoor lekker los kon lopen. Hij had echt een feestje want waar hij normaal staat daar staat geen gras. S'nachts heb ik hem op stal gezet, teveel gras is heel erg slecht en kunnen ze heel ziek van worden!
Ik heb met mama het tentje opgezet en toen gingen we een rondje over het terrein lopen met Iejoor. Het was echt zo mooi daar, en zo rustig! Er was een zwemvijver, een mongoolse tent met allemaal spelletjes, toiletten, douches, schapen en een moestuin. Het waren ook super aardig mensen daar, wat we eigenlijk zouden moeten betalen voor de overnachting mochten we op de rekening voor de Rainbow Ranch zetten!
S'avonds hebben we op de bbq sateetjes gemaakt en met de gasbrander bami opgewarmd. Mama had thuis nog eitjes gebakken dus die hadden we er lekker bij! Heerlijk gegeten na zo'n vermoeiende dag!
Na het eten nog wat gekletst, met Iejoor geknuffeld en op stal gezet, en om half 10 lagen we al in bed! Ik was zo moe dat ik eigenlijk bijna meteen in slaap viel. Heel de nacht doorgeslapen en om 8.00 werd ik weer wakker van het gebalk van Iejoor, daar had iemand honger! Iejoor zijn muesli en hooi gegeven, stal uitgemest, water verschoond en geknuffeld. Toen ging ik eitjes kopen want ik had wel zin in een zachtgekookt eitje! Dat is niet helemaal gelukt want ik was ze vergeten en toen waren ze een beetje hard, maar toch nog wel lekker! Ook hadden we de vorige avond broodjes besteld dus we hadden een lekker warm broodje (met natuurlijk hagelslag want wij kunnen niet zonder) met een kopje thee.
Na het eten zijn we gaan inpakken en nog wat foto's gemaakt. Iejoor en ik zouden nog een hele dag gaan wandelen en mama zou met de auto naar huis rijden. Ze waren met een hele groep in de moestuin bezig en er lag nog een schoffel op het pad, daar reed mama vol in met het voorwiel van de auto, band lek! Dat was wel even balen maar gelukkig waren er wel hele behulpzame mensen, papa is nog geweest en ze hebben er een nieuwe band op gezet.
Iejoor en ik waren ondertussen alweer verder gelopen, we hebben nog langer gelopen dan de vorige dag en Iejoor vond het heel leuk, oortjes naar voren en lekker doorstappen is het motto van Ietje. Onderweg had ik weer broodjes meegenomen en Iejoor kreeg ook een boterham. Om 17.00 waren we weer op stal. Iejoor ging gelijk op het hooi af want dat was al meer dan 5 uur geleden en dat kan natuurlijk niet!
Ik ben ook gelijk naar huis gegaan want ik had moeie voeten! Maar dat was het wel waard, het was echt een superleuk weekend! Ik heb er van genoten en Iejoor ook. Ben van plan vaker zo'n tocht te lopen, ook na onze tocht voor de Rainbow Ranch. Ik merk dat ik het zelf heel leuk vind en Iejoor ook.

Lange teugelen

{ 19:47, 30/8/2012 } { 0 comments } { Link }
Vanmiddag heb ik met Iejoor ge-lange teugeld (?) We gingen naar het bos en mama ging ook mee, omdat het voor Iejoor de eerste keer lange teugelen in het bos was. Hij deed het heel erg goed!! (lange teugelen is dat je met 2 teugels aan zijn halster achter hem loop, en zo stuurt) Je kon goed aan hem merken dat hij het heel leuk vond om alleen voorop te lopen, helemaal trots en oortjes naar voren. We hebben een uur gelopen met onderweg nog een graaspauze. Ik ben trots op mijn ezel!

Ook heeft Hart van Nederland vanmiddag gebeld, of ze vrijdag de 14e als we vertrekken, ons mogen filmen! Superleuk natuurlijk, Iejoor wordt een echt be-er (bekende ezel)

Vanavond was hij heel moe, hij stond hele tijd te gapen, dus heb ik hem maar lekker op stal gezet. Hij kan trouwens weer een nieuw kunstje, een rondje om zijn as draaien, en met een doek zwaaien! Heel grappig om te zien.

Ik ben nu ook best wel moe! Heb vanmiddag 40 minuten hardgelopen zonder pauze, dat vindt ik wel goed van mezelf! Daarna met Iejoor dus naar het bos geweest, en drna nog 15 kilometer gefietst, om de route te bepalen wat we dit weekend gaan lopen. Lekker door Surae en door het bos van Dorst, hopelijk is het dit weekend wel lekker weer!
Ik ben van plan om zaterdagochtend rond een uur of 11 te vertrekken, het is 15 kilometer lopen dus we zijn wel een paar uurtjes onderweg. Onderweg lekker picknicken en s'avonds komt mama bij ons slapen, omdat alleen toch wel een beetje eng is!
Heb er zin in!

Ezeltje uit de krant

{ 11:39, 25/8/2012 } { 0 comments } { Link }
Dit nummer van Guus Meeuwis heb ik de hele dag al in mijn hoofd, zo vrolijk en het voelt ook zo echt...

"Laat de tijd zijn werk doen, 't leven gaat zoals het gaat
Maar zorg dat je er bij bent, dat je weet dat je bestaat
Laat de vreugdevuren branden, doe het onrecht in de ban
Geniet met volle teugen, pluk de dag zoveel je kan"

Ben zo blij met mijn lieve Iejoor, en al die lieve reacties doen me ook erg goed :)
Vanmiddag hebben we weer een heel stuk gewandeld, we zijn bijna 2 uur weggeweest! Het was wel heel leuk want iedereen zei "hee daar is dat ezeltje uit de krant" en ze wouden hem allemaal aaien. Iejoor vond het allemaal best, maar op zijn laatst (na 60 keer stil te hebben gestaan omdat mensen hem wouden aaien) vond hij het genoeg en wou hij gewoon DOORLOPEN!
Ook had hij wel wat ezelfratsen (opeens stil gaan staan als hij iets ziet, en als ik dan te veel aandring, gaat hij achterlopen, al staan we midden op de weg) gelukkig vinden mensen het wel grappig! En als ik hem dan gewoon even laat kijken, loopt hij na 20 seconde ook weer verder, iedereen blij:)

Ben net weer terug van Iejoor, heb hem lekker geborsteld en 1,5 uur bij hem in de stal gezeten, boekje gelezen en lekker geknuffeld. Morgen gaan we weer fietsen (als het weer het toelaat).
Bedenk me net dat we vandaag best wel die proefovernachting hadden kunnen doen, maarja je weet maar nooit met het weer in Nederland! Anders had ik nu in m'n tentje gezeten met een zaklamp. Waarschijnlijk gaan we volgende week een keer, en misschien komt mijn moeder dan s'avonds naar ons toe zodat we niet helemaal alleen zijn.
Ik moet nog even een mooie route uitstippelen door Surae, tentje nog inpakken want die staat al 2 dagen in de achtertuin, enn bontjes kopen/maken voor om Iejoor zijn banden van het pakzadel.
Heb er zin in om op pad te gaan met Iejoor!

Liefs Merel en Iejoor

Sponsoren voor de wandeltocht.

{ 19:36, 24/8/2012 } { Posted in Sponsoren voor de Wandeltocht } { 0 comments } { Link }

Totaalbedrag (11-10-2012) : 2000,00
Hartelijk bedankt voor uw bijdrage!
 • De ICT Man, Rijen
 • Fam. Vierwind, Didam
 • My Petstore, Sittard, Sittard
 • Pater Jansen, Tefe, Brazilie
 • Dr. Wouters, Tilburg
 • Elke Vierwind, Didam
 • Fam. van Meel, Rijen
 • Fam. Jansen, Rijen
 • NHHS, Beekbergen
 • Fam. Schlamann, Goirle
 • Fam. Josquin, Tilburg
 • Fam. Hectors, Haaren
 • Joke de Moor / Ine Jongenelis, Hoeven
 • Fam. van Emstede, Rijen
 • Fam. Zeegers, Rijen
 • Rijschool "de Molen", Gilze
 • Fam. van den Berg, Molenschot
 • Fam. (JJ) Schoenmakers, Rijen
 • Fam. van de Berg - van Gurp, Rijen
 • Wil Diepstraten, Gilze
 • Cees Diepstraten, Gilze
 • Mevr. Noordegraaf, Rijen
 • Fam. Smolders, Rijen
 • Fam. Strijbos, Breda
 • Fam. van Hecke, Terneuzen
 • Mevr. van Hecke, Philippine
 • PAVO, Boxmeer
 • J. Staps, Tilburg
 • Fam. Magielse, Breda
 • Fam. Glazenburg, Rijen
 • Fam. uit de Willigen, Roosendaal
 • Fam. v.d. Bilt-van Hecke, Philippine
 • Mevr. van der Meere, Rijen
 • Herbie
 • Patrick Robben, Tilburg
 • Fam. Ernst, Rijen
 • Fam. Terpstra, St. Willebrord
 • Fam. (GWA) Schoenmakers, Rijen
 • Fam. van Leeuwen, Nieuwegein
 • Fam. Broeders, Dorst
 • Fam. Boemaars, Rijen
 • Fam. Goossen, Didam
 • Natuurkampeerterrein De Duiventoren, Dorst
 • Fam. Tasche, Dorst
 • Fam. van Lemmen, Rijen
 • Fam. de Jong, Tilburg
 • Fam. Mathijssen, Tilburg
 • Karlijn van Hecke, Terneuzen
 • Annie de Bruijn, Gilze
 • Fam. Avontuur, Rijen
 • Bram Jansen, Rijen
 • Fam. Ernst, Schin op Geul
 • Marlieke van Hecke, Terneuzen
 • Fam. van Baardwijk, Rijen
 • Fam. Wientjes, Rijen
 • Fam. Snoeijers, Rijen
 • Fam. Verweij, Rijen
 • Mevr. Roskam, Rijen
 • Dhr. Schmitz, Groesbeek
 • Fam. van Kesteren, Tilburg
 • Fam. de Bock, Philippine
 • Fam. van de Horst, Tilburg
 • Fam. Oprins, Rijen
 • Fam. (JAWM) Schoenmakers, Breda
 • Fam. Daanen, Rijen
 • Fam. Zegers, Didam
 • Fam. Schoenmakers, Gilze
 • Fam. Schoenmakers, Wernhout
 • Fam. Vierwind (kennis van), Didam
 • Elke Vierwind (kennis van), Didam
 • Fam. Vierwind (H), Didam
 • Fam. van de Ven, Rijen
 • Truus van Trier, Gilze
 • Yannick en Anke Boemaars, Rijen
 • Roos Jansen, Rijen
 • Fam. van der Velden, Hilvarenbeek
 • Fam. Jansen, Oosterhout
 • Fam. Meijs, Rijen
 • Fam. Milani, Rijen
 • Fam. Vos, Rijen
 • Fam. Honcoop, Rijen
 • Jasper Schoenmakers, Rijen
 • en nog een aantal onbekende donateurs.


Avondwandeling

{ 11:34, 24/8/2012 } { 0 comments } { Link }
Ik wordt bijna emotioneel van alle lieve reacties en de vele donaties die ik krijg! Echt heel lief, bedankt iedereen! De telling staat nu op 486 euro, dat is toch geweldig!

Morgen zou ik met Iejoor een proefnachtje proberen op een natuurkampeergebied in Dorst, maar door de slechte weersverwachting hebben we besloten om dat uit te stellen naar volgende week.
Ik heb alles al klaargelegd, bordje, bestek, gasbrander, tentje al een keer in elkaar gezet zodat ik weet hoe dat moet. Morgen ga ik even naar de boerenbond om paaltjes te halen zodat ik een stukje grond voor Iejoor af kan zetten, het draad mag ik van Jeroen lenen! Kan ik ook gelijk even kijken of ze bij de boerenbond ook bontjes hebben voor om Iejoor zijn banden (en misschien een nieuw halster, en snoepjes, en borstels, en een mooi hoofdstel, en een speelgoedbal, en een longeersingel, en een mooi dekje......)

Vanavond heb ik met Iejoor lekker een avondwandeling gemaakt, gelukkig waren we net voor de regen thuis. We zijn lang opa & oma gelopen, daar had Iejoor een feestje want er stond volop gras, daarna zijn we naar huis gelopen, wat gedronken en weer terug naar stal gelopen. Onderweg zeiden veel mensen "hee dat is die ezel uit de krant" of "alvast aan het oefenen?" Dat is wel heel leuk!
Ook hebben we zelfs onderweg nog donaties gekregen van mensen in een cafe!
Iejoor vond al die aandacht geweldig dus hij was helemaal in zijn hum. Hij was wel moe toen hij weer op stal stond, en hij was heel knuffelig, zo schattig! Dan gaat hij helemaal tegen mij aan staan en met zijn hoofd op mijn schouder leunen! Het is echt een lieverd en ik ben echt zo blij met hem!
Morgen ga ik weer met Iejoor fietsen, goed voor z'n conditie (en de mijne) en hij vindt het ook heel leuk.

liefs Merel en Iejoor

Update 3-daagse Wandeltocht

{ 11:18, 23/8/2012 } { 0 comments } { Link }
Het leven lacht me weer toe! Waar mijn plan een paar weken geleden nog onzeker was heb ik nu een definitieve datum wanneer we vertrekken: Vrijdag 14 September en Zondag 16 September komen we weer terug.
Die vrijdag vertrekken we dan rond 10.00, we lopen dan naar Loon op Zand (15,4 kilometer) en zullen aan het eind van de middag aankomen bij Hotel Manege van Loon. We lopen op ons gemakje en ik luister naar Iejoor wanneer hij behoefte heeft aan een pauze.
Bij het hotel krijgt Iejoor een box met hooi, en zijn muesli. Ik krijg een hotelkamer met douche, toilet en t.v. Ik zal die avond veel bij Iejoor zijn want het is natuurlijk heel spannend allemaal voor hem en hij kent mij natuurlijk.
De volgende ochtend geef ik Iejoor zijn hooi en muesli en mag ik vanaf 8.30 komen ontbijten in het restaurant van het hotel. Daarna alle spulletjes weer inpakken, Iejoor zijn pakzadel om doen, en weer op weg.
De Loonse en Drunense duinen is eigenlijk de achtertuin van het hotel dus dat is wel makkelijk. We wandelen dan lekker een dagje door de duinen, veel pauzes ertussen natuurlijk, lekkere dingetjes meenemen, genoeg water, enz...
Als we genoeg van de duinen hebben lopen we richting Kaatsheuvel, naar Vakantiepark Droomgaard. Daar mag Iejoor in het dierenweitje staan maar dan moet ik daar ter plekke even kijken hoe dat gaat met die andere dieren. Als het niet gaat heb ik paaltjes en draad bij zodat ik een stukje grond voor Iejoor kan afzetten. Komt allemaal goed!
Ik krijg dan een plekje vlakbij Iejoor aangewezen waar ik mijn tentje weg kan zetten.
Voor s'avonds heb ik een kooksetje bij zodat ik een lekker maaltje voor mezelf kan maken. Iejoor wordt natuurlijk ook verwend met wat extra's en zijn muesli.
De volgende ochtend zullen we tussen 9.00 en 10.00 weer vertrekken. Van Kaatsheuvel naar Rijen is 15,7 kilometer dus dat is mooi. We zullen dan in de middag weer thuiskomen!
Ik heb er heel erg veel zin in! Het is wel spannend allemaal maar het gaat gewoon zo leuk worden, de voorpret is al leuk! We staan deze week ook in het Gilze-Rijens krantje en we komen ook nog in BN De Stem een deze dagen.
Ook hebben we al heel veel opgehaald, namelijk 305 euro! Daar ben ik echt heel blij mee dus bedankt lieve Elke en familie, dierenwinkel PetStore, Ome Gert-Jan en Herby!
Als het komend weekend niet regent ga ik met Iejoor een proefnachtje doen bij natuurkampeerterrein de Duiventoren in Dorst. Het is niet ver maar dan kunnen we een beetje oefenen met het pakzadel en tentje, kookspulletjes, weitje afzetten, enz...
En natuurlijk kijken hoe Iejoor het vindt! Ik denk dat hij het geweldig gaat vinden, zo'n avontuur :)

Sponsors voor de Rainbow Ranch

{ 12:14, 6/8/2012 } { 0 comments } { Link }
Hoe vindt je sponsors die een meerdaagse tocht met Iejoor willen sponsoren? Ik ben van plan om met Iejoor een 3-daagse tocht te maken om zo geld op de halen voor de Rainbow Ranch. We zijn al volop aan het wandelen om wat conditie op te bouwen,en vanmorgen heeft hij zijn pakzadel opgehad. Ik stuur veel mailtjes naar paarden pensions met de vraag of we een nachtje gratis kunnen verblijven, en ik heb al 2 mailtjes terug gehad dat het mocht! Eentje daarvan is een beetje ver weg, maar de andere is in Loon op Zand, en dat is wel een mooi stukje. Dan zouden we bijvoorbeeld de 1e dag naar Loon op Zand kunnen lopen, daar overnachten, 2e dag in de Loonse en Drunense duinen wandelen en dan nog iets vinden waar we weer kunnen overnachten, en dan de 3e dag weer teruglopen! Zou wel superleuk zijn!
Uploaded with ImageShack.us

Update!

{ 11:17, 3/8/2012 } { 0 comments } { Link }
Het is wel weer eens tijd voor een update! Waar zal ik beginnen, er is weer zoveel gebeurd. We zijn een week op vakantie geweest naar Oostenrijk, lekker door de bergen gewandeld, gerodeld en bergliften gedaan. Ik heb Iejoor wel heel erg gemist en ik heb ook gemerkt dat ik mijn diertjes echt wel nodig heb! In oostenrijk waren ook een paar ezeltjes dus dat was wel leuk! Ook nog slecht nieuws gehoord tijdens de vakantie, de Rainbow Ranch waar ik zo'n fijne week heb gehad is bijna volledig afgebrand... Ze hadden alle dierenverblijven open gezet zodat de dieren op eigen kracht konden vluchten voor de vuurzee. Het is iedereen gelukt behalve de shetlanders en een hond. Een shetlander is voor 40% verbrand en moet vechten voor zijn leven. Hij eet en drinkt gelukkig weer dus dat is wel een goed teken! De paarden, ezels, geiten, enz zijn allemaal ongedeerd teruggekomen. Ik was heel erg geschrokken van dit nieuws en vindt het nog steeds vreselijk. Die mensen daar doen zo veel goeds, ze verdienen dit echt niet! Niemand natuurlijk, maar het is ook wel bizar dat de ranch is opgericht voor de nabestaanden van de brand in volendam, en dan zelf zo getroffen worden door een brand. Een ex-cliente heeft een sponsor actie opgericht om geld in te zamelen, wat ze hard nodig hebben voor de wederopbouw van de ranch. Op www.rainbowranch.nl kun je de laatste updates lezen en als je wilt kun je ook geld storten op de site. Nu even leuk nieuws! Wij hebben sinds zondag 2 pleegkittens in huis. Wat een poepies! Ze zijn pas 4 weken oud en nog heel klein. Ze krijgen nog melk als bijvoeding en dat vinden ze heel lekker! We knuffelen nu veel met ze zodat ze niet meer bang zijn en helaas kunnen ze vanaf 8/9 weken "gekozen" worden. Met Iejoor gaat het heel goed. We zijn nu een leuk kunstje aan het oefenen: kleuren herkennen. Ik heb een wit en een groen kaartje, die leg ik dan naast elkaar en dan zeg ik "zoek groen" en dan is het de bedoeling dat hij het groene kaartje aantikt. We zijn natuurlijk nog in de begin fase maar hij begint het te snappen. Ik verstop het groene kaartje ook wel eens en dan zie ik hem echt zoeken, heel grappig! Verder kan hij nu ook het compliment met hulp, buigen, achterwaarts als ik achter hem sta, voetje geven, flehmen, kusje geven, en dan vergeet ik vast nog wel wat. We zijn ook de jambette aan het oefenen, maar ik merk soms wel dat ikzelf teveel wil en dan moet ik echt even een stapje terug doen. We zijn gisteren nog naar het bos geweest, vindt hij heel leuk, dan gaan we door de kuilen rennen en dan is ie moe en bezweet,dan komen we langs de zandvlakte, en dan gaat hij lekker rollen. Waarna ik hem dan nog een keer helemaal kan gaan poetsen omdat hij dan helemaal onder het zand zit! Morgen t/m woensdag is K. op ponykamp dus dan ga ik ook met Wisper zijn kunstjes oefenen en borstelen. Heb ik het extra druk maar dat is juist leuk nu de boerderij dicht is, waar ik heel erg van baal! Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-08-03 Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-08-03 Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-08-03

Diepe buiging

{ 10:20, 14/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Wat een klote weer is het de laatste dagen.... Iejoor en ik zijn al dagen in de stal bezig, we kunnen niet wandelen, niet naar het bos, niet de hindernisjes doen. Maarja altijd positief blijven he! Iejoor doet het heel goed, hij begint zich wat beter te voelen want in het begin stonden zijn oren vaak naar achter, een teken dat hij kwaad is. We zijn nu de diepe buiging aan het leren en dat gaat wel goed, ik moet wel veel geduld hebben en stoppen als meneer geen zin meer heeft, maar hij doet het goed hoor! Ik ben nou 3x per dag bij hem. Soms ben ik er wel 3x 2 uur. Dan gaan we kunstjes oefenen, borstelen en ik geef hem vaak lange kriebelsessies, dat vindt ie heerlijk! En ik mest de stal uit, hooi geven, en de binnenplaats vegen. Heel fijn om zo bezig te zijn met zulk stalwerk. Op de zorgboerderij gaat het ook goed, heb het er erg naar mijn zin!
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

Vlechtjes

{ 20:32, 7/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Vanavond heb ik vlechtjes bij Iejoor gemaakt. Het past niet echt bij zo'n stoere ezel maar het is wel leuk om te doen! En om eerlijk te zijn ziet het er best schattig uit toch? Verder ben ik vanmorgen naar Iejoor geweest, targetten geoefend, eten geweigerd en parkeren. Het zit allemaal nog in de beginfase natuurlijk, maar het gaat al erg goed als je nagaat dat hij nog geen eens een week bij mij is. Daarna ben ik even naar de bieb gefietst, ik had een boek besteld over ezels houden en dat heb ik opgehaald. Dan kan ik misschien nog wat wijzer worden! Thuis gegeten en aan het pakzadel gewerkt, en om 2 uur weer richting Iejoortje. Ik ben met hem naar huis gelopen en heb hem in de achtertuin wat laten grazen en met een handdoekje met water gewassen omdat het zo warm was. Een uurtje thuis geweest en toen weer teruggelopen. En hij liep heel goed mee gelukkig, ik vindt over het spoor altijd heeel eng maar daar is hij nog nooit stil blijven staan gelukkig. Toen heb ik hem nog een kriebelsessie gegeven en hebben we nog wat geoefend. Toen ik thuis was ben ik gaan hardlopen, dat ging ook heel erg goed, ik was helemaal niet moe! Ik moest eerst 1 minuut rennen, toen 2, toen 4, nog een keer 4, en tot slot 5 minuten! Dat vindt ik eigenlijk best goed van mezelf! Toen ik terugkwam stond het eten klaar, lekker bbq. Na het eten snel weer naar Iejoor geweest en daar kom ik nu net van terug. Dalijk lekker douchen, bankhangen en slapen om morgen weer fris en fruitig om 9.00 bij Iejoor te staan!
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

Surae

{ 20:19, 6/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Nou vandaag hebben we weer een avontuur beleefd hoor! Vanmorgen ben ik nog eerst naar Iejoor geweest en daarna naar de boerderij, we hebben wel iets heel leuks gedaan. Freestyle met Beitske het paard. We hadden een cirkel gemaakt en dan moest er iemand in het midden staan die ze dan liet rondrennen en stappen, na een tijdje geeft het paard zich over en gaat ze kauwen, dan mag ze naar je toe komen en mag je haar belonen. Dat heb ik in Spanje ook gedaan dus ik wist het wel een beetje. S'middags was de boerderij dicht, dus ben ik met K. en Wisper naar surae gelopen. Pff wat een end was dat nog. Iejoor vond het wel heel leuk om te wandelen, hij liep goed mee op een klein stukje na. Eenmaal bij surae zijn zijn we naar het water gegaan, het was voor Iejoor de eerste keer dat hij zoveel water zag... Maar hij deed het supergoed en we hebben ook nog wat door het water gestapt. We zijn maar eventjes bij het water geweest want het was zeker nog een uur terug lopen. In totaal hebben we er 2,5 uur over gedaan! Alleen de terugweg ging niet zo goed, er kwam een paard met wagen aan en daar schrok Iejoor van, en Wisper schrok weer van iejoor, dus ze gingen er allebei vandoor. Iejoor rende best een lang stuk vooruit en ik rende er achteraan. Het was doodeng maar gelukkig stopte hij en kon ik hem snel pakken. K. had Wisper ook alweer. Pff mijn hart zat in mijn keel! Gelukkig liep hij de rest wel goed. Terug op stal nog wat gewerkt en daarna naar huis om te eten. Ik had wel honger gekregen van die wandeling, en hele pijnlijke voeten! Heerlijke palla op en wat uitgerust om om 7 uur weer naar iejoortje te gaan. We hebben wat kunstjes geoefend en dat ging echt heel goed. Hij kan al heel goed op het plateau staan met zijn voorbenen, en ik ben met hem targetten aan het leren. Dan moet hij een bepaald voorwerp aanraken en daar krijgt hij dan een beloning voor. Dat is zegmaar de voorbereiding voor de grotere kunstjes, om hem te lokken. Ik heb het dan met mijn hand gedaan, waar ik geen voer in heb, als hij mijn hand aanraakt dan click ik en krijgt hij een stukje wortel of appel, dat snapt hij al heel goed! Om 9 uur ben ik weer naar huis gegaan en meteen deze blog geschreven (getypt)
Uploaded with ImageShack.us

Over het spoor

{ 11:45, 6/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Gisteren ben ik voor de eerste keer met Iejoor over het spoor gegaan. Ik vond het wel heel spannend, hij zou maar stil blijven staan op het spoor, maar gelukkig gebeurde dat niet! Ik ben heeel trots op hem! Mijn oom is meegelopen en we gingen naar huis lopen, daar lekker onder de carport 3 grote kommen met water op (iejoor dan) en wat stro gegeten. Ook nog ons kunstje laten zien, voetje geven:) En s'avonds hebben we wat getraind in de bak, over het bruggetje lopen, springen en op het plateau staan .Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-07-06 Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-07-06

Boswandeling

{ 07:23, 5/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Gisterenochtend ben ik eerst naar Iejoor gegaan om 8 uur, helaas maar heel kort want om 9 uur gingen we naar de ranch op de veluwe. Het was heel leuk want ik ging weer rijden op Bazar. Ook in jog gegaan en dat was wel heel leuk! S'middags ben ik naar de boerderij geweest en heb ik heel de middag aan een nieuw pakzadel gewerkt, nu met het idee om hem eerst te passen en dan pas vast te maken! Daarna ging ik gelijk door naar Iejoor, ik wou wat springen oefenenen maar het was veel te warm! Dus toen heb ik hem lekker gewassen met de tuinslang en shampoo. Hij vond het heel lekker want hij bleef gewoon staan. Helaas ging hij 5 minuten later liggen rollen in het zand. S'avonds ben ik met Iejoor en mama naar het bos geweest. We gingen door kuilen rennen en over de hei. Het was wel heel leuk en Iejoor vond dat ook, alleen als we stil gingen staan vond hij het niet meer leuk want dan wou hij niet meer verder lopen, eigenwijsje! Verder is het heel goed gegaan allemaal! Toen we terug kwamen heb ik heb nog lekker een lange kriebelsessie gegeven en hij stond helemaal weg te doezelen, hij was doodmoe van al die nieuwe indrukken. Ik heb nog even de binnenplaats geveegd, en ik wou Iejoor zijn stalwanden gaan poetsen maar ik had geen doekje of iets waar ik het mee af kon poetsen. Dus dat ga ik in ieder geval vandaag doen. Vanmiddag moet ik eerst naar het gemeentehuis voor een nieuwe ID-kaart, en misschien moet ik nog pasfoto's laten maken maar ik hoop van niet! Daarna komt S. en dan gaan we lekker met Iejoor naar het bos. En dan moet ik nog naar de markt en nog hardlopen, druk dagje dus! Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-07-04 Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-07-04 Image Hosted by ImageShack.us
By merelj93 at 2012-07-04

Voor de eerste keer gesprongen

{ 20:38, 3/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Vandaag was weer een prachtige dag! Ik was om half 8 al wakker en toen ben ik maar gaan hardlopen. Ik voelde de wandeling van gisteren nog wel hoor! Na het hardlopen heb ik ontbeten en toen ben ik rond 8.30 naar Iejoor gegaan. Wat had die slimmerd nou gedaan, hij had het poortje opengemaakt zodat hij, wisper en de geitjes alle planten in de tuin op konden gaan eten! Dus toen hebben we maar een touwtje om het poortje gedaan, en nu kan hij er niet meer uit. Ik heb hem eerst natuurlijk uitgebreid geknuffeld en geborsteld, toen ben ik K. en wisper een boswandeling gaan maken, dat was echt superleuk en iejoor vond het ook heel leuk! We zijn door kuilen en bergen gecrossd en Iejoor heeft lekker gras gegeten. Hij heeft wel echt de koppigheid van een ezel, soms staat hij opeens stil en wil hij niet verder, en dan moeten K. en wisper achter hem gaan lopen. Maar over het algemeen liep hij heel goed mee! Toen we weer terug waren heb ik nog even alles geveegd en toen ben ik weer naar huis gegaan. Geluncht en om half 1 kwam S. alweer want we hadden een gesprek in Breda. Ik was om 4 uur terug en toen heb ik nog even 2 bakken koffie op, want ik was een beetje aan het inkakken! Maar de koffie hielp wel gelukkig zodat ik er weer flink tegen aan kon. Om kwart over 4 weer richting Iejoor gefietst, geknuffeld en voetjes geven geoefend. Toen ging ik thuis even eten om om 7 uur weer naar Iejoor te gaan! Het is zo'n knappe ezel want we gingen voor de eerste keer springen en hij deed het supergoed! We moesten wel steeds in de richting van het poortje rennen want terug wou hij niet, en Iejoor is de baas natuurlijk. Toen nog even geborsteld en om kwart over 9 ging ik weer naar huis. Weer lekker gedouched en ik ben weer helemaal schoon!
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

D dag

{ 20:51, 2/7/2012 } { 0 comments } { Link }
Vandaag was d dag! Ik kon vannacht echt niet slapen van de spanning of het allemaal wel goed zou gaan, dus toen ben ik om 6.00 maar een rondje gaan wandelen. Heerlijk rustig buiten met allemaal fluitende vogeltjes, dan voel ik me echt fijn zo in de vrije natuur en zo vroeg. Weer thuis nog een cadeautje gekregen van papa en mama, een horloge! Ik heb ook nog ezeltaartjes gemaakt voor de ezels (duh), van brood, sla, komkommer, appel, wortel en soepstengel. En ze vonden het superlekker! Rond 8.45 heeft papa mij naar de boerderij gebracht, ik was zwaar bepakt met taarten, halsters en boeken. Op de boerderij eerst een kopje thee gedronken en toen ging ik naar mijn grote vriend Iejoor om zijn nieuwe halster te passen, hij paste precies gelukkig! Daarna heb ik alle dieren gevoerd, verder gewerkt aan het pakzadel n natuurlijk lekkere worteltjestaart gegeten! S'middags heb ik het pakzadel afgemaakt maar toen ging ik het passen op Iejoor, maar het pakzadel is te klein (of Iejoor te dik). Dus dat wordt verkopen en een nieuwe maken:) Ik heb Iejoor ook nog geprobeerd om voetje geven te leren. Dat kan hij al wel maar dan moet je zijn voetje zelf pakken, en ik ga hem nu leren dat als ik zijn voetje aantik dat hij die dan optilt, het ging best goed! Na de middag pauze heb ik hem nog eens even een flinke poetsbeurt gegeven, en toen kwamen papa en mama alweer. Gelijk gaan lopen en het ging echt heel goed, we liepen vlak langs het spoor terwijl er treinen voorbij raasden maar het deed hem allemaal niks, ook blaffende honden trok hij zich niks van aan. Ik ben echt supertrots op hem! We waren om 16.00 weggegaan van de boerderij en we waren om 17.30 op zijn nieuwe plekje. Eerst hem even overal rond laten lopen aan het halstertouw, kennis maken met de pony en de geitjes, ging ook super allemaal. Hij was hl nieuwsgierig! Daarna heb ik hem losgelaten met de pony en geitjes, dan merk je wel dat hij duidelijk zijn grenzen aangeeft, iets waar ik nog wel van zou kunnen leren. Na een half uurtje wat stoeien waren ze allemaal aan elkaar gewend en weer rustig. Ik ging even naar huis want mijn verjaardagseten was klaar, pasta met garnalen!! Hmm het was heerlijk! Snel opgegeten en weer snel naar Iejoor gegaan, papa en Bram gingen ook even mee kijken. Ik heb hem weer lekker helemaal gepoetst en gewassen, dat vond hij wel heel erg lekker! Daarna hebben we hem in zijn stal gezet en zijn zelf buiten gaan staan, en hij heeft toch echt liever mensen om zich heen merk ik wel! Dus toen ben ik zelf nog een uurtje in zijn stal gaan zitten en dat was wel heel fijn, dat ontspannen geluid van het geknars van het hooi, heerlijk:) Om 21.00 ben ik zelf weer naar huis gegaan, thuis nog een stukje worteltjestaart gegeten en gedouched, en zo lekker slapen! Morgen om 9.00 ben ik weer op stal!

Voor de kar

{ 09:39, 30/6/2012 } { 0 comments } { Link }
Gisteren had ik het zo druk met alles dat ik er niet meer aan toe kwam om een nieuwe blog te schrijven... Maar vandaag wel! Gisteren ben ik weer naar de boerderij geweest. Meteen doorgelopen naar Iejoortje, hij zag mij en hij begon luid te balken en te briesen en te snuiven, dat was wel heel grappig! Even lekker met hem geknuffeld en kusjes gegeven. Daarna ging ik Robje (het lammetje) een flesje geven, hij had diarree dus ik heb hem een klein beetje gegeven en dan konden we kijken of hij nog steeds diarree had. Na het flesje heb ik Iejoor ingespannen voor de eerste keer in zijn leven, eerst met de lange leidsels zonder kar op het weiland geprobeerd, dat ging wel goed totdat de andere ezel kwamen en die gingen zich er natuurlijk weer mee bemoeien. Toen zijn we maar eerst koffie gaan drinken, iejoor stond naast me en hij gaf me steeds kusjes, zo lief! Na de koffie hebben we hem echt voor de kar gezet hij vond het heel spannend, hij wou telkens in draf maar met 2 man konden we hem nog net in stap houden. Ik ben ook nog maar niet op de kar gaan zitten, dat leek ons niet zo'n goed idee. Maar maandag gaan we het weer proberen en dan gaat het steeds ietsjes beter! Toen we terugkwamen van deze spannende wandeling heb ik nog een kwartiertje Jeroen geholpen met hout naar de houtplaats te brengen, bijna 2 kikkers geplet maar net niet gelukkig! En toen was het alweer lunchtijd! We zijn buiten gaan zitten maar halverwege begon het te regenen en toen zijn we maar naar binnen gegaan. Na de pauze ben ik met Herby begonnen aan een pakzadel, ik vond het heel leuk om te doen, zeker omdat ik dan ook echt iets voor mijn eigen ezeltje maak wat we kunnen gebruiken. De manden heb ik gisteren al gekocht bij de kruidvat. Daar tot de pauze mee bezig geweest en toen hadden we al het hout al klaar, het moet alleen nog in elkaar gezet worden en geverfd worden, maar dat doe ik maandag. Snel mijn thee opgedronken en toen wou ik lekker even met Iejoor gaan wandelen. Hij vindt het heel moeilijk om op het terrein te wandelen, want dan blijft hij telkens stilstaan en is niet vooruit te branden, waarschijnlijk omdat hij dan de andere ezels ziet en dan wil hij eigenlijk bij hun zijn. Als ik richting het dorp of viaduct loop dan loopt hij altijd heel goed mee en vindt hij het leuk om te draven! Toen we terugkwamen was het helaas alweer tijd, afscheid van Iejoor genomen maar ik zie hem maandag weer en dan mag hij lekker met mij mee! Thuis ging ik meteen douchen en toen gingen we pizza eten! Na het eten ben ik met mama naar Dongen gefietst voor een nieuwe horloge voor mijn verjaardag, en we zijn geslaagd, helaas krijg ik hem maandag pas op mijn verjaardag... Ik zou ook het dressuurboek met clickertraining krijgen maar ik kon niet wachten dus ik heb het geld overgemaakt naar papa en toen kreeg ik het al! Heel mooi boek en we kunnen er veel van leren denk ik. Ik kan niet wachten, nog 2 dagen.....
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us

Begonnen met clickertraining

{ 17:29, 28/6/2012 } { 0 comments } { Link }
Lieve iedereen! Dit wordt mijn eerste echte bericht op deze blog! De bedoeling is om de dingen die ik doe, op de zorgboerderij en met mijn ezel iejoor, hier op te schrijven (typen) Dan zal ik maar meteen beginnen! Vandaag ben ik naar de zorgboerderij geweest, ik was op 7 uur al wakker en toen ben ik er ook maar gelijk uit gegaan, ik kon toch niet meer slapen. Tot half 9 op internet allemaal ezelpraat zitten lezen. Toen ging ik me toch maar even klaarmaken voor de boerderij. Eenmaal op de boerderij eerst een kopje thee gedronken, en toen natuurlijk naar mijn grote vriend iejoor. Ik zal ook eens wat vertellen over iejoor. Iejoor is een heel lief, klein, dik ezeltje van 8 9 jaar (weten we niet precies), hij staat op de zorgboerderij waar ik werk met 5 andere ezels en een paard (fries) in de wei. Hij is heel erg op eten gericht en daarom is hij ook zo dik, alle ezels die bij zijn eten komen krijgen een schop! Naar mensen toe is hij heel lief een rustig en hij kan goed wandelen. En dat is ook de reden waarom ik hem krijg. Ik ben namelijk maandag jarig en ik krijg dus iejoor! Hij komt in Rijen te staan, 5 minuten bij ons vandaag, bij een fallabella pony, 2 geiten en een bok. Met de geiten moeten we nog even afwachten, het schijnt dat sommige ezels daar niet goed mee om kunnen gaan, maar ik heb ook heel veel positieve verhalen gehoord en gezien, dus het is gewoon even afwachten. Maandag wordt ik dus 19 en dan mag ik om 3 uur met iejoor naar zijn nieuwe stal gaan wandelen, het is ongeveer 6 kilometer. Ik heb er suuuperveel zin in! Heb al allemaal nieuwe dingen gekocht, halster+touw, borstelset, droogshampoo, anti-vliegenspray en een zweepje, en ik krijg voor mijn verjaardag het dressuurboek "van apporteren tot zitten", daar zitten vast ook wel leuke kunstjes tussen! Nu even terug naar de boerderij want ik dwaal af. Na de thee ging ik verder met iejoor zijn wintervacht afknippen, daar ben ik dinsdag al mee begonnen en toen elke dag een uurtje. Ik ben er dus in totaal 3 uur mee bezig geweest en zijn benen zijn nog geeneens helemaal gedaan! Hij vindt het wel heel lekker! Ook had ik een clicker meegenomen want ik ben begonnen met clickertraining. Het ging heel goed en hij had het al snel door. Ik heb hem "kusje geven" geleerd. Toen gingen we weer koffie drinken, na de koffie had ik het idee om met iejoor de wandelroute langs de boerderij te lopen. Maar iejoor had daar een ander idee over! Halverwege kreeg ik hem geen stap meer vooruit, een half uur lopen sjorren en trekken tot meneer weer zin had om terug te lopen. En daarna was het alweer lunchtijd! Lekker mijn boterhammetjes in het zonnetje opgegeten met een kopje thee erbij. Na de lunch ging ik toch weer proberen om te wandelen met iejoor, en de aanhouder wint! Hij liep eigenlijk heel goed mee en ik heb hem nog draf geleerd. Ik hoefde op z'n laatst maar drrrrrrrrrraf te zeggen en hoppa daar ging hij. Nadeel was alleen dat ik ook telkens mee moest rennen in de brandende zon en met meer dan 25 graden. Maar het was wel heel leuk! Daarna ging ik hem nog even een beetje bijknippen en toen ging ik alweer naar huis! Het was wel jammer dat ik hem achter moest laten maar maandag mag hij lekker mee! Liefs Merel en een lebber van Iejoor
Uploaded with ImageShack.us

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links


Categories

Sponsoren voor de Wandeltocht

Recent Entries

De 3-daagse wandeltocht
40 Kilometer gelopen
Lange teugelen
Ezeltje uit de krant
Sponsoren voor de wandeltocht.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer