Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Mijn verhaal Home | Profile | Archives | Friends

Het Begin9/3/2014

Het was begin juli en de zomervakantie was al begonnen. Het was heerlijk weer en bij elke dag was ze wel bij vrienden te vinden of waren er wel vrienden bij haar. Ze woonde op een grote boerderij op het platteland met een enorme tuin en buren tweehonderd meter verderop. Ze was vijf jaar geleden vanuit Utrecht naar Groningen verhuist. Ze was daarom ook veel buiten, hutten bouwen, voetballen of skateboarden in de schuur. Na de zomer zou ze naar de middelbare school gaan. Veel van haar vrienden gingen naar dezelfde middelbare school als zij en ze had zin om nieuwe dingen te leren, de nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze had er zin in gehad maar nu wist ze het niet zo goed meer. Het probleem was niet de nieuwe school, leraren of klasgenootjes. Nee, er was iets gebeurd die zomer. Ze was ergens achter gekomen. Of dat dacht ze in ieder geval.  Verwarring, woede, verdriet, het kwam allemaal in een keer aan en flink hard ook. Het was niet iets specifieks, niet een moment wat dit allemaal met zich meebracht. Het was iets wat bleef terugkomen. Iets vertelde haar dat het niet klopte, dat dit niet was hoe het hoorde.

Maar had iedereen hier last van? Was het gewoon zo'n moment wat iedereen wel eens meemaakt? Zou elk meisje dit op een gegeven moment denken of hier last van hebben? Of was ik de enige? Het moest wel iets zijn want waarom zou ik me er anders zo druk om maken als het niet was zoals ik dacht dat het was? Dit moest er ook nog eens bijkomen, bovenop alle problemen die er al waren. Ik snap het ook gewoon niet. Dit heb ik niet zo geleerd, dit is mij nooit verteld of uitgelegd. En waarom ik? Waarom moest mij dit overkomen? Misschien was dit wel altijd al zo maar kwam ik er nu pas achter omdat ik gewoon deed zoals iedereen deed omdat niemand het anders deed.

Ik geloof niet in God of iets dergelijks maar met wie kon hierover praten? Het is niet echt iets waar je over zou praten. En stel dat het niet eens waar is dan heb ik mij voor niks zo kwetsbaar opgesteld. Ik heb veel vrienden maar echte vrienden heb ik niet. Met mijn ouders zal ik nooit verder komen dan oppervlakkig vertellen hoe mij dag was, als ze al luisterden. En met mijn twee broers kon ik al helemaal niet overweg. Maar is het allemaal wel waar? Of denk ik alleen maar dat het waar is? Ik weet het niet maar ik moet het weten. Zo moeilijk kan het niet zijn om erachter te komen. Toch? Ik besloot de rest van de zomer hier aan te besteden. Ik nam God als zondebok want Hij zet toch iedereen op de wereld? Hij maakt ze tot wie ze zijn. De hele zomer lang heb ik 's nachts huilend God gesmeekt om mij dit niet aan te doen. 'Wat heb ik zo verkeerd gedaan God, dat ik zo moet zijn? Alsjeblieft God, ik doe alles om normaal te zijn! Ik zal voortaan zonder te zeuren de afwas doen, ik zal stofzuigen zonder dat mijn ouders erom hoeven te vragen. Vertel me alsjeblieft wat ik moet doen! Ik wil en kan niet zo zijn! Doe mij dit alsjeblieft niet aan, ik ben al anders dan anderen, laat mij er gewoon voor een keer bijhoren! Leg me uit waarom. Waarom dit zo moet zijn?!

Dus God; Waarom? Waarom val ik op meisjes?

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer