Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
MHCB GOES USA

Inpakken!

Posted in Unspecified

Fred is druk druk druk, daarom een kort bericht van mij.

Gisterochtend Philadelphia bezocht, de grondwet van Amerika 'meegemaakt'. Daarna een lekker broodje gegeten en de wedstrijd van de St. Joseph's Hawks bekeken op de velden van Drexel.

Na de wedstrijd namen we afscheid van deze leuke meiden, wellicht komen ze eens naar Nederland!

's Avonds 'moesten'  de meiden nog naar de Mall (3e keer). Tja, wat moet dat moet! Daarna heeft Moses ons getrakteerd op de film: The House Bunny (niet uitgezocht door Moses overigens). Een heerlijk luchtige film, waar vooral de mannen van genoten hebben, hahaha!

Het is nu zaterdag, half 12. De meiden en de begeleiders zijn alle koffers aan het inpakken en de kamers aan het uitmesten. Alle spullen gaan zo direct de auto's in (een hele klus!) en dan vertrekken we om 12.00 uur naar het vliegveld van Philadelphia.

Iedereen hier heeft een fantastische week gehad, zowel qua hockey als qua beleving van de Amerikaanse cultuur. Wido en Moses en Fred en Ignaat hebben heel veel voorwerk gedaan en dat is hier helemaal uitgekomen! Grote klasse hoor!

Namens alle jonge en oudere meiden, heeeeeeeel erg bedankt!

Ouders, tot zondag!

16:22 - 30/8/2008 - comments {1} - post comment


Reisverslag woensdag 28 augustus - Delaware en Phillies

Posted in Unspecified
 

Reisverslag woensdag 27 augustus – Delaware en Phillies

 

Wat begonnen er opeens 4 meiden te lachen toen Fred en Mozes met het vroege ontbijt naar buiten kwamen lopen. Er was deze nacht een hoop gebeurd. Voor verdere uitleg vraag maar aan Mozes en Fred. Na wat napraten en het ontbijt vertrokken we weer naar drexel om te trainen. Na ons vroege ontbijt (7 uur) vertrokken we naar Drexel om te gaan trainen. Vandaag trainen er 2 Amerikaanse meiden met ons mee, waarvan er één in het nationaal team onder de 16 jaar zit. Ze vonden het hartstikke leuk, en willen misschien wel naar Nederland komen om daar naar school te gaan en te hockeyen.

Daarna snel terug om een lekkere duik te nemen in het zwembad. Mozes had bij WaWa belegde broodjes gehaald. Lekker, maar die van de moeders waren toch lekkerder!
Het duurde een half uur langer dan verwacht (veel broodjes), dus kwamen we erg laat op het veld aan. We hadden heel weinig tijd voor de warming-up, maar daar was in de 1e 5 minuten van de wedstrijd vrij weinig van te merken. Het ging fantastisch. Een aantal mooie combinaties! Maar na een tegengoal zakten we in elkaar en eindigde de 1e helft met 5-0. Na een goede peptalk speelde we de 2e helft super. Eindelijk een overwinning. Deze 2e helft wonnen we met 1-0 door een goal van Anne. We gingen met een opgelucht gevoel het veld af. Daarna nog even ‘snel’ douchen, er was maar 1 douche, dus het duurde wat langer. Toen konden we eindelijk vertrekken naar ‘the game’!

Met de meiden van St. Joseph gingen we op pad naar de baseballwedstrijd. Eerst een paar aparte keertjes eten en daarna naar onze geweldige zitplaatsen bovenin. Een spannende wedstrijd tussen de Phillies en de NY Mets. Natuurlijk waren wij voor de Phillies, wat we ook goed duidelijk hebben gemaakt, iedereen heeft gegild, gezongen en geklapt. Door onze geweldige performance kwamen we zelfs 3x op het grote scherm. Ondanks onze geweldige aanmoedigingen verloren de Phillies. Maar wij ales Hollandse feestbeesten zongen er nog harder op los dan tijdens de wedstrijd. Amerikanen keken ons wel een beetje raar aan als we ‘het hondje van de bakker’ of ‘viva holandia’ zongen, maar dat vonden wij alleen maar leuk! Daarna terug naar de auto en naar het hotel.

16:20 - 30/8/2008 - comments {0} - post comment


Dag 6 the Phillies Day

Posted in Unspecified

Dag lieve mensen

Het is zoooo'n vol programma, maar we zijn er weer. Deze dag begon wel heel vroeg, op een orginele wijze werden wij diep uit de slaap gehaald, wij is Moses en ik. Jezus het leek wel een hitchcock actie. Maar de wraak zal......... zijn. Efin na deze actie, konden we weer verder slapen. Het programma ziet er weer goed uit. Na het donuts ontbijt was er een "lichte" ochtendtraining. Even weer patroontjes erin slijten. Na de wawa lunch, typical amerikaanse broodjes, stond de wedstrijd van onze host op het programma, de wedstrijd tegen St. Joseph University. Het lijkt wel of we geprogammerd zijn. De 1e helft, gingen we een aantal keren in de fout, hetgeen hard werd afgestrafd, 5-0 met de rust. Na de rust stonden we er weer, via Anne werd het 5-1 en tevens eindstand. Kortom de 2e helft werd weer prima gespeeld. Nogmaals een prima wedstrijd, jullie weten inmiddels dat de tegenstandsters een aantal jaren ouder, fysieker en sterk zijn. Ze kunnen echt hockeyen Maar ja ze trainen ook 2x per dag, vergelijk met ons, 2 tot 3 keer per week. Ook deze wedstrijd was een fantastische ervaring. En als laatste het volle programma begint ook zijn tol te krijgen, met wat pijntjes hier en daar. Geweldig weer van onze meiden, Inmiddels was de dag al een aardig eind gevorderd. Het hoogtepunt van deze dag stond nog op het programma. Samen met the girls van de St Joseph University naar een van de Amerikaanse toptradities, de basebalgame Phillies vs New York Mets, meteen de topper in de eastern conference. Het was een "unforgettable" happening. Niet zozeer het spelletje, maar alles wat er om heen gebeurd. In een ambiance van bijna 50.000 toeschouwers, was een grote Amerikaanse Show. Lichtreclames, videowalls, muziek, toeschouwers, de vele eetgelegenheden en drankpunten. Gedurende de wedstrijd is in het stadion net zo druk als bij al die andere punten buiten de tribunes. Kortom genieten. In het uitvak vermaakten we ons prima. Onze meiden zongen, dansten en verschenen ook nog eens op de grote Video Wall. Leen Looijen, de manager van NEC, is ook nog gespot en heeft diverse houten klazen (slagmannen van de Phillies) een contract aangeboden. We zijn benieuwd. De foto's staan al op de site, en foto's spreken nog meer dan deze woorden. Moe, maar naar weer een fantastische ervaring kwamen we rond 24.00 uur thuiswaarts. Overigens de Phillies verloren met 3-6, maar dat hadden jullie natuurlijk allang gelezen.

Tot dag 7

groet Fred

00:28 - 29/8/2008 - comments {1} - post comment


Reisverslag zondag 24 augustus door Veronique en Diede - West Chester

Posted in Unspecified

Reisverslag zondag 24 augustus

 Vanochtend moesten we vroeg uit bed, voor een lekker Amerikaans ontbijt. Daarna gingen we met de auto naar West Chester University. We hebben daar toen 2 uur getraind, toen gingen we terug naar ons hotel. Daar gingen we relaxen bij het zwembad.
Na een lekkere lunch van de hockeyvrouwen, vertrokken we weer naar West Chester, waar we een bloedhete wedstrijd hebben gespeeld. Het werd niet een wedstrijd die we verwachtten en we verloren met 5-1. Ons enige doelpunt kwam uit een mooie actie van Karin, waarna Veronique de goal scoorde.

Die avond hebben we gegeten bij een steakhouse dicht in de buurt. De voorraad was op! Ze hadden geen spareribs, groente en friet meer!

Het werd een leuke afsluiting met een ijsje van Chuck, de ober voor Lisa.

Het budget van André was op, waardoor we bijna moesten afwassen. Kortom, het was een mooie dag.

 Veronique en Diede

06:45 - 28/8/2008 - comments {0} - post comment


Reisverslag dinsdag 26 augustus door Daphne en Jade - Delaware

Posted in Unspecified
 

Reisverslag dinsdag 26 augustus - Delaware

 

Gelukkig hoefden we deze dag niet zo vroeg op. Om 09.15 uur kregen we weer een lekker ontbijtje met echte Amerikaanse donuts. Om kwart voor 10 gingen we verzamelen, de auto in op weg naar Drexel (Philadelphia). Eenmaal aangekomen hebben we daar lekker getraind.
Om kwart over 1 waren we klaar. Dus gingen we weer terug naar het hotel voor een verdiende lunch. Om 14.45 hadden we een superlekkere lunch van de moeders!

We moesten flink dooreten want om 15.30 uur vertrokken we naar Delaware, 1,5 uur in de auto zitten. De wedstrijd begon minder maar we kwamen er in de 2e helft weer bovenop, lekkere temperatuur en een waterveld. Uiteindelijk hebben we met 4-0 verloren. Jammer, maar het was een goede wedstrijd. Na de wedstrijd kregen we heerlijke pizza’s! Er was ook een Nederlands meisje die speelde bij Delaware.

Om half 10 waren we weer terug bij het hotel. Zo, dat was dus weer een leuke en gezellige dag.

Groetjes uit Philadelphia van Daphne en Jade.

06:06 - 28/8/2008 - comments {0} - post comment


Reisverslag maandag 25 augustus door Rosalie en Paulien - New York

Posted in Unspecified
 

Reisverslag maandag 25 augustus

 

New York, de wereldstad, daar zijn wij gewoon geweest! Om half 7 ging de wekker…We begonnen met een ontbijt om 7 uur en vertrokken daarna richting New York!

Na een vermoeiende autorit kwamen we dan eindelijk aan bij de ferry, vanaf waar we een supervet uitzicht hadden op de New York skyline én het Statue of Liberty. Dit kenden we tot nu toe alleen nog maar van films met b.v. King Kong bunkerend op deEmpire State Building!

We namen een tourbus door de stad. Omringd door torenhoge gebouwen en knipperende lichten keken we onze ogen uit. Wat was dat mooi om een keer in het echt te zien! Na een paar uur ons als een stel Japanners te hebben gedragen, kregen we toch wel een beetje honger. Begin van de zoektocht naar eten. Uiteindelijk kwamen we aan in een overmaats dure supermarkt, meteen klein tafelhoekje achterin, waar we onder het genot van een yoghurtje, gezellig hebben gegeten tussen de diepvriesvakken!

Daarna weer in de sightseeing tourbus. Onderweg kwamen we nog wel een kraampje of een giftshop tegen, waar de missie van de dag van velen werd vervuld, namelijk: I love NY-shirts kopen tot gek wordens toe van de begeleiders.
Tegen de avond, rond 18.50 uur (19.00 uur sloot de kassa), renden we zowat nog naar de Rockefeller Building. We gingen helemaal naar de top met echt een SUPERsnelle lift met een glazen dak (niet voor mensen met hoogtevrees). Daar hadden we een mooi uitzicht! Hier werd dan ook menig fotoshoot gepleegd door ons allemaal.

Tijd voor het avondeten: eindelijk McDonalds! We gingen (tot vreugde van velen) eindelijk voor de Big Mac, op TimesSquare notabene! Heerlijk!

Na het eten gingen we toch echt naar het hotel terug. Jammer! Gelukkig was de terugreis geweldig! We gingen met een New York taxi! Dat hoorde er ook nog even bij. Het echte New York traffic, in het donker tussen de lichtjes en hoge gebouwen.

Vanaf de ferry hebben we nog een laatste blik kunnen werpen op de verlichte NY Skyline, WAUW!

Van de autorit terug en daarna weten we echt niks meer: auto-ogen dicht-slapen-hotel-bed-slapen. De vermoeide maar geweldige dag was voorbij. Op naar de volgende!

 

Paulien & Rosalie

05:58 - 28/8/2008 - comments {0} - post comment


Reisverslag zaterdag 23 augustus door Karin en Annelies - Drexel en BBQ

Posted in Unspecified
 

Reisverslag zaterdag 23 augustus

 

Om half 7 stonden we op om te douchen. Na het douchen hadden we ons eerste ontbijt in Amerika. Het ontbijt was lekkerder en meer dan we hadden verwacht. Na het ontbijt vertrokken we naar Drexel University. Er was ons verteld dat we in een stadion gingen spelen, maar het bleek een tribune te zijn. Het hockeyen was wel wennen door de hoge temperatuur en het droge waterveld. Verder hadden we wel goed gespeeld. Jammer genoeg hadden we 4-2 verloren.

Na de wedstrijd hebben we daar gezamenlijk gedoucht en geBBQd. We hadden hotdogs, brownies, hamburgers, koekjes en wat te drinken. Het was erg lekker. Na de BBQ zijn we naar het hotel terug gegaan. Om half 5 werden Rosalie en Veronique opgehaald. Nadat ze er ook bijgekomen waren, waren we compleet.

Om 7 uur zijn we met zijn allen naar de King of Prussia geweest, om te shoppen! Om half 10 moesten we weer verzamelen. Dus hadden we 2,5 uur om te shoppen!! Het was echt supergroot en leuk!
Na 2,5 uur shoppen gingen we eten in een pizzeria. Het was supergezellig en leuk! Op een gegeven moment werd iedereen moe en gingen we terug naar het Best Western Hotel om te ‘slapen’.

Karin en Annelies

06:37 - 27/8/2008 - comments {0} - post comment


Reisverslag vrijdag 22 augustus door Minke en Anick - De reis

Posted in Unspecified
Reisverslag vrijdag 22 augustus 2008
 
Kwart voor zeven ’s-Ochtends. Dat was de tijd dat onze reis begon. Slaperig, maar ook heel benieuwd, stonden we op de parkeerplaats van de hockeyclub, om om 7 uur te vertrekken naar Brussel.
Eenmaal op Brussel aangekomen namen we afscheid van de rij-ouders en konden we vriwel meteen inchecken. Omdat we naar Amerika gingen was de douane erg streng. Ze wilden bijvoorbeeld weten wie je tas had ingepakt en wanneer dat was gebeurd. Alsof iemand zegt: Ja, dat had een vriend van mij gedaan 3 weken terug, dus ik weet niet wat er in zit!
Maar goed, alles voor de veiligheid.
Na het inchecken mochten we even winkeltjes kijken maar omdat er niet veel waren gingen de meeste wat eten. Daarna moesten we door de douane en konden we naar het vliegtuig, waar de 8,5 uur durende zit begon.
De vlucht zelf ging erg goed, op wat turbulentie na. We konden soms films kijken, kregen 2x wat te eten en zaten allemaal, op een paar na, bij elkaar in de buurt.
Om 15.00 uur – Amerikaanse tijd – landden we. We kregen meteen goed bericht toen de mobieltjes aan mochten: Nederlandse hockeysters hadden goud gewonnen op de Olympische Spelen. Beter konden we niet beginnen.
Toen we op het vliegveld van Philadelphia stonden moesten we weer door de douane die een vingerafdruk en irisscan maakte en je paspoort checkte. Iedereen kwam er zonder moeite doorheen, behalve Annelies omdat zij in Amerika is geboren. Ze zou eigenlijk een Amerikaans paspoort moeten hebben maar dat had ze niet. Ze moest in haar eentje met een douaneman allemaal vragen beantwoorden over haar tijd in Amerika (3 maanden).
Ondertussen ging de rest de koffers van de lopende band afhalen. Daarna was het wachten op Annelies, die na een paar vragen toch nog zonder problemen door mocht.
Vanuit het vliegveld werden we door een bus opgehaald die ons naar een autoverhuurbedrijf bracht, na een tijd wachten hadden we 4 grote auto’s. We reden richting ons hotel en je zag het centrum van Philadelphia in de verte.
Toen we bij ons hotel aankwamen kregen we allemaal de sleutels van de kamers. De kamerindeling was van tevoren bekend en gelukkig zaten we allemaal op dezelfde gang. Daphne en haar familie waren al in het hotel omdat zij ook nog zelf op vakantie in Amerika waren geweest. Het was dus wel leuk om haar weer te zien!
Nadat we allemaal onze koffers een beetje hadden uitgepakt gingen we met z’n allen in een pizzatent eten. We hadden een stuk of 5 pizza’s besteld en hebben lekker gegeten. Daarna gingen we terug naar ons hotel waar we gingen slapen.
Op naar de eerste wedstrijd morgen….
Minke en Anick

06:13 - 27/8/2008 - comments {0} - post comment


Dag 5

Posted in Unspecified

Dag lieve mensen,

Moe maar voldaan, zaten we om 9.15 uur aan het ontbijt, stipt op tijd weer (althans bijna). Nog nagenietend van de amazing day in NY, stond vandaag dat mooie spelletje weer op het programma. Langzaam begint het woord topsport een plaats te krijgen binnen ons team. Want toppers zijn ze allemaal. Om 11.00 uur stond de training gepland tot ca. 13.00 uur. Het trainersteam werd weer bijgestaan, door supporter Andre en zijn meisjes, looptrainer Jeroen en cameraman Fred. Als je nagaat, dat een van de university velden, gewoon voor ons is deze ochtend...... Na een "rustige training" , veel patroontjes werden geoefend, gingen we ons opmaken voor de lunch. Dit is echt aan onze meegereisde moeders besteed, geweldig, heerlijke broodjes, beleg, fruit, yoghurt , muffins en nog veel meer lekkers. Het mooie is, dat onze we de lunch gewoon in de tuin van het hotel kunnen doen. Overigens een geweldig hotel, de staff leeft erg met ons mee en het vindt het allemaal wonderful. We worden volgestopt met goodies. Inmiddels hebben we ook de krant gehaald in Philly en dat maakt veel los binnen hockeyend Amerika. Onze Moses heeft al diverse reacties mogen ontvangen. Na de heerlijke lunch, was het tijd voor de wedstrijd, tegen de University of Delaware, ruim een uur rijden vanaf ons hotel. Rond 5.uur pm kwamen we aan en je ogen vallen weer open. Wat een sportcomplex. Het hockey-. waterveld was geweldig en een prachtige tribune langs het veld. Bezoek maar eens de website van Delaware University in Newark en je kunt het met eigen ogen zien. De wedstrijd was weer bijzonder. Inmiddels kennen we kenmerken van de University teams, gem. 4 jaar ouder, fysiek, topconditie en kunnen goed hockeyen. Toch konden we ook deze wedstrijd met opgeheven hoofd, het veld verlaten. Het was een goede wedstrijd en de complimenten kregen we van onze tegenstandster, dat we met 4-0 verloren, was wederom geen schande. Het was een wedstrijd. 2 strafcorners, 1 klasse doelpunt en 1 vreemd doelpunt koste ons de wedstrijd. Maar onze meiden stonden er en ik kan jullie alleen maar verzekeren dat de meiden prestaties leveren. Bijzonder was dat bij Delaware University een Nederlands meisje (zeg maar vrouw) zat. Flo heette ze en heeft bij Upward gespeeld, mooi toch. Na afloop was er pizza en coca cola, typical Amerika. Moses, Ignaat, Fred en de ouders waren weer onder de indruk van deze dag. We liggen weer op koers en zijn nu weer terug in het hotel, nog even nagenieten bij de poole, ik denk dat Jeroen weer voor de hapjes gezorgd heeft en dan weer slapen. Morgen weer nieuwe indrukken op doen. Het blijft geweldig.

groet

Fred

03:38 - 27/8/2008 - comments {4} - post comment


Dag 4 New York New York

Posted in Unspecified

Daar zij we weer, hallo allemaal daar in het Verre Nederland

Het even geduurd, dag 4, maar ja we waren pas om 2.00 uur 's nachts terug uit NY. Wat een dag.... je moet er bij geweest zijn, om het nog meer te begrijpen hoe de meiden en begeleiding genoten hebben. Huur een film over NY, kijk CSI New York, volg CNN....... het beeld dat je van je New York al had, is nu real. De enigste hockeyloze dag, was amazing. Na een autorit van 2,5 uur kwamen aan bij Staten Island.  De ferry, gratis overigens bracht ons naar Battery Park, down town New York. Tijdens deze boottocht kregen we gratis, de panorama's van het vrijheidsbeeld en Brooklyn Bridge. (unforgettable) Na een tijdje ondergehandeld te hebben (typisch Nederlands), gingen we mee met de bustour, je kent ze wel de open dubbeldekker. Gezien de tijd en de fitheid van de meiden was dit de beste manier om zoveel mogelijk in 1 dag te zien. Het hop on/ off systeem was een succes, we heeeel veeeeel gezien, het mooiste waren al die bekende avenue's, broadway, times square, chinatown, Harlem, Central Park, Empire State en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tijdens de tijden dat we niet in de bus zaten, waren de I love NY shirts, sweaters etc. erg in trek. Verder souvenirs scoren en een wel heel bijzondere lunch of nr. zoveel avenue, luxe broodjes, fruit of warm midden in een supermarket. Het was gewoon een ah en oh dag...... maar het hoogtepunt was toch wel de top van Rockefeller Center, via de lift naar de 67th floor en dan nog hoger. Mooier kun je NY niet zien. Ook het tijdstip was perfect gepland, nl. zonsondergang. Via grote hoogte kwamen we weer met beide benen op de vloer. De avond was gevallen en dan is NY op zijn mooist, vooral times square, dit kun je alleen maar begrijpen, als je het live gezien hebt. Wat een view. Nadat de laatste NY truien, t-shirts gekocht waren, was het nog tijd voor een typische Amerikaanse Gewoonte, naar het MC restaurant, dat moet je ook een keer meemaken, Toen was het tijd om naar het hotel te gaan. Nog even 2 typical NY activiteiten, met de Yellow Cab terug naar de Ferry en die kwam langs "ground zero", waar we helaas geen tijd meer voor hadden. Aangekomen bij de Ferry, was er een dag voorbij, die voor allemaal eeuwig op het netvlies staat gegrifd.

Maar ook de Amerikanen, zullen ons herinneren, via de mooiste Nederlandse Liedjes, gezongen door onze meiden.

A perfect day

Fred

03:15 - 27/8/2008 - comments {1} - post comment


Dag 3

Posted in Unspecified

Goede morgen allemaal,

Langzaam raken we over onze jetlag heen. Na een lekker ontbijt, stond vandaag een vroege training op het programma. Om 8.15 uur waren we al op het trainingsveld, van de West Chester University. Een goede training, van Moses en Ignaat, samen met de nieuwe assistent van de assistent Jeroen. Ik was de cameraman deze morgen. Na de training volgde een gezamenlijke lunch op het binnenterrein van ons hotel, verzorgd door de aanwezige moeders, het zag er heerlijk uit en sterker nog het smaakte prima. Hierna maakten we ons op voor onze 2e wedstrijd tegen West Chester University. Toen we weer op het veld aankwamen, zagen we een fanatieke tegenstandster, de warming up doen. Ook dit team tot op het bot gemotiveerd, en weer in de leeftijd van 18 - 22 jaar. Na een moeilijke 1e helft, 4-0 achter, kwamen we in de 2e helft sterk terug. Uiteindelijk verloren we met 6-1. Punt 1 geen schande, de belangrijkste les vandaag was, dat we op weg naar ons doel, de lat weer iets hoger gelegd hebben. Vele meiden kwamen zichzelf tegen. Er is veel gepraat, geanalyseerd en de beelden nog bekeken. Vergeet niet de omstandigheden, warm en fysieke tegenstandster. Maar daarom zijn wij ook in de States.Het nut van deze unieke trainingsstage, begint zich steeds meer te bewijzen. Na al het hockey vandaag, was het vanavond gezellig en apart in Texas Steakhouse. Nu nog even wat ontspannen bij de poole en dan morgen naar New York. Het was weer een bijzondere dag, tot morgen.

Fred

03:13 - 25/8/2008 - comments {11} - post comment


Foto's te bekijken

Posted in Unspecified

Excuses, foto's te zien op:

www.mhcbgoesusa.come2me.nl of via www.mhcbgoesusa.nl en dan weblog.

Kies voor Fotoboek

Als er gevraagd wordt om een mailadres: a.van.der.sterre@hccnet.nl

Als er gevraagd wordt om een wachtwoord: mhcb

22:02 - 24/8/2008 - comments {0} - post comment


Dag 2 zit erop

Posted in Unspecified

Hallo daar in the Netherlands

Dag 2 zit erop, een lange en mooie dag. Wat een ervaringen weer opgedaan. We hebben meegedaan aan de "Philadelphia field hockey extravaganda". Allerlei wedstrijden van de university's uit de omgeving van Philly. We hebben kennisgemaakt met de Amerikaanse Drive om het beste uit je zelf te halen. Wat een atleten. Maar Anerika en Philadelphia in het bijzonder heeft kennis gemaakt met de Dutch Girls. Ze waren very impressed. De leeftijden van de teams die meededen, lagen tussen de 18 en 22 jaar. Onze meiden zijn 14 tot 16. Dus de top van de university's moesten we tegen. Technisch, minder taktisch en zeer fysiek, zijn wat voorbeelden hoe deze atleten zijn. Na een "warm welcome", begon onze wedstrijd tegen university Lihigh. Een goede warming up, zorgde voor een goede start, want uit een snelle aanval scoorde Karin. Toen begon de hitte op te spelen. Door de vele wissels werd het wat onrustig in het veld en wist Lihigh te scoren. 1-1 met de rust. Onze meiden zaten er even door. Na het krakelingbrood met zout en water, de speech van Moses, stond ons team erweer in de 2e helft. Vergeet niet het was bijna 30 graden. Een sterke 2e helft, tegen de fysieke atleten, moesten we het uiteindelijk afleggen met een 4-2 nederlaag, Lisa scoorde nog fraai. De doorslag gaf toch, dat in Amerika fysieker gespeeld mag worden, veel werd toegelaten, waarvoor ze in Europa (zeker in Beuningen) voor afluiten. Een prima teamprestatie, hebben we neergezet. Als je de omstandigheden bekijkt met slechts 3 wissels, Esmay kreeg last van haar benen, was er een terecht petje af voor onze meiden. Het warme welkom, zorgde vervolgens voor echt Amerikaans eten, Hotdog en Hamburgers, allemaal geregeld door onze Amerikaanse vrienden. Voor Moses was het een mooie reunie, St Joseph speelde ook daar. Kortom een fantastische sportervaring, je kent het van de movies en t.v, maar live is toch heel bijzonder. Zeker de beleving, zoals je die zag en uit de monden van de Amerikanen ten deel viel. Een bijzonder t-shirt viel ons ten deel als souvenir. De rest van de middag was het relaxen en wachten op de komst van Veronique en Rosalie, die vanmiddag zich bij ons aansloten. Nadat Jeroen de vakantievreugde aan de pool verhoogde, kwamen onze 2 zusjes. Altijd weer mooie momenten. De avond viel en deze was voor onze meiden. Shoppen in the Mall van the King of Prussia. Ouders jullie meiden staan er weer gekleed op. Wat een mall, zo groot, dat kun je, je niet voorstellen. Een paradijs voor de meiden en de banken. Daar komen we zeker nog terug. Helaas voor de meiden, half tien sloot de Mall. Hierna zijn we gaan eten in een Italian Restaurant. Pizza, Pasta, Salades voor elk wat wils.

Na het eten was het mooi geweest, wat een mooie dag weer. De sfeer is great.

Tot morgen

Fred

16:37 - 24/8/2008 - comments {1} - post comment


1e avond

Posted in Unspecified

Hallo allemaal....

sssttt.... De 1e dag zit erop. Na een mooie vlucht, goede plaatsen voor de leiding, zijn we in ons hotel aangekomen. Wel na een mooie dropping. Maar alle auto's zijn er. Inmiddels na een echte amerikaanse pizza avond, slapen de meiden al.  Onze auto's zijn mooi versierd, foto's volgen nog, maar MHCB goes USA. De trainers nemen de laatste details nog door en de andere begeleiders proosten nog even. Het is gezellig. Morgen begint het echte werk, met onze 1e wedstrijd, bij jullie is dan al avond.

Iedereen denkt dat wij het Nederlands jeugd team zijn, dus voor ons een leuke bijkomstigheid.

Moses verbaast zich nog ieder moment, over deze trip. Het gaat goed met ons allen, jullie horen morgen nog van ons.

Groet

Fred

03:41 - 23/8/2008 - comments {4} - post comment


Geland!

Posted in Unspecified
De meiden zijn veilig geland rond 15.15 uur, plaatselijke tijd. Op dit moment zijn ze onderweg naar het hotel. Foto's en verhalen volgen later op de dag.img293/5862/amerika365qt4.jpg

22:11 - 22/8/2008 - comments {2} - post comment


Welcome

Posted in Unspecified

Welkom bij dit blog,

Dit blog gaat over mhcb meisjes B1 die naar Amerika vertrekken voor een trainingsweek.

14:16 - 3/8/2008 - comments {7} - post comment


Description
Trainingsweek in Philadelphia
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Inpakken!
- Reisverslag woensdag 28 augustus - Delaware en Phillies
- Dag 6 the Phillies Day
- Reisverslag zondag 24 augustus door Veronique en Diede - West Chester
- Reisverslag dinsdag 26 augustus door Daphne en Jade - Delaware
Hosting door HQ ICT Systeembeheer