Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

druppels, druppels...

{ 10:42, Saturday 7 August 2010 } { 0 comments } { Link }


Feestje

{ 10:27, Saturday 7 August 2010 } { 0 comments } { Link }
Gisteravond hadden we een feestje. Pizza, taart, ijs met slagroom... Heerlijk. Ik heb ervan genoten. Tot vijf uur 's middags heb ik me keurig gedragen. Een bolletje, een paar rijstwafels (met BBQ topping), veel water en een lekkere bak koffie. Maar goed... In de avond heb ik dat dus teniet gedaan. Maakt niet uit. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In het kader van 'gewoon DOEN', ga ik nu eerst maar eens even de ramen zemen. Het zwembadje (6 vierkante meter, notabene) staat voor de schuifpui en de spetters van wťken geleden blijven zich aftekenen op het glas. Jammer. Ik had gehoopt dat ze zouden weg regenen.

{ 10:04, Friday 6 August 2010 } { 0 comments } { Link }


Nu is het genoeg! (Voor de zoveelste keer...)

{ 09:41, Friday 6 August 2010 } { 0 comments } { Link }
Ooit woog ik 104 kilo. Da's veel voor een klein vrouwtje. De maat was vol en ik liet een maagband plaatsen. Da's nu twee jaar geleden. Het eerste jaar viel ik 22 kilo af. Hoera! 82 kilo was een prachtig gewicht voor mij. Ik voelde me sterk. In de loop van de 2009/2010 kwam ik weer aan en vanochtend woog ik 102,7 kilo. Sjonge, jonge... Hoe heb ik het zover kunnen laten komen?! Ben ik echt veroordeeld tot een leven lang jojoŽn? Op-en-neer-syndroom. Waarom lukt het me niet om ZELF te bepalen wat ik in m'n mond stop? Ik heb m'n leven aardig in de hand; kinderen, werk, huwelijk. Ik heb er meestal wel grip op. Maar als het gaat over eten, ben ik overgeleverd aan m'n maag die (ondanks de maagband) blijft knorren en vragen om meer, meer, meer, aan m'n handen die keukenkastjes optrekken en met gemak de inhoud van een hele zakken chips naar m'n mond brengen, aan m'n ogen die echt overal eten zien. De drang om te eten is groot. Op wilskracht is het niet te doen. Vechten tegen jezelf is vreselijk zwaar. Wie zichzelf overwint, is sterker dan hij die een stad inneemt. Tja... 't Zal wel ergens vandaag komen. Onrust, ofzo. Maar ik heb geen zin meer in ellenlange gesprekken over het hoe en waarom. Er is genoeg over gezegd. Nu is het tijd om actie te ondernemen. Gewoon DOEN. En vooral NIET DOEN. 't Wordt vechten. Hopelijk niet tegen de bierkaai. Ik ga er weer voor. Met helaas in mijn achterhoofd alle vruchteloze pogingen uit het verleden. Ik ben lang geleden veroordeeld tot een levenslang gevecht tegen mijn eigen lijf. Triest.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

druppels, druppels...
Feestje
Untitled
Nu is het genoeg! (Voor de zoveelste keer...)

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer