Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn Stijl

16/6/2009 - Onderhuur: De bijna-bejaarde en de studenteOp mijn vertrouwde kamertje hangt een grote foto van mijn huisbaas in zijn jongere jaren en ik zit vandaag ondergedoken op de universiteitsbibliotheek. Vandaag is de dag van de waarheid. Hoewel ik niet zeker weet hoe groot de kans is dat ze langskomen om te checken of iedereen er wel woont die er moet wonen, ga ik er toch al vanuit dat ik binnen twee weken op straat sta. Ik, mijn tijdelijke huisgenoot en al onze spullen. En hoe vermeld je dat in een e-mail naar de echte huisgenoot, die er weliswaar op het moment niet woont, maar in september terugkomt van haar mini-wereldreis?

Het ging ruim drie jaar goed. Wonen in onderhuur, midden in het centrum van Amsterdam. In een seniorenwoning nog wel, op de begane grond. Hoe vaak ik me er niet over heb verbaasd dat we écht nooit zijn gecheckt. Eén blik naar binnen en de roze Ikea-bloemlampen aan de muur in de keuken zouden hebben verraden dat hier niet een alleenstaande man van 60 jaar oud woont.

Zou de woningbouwvereniging nooit haar gegevens hebben gekoppeld aan het GBA-bestand van de gemeente? Of leven we inmiddels in een maatschappij die zo van God los is, dat niemand meer opkijkt van een bijna-bejaarde man die met twee studentes in een twee-kamer appartement woont? Aan de andere kant, vanochtend, toen de heer in kwestie met twee grote tassen vol kleding, zijn sloffen en een doosje met zijn administratie aan de deur stond, zei hij dat er wel meer mensen in het huis pastten. Hij, vriendin, twee dochters met allebei hun man hebben er gewoond. Tegelijkertijd.

Nu hebben ze inmiddels meer ruimte, want ze zijn met z’n allen verhuisd naar Osdorp waar ze in een écht huis wonen. En in de zomer gaan ze op vakantie met z’n allen, naar Indonesië en andere verre landen. Lekker weg van ons geld.

Nu is hij ontslagen en zou hij een uitkering kunnen krijgen. De UWV wil weten of hij daar wel recht op heeft en dus woont waar hij zegt dat hij woont. En dat mogen ze checken door middel van een huiszoeking. Misschien zullen ze denken dat meneer zich ‘thuis’ alleen verkleedt of zijn sloffen aantrekt en op de rand van het bed zijn kartonnen doosje met administratie doorneemt. Misschien geloven ze wel dat hij niet van een luie stoel of een bank houdt, en liever op oncomfortabele houten stoelen zit. Of dat hij niet van mannengeuren houdt en daarom onder de douche alleen douchegel en shampoo gebruikt met bloemengeurtjes. En dat roze en mintgroen zijn lievelingskleuren zijn.

Of ik vanmiddag ook thuis zou zijn? Zodat ik mee zou kunnen spelen in het toneelstukje van de bijna-bejaarde man die samenwoont met zijn jonge vriendin op een kamer van drie bij drie in een huis waar de enige overgebleven kamer door iemand anders wordt bewoond. Geloofwaardig, nietwaar? Misschien geeft me dit ook wel rechten, zodat ik mee naar Osdorp mag als ik eruit wordt gegooid.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer