Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Merel in Nijmegen

En de eerste maand is al weer voorbij...

11:15, 4/3/2013 .. 2 comments .. Link
Goede middag allemaal!

Het is weer al een tijdje geleden dat er hier nog eens iets interessants is verschenen.
Weinig tijd, aangezien ik me hier dan ook te pletter amuseer! (Maar toch ook wel degelijk voor school werk!)

In tegenstelling tot vandaag, de zon schijnt hier prachtig aan de hemel, sneeuwde het hier vorige week nog deftig. En sneeuw staat natuurlijk gelijk aan een sneeuwballengevecht. Dit kon zeker niet ontbreken op het lijstje van activiteiten die we moesten doen.
Niels, Hannah en ik (de rest van de groep heeft het blijkbaar toch niet zo voor sneeuw) trokken onze warme kledij aan en begaven ons in de sneeuwpret. Kletsnat was ik achteraf, maar het plezier was enorm aanwezig! We maakten ook een sneeuwman (zie foto's op facebook) die we later hebben gedoopt tot Gert-Jan! Een passende gelijkenis, al zeg ik het zelf! Op Gert-Jans deur hangt nu een mooie foto van zijn broertje!

Nadat ik droge (en warme) kledij had aangetrokken, hadden we best wel zin in een warme chocolademelk. Hannah, Anna, Chrissie en ik fietsen naar het centrum van Nijmegen om in een gezellig café een warme chocolademelk te gaan drinken. Ik had op voorhand nog gevraagd of ze er zeker van waren dat dit open zou zijn op zondag. Volgens hen, helemaal geen probleem. Aangekomen in het centrum bleek het café dan toch gesloten te zijn maar niet getreurd. Nog voldoende andere cafés met chocolademelk! Het werd nog een gezellige avond met z'n vieren!

Na dit weekend vol amusement moest er toch nog eens voor school gewerkt worden. Mijn mooie dummy (plakboek waar ik al mijn uitstapjes en nieuwe ontdekkingen in moet plakken) krijgt stilaan wat vorm en ook voor de stage loopt alles gesmeerd. We kunnen dus voorlopig niet klagen, hoewel het toch wel wat werk vereist, samen met het eindonderzoek.

Deze week staat woensdag de eerste excursie met de klas op het programma. Hoe dit in zijn werking zal gaan, weet ik niet. Toch kijk ik er wel naar uit om mijn medeklasgenoten ook eens op een andere manier te leren kennen.

Donderdag vertrek ik voor een paar dagen terug naar het Belgenlandje. Blijkbaar wordt ik daar dan toch een beetje gemist!

Lieve groetjes,
van een van de zon genietende Merel

Eerste uitstapjes!

11:53, 17/2/2013 .. 0 comments .. Link
Hoi allemaal!

Aangezien het weer al even geleden is dat ik hier iets gepost heb voor jullie, zal ik even extra mijn best doen!
Vandaag is het de laatste dag van de voorjaarsvakantie hier, wat wil zeggen dat het vanaf morgen weer extra hard werken voor school wordt. (Nu worden ook nog de laatste taken voor woensdag afgemaakt )

Deze vakantie was het wel duidelijk dat Carnaval hier op een heel ander niveau gevierd wordt dan in België. Dagen feestvieren, optochten, kroegentochten, feestjes, enz. Alles is hier aanwezig.
Elke dag zag je wel mensen op de bus zitten in de meeste vreselijke tot mooie outfits!
De kriebels om zelf mee te doen kwamen wel boven, maar ik heb me kunnen inhouden. Geen vreemde carnavaloutfits voor mij! Wel een carnavalstoet (in vreselijke koude!). Die stoet was wel te vergelijken met de stoeten in België. Mooie wagens en snoepjes voor de kinderen. Wat wil een mens nog meer?
Een ander opvallend element tijdens Carnaval is dat elk dorp en elke stad een andere naam krijgt tijdens Carnaval, zo wordt Nijmegen Knotsenburg. Dus deze week was ik trotse inwoner van Knotsenburg.

Vrijdagavond speelden we een battle jungle speed extended edition. Tot tweemaal toe kon ik me kronen tot koningin van het spel! (De andere keren was het helaas heet wat minder...) Een super gezellige avond met plezier!

Ondertussen heeft het hier ook nog een heel aantal dagen gesneeuwd. Meteen een reden om een sneeuwballengevecht te organiseren op het grasveld. Voor de Spanjaarden was dit de eerste sneeuw die ze zagen in hun leven. Voor hen dus extra speciaal om eens in de sneeuw te spelen!

Straks gaan we met z'n allen een bezoek brengen aan het Afrika museum hier in Nijmegen. Benieuwd wat dat ons allemaal zal bijbrengen, en welke vreemde foto's ons dat zal opleveren!
Tenslotte hebben we ook al een bezoek aan de Efteling gepland, aangezien dat dit zeker niet op ons lijstje mag ontbreken!

Groeten uit Nijgemen aka Knotsenburg!

Merel

21:23, 6/2/2013 .. 0 comments .. Link
Hoi allemaal!

Aangezien ik hier nu al meer dan een week inwoner ben van Nijmegen (en nog steeds heel Vlaams ben!), wordt het tijd om hier nog even wat te vertellen.

Onze stadswandeling door Nijmegen was best gezellig. Het was een soort spel waarbij je verschillende plaatsen moest zoeken en hier een foto van trekken. Aan deze plaatsen was dan een score verbonden en het was dan de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren.
Mijn team en ik dachten dat we het beste hadden gescoord, maar helaas was één van onze foto's niet geldig, waardoor we uiteindelijk op de derde plaats zijn geëindigd. (Wat nog steeds wel oké is!)
Door de stadswandeling ben ik al wel wat meer leuke plaatsjes tegen gekomen die ik zeker wel wil bezoeken!

Vandaag stond de tweede lesdag op het programma. Het is toch wel duidelijk dat er op een iets andere manier wordt lesgegeven dan in België. Er is wat meer ruimte om onderlinge discussies te voeren en inbreng te geven in de les.
Toch was de les vandaag niet zo interessant, wat te langdradig. Hoewel het naar het einde toe dan wel weer heel plezierig werd.
We leerden op een andere manier naar een schilderij kijken. Hierbij moesten we een tekening maken van de geboorte van Venus. Best wel hilarisch om iedereens tekening achteraf te bekijken! (Mijn tekening was zeker nog niet de slechtste!) Achteraf gezien was het toch een leerrijke ervaring

Morgen staan er geen bijzondere activiteiten op het programma, buiten de om de twee daagse joggsessie. Misschien moet ik dan toch maar een uitstapje naar het centrum plannen?

Ohja, dit weekend staat Carnaval hier voor de deur! Een feestje om misschien toch wel naar uit te kijken?!

Tot lees!

Merel

Aangekomen!

12:15, 2/2/2013 .. 0 comments .. Link
Na enkele dagen geleefd te hebben in een B&B, eindelijk volledig geïnstalleerd op mijn kamer.
Jammer genoeg ging het installeren hier niet vanzelf. Bij aankomst kregen we te horen dat er asbest was gevonden in het gebouw (Volgens de organisatie niet schadelijk, maar toch...) Dit asbest zijn ze nu dus aan het verwijderen in onze gang, wat wil zeggen dat je zeker wakker bent om 8 uur 's morgens!

Al snel werd ook duidelijk dat er hier meer Belgen aanwezig waren dan gedacht, namelijk al vijf op deze gang! (Misschien zal ik op het einde van deze trip niet helemaal een Hollandse zijn geworden ! )
Verder hebben ook nog 3 Oostenrijkse meisjes en een Spaanse jongen. Voorlopig lijkt het een goede combinatie te worden!

Straks staat er een stadswandeling door Nijmegen op het programma. Een perfecte gelegenheid om alle leuke en interessante plaatsjes van Nijmegen te kunnen bewonderen en om de Nederlandse fietspaden nog eens uit te testen!


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

En de eerste maand is al weer voorbij...
Eerste uitstapjes!
Untitled
Aangekomen!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer