Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

INZICHT IN ZICHT

8/11/2008 - INZICHT IN ZICHT VI

RUST

 

Drukte om ons heen, langs ons heen, boven ons, onder ons, druk druk druk.

Het maakt niet uit waar je bent druk is het daar toch wel. Waarom is het overal druk? Is er geen rust meer?

Kunnen wij nog wel rusten? Waar is de drukte als het zelfs stil is? Zal het in ons hoofd zitten?

Laten de hersencellen ons denken dat het continue druk is? Kunnen wij nog wel het verschil uit maken tussen alle woorden waar wij met zijn allen in gevangenheid leven.

Druk, druk, druk, dat is wat wij heel vaak tegen elkaar uiten. Als je het druk hebt heb je weinig tijd, lopen wij als mens(heid) ons zelf niet voorbij, herindeling is wat nodig is! Vaak is het helemaal niet druk maar willen we zoveel mogelijk doen in die korte tijd. Er tussen door even tijd nemen voor je zelf zorgt er voor dat je uit balanceert.

Hoe is al die drukte er zo in geslopen?

Is het misschien dat we het product produceren in productie? Verzadiging van de markt noemen we dat.

De markt verzadigen zodat de mens kooplustig wordt. Hypnose is dat hierdoor komen we er niet meer uit omdat de ingang steeds door ons zelf wordt afgesloten door een verbeterd product die aangeboden wordt.

Verbetering dient de mens! Heeft de mens verbetering nodig? Waarschijnlijk niet.

Individueel denken we allemaal van wel, een beetje in groepsverband ook, wel, Maar in de massa gaat het niet op.

Hoe sterk zijn wij in ons hoofd om alle verleidingen als afleidingen in te zien

Het is al minder druk als je beseft waar je drukte van uit stamt. Rust komt daar voor in de plaats.

Als je maar door blijft plannen maak je weinig tijd vrij voor rust. Rust is belangrijk, drukte niet!

Rusten geeft energie, drukte kost energie.

Rust op zoeken is belangrijk, ontspanning is belangrijk, weten waar je mee bezig bent is belangrijk!

Naar je lichaam luisteren is belangrijk, je lichaam vertelt in welke status het verkeert. Actief of passief, druk of rust!

Luisteren is belangrijk! Luisteren is leren!

Op vele manieren communiceren wij met elkaar, verbaal en non-verbaal. Bewust er van zijn we niet altijd, het is vaak heel gewoon, net als drukte als of het er altijd al was.

Als we er niet van bewust zijn, zijn we dan wel wakker? Zien wij wel wat wij moesten zien! Horen wij wel wat er echt gezegd wordt! Meestal als het druk is ontgaan ons de dingen, waren het vergeten of dachten er niet meer aan, druk, druk, druk.

Smoesjes dat gaan wij verzinnen, tegen ons zelf en tegen anderen! Leugens om ons zelf staande te houden in de maatschappij, op je werk, thuis, bij vrienden, dit maakt ons zo moei in het hoofd, en druk dat we het hebben. De realiteit vaart zo voorbij!

Als we naar de wereld kijken via de media dan zie je bijna niets anders dan ellende, al die mensen zijn overspannen of getraumatiseerd. Voor hen is deze wereld een hel waar geen vooruitgang plaats vindt.

Het lijkt er op dat de intelligente mens zijn eigen hel heeft gemaakt.

Alle mooie middelen om een logistiek georiënteerde integratie van materialen door voeren werd niet aan gedacht. Dit komt nu los, en nog op basis van geld.

Geld vertegenwoordigt twee universele wetten, namelijk,

 

1) De remmende vooruitgang en

2) de stimulerende achteruitgang.

De mens remt zich zelf af naar zijn vooruitgang!

De materialen stimuleren onze achteruitgang!

Wanneer raken wij ons daar van bewust?

Of zijn we toch koppig, hebben we een blad voor ons hoofd of houden wij liever de oogkleppen voor in plaats van het paard. Men zegt wel eens dat je het denken aan een paard moet over laten! Een ezel stoot zijn hoofd nooit twee keer tegen de zelfde steen, en de mens?

Wij blijven maar produceren en wij blijven maar kopen, deze gebeurtenis geeft een cirkel, komen wij daar nog wel uit. Zij die daar in gevangen zitten is het gebeuren van die cirkel, heel gewoon. Zij weten niet beter, meer. Alle smoesjes zullen naar boven komen ter bescherming van Produceren en Verkopen, want dit is omzet en omzet is winst.

De gedachtes van verkoper en koper houden elkaar in stand, hebberigheid dus!

Zijn wij daar bewust van?

Of zeggen wij liever druk, druk, druk, ik ben zo moei, ik heb geen zin, ik heb hoofdpijn?

Beginnen wij al te ontdekken waar door onze ogen dicht blijven, hier staan er maar een paar, zelf mag je het afmaken, jij moet denken met jouw hoofd en ik met mijn hoofd.

Je zelf motiveren in begrijpen is moeilijk maar tevens de uitdaging! Nieuwe energie op doen, voor je zelf en voor anderen.

Leer je zelf kennen, leer je zelf begrijpen, leer overwegen, en leer nog meer, leer het positieve, zie het positieve, het helpt.

Zie in elk zwart gat een wit puntje, het zit er echt, en bouw je goedheid uit tot begrijpbare kennis, zodat je weet in welke vaarwater je komt, uiteindelijk moet je roeien met de riemen die je hebt. Met drukte zit je in zwaar weer, kun je eerder chaotischer van worden. Kalmte zal u redden, zei een filosoof eens en de zelfde filosoof zei ook, ken u zelf dan kent u anderen, en dat is waar. Wij allen weten dat dit waar is, dit voelen wij aan, non-verbaal, via het lichaam, en verbaal ook door horen, en zelfs door zien naar anderen, wat weer non-verbaal is. Bij de een drukte en bij de andere de rust zien. Wat kun je daaruit leren?

Waarschijnlijk tot welke categorie jij behoort, herken je eigen leugen of smoes.

Verbeter je zelf voor je zelf en eventueel als je kinderen hebt voor je kinderen, voor je omgeving, voor de mens. En bovenal voor het leven!

 

    Laten wij als mensen leven, naast elkaar

Vrijheid

 

De vrijheid van de mens is evenredig aan de handeling als wel de behandeling van de mensheid en van de mensheid weer terug naar de mens, dus naar je zelf. Wat is vrijheid?

In deze 21ste eeuw is onze drang naar vrijheid groter geworden. We willen steeds meer ruimte voor onze persoonlijke voldoeningen. Voldoeningen die we uit de materialen willen halen.

Materialen in vele vormen die het hoofd verleiden, radio, tv, computer, auto, etc, etc, allemaal om voldoening er uit gaan halen. Op zich een heel goed idee om de maatschappij op deze wijze gaan vermaken, nu met technologie wordt het nog mooier en, alleen de prijs is het bewijs voor het vermaak en dus de voldoening die we er uit kunnen halen, wat de vrijheid dus beperkt. En beperking remt af!

Hoe krijg je de vrijheid terug?

Vrij zijn we allemaal, alleen hoe vul je de vrijheid in!

Vrijheid is blijheid, en toch leven we in saaiheid.

Saaiheid in zo’n moderne maatschappij.

In deze eeuw zijn de uitvindingen die men ontdekt niet eens meer van waarde, alleen nog commercieel dan, de trots van de mens is “de uitvinding” waar men op leeft.

Technologische uitvindingen, het digitale tijdperk, laat de huidige wereld verdrinken in materialen die we niet of niet meer nodig hebben en dan nog aan een kant van de wereld, en dat is het rijke westen die met het geld dat dit oplevert geen raad weet.

Men weet alleen nog dat hij rijker wordt als hij een product uitvindt dat geld oplevert in de westerse wereld!

En hij weet dat met geld hij voldoening kan krijgen in deze wereld.

Alleen, geven materialen je de voldoening om de rust terug te laten keren in je hoofd? Of is het hier ook dat je “denkt dat je het weet”?

Goederen op een kant van de wereld tegen armoede op de andere kant van de wereld geeft een instabiliteit, net als of de zwaartekracht op de wereld naar een kant van de wereld zou gaan zitten, we weten wat voor gebeurtenissen er zal plaats vinden als dat mocht gebeuren. En wat gebeurt er allemaal in de (westerse) wereld. Aardbevingen, overstromingen, uitbarstingen van vulkanen en zelfs hele volken, schulden. De rijken kunnen niet meer voor de armen zorgen, zeggen ze. Terwijl de banken bij elkaar Triljarden beheren, kijk Internet er op na!

Balans is dus belangrijk in het menselijke leven als wel in een mens zijn leven!

Echte vrijheid speelt zich af op de geestelijke spirituele kracht van de hersenen!

Echte vrijheid is niet aanwezig in materialen en in materialen die men toch niet gebruikt!

Om vrijheid te verkrijgen zou men zijn hebberigheid in moeten houden, geld kan beter besteed worden.

Een balans in de verdeling van de materialen in verhouding met de balans van je hersenen, geeft je ook een stabiel leven. Een stabiel leven is vaak ook een gelukkig leven.

Verdriet hoeft niet gaan betekenen dat je niet gelukkig bent. Emoties zijn er in diverse categorieën, zelfs vrijheid is een emotie voor gelukkig zijn. Ongelukkig voelen we ons toch al, laat dat geen reden zijn om je vrijheid gaan vinden! De uitdaging is om boven je problematiek gaan blijven staan, en naar oplossingen zoeken is vrijheid vinden.

Daar waar de hersenen naar zoeken, vrijheid. Vrijheid is het geluk van de mensheid! Een definitie van emotie is moeilijk, men kan beter het begrip emotie gaan zien begrijpen, emotie is niet alleen verdriet maar ook geluk, dat maakt het moeilijk omschrijven daar het meer een gevoel is gekoppeld aan het verstand.

Vrijheid is waar je naar leeft, alleen, je leeft niet alleen. Vrijheid moet je delen met elkaar.

Ook hier is balans belangrijk, in evenwicht met je zelf kun je vrijheid terug geven, in onevenwicht niet!

 Vrijheid bepaalt hoe wij met elkaar omgaan!

De realiteit is door materiële hebzucht uit het oog verloren geraakt; kunnen wij het nog terug vinden?

Als we willen wel, we behoren alleen het onderscheid gaan maken tussen irreëel en reëel tussen irrationeel en rationeel tussen slecht en goed.

En we kunnen dat, want leren kunnen we allemaal, als we de trots en de koppigheid uit ons hoofd weten te bannen staan we open voor de echte vrijheid, de geestelijke spirituele vrijheid. De vrijheid die we innerlijk zoeken!

 

LAAT JE KOPPIGHEID GAAN

EN

ER KOMT IETS MOOIS AAN

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2008 - INZICHT IN ZICHT V

Roddelen

 

Waarom willen wij graag roddelen?

Hebben wij geen genoeg zelf voldoening!

Is het leven van je zelf niet naar wens, doe een wens hoe het dan wel beter gaat.

Hebben wij geen energie meer over om zelf  eens naar de spiegel gaan kijken en gaan zien wat men ziet?

Zo kan men ook het gesprek opnemen en gaan luisteren wat men tegen elkaar zegt, dan leert men ook hoe men spreekt! En vergeet je zelf niet.

Geef je zelf maar eens meer aandacht dan die ander.

Waar is roddelen door ontstaan. Was er soms eentje jaloers op een ander en begon die zijn jaloezie te uiten naar anderen, waardoor anderen onbewust nu ook gingen roddelen omdat ze verkeerd waren ingelicht en niet tijdig gecorriceerd werden?

En nu zijn er vele geinfecteerd met het roddel-virus!

Nu weet iedereen het beter om dat ze het zelf niet beter hebben! Zelf halen ze de eindstreep niet maar anderen proberen ze er over heen te duwen.

We hebben allemaal onze eigen visie in deze wereld, welke is de juiste?

Er is maar 1 planeet, er is maar 1 mensheid, er is maar 1 leven en zelfs die willen we niet door geven aan onze kinderen, en hun kinderen aan hun kinderen. Zijn we daarom soms zo kinderachtig tegen elkaar, omdat we denken dat we het aan kinderen geven, aan onze kinderen? Zijn we misschien niet te volwassen bezig?

Te oplettend naar elkaar waardoor de misverstanden naar boven komen zonder te beseffen dat er misverstanden zijn omdat we niet door hebben dat we te oplettend bezig zijn. Hoe ver kan dit gaan?

Heeft het invloed op ons lichaam, en zoja hoe uit dit zich dan? En hoe zit het met het verstand, met het geheugen, en de hersenen zelf?

Allemaal kan je dit bij je zelf ervaren, hoe, door inzien van wie je daad werkelijk bent. En er zijn verschillende wegen voor je eigen persoon, en vele wegen heb je nodig voor je eigen resultaten. Zo kun je bijvoorbeeld het roddelen tegen gaan bij je zelf, en op den duur kun je anderen voorlichten, als je zou willen. Hoe ook alweer, door weten wat je zegt, al is het onzin maar hoor je zelf spreken dan weet je wat je denkt. Zo hoor je die ander toch ook spreken, zodat je weet wat hij denkt, klinkt logisch en is logisch.

Ga dit inzien en je vordert snel.

Wat is de snelste manier van inzien?

Je ervaringen opnieuw ervaren door er over denken en spreken. Zie ook hoofdstuk visualiseren.

Dit is informatie plus informatie overdracht, begrijp dit goed en de weg van lering gaat open staan voor je.

Roddelen werkt op deze manier, alleen op een lager niveau van de hersenen waardoor de hersenen onderschat worden door zo’n persoon. Op dat moment maken de lagere regionen  van de hersenen een schild aan voor dat soort mensen en ieder ander is slecht. En die schild stelt zich voor als trotsheid!

De hersenen van de lagere regionen nemen dan het bewustzijn over en hebben invloed op het gedrag van  zo’n persoon.

Dan is het werk van de sugesties bezig, gewoon een hersencel die gevoed is en een respons geeft naar andere cellen en zo wordt men een ander mens, zij het tijdelijk of voor langere tijd of voor altijd. Alleen, is de verandering positief of negatief? Alleen die mens weet het!

Op het moment is het zijn realiteit, vergeet dat niet ook al is het een sugestie!

Begrijp de wereld van uit hoe de informatie stroom loopt! Van mens tot mens, prive, op het werk, in je omgeving, of waar je ook mag zijn. Observeren is belangrijker dan je misschien wel denkt, gewoon kijken naar elkaar, van elkaar zijn bestaan weten.

Je hoeft niet alles gaan weten, alleen de kennis making voor het besef dat we allen aan wezig zijn is belangrijk.

Als je elkaar kent heb je eigenlijk ook minder te roddelen! Waarom denken we dan toch anders?

Zouden we dan toch nog liegen tegen elkaar? Ook leugens geeft roddelen! Je betrouwbaarheid wordt minder, men verstoot je liever, maar je mag blijfen als ze over je mogen roddelen.

Dus weet wat je zegt en weet wat je denkt!

Uiteindelijk wordt je alleen maar vrolijker er door, eerlijkheid is de grootste troef die in jouw hoofd zit.

Gebruik het en weet dat je het gebruikt dat is je houvast voor als anderen nare dingen terug willen doen.

Eerlijkheid is de waarheid, waarheid is de eerlijkheid, hier is de vrijheid, de vrijheid is hier, welkom!

 

Het verstand wat een brein

Dit is geen gein

Heus, het is een meesterbrein

Hou het zoveel mogelijk rein

Zie de realiteit niet als gein

Want het komt allemaal voor

In je brein

 

Het verstand kwam met de mens.

Voor ons een uitkomst met de realiteit als wens!

 

 

 

 

 

 VERANDEREN OF AANPASSEN

 

Als mens zijn wij constant aan verandering onderhevig.

Zo constant dat wij er niet meer volop van bewust zijn.

Het is meer geaccepteerd als zijnde "normaal" het hoort bij de mens.

Het is inderdaad, verandering van spijs doet eten, alleen waar ligt de grens van verandering.

Tot hoever is het normaal dat wij veranderen?

Het is toch zo dat als elk mens zich aanpast er een totale verandering ontstaat?

Bij aanpassen komen ook integratie, culturele samenlevingen en acceptatie van ieder geloof en religie aan bod. Alles komt aan bod! Met het individu als centrale punt. Welke kant gaan we op? Een nieuw denken ontstaat.

Egoïsme kan bij aanpassen geen vooruitgang bieden dan alleen voor hem als individu.

De verandering in de groep als wel in de massa mag absoluut geen eenzijdige of individuele kijk hebben en ten koste gaan van de vooruitgang van de mensheid.

De mens moet zich bewust van zijn bewustzijn zijn.

Hij behoort boven zijn narigheid te staan. Weten van je narigheid als individu hoef je er niet veel over gaan denken, de oplossing komt vanzelf bij je. Dit geldt ook voor de groep als wel de massa. Het gevaar is de gewenning van de totale verandering!

Inzien waarom we als mensheid verandering moesten doorstaan helpt je ook bij je persoonlijke bewustzijn.

Inzien houdt ook in dat niemand je meer in de maling kan nemen!

De verandering kwam door kennis neming van God.

Voor de rest is er geen verandering, wel aanpassing. Verandering is namelijk geen aanpassing!

God verandert de mens niet, dat doet de mens zelf.

God past de mensheid aan op de situatie van het moment! Als wij als mens ons niet aanpassen, zullen wij verandering ondergaan met als gevolg dat wij God tegen ons opzetten en wij zelf de duivel hebben toegelaten.

De duivel laat je veranderen, hij verleidt je iedere keer weer. Ook goed in slecht, dat zijn veranderingen van de duivel. Zijn goedheid is de hypnose van geld, en de hypnose van oorlog, of wel materialisme.

Houden van geld is verliefd zijn op materie is als houden van Satan, tot de grondstoffen van deze planeet op zijn!

En de mens uiteindelijk ten ondergaat aan grote verschrikkelijke vernietigingen, ook flora en fauna wordt niet gespaard.

Het fysieke leven houdt op met bestaan en de mens is nergens meer aanwezig.

Wie goed doet die goed ontmoet, wie slecht doet die slecht ontmoet, ook dit is yin en yang.

Twee tegen over gestelde uitersten die de oplossing aangeven.

Ieder mens is van nature goed! Hij behoord gaan begrijpen dat zijn irritatie van onbegrip komt.

Van niet weten tot niet gehoord worden!

Een al te goed mens wordt misbruikt omdat de tegen hanger in die andere mens gewoon "jaloers" is, alleen het erkent het niet bij zich zelf, waarop hij zich aangesproken VOELT en zich daarna irrationeel uitlaat naar zijn medemens terwijl hij weet dat hij fout is gaat hij tot actie over uit schaamte door zijn te kort koming.

Of wel, Satan laat hem in actie overgaan omdat Satan weet dat hij fout is. Dit maakt Satan tot een irrationeel wezen die op zelf vernietiging uit is om dat ook hij DENKT dat hij een verloren wezen is. Ook bij Satan is het zijn eigen gedachte dat hem zo laat leven.

Het fysieke leven als wel het fysische leven is gelijk aan elkaar, wat betreft Denken! Zowel hemel en hel zijn beide aanwezig op aarde. Ofwel: liefde en haat.

Denken is niets anders dan relativeren over de waarheid!

Zelfs voor de leugenaar die (on)bewust liegt en de leugen naar een waarheid moet veranderen. Niet aanpassen, veranderen!

Vroeg of laat zal men doorkrijgen dat men het moet doorkrijgen. Wat dan wel?

Dat de microkosmos als wel de macrokosmos een zijn.

Dat er geen verschillen zijn, dan alleen de waarneming. Door conclusies te maken zien wij verandering!

 

1)Dat samenstellingen van gebeurtenissen in het heelal aanpassingen zijn van het geheel. Het zij goed of het zij slecht.

2)Technologie moet de mens niet veranderen.

 

2 conclusies die verandering laten zien.

De mens moet de technologie aanpassen op de tijdgeest van het bewustzijn.

Zonder hebberigheid en gierigheid!

En vandaar uit zal de mens verder evolueren tot een spiritueel wezen, wat uiteindelijk de "ziel" al is. Als de ziel al spiritueel is wat is dan de bedoeling van dit bestaan?

De ziel wil niets anders dan evolueren dat is zijn voortbestaan! In dit menselijke lichaam wil hij zich zelf begrijpen. Het Multi Dimensionale metafysische wereld, kortaf het "onzichtbare" is in de zelfde maar toch net iets andere nevelheid verhuld. Wat de fysieke wereld fysiek kan, kan de metafysische wereld niet en andersom ook niet!

 

De uitdaging die de ziel voelt is de uitdaging van elkaar leren kennen en begrijpen. Alleen hoe komt men nader tot elkaar dan alleen maar van het bestaan af weten en vervolgens het nog alleen maar bij zijn eigen groep zoekt. Wanneer zijn beide partijen het eens met elkaar?

Het weten van elkaar is er al, nu nog de toenadering.

 

Culturen die toenadering zoeken door bemiddeling van hun geloof en aanpassing op het geloof, daarmee verander je het geloof niet.

Aanpassing voor toenadering is de weg naar elkaar! Aanpassing geeft respect, respect geeft toenadering naar elkaar. Dit gaat zowel de fysieke als wel de metafysische wereld aan.

Inzien dat alles bestaat zoals het bestaat!

Dit betekent dat men via leerwegen een stuk kennis moet worden bij gebracht over het bestaan van de wereld om ons heen, het onzichtbare.

Beide werelden zijn bezig om een interactie met elkaar te bevorderen.

Beide werelden zijn ook bezig met hun eigen problematiek.

 

In de fysieke wereld is deze het lastigste; de materie.

In de fysische wereld is deze het lastigste; het fysieke.

 

Interne problematiek leidt af van het voorop gestelde doel. Het fysieke begrip kweken als wel het fysische begrip kweken mist bijna altijd zijn doel.

De ziel in de mens heeft vaak genoeg verloren van de materie, in plaats van omgang met materie kweekte men verslaving aan materie.

De lusten werden lasten en lasten wegen zwaar!

Aanpassing gaat gepaard met begrip vorming. Begrip vorming laat je aanpassen op het moment van doen.

Doen laat je inzien waar je mee bezig bent, goed of slecht.

Actie is reactie is een universele wet.

De aanpassing is "inzien" tot hoever de actie nodig is voor begripsvorming van het moment. Uiteindelijk hoeft men over feiten niet na gaan denken.

Er zijn wegen die men alleen innerlijk kan ervaren.

Dat is de weg van spiritualiteit, open staan voor het erkennen van de metafysische wereld, het onzichtbare.

De metafysische wereld is via meditatie waarneembaar! Zie hoofdstuk Visualiseren.

Uw kennis over de metafysische wereld laat u waarnemen via meditatie. Angst voor het onbekende is de stoornis van het waarnemen.

In deze 21ste eeuw wil de ziel ontwaken, dit kunnen we inzien door de grote getale in boeken.

Vele zielen schrijven boeken over diverse onderwerpen, Theologie, Astronomie, Psychologie, Filosofie, Theosofie, Antropologie etc etc.

Uiteindelijk is alles weer terug te vinden in de New Age boeken. New Age boeken bereiden ons voor om:

 

1) het leven gaan begrijpen.

2) ons individueel in de massa gaan begrijpen.

3) als collectief de metafysische wereld gaan begrijpen.

 

Als deze samenwerking ingaat dan hebben wij de beide werelden tot 1 wereld gemaakt.

De overwinning van materie, van stoffelijke zaken zoals die op aarde bekend zijn. Deze begrip vorming laat ons allen evolueren. Dat waar wij in het beginne mee instemde!

Alleen de grote groep weet het niet meer omdat ze zijn bevangen in de materiële zaken en aan andere aan gelegenheden die hun ziel naar "lust" heeft omgezet.

Vandaar dat onze lusten onze innerlijke lasten zijn!

En onze afleiding de verleiding is geworden!

 

Hoe kijken we er naar? Alles is relatief naar de waarnemer. Hoe relativeert de waarnemer verder? Dit bepaalt wat je gaat zien of inzien. Waarom zien wij het allemaal anders, verschillend en, komen we wel tot benadering tot elkaar? De omgang met elkaar maakt de realiteit. Uiteindelijk krijgt ieder mens de mogelijkheid van Inzien. Alleen de angst van aanpassen over heerst omdat we denken dat we dat niet meer kunnen. Wij allen moeten zich aanpassen aan elkaar! En voor elkaar!

 

NEEM HET JUISTE PAD
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2008 - INZICHT IN ZICHT IIII

OMGANG

 

Omgang, wat houdt dat in?

Zoeken is waar de mens een top prestatie levert.

Zoeken is alleen niet meer wat we willen horen, nu zijn we bezig, in beweging.

De mens is een bewegend wezen, als we ons niet instellen om op onder zoek te gaan zullen we in passiviteit vervallen, in stilstand. En dus hebben we omgang nodig met andere mensen, die weer op hun beurt weer omgang met ons nodig heeft. Zo hebben we elkaar dus nodig en vorm je een collectief samen gaan. Een directe omgang met elkaar zonder de houding van nederigheid. Zodra je een negatieve gedachte krijgt over een persoon verstoor je je eigen vooruitgang. En voor allen om je heen. Laat dit maar goed tot je door werken, tot je er werkelijk van bewust bent geworden.

Zodra je echt bewust bent of bewuster wordt dan heb je geen wrok, haat of enige andere apathie tegen je mede mens. Als je weet wie je zelf bent dan weet je wat omgang is! Omgang hoeft niet worden uit gelegd aan elkaar, attent er op worden gemaakt is genoeg, en zou genoeg behoren moeten zijn voor alle betrokkene. Boosheid en andere negatieve gevoelens en gedachtes zou eigenlijk door je zelf behoren worden op gemerkt en gestopt worden. Wees de ander dankbaar omdat je er attent op geworden bent, het geeft je bewustzijn, meer dan je denkt.

Luister naar anderen en anderen luisteren naar jou. Ontdek je zelf door middel van elkaar en met elkaar, dat zou de weg behoren moeten zijn.

De lering van elkaar geeft een “collectief bewustzijn” waar we allen deel genoot van zijn.

Het innerlijke van je zelf kennen is de uitdaging van de mens als individu en omgang is de taak van de ziel in de fysieke wereld, onthoud dit. Het leven is meer dan fysiek alleen.

Laten je ogen je niet in de maling nemen, weet wat je ziet, niet wat je wilt zien. Wat er is dat is er en dat zie je, weet dit. Omgang is bepalend voor wat je ziet. Iemand toespreken is goed als het positief is en opbouwend is, afbraak is vernietiging zoals we weten, ook voor de hersenen. De juiste omgang is begrip tonen en waardering geven ongeacht of de “informatiewisseling” lering is geweest of niet. Weet wat je weet en je weet wat je leert! Alleen om lering op gaan doen behoort men de oude lering laten gaan. Leren en afleren dat is wat je zou behoren gaan filteren.

Waar van onwaar onder scheiden, het verschil gaan inzien van de beide leringen die toch allebei je ervaringen kunnen zijn geweest of zijn geworden. Zij bepalen hoe jij en wij met elkaar omgaan! Bewustzijn is bewust zijn van de leringen van op gedane ervaringen. Goed en/of slecht. Waarom is waarom waarom, zit alleen in het eigen hoofd. Het is jouw manier van zien die vragen op roept in het hoofd, mede bepalend door de informatie die je op doet. Diep in het innerlijke van ons zelf is er geen waarom, alleen maar daar om. Ons hoofd zit boordevol met woorden, allemaal opgebouwd tot zinnen en thema’s.

Als de woorden niet goed worden gedefinieerd op catalogi dan wordt het verwarrend en worden we achterdochtig naar elkaar, jaloezie en haat treden dan naar voren en brengen de omgang naar achteren. De omgang wordt achteruitgang en geen vooruitgang! De universele wetten doen hier weer van zich spreken; de remmende vooruitgang en de stimulerende achteruitgang. En ieder van ons weet wat dit betekent en dus ook wat het in houd.

Er achter komen dat je het voor moet zijn houd in dat je leert en begint met een avontuurlijke reis uitdagender dan fysiek geweld! Het is de kracht van de wil die wordt aan gestuurd door de ziel in het lichaam. Dit is de zuivere wilskracht! De spierkracht die we nu uiten is door de negatieve informatie als verdediging naar boven gekomen door dat we het verschil niet konden inzien van de materiële wereld en de metafysische wereld. Materie is voor de overleving van de aarde niet nodig in de zin zoals de mensheid het gebruikt! Het evenwicht behoort gelijk aan beide zijden in gebruik zijn. Wat goed is voor deze planeet is goed voor het leven op deze planeet! Laat het leven, leven op deze planeet en duik in de uitdaging van het weten betreffende alles wat met leven en dood, zichtbaar en onzichtbaar meldt. Ontdek je eigen plekje over het bestaan van jouw ziel op deze aardbol en ga vooruit in je weten om het weten.

METEN IS WETEN

 

 

 

 

RITUELEN

 

 

Waarvoor rituelen? Voor wie zijn rituelen?  Wat zijn rituelen?  Hebben rituelen waarde?

Allemaal vragen waar we ons mee bezig (kunnen) houden. Alleen willen we ons er mee bezig houden, dat is de vraag?

Vragen voor antwoorden, antwoorden op vragen. Als je goed om je heen kijkt zal je zien dat we allemaal aan rituelen doen.

Vroeger en nu!

Onze verre voorouders waren al rituelen aan het uitvoeren toen we nog niet eens besefte dat het een ritueel was. Het eren werd een ritueel en is nog steeds een ritueel.

Naar de kerk gaan is een ritueel, ongeacht geloof. Een ritueel is iedere keer op een bepaalde tijdstip iets uitvoeren. En die iets kan van alles zijn, het kan zelfs niets zijn. Passiviteit is ook een ritueel, de tegenhanger actieviteit is ook een ritueel.

In de 21ste eeuw zijn er veel rituelen.

Beschaafde sociale rituelen die we moeten uitvoeren. En een hoop falen nog steeds in hun rituelen. Omdat ze simpelweg alleen voor hun zelf denken, de egoistische ritueel! Daar waar oorlogen uit voort komen.

Daar waar materialen over heersen is de materialistische ritueel bezig.

Daar waar onze egoisme uit geboren wordt en de ritueel het baren aan houdt.

En het is deze ritueel die de mensheid in de ban heeft. Gevangen in rituelen die niet nodig zijn voor het voort bestaan van al het leven op deze planeet.

Kijk eens terug naar wat wij als mens al niet uit voeren als wij opstaan. Ieder mens heeft zo zijn eigen ritueel, zijn eigen gewoonte wat hij heel normaal vindt. Koffie zetten, naar het toilet, douchen, aankleden, koffie drinken, en dan onderweg, misschien wel op de bus of trein wachten of in de file staan, even ergeren aan allerlei voorkomend heden en uiteindelijk weer thuis, pffffff wat een lange ritueel. En zo zijn er vele dagelijkse voorbeelden die ieder mens invult.

Een rijk mens op die manier een arm mens op deze manier, een junkie op zijn manier en een alcoholic op een ander manier. Vele mensen vele vormen van rituelen.

Alleen zijn vele ritulen overbodig. De rituelen die je in stand houdt en stabiliseerd die zijn nodig! Bewust zijn van al je rituelen die je ervaart als gewoonte, niet beter weet, die zou je kunnen ontdekken en verbeteren of afschaffen . Denk er maar over wat jouw rituelen zijn.

Als je de rituelen uitdenkt kom je verder in het begrijpen van waarom rituelen nodig zijn.

Rituelen kun je beter afstemmen op de juiste leef wijze. Wat is de juiste leef wijze?

Die vraag heeft geen uitleg! Wij weten allen persoonlijk wat de juiste leef wijze is, helemaal heden ten dage. Als je de ritueel van matirie begrijpt dan weet je ook de juiste leef wijze.

Automatisme is geen ritueel, een ritueel doe je bewust, automatisme gaat automatisch zo als het woord het al aan geeft. Je iets aan leren op een vast tijdstip en dat bewust uitvoeren, dat is een ritueel. Automatisme heeft verschillende tijden en geen vaste dagen, het is wisselvallig en geeft geen vastigheid en dus geen stabiliteit!

Het besef van dat men een produkt koopt en weing tot geen nut heeft, zegt dat men het produkt niet nodig had. Vele van dit soort gewoontes en je hebt al gauw een instabiel hersencel aan gemaakt die er voor gaat zorgen dat je produkten gaat aanschaffen waar je niets aan hebt, maar wel je huis vult.

Dit is ook een ritueel de materialistische ritueel! Zo zijn er vele hersencellen aangemaakt die assisteren in diverse rituelen die ons hoofd aanstuurt. Hoeveel stuur jij bewust aan?

Een ritueel is eigenlijk een cirkel. Het komt iedere keer weer terug, liever bewust.

Blijf attend op je eigen aan wezigheid bij het uitvoeren van een ritueel. Maak liever van lezen een ritueel dan een gewoonte, of uit verveling. Lees eerder voor lering dan voor vermaak.

Een aantal juiste rituelen zouden we dagelijks behoren gaan uit voeren, of gaan in voeren.

Eigen gemak deze egoistsche houding zorgt voor het beest in ons, met de smoes erbij van verzorging van familie en levens gemak, dit is met eigen gemak, ikke ikke ikke en de rest kan stikken, als eind resultaat.

Een ritueel moet voordeel hebben voor ons allen, met als ingangspunt jij als individu en als uitgangspunt het collectief.

 

Rituelen voor begripvorming
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2008 - INZICHT IN ZICHT III

Het gebruik van hersens en verstand.

Hoe werkt het nu allemaal, die spons in ons hoofd?

De hersenen hebben allen een eigen specifieke functie, die grotendeels door de opgedane informatie wordt bestuurd. Als we bewust op ons zelf zouden letten zouden we weten dat wat chaos is en wat orde is. Deze verschillen doen we heel gemakkelijk van de hand. We weten wat het is, en dat is precies wat we weten net als bij orde, we weten het. Vanaf de oppervlakte weten we het, daar drijft alle weten, alle oppervlakkige weten, daar vanuit weten we. Of is het toch dat we “denken dat we het weten”, zowel individueel als collectief?

Nu nog leren duiken in de stof van het weten, in die zwembad wat een hersencel is in ons hoofd. Hoe meer cellen een cluster gaan vormen, hoe groter het weten over die zwembad en zijn informatie. Meer clusters dus meer informatie. Alleen hoe is de informatie verdeeld?

Je lichaam heeft zijn informatie nodig en het bewustzijn ook! Dit is al een tweedeling, de derde ben je zelf! Door de beslissing gaan nemen die jij juist acht, goed of fout!

Je lichaam geeft signalen door aan de hersenen die er op reageren, ongeacht je stemming!

Hierdoor kan je stemming veranderen door iedere verleiding die de afleiding is.

Zoals we weten: al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haalt hem wel!

De leugen is dus de verloochening van je zelf. En als je je zelf zo blijft informeren zal de leugen de waarheid zijn. Wat zal dan de leugen zijn? Dat maakt dan ook niet uit wat wat is, weten van hoe je met je hersenen omgaat is belangrijker.

Gedetailleerde informatie die je toch niet gebruikt hoef je ook niet worden uit gelegd. Maar net onder het oppervlakkige is beter dan niets. Als je deze in de gaten houdt kom je ook een heel eind verder, test het maar; je ogen nemen visueel waar geven deze input door aan de hersenen die het voor bereidt tot het gesproken kan worden zodra het gesproken wordt horen je oren het waardoor er ruimte in de hersencellen komen en de hersenen het verder kunnen uitwerken van wat er werkelijk aan de hand is en komt uiteindelijk met nieuwe informatie die weer gesproken wordt waardoor men nu ook gaat zien hoe de ander er op reageert waardoor de oren de verbale communicatie weer doorgeven aan de hersenen en het hele rijtje weer opnieuw begint. Zo werkt het hoofd met zijn oren en zijn ogen en zijn hersenen samen ook de neus is heel belangrijk want die geeft door de geur meestal een doorslag gevend oordeel. Let daar op! Ook je ogen kunnen je in de maling nemen, die misleiding komt meestal door onwaarheden, juist door leugens. Dus ook je oren kunnen je in de maling nemen als je niet goed luistert!

M.a.w. je hoofd kan dus je zelf in de maling nemen. En als dat regel matig gebeurd heb je waarschijnlijk een hoofd die geen raad met zich zelf weet. Als je bovenstaande in gebruik neemt dan zal je je zelf leren kennen. De training is om er mentaal sterk van gaan worden, door middel van attent op je zelf zijn.

Je zelf beoordelen in plaats van die ander dan ga je voor uit. De indeling van je verstand ligt in jouw eigen handen, weet hoe je met je zelf omgaat, voor dat je om gaat!

De hersenen geven alle antwoorden, alle zijn ze waar, want het antwoordt is verkregen uit jouw hoofd die zo is gevoed door middel van je leven op aarde vanaf het moment van geboorte en ook daarvoor en tot aan je dood. Weet wat je wilt weten alles is van jou en toch weer niet, toch is het ook voor ons, dus voor anderen. Alles is voor iedereen en van iedereen, houw het zo. Er is geen andere heb dan hebberigheid. Er is niets anders waar dan de waarheid. Laat het waar zijn in jouw hoofd, door jouw ogen, door jouw oren en door je neus, voel aan in welke sferen je vertoeft, open je zelf en het geluk zal naar je toe komen.

 

                     YOUR WISH IS YOUR OWN COMMAND                       

 

 

 

 

 

                                                Liefde

 

Het is maar een woord, een woord dat diepe indruk op ons afgeeft. Want we weten wat dit woord betekent, welke definitie er aan gegeven is zou niet eens belangrijk zijn geweest want innerlijk zouden we weten wat het in houdt. Alles moet de mens voor worden gekauwd want hij begrijpt het zelf niet meer.

Gelukkig zijn er mensen die hun best doen om anderen hun leringen op gaan laten doen.

Wat is liefde, dit is liefde: klaar staan voor je mede mens zonder een beloning willen ontvangen!

Het graag willen doen, voor je zelf als wel voor anderen, je medemens. Liefde is wat leraren je geven door middel van de stof die je in de klas krijgt. De tijd nemen om lering af gaan geven aan hen die het nodig heeft. Begin om liefde gaan geven door middel van geven! Zij die geven ontvangen de beloning in de vorm van wetendheid. Zij zullen gaan weten door gaan begrijpen wat zij hebben gedaan voor hun medemens en dus linia-recta naar hun zelf.

Open-baar-in-gen houdt in dat de openbaringen in je genen zitten. Juist bij je zelf dus! Karma, reïncarnatie, spiritualiteit, angst, liefde en nog meer van dit soort woorden zitten allemaal in je zelf. Het hele proces van ontstaan en bestaan zit verwikkeld in het DNA. Allemaal onder gebracht in diverse soorten categorieën.

Allemaal hebben we een speciale draai aan de genen gegeven, die draai zorgde er voor wie je nu bent. In de tijd van groei naar volwassenheid, het onafhankelijk denken, zijn we leringen onder gaan die ons de ogen hebben gegeven waar we nu mee zien en oordelen. Bij de een is een hoop begrijpbaar bij de ander minder, beiden behoren gaan begrijpen dat lering ontstaat uit theorie en praktijk. Als deze tot eenheid gecreëerd kan worden ontstaat het evenwicht en begint de vooruitgang. Liefde geeft vooruitgang, dat weten we zoals we ook weten dat haat achteruitgang geeft.

De energie van liefde is al eeuwig aanwezig je hoeft het alleen maar gaan voelen en uit stralen is het geluk dat er in verborgen ligt. De rest komt in jouw tempo op je af. Geduld is een schone zaak, in begrijpen ook. Liefde is geduld hebben voor je zelf, zodat de anderen lering van jou onttrekken. Zo kan het gesprokene ook non verbaal door worden gegeven. Niet alles hoeft dus worden gezegd, irritaties blijven op deze manier achterwege.

De stem van de stilte doet hier zijn werking, zolang we het positieve inzien zal het gaan bloeien en kunnen we de doorns aan de roos over winnen. Die stekelige doorns die ons doen laten irriteren en ons zelf niet laten zijn. Hoe merk je ze bij je zelf op? Op het moment dat je geen liefde geeft krijg je geen liefde terug, daar is de waakvlam van ons allen.

De schijn heiligheid is geen liefde maar nog steeds bedrog! Bedrog om haat gaan ontvangen en gaan geven, in plaats van de liefde ontvangen van de aardsheid in je zelf en deling geven aan anderen voor de vooruitgang van de mensheid, jou en de kinderen, en in vorige levens misschien wel je moeder of vader, of je beste vriend(in).

Weet hoe liefde in elkaar zit en de knoop is uit je hoofd, begrip is er voor in de plaats gekomen, begrip geeft weer lering tot uit eindelijk aan en naar elkaar, en het is deze retorica die moest werken, en niet al die andere die achteruitgang aan geven, bijvoorbeeld; overdreven materialistische verzadigende goederen in te hoge productie! De juiste wet van retorica is door hebberigheid verstoord geraakt in de DNA van de mens. Het gen dat tot ontwikkeling had moeten komen heeft nu een gevecht met zich zelf want hij kan nu niet aan zijn taken voldoen, zoals wij een stuk gereedschap zouden missen om het werk goed uit gaan voeren. Zo werkt het in het DNA ook, iedere gen zijn opdracht en als die wordt verstoord raakt die mens tot het uiterste toe misschien wel gestoord.

Liefde is positief en elke vorm van misleiding om liefde gaan krijgen is gedoomd, dit voelt en weet de persoon die liefde misleidt. Het voelen van de liefde, nu, geeft angst. Zodra we onze gevoelens echt gaan open stellen huilen we allemaal omdat we zouden beseffen welke schade je medemens heeft op gelopen, duizenden mensen beschadigt en 1 nooit gelukkig geweest.

 

      LAAT LIEFDE KOMEN EN BLIJVEN                                          
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2008 - INZICHT IN ZICHT II

Verschil inzien

 

Wie maakt het verschil? Alleen jij zelf! Toch?

Door dat we individueel waarnemen en horen veranderen we ons zelf.

Als het ware muteren wij ons zelf.

Als het ware ben je al een mutant voor het leven!

Zelf geef je opdracht aan je eigen mutatie door middel van je stijl van leven, op de wijze van de voeding die je tot je neemt. Lichamelijk en Geestelijk! Zie het verschil.

Zoals de eenwording van dit aardse leven van belang is voor voort bestaan zo is het ook met het lichaam en de geest. Hoe ontstaat die eenheid van lichaam en geest? Door bewust handelen!

Door weten wat je denkt en waar je aan denkt!

Het verschil inzien of leren inzien is een juiste manier en lering om bewustzijn gaan kweken.

Het hele leven is een lering, je kunt het in een keer goed doen. Maar dan zou je bijna een perfect wezen zijn, hier op aarde met al zijn chaotica en retorica.

Dus is lering raadzaam, je zelf uit eindelijk onder richten.

Leren het verschil gaan inzien! Hoe?

Dat bepaal je zelf, lang-zaam  of snel.

Weten en Geloof kunnen onderscheiden.

Net als waarheden en leugens kunnen onderscheiden, de feiten er uit kunnen halen. Dat is hoe!

Dat is verschil zien anders wel verschil horen.

Je hoeft niet moedig gaan zijn om je zelf gaan doorlopen maar je zelf blijven in alle eerlijkheid dat is moedig daar mag je blij op zijn, dat creëert uithoudings vermogen, dus conditie in alle vormen, mentaal en lichamelijk.

Je lichaam zal zich sneller beter kunnen maken. Alles door eerlijkheid en begripvorming voor het onbekende.

Het onzichtbare voelbaar zichtbaar maken. Het onbesprokene voelbaar gesproken maken. En dat beide onbekenden nu maar bekend moge worden.

Het verschil is visueel en in audio aanwezig als lering voor de individu(ziel).

Zelfs onze reuk orgaan profiteert ervan, zonder neus geen verschil van geuren, zonder ogen geen verschil van kleur, zonder oren geen verschil in geluid. Hoe belangrijk is het hoofd voor de mens? Heel belangrijk dus!

Verschil inzien doe je met alle zintuigen ook die ik niet opschrijf maar waar we wel van het bestaan af weten.

Verschil ga je opmerken wanneer je tegen je eigen tegenwerking werkt. Je belemmert je zelf of laat je belemmeren, welke is goed?

Alleen de juiste zal inzicht geven in het  verschil.

Alleen de juiste geeft vooruitgang, de rest achteruitgang.

Daaruit weten we wat goed en wat fout is.

 

Eerlijkheid is heerlijkheid

60.000 gedachtes

 

Naar het schijnt gebruikt onze hersenen 60.000 gedachtes.

Vanaf het moment van wakker worden tot weer slapen gaan 60.000 gedachtes.

Waar zijn al die gedachtes goed voor?

Welke gedachte is goed en welke gedachte is slecht?

Als we er van uit gaan dat er 30.000 gedachtes goed zijn en de andere 30.000 gedachtes slecht zijn, zou ik zeggen dan is de mensheid stabiel.

Maar zijn we stabiel in die gedachtes?

Laten we eens deze woord toevoegen, realiteit, en ons dan de vraag stellen; hoe realistisch zijn mijn gedachtes.

Waar gaan mijn gedachtes over, en wat dacht ik daar verder over?

Uiteindelijk, wat is realiteit als je nog nooit of weinig over realiteit heeft gedacht. Zien we nu al een lichtpuntje hoe we die 60.000 gedachtes vormen?

 Zodra men wakker wordt begint (en probeert) de hersenen zijn programma af te werken.

Zodra men bewust begint te denken heeft men onbewust heel wat gedachtes afgewerkt.

Hu, dus je hebt zowel bewuste gedachtes als onbewuste gedachtes.

Ja, dus dat kan maken dat we wel meer gedachtes kunnen hebben als dat we nu denken. De vraag is: van hoeveel gedachtes ben jij bewust?

Waarom is dat belangrijk voor mij, en, waarom zou ik dat willen weten, of, wat schiet ik er mee op dat is voer voor anderen, dit zijn onze uitingen weer eens, of wel onze smoezen rechtstreeks uit onze hersenen om dat we toch al niet begrijpen en kunnen of willen leren.

Of wel de remmende woorden komen er weer eens uit. Omdat je er aanleg voor moet hebben of je moet geleerd zijn om dit gaan begrijpen wat een onzin dat wij aan elkaar vertellen, niet te geloven, en juist geloven doen we steeds minder!

En waarom toch, hè?

Ik begrijp dus ik leer is een mooie stelling.

Ik leer dus ik begrijp is ook een mooie stelling. Wie in het tuintje van een ander wiet, ziet zijn eigen onkruid niet.

Wie in zijn eigen tuintje wiet, ziet het onkruid van de ander niet. Deze twee geven een retorische inhoud weer, welke is waar? Welke zou jij kiezen?

Misschien hoef je niet gaan kiezen, misschien weet je het wel, maar pas op, misschien denk je wel dat je het weet. Tegenwoordig gaat het om of je het weet en niet denkt dat je het weet!

 

Als men goed zijn ogen en oren gebruikt zal men herkennen dat de mens “retorisch” is ingesteld, is het niet individueel is het wel maatschappelijk. Uiteindelijk zijn we allemaal wel eens van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug. Sommigen blijven vechten tegen deze vorm van een onzichtbare muur.

Maar hoe is dit allemaal tot stand gekomen?

Komt dit echt door die 60.000 gedachtes die de hersenen aan ons afgeven?

Ja, ik denk het wel!

Uiteindelijk zijn de hersenen op zoek naar informatie om zich zelf stabiel te houden.

De hersenen zijn op zoek naar de waarheid de aller grootste waarheid, wat is waar van de informatie die in de hersencellen binnen komt en wat kan ik voor me zelf gebruiken om de allergrootste waarheid naar buiten gaan dragen en mijn medehersenen(mensen) het kunnen mede delen.

Ergens zijn onze gedachtes nog tegenstrijdig met elkaar, aan ons zelf de taak om er achter te komen welke gedachtes naar irrationeel gedrag lonken en welke naar rationeel gedrag lonken.

En deze gedachtes maken iedere generatie moderner zoals we dit in de 21ste eeuw zullen zeggen en in de kunst en architectuur terug kunnen vinden.

In de 21ste eeuw willen we new-age denken om de rust terug te krijgen in onze hoofd en dat is zo verkeerd nog niet.

Integendeel dat is ook mijn streven om in deze wereld waar we allemaal bewust worden van de dingen om ons heen, en dus daarmee ook het onzichtbare, het spirituele denken en uiteindelijk het echte “geloof” terug gaan krijgen i.p.v. een aantal religies die alleen maar voor zich zelf uitkomen in plaats van 1 geheel vormen.

Respect is onze grootste dank als individu laat staan voor het collectief!

 

WEES MET ONS DENK SPIRITUEEL
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2008 - INZICHT IN ZICHT

INLEIDING

 

 

WAT NU WEER? WAT GAAN WE DOEN? WE GAAN ONS VERMAKEN DOOR MIDDEL VAN LERING. DAT WIE GOED DOET GOED ONTMOET EN WIE SLECHT DOET SLECHT ONTMOET.

WILLEN WE LEREN DAN IS HET BELANGRIJK DAT WE BEPAALDE DINGEN GAAN INZIEN.

OMDAT HET BELANGRIJK IS IS HET GELIJK EEN MOETEN GEWORDEN.

KUNNEN WIJ ONDER DRUK VAN ONS ZELF RATIONEEL BLIJVEN DENKEN?

WILLEN WIJ VOORUITGANG DAN BEHOREN WIJ HET “BESEF“ VOORRANG GAAN VERLENEN.

VERLENEN WIJ HET “BESEF” VOORRANG DAN ONTWIKKELEN WIJ EEN NIEUW BEWUSTZIJN.

HET BEWUSTZIJN VAN; DAT WE ONS ALLEEN MAAR IRRITEREN AAN WOORDEN!

WOORDEN DIE WIJ ZELF HEBBEN BEDACHT OM ELKAAR GAAN LEREN BEGRIJPEN IN HANDELING. IN DE OERTIJD HADDEN WE OERHANDELINGEN MET HANDEN EN TONEN.

HANDEN GEBRUIKEN WIJ NU OM MET DOVEN GAAN COMMUNICEREN.

TONEN HEBBEN WIJ OMGEZET IN SPRAAK VOOR HERKENBAARHEID.

TOEN KREGEN WIJ AL EEN NIEUW BEWUSTZIJN, VOOR EEN NIEUW LEVEN.

EN ZO EVOLUEREN WE VERDER IN ONS BESTAAN, TOT AAN DEZE TIJD EN VERDER.

VERWARRING, ONTKENNEN, ERKENNEN, TEGEN GAAN OF HERKENNEN, JOUW KEUS.

ALLES IN HET LEVEN ZIJN MOMENTEN, ACTIEF OF PASSIEF, INZIEN IS DE WEG ZONDER KEUS.

ALLES IS EEN, ALLES LEIDT NAAR EEN, EEN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR EEN!

VEEL DINGEN OVERLAPPEN ELKAAR OMDAT HET WOORD "DINGEN" NIET VALT TE DEFINIËREN.

ALLES GEVEN WE EEN NAAM, LATEN WE HET BIJ DE NAAM NOEMEN.

WAT HET IS IS HET, VERANDER HET NIET DOOR BETER WETEN MAAR DOOR WETEN.

BEGRIJP DAT ALLES WAT WE MEE MAKEN IN JE HOOFD ZIT, DAARDOOR KUNNEN WE OPNIEUW ERVAREN WAT FOUT GING EN WAT GOED GING, BELANGRIJK IS EERLIJKHEID TEGEN JE ZELF.

VERWARRING IN HET HOOFD KOMT DOOR ONBEGRIP VAN BUITEN AF.

LEER HOE JE HOOFD WERKT EN LAAT KIJKEN NAAR DE MOMENTEN IN JE LEVEN.

UITEINDELIJK GA JE INZIEN HOE JE NAAR BUITEN KAN TREDEN MET GOEDE MOTIVATIE.

JE ZULT OPMERKEN DAT ALLES NAAR HET ZELFDE TOELEIDT IN DE VORM VAN WERKING.

ALLES IS INWERKING, RUIMTE ENERGIE, MATERIE, ALLEEN DE TIJD STAAT STIL.

DE TIJD BEWEEGT NIET, EIGENLIJK BESTAAT ER OOK GEEN TIJD, ALLES IS VERSCHUIVING! DUS BEWEGING.

DOOR VERSCHUIVING KON DE MENS EN ALLE ANDERE WEZENS TIJD CREËREN.

DOOR “BEGRIP” LEREN WIJ MET ELKAAR OMGAAN, RESPECT VOOR HET LEVEN IS BELANGRIJK!

DE VERKENNING KAN JE ERKENNING GEVEN, ZORG DAT JE HET HERKENT.

ONTDEK DE SPIRITUELE WEG VAN JE ZELF, STEL JE ZELF OPEN, EN LEER DE WEG BEGRIJPEN.

MOGE DE WOORDEN IN DEZE BOEK JE INSPIRATIE GEVEN VOOR DE TOEKOMST.

DE TOEKOMST IS BELANGRIJKER DAN HET VERLEDEN, GEBRUIK HET HEDEN GOED.

WIJ ALLEN VULLEN DE TIJDLIJN VAN ONS BESTAAN DOOR MATERIËLE ZAKEN.

DE GEESTELIJK HEDEN MOGEN NIET STILSTAAN, VOORUITGANG MOET DOORGAAN.

DE SPIRITUELE WEG HELPT VOOR ERKENNING EN HERKENNING. OVERWIN EMOTIES.

LAAT JE GEVOEL ZICH GAAN AFSTEMMEN OP DE COLLECTIVITEIT VAN HET LEVEN.

ALLES IS BEKEND EN TOCH ONBEKEND, LATEN WE HET ZICHTBAAR MAKEN.

LEER HOE UPS EN DOWNS WERKEN IN JE HOOFD EN ZICH UITEN IN HET LICHAAM.

ALLES IS BEKEND JE HOEFT ALLEEN MAAR GAAN LEZEN VOOR BEGRIPSVORMING.

 WAT JE NIET BEGRIJPT LEES JE WEER TOT JE HET WOORD VINDT WAT JE NIET BEGRIJPT.

DAT WOORD DEFINIEER JE IN HET WOORDENBOEK, EN ZO LEREN WE DOOR.

TOT JE GENOEG STOF HEBT OPGENOMEN, DAN HEB JE MINDER EEN WOORDENBOEK NODIG.

LEES ZORGVULDIG EN NEEM DE STOF GOED TOT JE OP.

 

 

LEER DE LERING LEREN

 

 

 

P.s. Het zal jullie gaan opvallen dat ik het woordje “te”hebt vervangen voor het woordje “gaan”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOOFDSTUK:

        

1) EENDRACHT MAAKT MACHT

2) VERSCHIL INZIEN

3) 60.000 GEDACHTES

4) GEBRUIK VAN HERSENEN EN VERSTAND

5) LIEFDE

6) OMGANG

7) RITUELEN

8) RODDELEN

9) VERANDEREN OF AANPASSEN

10) RUST

11) VRIJHEID

12) WAT NU!

13) HEDEN - VERLEDEN - TOEKOMST

14)VISUALISEREN

15)VERSLAVING INZIEN

16) INZICHT IN ZICHT

17) HELPEN

18) UITDAGING         

19) CONCURENTIE

20) ZOEKENDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EENDRACHT MAAKT MACHT

 

Wat willen wij bereiken in dit leven?

Hoe kunnen wij in samenhorigheid leven?

Eendracht maakt macht, is het spreekwoord.

Bedoelen we hier mee bij het individu of bij de massa?

Hoe moeten we de woorden nemen en definiëren?

Woordenboeken genoeg om ons heen, in winkels en op Internet en zelfs de bibliotheek.

En toch kunnen we de woorden niet meer definiëren. Waarom?

Zijn we zo er op uit om eendracht te creëren?

Wat is eendracht, is dat soms een macht? Of toch een wereld macht?

Hoe kijken en luisteren wij naar de woorden, apart en in zins vorm?

Op alle woorden kunnen wij rijmen, en lijmen alle woorden die we niet kennen aan een zin die we begrijpen.

Welke macht geeft kracht, het deel of het geheel?

In balans of uit balans, waar balanceren we op?

Eendracht geeft macht. Dus we leren voor elkaar.

Daarom blijven we ook afhankelijk van elkaar!

Ons streven naar individualiteit is gedoemd tot falen!

De mens is een collectief wezen dat door lering met elkaar verbonden is.

Dat is de eendracht van macht, macht is zo sterk als de zwakste schakel.

De zwakste schakel is het individu. Het individu dat streeft naar macht en onafhankelijkheid. Het individu dat roept dat hij niemand nodig heeft.

We moeten niets en toch moeten we iets, tegen strijdigheden die we ons zelf op liggen.

Zijn wij als mens echt mee levend dan zouden wij bereid zijn om essentiële “dingen” gaan leren inzien. Zou de mensheid echt gaan samenwerken dan zouden wij sneller inzien wat ons handelen teweeg brengt. Bewustzijn komt met samenwerking, samenwerking komt met wederzijds respect, respect geeft waardering, waardering geeft opleving, opleving geeft bewustzijn, en deze kring geeft vooruitgang in aardse zaken.

Individueel voelen wij ons goed door deze samen werking door dat we in balans leven. Uit balans geeft ons een ontevreden gevoel.

Daar waar de meeste van ons nog in leven.

De bedoeling van al die boeken die geschreven worden is om het individu bepaalde inzichten mee gaan geven.

Inzichten om het geheel gaan begrijpen op onze eigenwijze langzame manier.

Langzaam omdat heden ten dage de woorden definitieloos zijn geworden. Hoe komen woorden definitieloos?

Door gebruik van straat taal zijn we de woorden gaan cultiveren.

Diverse talen zijn samen gevoegd tot een zin die alleen begrepen wordt die met die straat taal in contact komt. Althans dat denken we.

Grotendeels gaan we er van op uit dat men met dit woord deze definitie bedoelt, en dan horen we opeens van, ik dacht dat je dit bedoelde omdat je zei ......., en zo komen we er dus niet uit, en gek genoeg zie je het ook bij hen die de straattaal niet gebruikt.

Eendracht geeft macht, en toch bezitten we onwetend onwetendheid.

Individueel komen we er niet, samenwerking is echt nodig.

Communiceren met elkaar over “elk onderwerp” zou helpen. Verlegenheid zouden we moeten laten gaan ten koste van een nieuw bewustzijn.

Een nieuw bewustzijn dat ons in gehele mensheid nader tot elkaar brengt! Een nieuw begrip kweken voor elkaar is een zware opgave maar noodzakelijk voor het “voortbestaan” van elkaar als mens. Uiteindelijk helpen we ons zelf daarmee, dat wat we eigenlijk allemaal weten, al zij het individueel.

We weten als individu wat we fout doen in ons spreken en in ons handelen, inzien waar het naar toe leidt vormt een “begrip voor vooruitgang” van je eigen persoon.

Vooruitgang van je eigen persoon is verbetering voor je omgeving, verbetering voor je omgeving is vooruitgang van de mensheid, en daarmee helpen we het geheel dat zelfs tot in het universum zelf merkbaar is, zij het alleen niet merkbaar voor de mens.

Daar is het innerlijke weten voor nodig, dat iedereen bezit.

Nu leren we er mee werken en omgaan.

Het begint bij het individu zelf, wees bereid voor lering van het juiste ook al begin je met het onjuiste.

Verbetering kun je zelf aanbrengen door middel van je eigen inzicht over het geheel, over dat wat je werkelijk weet.

Maar we moeten toch ergens beginnen, en daar niemand onwetend hoeft te zijn mogen we blij zijn met opgedane kennis en ervaringen, nu alleen nog defragmenteren en optimaliseren van de hersencellen.

Juist ja, als wij weten wat een computer inhoudt, leren we ons zelf ook kennen.

Zoals de harddisk is als het geheugen, en de kleurenkaart als onze ogen, en de soundkaart als de stem met oren, en later komen we met een geurenkaart die eens per tijd gevuld moet worden om bepaalde geuren te ruiken zoals onze neus nu doet, zo is de processor het hart. Alles is uiteindelijk terug te vinden in de mens.

De spiegel is de weg van herkenning en erkenning!

Wie ziet deze onzichtbare spiegel in allerlei vormen?

Als de hebziekte van de materie verdwijnt, openbaart zich vanzelf inzicht van juist gebruik in materie.

Eendracht geeft macht laat macht ook eendracht geven!

Wij als mens hebben het voor het zeggen en dit zeggen is geen spreken, wij mensen doen het of doen het niet!

Als mens is er geen keus in geen enkel wezen is een keus geselecteerd. Men kan alleen maar beslissingen maken!

Hij moet met elkaar samenwerken en een eenheid vormen, een collectief die zelfs op afstand kan samen werken.

Het individu dat graag alleen wil zijn kan alleen zijn net als de groep die een groep wil zijn, zij moeten begrijpen dat respect hoog in vaandel staat en dat we als mensheid daar op door borduren. Al wil je in het geheel je eigen deel blijven dan gebeurt dat nog in samenwerking met het geheel. Op deze wijze creëren we ook geen zwarte schaap effect.

Elke vraag dient beantwoordt te worden, men behoord alleen maar juist gaan begrijpen.

Ergens moet je beginnen en dat is bij aannemen. Bij aanname van het onderwerp kan men verder analyseren en leren begrijpen door meerdere versies uit gaan diepen.

We zouden alle onderwerpen die men op tafel ligt van heel dichtbij of van heel ver af kunnen gaan bekijken.

Inzoomen en uitzoomen tot aan details, het weten van de oplossing ligt in je gevoel, we voelen de oplossing.

Alleen, door dat wij allen anders denken voelen we ook anders, en toch komt alles globaal overheen.

En dat is maar goed ook, nu alleen het geheel van de som gaan integreren met elkaar en met nieuwe inzichten door gaan die ons nader tot elkaar behoord gaan brengen.

 

Afstemming op gevoel is een nieuwe rust fase in ons leven, laat je er niet mee door mee slepen, leer er mee werken, het is onze “spirituele” zintuig.

Zo heeft de mens vele gaven, die door chaos zich niet kunnen manifesteren.

De onbekende heeft ons allemaal in zijn macht.

Door collectiefheid van het menselijke ras hoeft er geen angst meer te zijn voor de onbekende!

Want we zijn allemaal bekenden van elkaar, dan.

En voor hen die we kennen hoeven we geen vrees te hebben dus angst verdwijnt van zelf.

Veiligheid is belangrijk het geeft zekerheid, zekerheid geeft stabiliteit. Waarom is dat allen niet aanwezig?

Omdat achterdocht nu troef is, wantrouwen tegen elkaar met elkaar en door elkaar, en door elkaar zit het nu.

Hoe halen we alles weer uit elkaar?

Belangrijk is om met de dialoog om leren gaan door middel van blijven spreken over de juiste reële weg van het moment en door toegeven aan de collectieve waarde!

Een leugen vertellen is gemakkelijk een leugen stoppen is veel moeilijker. Spreken werkt als een virus op de computer, eenmaal gesproken blijft het assisteren in het hoofd van hen die het hebben gehoord.

En als dat nu eens een leugen was?

Tel nu maar eens de leugens op die men heeft gehoord en heeft verteld, inclusief de onwetende en onbewuste leugens, wat weten wij dan over het leven zoals wij er over spreken. Weten we eindelijk dit, laten we het niet zo gauw meer los, zo blijft de oude vertrouwde wereld bestaan.

Een wereld van leugens of van waarheid.

Welke wereld leven wij in?

Eendracht maakt macht. En macht maakt beslissingen uit noodzaak of uit voordeel, wat is de juiste beslissing?

Begrijp goed wat we kunnen bereiken als mensheid in geheel. Zelfs dit geheel is maar een onderdeel van het grotere geheel! Het universum is ons allen thuis.

Zelfs de religie zoekt God daar. Maar is God daar?

Er zijn mensen die God classificeren op Zijn doen.

Het enige wat over blijft zijn speculaties.

De waarheid is bij je zelf vinden waar God is en wat Hij bedoelt! De zoektocht van de ziel is de zoektocht naar God. Wij willen allen gelijk zijn aan Hem, dit is de opdracht van de ziel in ons.

Door aardse zaken als materie is spiritualiteit even opzij gezet daar materie verslaving gaf.

Nu door nieuwe inzichten leren we weer open staan voor het onzichtbare, wat goed is.

Het oude vergeven en het nieuwe accepteren om vooruitgang gaan bevorderen.

Als individu als groep en als massa, als gemeente, als land, en als continent tot de eenheid is bereikt van deze wereld en “saamhorigheid” is uitgeroepen tot een spiritueel begrip.

Als we dit kunnen begrijpen en uitvoeren valt alles op zijn plaats. We zijn allen bezig met de zelfde puzzel, de puzzel van waarom is waarom waarom.

Allen weten wij, samen sta je sterk, laat staan als de gehele wereld samen staat. Eendracht geeft macht.

Een collectief begrip is de weg naar het begrijpen van het waarom.

Het begint bij het begin en eindigt bij het eind. Het individu is het begin de massa is het eind, van een nieuw begin.

 

 

LAAT HET BEGINNEN
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Welkom, Lees de inleiding van me boek hiervoor.

«  February 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer