Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijnverhaal

Een originele titel

{ 17:20, Tuesday 6 November 2012 } { 0 comments } { Link }
hmm, ik weet geen originele titel, vandaar deze originele titel. Lang geleden dat ik geschreven heb. Lastig om zo'n lange periode samen te vatten. Ik ga toch maar een poging wagen. puntsgewijs: - Israel - recrateam - Wilhelminaschool - 18 jaar! - Laatste JIA-weekend :( - Rijlessen!! - Rood (paars) haar - Ijsselstrand - Danielle recra - heartbeat - Ontmoeting - Streetdance! - Bethany - school zo. Dat vind ik een mooie samenvatting, ben daar toch nooit goed in geweest.. :P loveesss

Niet helemaal..

{ 10:15, Monday 26 March 2012 } { 0 comments } { Link }

Vandaag is het de zoveelste keer dat ik wakker word, me zo ******** voel dat ik niks kan. Dan zit mijn lichaam gewoon vast ofzo.. Ik kan niks meer.. Mijn lichaam communiceert niet meer met mijn hoofd ofzoo.. ik heb mezelf niet onder controle, of eigenlijk mijn lichaam en mijn hoofd wordt daar gek van! Het is raar, hoe onmachtig dat voelt, als je gewoon NIET kunt wat je op dat moment wilt. Dus daarom zit ik weer thuis. School gebelt, kan niet komen want ik heb veel pijn. Ja? heb ik veel pijn? of is het mijn lichaam die niet reageert? of is het gewoon mijn hoofd die denkt het allemaal niet te kunnen? Of mijn hoofd die het gewoon niet wilt? ik weet het niet. Heb ik wel reuma? Ben ik wel normaal? Verzin ik het allemaal niet? nee, want die pijn zit er toch echt.. Raar, hoe je kunt gaan twijfelen aan jezelf, terwijl niemand anders dat doet. Raar hoe begripvol mensen lijken te reageren, terwijl ik er zelf geen enkel begrip voor heb. IK WIL GEWOON NAAR SCHOOL. maar misschien is het wel gewoon mijn luiheid of mijn zieligheid die mij overtuigd om thuis te blijven. En als ik weer op dat twijfelpunt aankom, span ik me even in, om mijn pijn even niet te blokkeren, ga ik even heel goed mijn lichaam analyseren en dan besef ik dat ik eigenlijk enorme PIJN heb. Dan neem ik een pijnstiller, emoties weer door de war, misschien is dat de reden dat ik het zelf vaak niet begrijp, ik weet het niet. Maar ik heb nieuwe pijnstillers, ze werken. Maar wel na 2 uur. Maar ze werken! Alleen ik weet nog niet goed wat het met mijn hoofd doet. Heb het niet zo goed door. Maar misschien is dat het juist, dat het dat met mijn hoofd doet, dat ik het allemaal niet zo goed door heb en dat ik er niks van snap en mijn emoties door de war gaan.. Ik weet het niet. Maar het is wel lastig. Een lichaam en een hoofd die apart van elkaar werken. Waardoor het niet altijd helemaal goed werkt.. I don't know.

Boos, zo voel ik me vaak, dan snap ik gewoon niet WAAROM.. waarom heb ik pijn, waarom ben ik anders, waarom moet ik het zijn, waarom moet ik vol houden en sterk zijn, waarom mag ik niet over mijn grenzen heen gaan, waarom Moet ik medicijnen die niet lijken te werken, waarom doet mijn hoofd zo raar, waarom.... waarom?! Verdrietig. waarom kan ik dit of dat niet, waarom mag ik dat of dit niet, waarom ben ik zo emotioneel, waarom moet ik die misselijkmakende medicijnen, waarom doet het zo'n pijn.,.waarom dan? traan, traan, traan. Bang, straks lukt het me niet, wat als ik het niet haal, hoe kan ik ooit op mezelf wonen met zo'n lichaam, hoe kan ik reizen met deze conditie, mama wat moet ik ooit zonder jou! Teleurgesteld. waarom kan ik dit niet, waarom kan ik dit alweer niet, waarom doen die stomme medicijnen hun werk niet, waarom moet ik weer andere medicijnen, waarom mag ik het niet proberen misschien kan ik nu wél rennen.

Maar er is ook een andere kant:

Blij, yes dit lukt me wel, het gaat beter, ik ben vandaag niet ingestort, deze pijnstillers werken enigzins, vandaag kon ik het volhouden, het lukte me! gelukkig heb ik jullie om me heen, ik zit nog niet in een rolstoel, heel veel kan ik nog wel, ik geniet extra van de dingen die ik wel mag, kan, zie, voel en hoor.

Het is lastig, maar ik weet en geloof dat er betere tijden komen en tot dan moet ik vooral de goede punten op blijven zeggen dat helpt :)hands.

{ 23:22, Saturday 18 February 2012 } { 0 comments } { Link }


Zangleiding Kleuters!

{ 17:27, Monday 16 January 2012 } { 0 comments } { Link }

U bent die U bent!

Refrein:
U bent machtig, U bent groot,
U bent zo geweldig sterk.
Machtiger dan een koning
of een president.
U bent machtig, U bent groot,
U bent zo geweldig sterk.
U bent de allerbeste,
U bent die U bent.

U bent de God
van hemel en aarde,
de God van het heelal.
de God die alles weet de ziet,
ja, U bent overal.
U bent mijn Vader in de hemel,
ver weg en toch dichtbij,
want door uw Heilig Geest
woont U in mij.

Refrein

U bent de god van trouw en van liefde,
de God die eeuwig leeft.
de God die zelfs zijn eigen Zoon voor ons gegeven heeft.
dit goede nieuws wil ik vertellen,
ver weg en ook dichtbij,
en ook al valt het ons niet mee,
U bent bij mij!

Refrein

U bent de allerbeste (3x)
U bent die U bent

Jaja, het themalied van de kleuters op het alleenstaande ouders weekend '11 !!
Ik ga daar zangleiding doen, wordt echt heel erg leuk! :)
Maar nu nog even oefenen enzo, gitaar spelen! :D{ 03:28, Tuesday 3 January 2012 } { 0 comments } { Link }

pfoeeeeeeeeeeee, daar ging de drukke tijd.. sinterklaas, kerst, oud&nieuw.. veel.. Kado's, lekker eten, vuurwerk, oliebollen en nog veel meer! Het was leuk maar wel druk en dan ben ik de hele tijd ergens anders dus kan ik niet schrijven.. helaas. Gelukkig heb ik wel doorgezet met het tekenen. Ik heb met kerst een vet tekenboek gekregen en het gaat al steeds beter, dus dat is wel vet! Ik ben wel moe.. en heb veel pijn. Vandaag was het zo erg dat ik gewoon niet stil kon zitten en me gewoon helemaal raar voelde.. Dat is echt niet fijn.. Zeurende pijn.. Het was in mijn heupen, nou dan weet je echt niet hoe je het moet verminderen, wat er helpt.. het is echt lastig..En nu kan ik niet slapen doordat ik teveel pijnstillers op heb.. lastig. Maarja heb ik wel weer even wat inspiratie voor deze blog! :D Het is wel leuk, overmorgen ga ik naar Amsterdam, met een paar meiden van het JIAweekend, dat is het jeugdreuma weekend, logeren. Dan gaan we de stad in en gezelligheid enzo :) dus dat wordt gezellie! maar ik ga nu slapen want het is heel laat en ik moet nog de laatste dingen aan mijn portfolio doen morgen omdat ik daar de rest van de vakantie geen tijd meer voor heb.. dus welteruste :)daarom

{ 01:19, Saturday 24 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Ik heb het koud, moet plassen en ben duizelig.. vrijdagavond. Bijna kerst, kado's, vreselijk. Weet niks. Bonbons en spelletje. Koekjes en chocola. bid-dagen, plexat. wanhopigheid. Gitaar. Schuldig. Jia-meiden. Portfolio. Leraren. Rapport. Examen. 30 januari. Alles. Werk. Recreatiewerk.nl. Kennismakingsgesprek. Online bijhouden dpm. Geld. Kleding. koekjes. drank. make-up op. Allemaal stomme woorden die in mijn hoofd opdoemen. en ik ben moe en duizelig. Alles is nu tegelijk. daarom, juist daarom. omdat ik het even allemaal niet meer weet. Ik houd van hem.
koek en chocola. Maken morgen. zodat ik  mijn hoofd op orde kan krijgen.AAAAH

{ 17:21, Tuesday 20 December 2011 } { 0 comments } { Link }

aaaah, ik heb geen zin meer, heb het niet meer onder controle.. heb mezelf niet meer onder controle.. alles doet zeer en ik kan er NIKS aan doen:( stom.. Maar mensen begrijpen gewoon niet hoe het is en dat kan ook niet.. iedereens pijn is anders, ik wordt er moe van.. te veel. ik heb er wel eens een stukje over geschreven, hoe ik vind dat dat voelt:

Het doet zeer, in mij.
In mijn gewrichten maar ook in mijn hart.
Dat ik niet ben zoals iedereen.
Dat ik niet kan wat iedereen kan.
Het doet zeer.

Die pijn die nooit weg wil en nooit weg gaat.
Op dit moment doen mijn vingers pijn omdat ik dit wil schrijven.
Omdat ik het wil! ik wil kunnen schrijven ook al doet dat me zeer.
Ik word ouder, mijn gewrichten worden ouder,
maar oud op een manier hoe ze niet horen te zijn..
Het doet zeer.

Soms wil ik mijn theeglas pakken maar weet dat ik het niet kan,
toch doe ik het, omdat ik het weet. Dat het niet kan.
Ik zorg er wel voor dat het kan! denk ik dan optimistisch en boos.
dan maar pijn, maar ik wil het! pijn en kunnen.
Het doet zeer.

Die pijn frusteert me, het voelt namelijk zo zacht en dof totdat
je beseft dat het zachte en doffe niet beweegt. Het zit vast!
Alsof een wolkje hard wordt en niet meer zweeft.
Het kan niet bewegen omdat er iets overheen zit,
een waas van zacht en dof dat hard is geworden toen het afkoelde.
Dan wil ik het, bewegen, kunnen, willen.
En daar komt het dan, het eigenwijs willen kunnen bewegen.
Eerst rustig.. de zachte, doffe, hard geworden, wazige laag,
breekt in duizende puntige harde kleine stukjes..
het steekt midden in, ik kan er niet bij..
maar dan komt het ergste,
alles valt weg, en er blijft niks meer over...
alle scherven zijn weg, vallen in de diepte.
Dan is er alleen die kloppende open pijn.
Het voelt zich alleen en eenzaam zonder omhulsel.
Het word steeds rustiger..
Dat komt doordat er weer nieuw zacht en dof aankomt.
van diep, diep vanbinnen en alles begint weer opnieuw,
de waas, de scheuren en scherven en die open eenzame pijn.
Elke keer weer opnieuw, over en over en over..
Het frustreert me. Echt.!!!!!

{ 14:33, Monday 19 December 2011 } { 0 comments } { Link }
Druk, druk.. 10 januari is mijn deadline, dat is de tweede dag na de kerstvakantie, oftewel: ALLES MOET VOOR DE VAKANTIE AF!!! rapport op orde, portfolio klaar.. alles :( veel veel veel veel.. En ik heb nog allemaal dingen open staan op mijn rapport, alles moet voldaan en dannnnn mag ik op EXAMEN!! :D dus ik probeer het zo goed en snel mogelijk af te hebben.. hopen dat het lukt op tijd.. maarja, nu even iets anders, ben de hele week al bezig met mijn schoolwerk..
Ik ga in de vakantie een kindertjesactiviteitenmarathon doen! Wat is dat? nou, je zoekt al je speelgoed op van vroeger en speelt ermee! vet cool hea? dan ga ik logeren bij mijn vriendinnetje en dan gaan we spelen! haha, leuk he,.. weer even kind zijn :) verder ben ik best normaal hoor (A) maar het is best leuk om je collectie barbie's van vroeger weer is op te duikelen:) en ik ben nooit kind geweest met mijn vriendin, toen woonde ik hier nog niet, dus dan moeten we dat even inhalen! haha, ik vind het wel geniaal! koekjes bakken, elly en rikkert opzetten en barbie's die meedoen XD maar stiekem is speelgoed zooooo leuk! Maar ik  moet nu nog even doorzetten dus ga huiswerk maken! en even gitaar spelen omdat ik dat gewoon even nodig heb! lekker even ontspannen :) liefs!


Vrolijk?

{ 01:23, Monday 19 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Weetje waarom ik eigenlijk op dat liedje kwam gister was omdat ik door mijn pijnstillers me heel vrolijk voelde.. Dat is heel gek, door die pijnstillers voel ik me heel duf en is mijn hoofd een wolk.. Soms ben ik dan heel druk en vrolijk en lacherig en twee minuten later ben ik dan chagrijnig en stom en bleghh.. Dat is echt raar, daarom slik ik niet zo vaak echt véél pijnstillers, daar wordt ik niet blij van aan het einde van de dag. Dan ben ik helemaal op! Maarja ik ben heel druk met huiswerk :( omdat volgende week mijn deadline is, dan moet alles af! dus ik ga slapen want het is laat en ik moet morgen vroeg op. En ik ben moe en niet vrolijk.vroeger..

{ 23:58, Saturday 17 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Ik ben vandaag zo vrolijk. Zo vrolijk zo vrolijk. Ik ben behoorlijk vrolijk. Zo vrolijk was ik nooit! Ik was wel vaker vrolijk. Heel vrolijk, heel vrolijk. Maar zo behoorlijk vrolijk. Was ik tot nog toe nooit. Soms ben ik ongelukkig. Ontzettend ongelukkig. Soms ben ik ongelukkig. Dan sterf ik van verdriet! Soms ben ik wat neurotisch. psychotisch en chaotisch. labiel en neogotisch. maar vandaag dus niet
Vandaag ben ik zo vrolijk. Zo vrolijk, zo vrolijk. Ik ben behoorlijk vrolijk. Zo vrolijk was ik nooit! Ik was wel vaker vrolijk. Heel vrolijk, heel vrolijk. Maar zo behoorlijk vrolijk. Was ik tot nog toe nooit. lala lala lala lala, lala lala lala, lala lala lalaaaaaa, lala lala lala lala, lala lala lala, lala lala lalaaaaa... enzovoort ! iedereen kent dat toch van alfred jodokus kwak.. vet leuk! ik denk daar nog vet vaak aan! en dan heb ik dat liedje in mijn hoofd :P Die dikgedrukte hoort er bij het officiele liedje ook bij maar die zit er bij alfred niet bij.. Die heb ik er wel bijgezet, die past namelijk wel bij mij! XD

check! >> http://www.youtube.com/watch?v=lFqRTo5yJBk&feature
goede oude tijden, toen we nog de hele dag nutteloze programma's keken..

En de intro! >> http://www.youtube.com/watch?v=1UKQVlOxgO4&feature=related

 Stomstomstomstomstomstomstom

{ 15:43, Saturday 17 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Raar.. Ik denk veel te veel na over dingen.. En dan zeggen je ouders heel leuk als je kind bent: '' Nee, jij komt niet in de puberteit, jij wordt nooit puber, jij bent gewoon een leuke tiener:)''.. En dan hopen ze dat het ook echt gebeurd.. Maar nee, iedereen komt in de puberteit maar dan op zijn eigen manier.. Het standaard plaatje is natuurlijk, rebels.. Alles doen wat juist niet mag. Niet luisteren naar je ouders, maakt niet uit wát ze zeggen.. Chagrijnige en boze buien.. Niks willen doen of juist alles willen doen.. Ligt eraan wat je ouders willen. Jij wilt toch het tegenovergestelde.. Enzovoort.. De rebelse puber. Dan heb je ook nog die pubers, die eigenlijk stikonzeker zijn of juist op zoek zijn naar hunzelf en dat doen ze dan door natuurlijk opstandig mee te gaan in een groep met mensen die anders willen zijn. Ze willen ''zich onderscheiden van de rest'' hoe dat zo mooi wordt gezegd XD.. Maarja terwijl ze zich onderscheiden zoeken ze toch een groep om bij te horen, en dan onderscheiden ze zich niet van iedereen maar horen ze toch bij een groep.. Gaat dus eigenlijk ook nergens over. Je hebt van die groepen die zo zwart gaan als ze maar kunnen, verfje in je haar, makeupje op je gezicht, grote zwarte (wat ik noem, sorry) lelijke kleren.. En het liefst piercings waar je maar kunt.. De gekste plekken.. en soms een tattoo erbij met het liefst zwarte dorens ofzoo.. ja iedereen kent die groepen.. Een ander voorbeeld van zo'n groep is de, ja hoe zal ik het noemen? de meiden, die er altijd op hun best uitzien, helemaal volgens de mode enzoo (wel allemaal hetzelfde maarjaa.. je moet er wat voor over hebben, om erbij te horen) hoofden vol make-up en als het even kan HOOGblond haar, beetje arrogant kijken en klaar, je hoort er zo bij, als ze je ook accepteren natuurlijk, als er iets niet goed is hoor je er weer niet bij en wordt je afgewezen en voel je je nog onzekerder dan je al was.. En zo is iedereen die niet bij díe groep hoort, stom.. Tjaa.. en zo heeft iedereen zijn eigen puberteit.. Ik, ik denk gewoon teveel, ik ben chagrijnig of ineens te vrolijk.. Ik na over hoe ik denk, dat ik anders ben (eigenlijk is iedereen anders:P), dat ik niet weet wie ik ben, hoe ik moet zijn.. Iedereen heeft een periode gehad dat ie onzeker is geweest, zich wilde onderscheiden van de rest, niks ergens van snapt, nergens iets mee te maken wil hebben of alles overal mee te maken willen hebben.. lastig is het wel. Ik denk na, schrijf dingen op.. word soms gek van mezelf. Snap niks van het leven, van mezelf. Wil dingen weten erover, en soms weer helemaal niks, mezelf opsluiten met harde muziek en nergens aan denken. En het stomme is dat ik het allemaal weet, ik weet dat ik zo doe, dat ik me niet lekker voel en soms weer wel en ik weet dat het puberteit heet, dat is nog het stomste. Ik weet het en toch doe ik het. stomRekenen

{ 19:41, Friday 16 December 2011 } { 0 comments } { Link }
Ik zit hier voorin de stageklas, op zo'n verhoogde stoel, voel me op een of andere manier niet op mijn gemak, wil dat wel, maar het is niet zo.. Iedereen is aan het rekenen. Rekenen.. het doet me denken aan vroeger toen ik dat nog moest op dit niveau. Ik weet nog dat ik de langzaamste was van de hele klas, dat ik nooit opschoot en maar droomde de hele dag. Nu heb ik ook zo'n meisje in de klas. Het is vervelend dat ze niet opschiet, dan kan ik het niet nakijken.. Maar als ik dan aan mezelf denk van vroeger was ik ook zo.. Perfectionist. Ik had dan ook geen enkele fout, rekende alles honderd keer opnieuw uit voordat ik lang genoeg geconcentreerd was om de hele som in 1 keer uit te rekenen.. Achteraf denk ik dat ik misschien toch ook een concentratieprobleempje had, of gewoon niet genoeg motivatie, dat kan ook.. Of te veel wolken in mijn hoofd.. Waar ik dan op wegzweefde.. Dromend over mooie dingen.. Nee, snel was ik niet. Ik weet nog dat ik ook een stagiaire had in de klas, vaak deed zij de huiswerkbegeleiding. Dus ik was altijd de pineut. Ik vergat namelijk altijd mijn huiswerk, en had ik het een keer mee, dan was het niet af ofzo. Ik weet niet waarom, het was geen rebellie maar ik was het gewoon vergeten.. Dan kwam ze weer op donderdagochtend: '' Shanna, waar is je huiswerk? ''. ''Oeps, alweer vergeten''. En dan werd ze weer boos en zei dat ik mijn huiswerk moest maken. Maarja meer dan boos worden kon ze toch niet dus ging ze maar weer nakijken.. En voor de zoveelste keer nam ik me voor om voortaan mijn huiswerk op tijd af te hebben én mee te nemen. En natuurlijk was en bleef dat alleen bij een voornemen. Maar nu begrijp ik haar, de stagiaire. Ze wilde gewoon alles goed doen, zo min mogelijk fouten maken bij haar opleider. Ik leverde mijn huiswerk niet in, was dus niet gehoorzaam, een fout dus die zij maakte voor haar gevoel.. Ik maak ook fouten als stagiaire, die niet altijd jouw fouten zijn maar wel zo voelt, af en toe. Die stagiaire zag mij niet niet, alleen maar haar eigen fout. Ik deed het niet expres, het gebeurde gewoon. Dat zag zij niet, zij dacht dat ik het expres deed. Tenminste dat denk ik, aangezien ze zo boos werd, dan dacht ik dat ze me echt heel stom vond! maarja dat zal ik nooit weten. Nu snap ik het wel, dat ze zich richtte op haar fouten en niet op de kinderen. Ik doe het ook, ik wil het niet doen, probeer het niet te doen.. ik wil de kinderen wel zien zoals ze zijn. Ze echt helpen, niet alleen omdat ik dan fouten maak. Fouten zijn er om te leren en toch zijn fouten niet fijn. Rekenen is niet fijn, je maakt veel fouten. Maar ik niet, ik maakte nooit foutjes, daar deed ik niet aan. Dan maar veel te langzaam maar fouten kan ik me niet  veroorloven. Het is nog steeds zo, ik zit in de verlenging, ben te langzaam. Maar niks doe ik fout, alles is perfect, alleen te laat, allemaal te laat. Ik zit hier vooraan in de klas op zo'n verhoogde stoel maar zal me nooit op mijn gemak voelen, ik ben geconcentreerd aan het schrijven. Iedereen denkt dat ik observeer of een opdracht schrijf ofzo. Nee, fout! Ik schrijf dit over mij en mijn fouten en dit vooraan in de klas op die verhoogde stoel schrijven is ook een fout maar dan verborgen, niemand weet het. Fouten zijn er om gemaakt te worden. Zonder fouten zijn we perfect, dat kan niet, is ook niet leuk. Daarom maak ik ze. Fout.

Dagje stage

{ 21:38, Thursday 15 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Instorting,, Dat voel ik nu. Moe. het  haalt me neer en ik kom niet meer omhoog,, morgen weer een keer, dat ik het probeer. GEEN zin meer. Het is nu even teveel,. kan het nu niet aan.. het klinkt allemaal zo zwak en oud en ziek.. maar dat ben ik niet, niet altijd en soms wel.. met mijn 17 jaar wat eerder soms andersom lijkt,.71 morgen weer hopend dat het minder wordt. maar die hoop die steeds minder wordt. >...............................................................................................Gedicht

{ 22:02, Wednesday 14 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Geweld

Kinderen, zo lief en puur,
Vol van passie, vol met vuur.

Mooi van zichzelf, helemaal blij,
Lijkt op vroeger, maar dat waren toen wij.

Kinderen kijken naar alle ruzie en haat,
Waar veel in de wereld nu voor staat.

Bijna niets is meer mooi en echt,
Wij hebben het ze geleerd, al die bitterheid en het gevecht.

Mensen dragen die pijn in hun harten,
Maar dan zie je die kinderen alweer starten.

Waarom is de mens zo hard, wreed en gemeen?
Achterdochtig, zelfzuchtig en stom in één.

Kunnen we maar gewoon,
Zonder bijbedoeling of vertoon.

Zeggen ik hou van jou, puur en echt!
Lieve schat, begin toch niet aan zo'n levenslang gevecht..

Geen gedoe geen gemaar..
Houden van zoals jij bent, kant en klaar.

Dat moet deze wereld leren,
en mensen helpen om te keren.

Kijk naar je eigen echt pure kind,
die jij het allerbeste vind!

Die voor jou de wereld betekend,
Gun die ene een leven ongeketend.

Jij bent de sleutel voor zijn toekomst en hoop,
Geef het leven van jouw parel een beter verloop!

- ShannaGetekend

{ 21:24, Wednesday 14 December 2011 } { 0 comments } { Link }
{ 20:12, Wednesday 14 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Zoo, mijn ziekenhuisdagje weer gehad.. het gaat slechter, wist ik al.. medicijnen verhoogt.. balen.. Maarja verder is het wel okee. Lieve mensen om me heen :)Gods eeuwige liefde voor jou!

Vrienden, laten we elkaar liefhebben,
want de liefde komt van God.
Iedereen die liefheeft,
is uit God geboren en kent God.'
(1 Johannes 4:7)wachteennnn gaap

{ 15:32, Wednesday 14 December 2011 } { 0 comments } { Link }
joepiieee, ben in het ziekenhuis :( .. die joepie was sarcastisch.. we wachten nu om een afspraak maken.. gezellie. het is wel chill dat je gewoon kunt internetten hier in de gang, wel jammer dat iedereen dan kan meekijken die langsloopt.. dan kan ik niet zeggen dat het hier stinkt naar zieke mensen en alcoholschoonmaakprikspul... maarjaa.. we moeten zo gaan, we gaan wel altijd even naar de kfc, vet lekker!! dus dat is minder erg. lang leve een kentucky fried chicken naast het ziekenhuis! dat is tenminste een voordeel! :-) maar nu moet ik gaan, ik moet zeggn wanneer ik de volgende afspraak wil.. nooooit! liefs;)

Ongewoon ziekenhuis

{ 12:33, Wednesday 14 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Ik moet zo naar het ziekenhuis, 3 maandelijkse controle :(, ik hou niet van ziekenhuizen, het ruikt er altijd naar zieke mensen en van dat schoonmaakmiddel met alcohol, bij het prikken weetjewel.. Als ik dat ruik wordt ik al misselijk.. En toch moet het, elke drie maanden weer.. stomme dokters, ik weet toch wat ik heb? ik merk niks van die medicijnen, welke het ook zijn.. Het maakt me allemaal misselijk. Nee, eigenlijk moet ik dokters niet de schuld geven, ze zijn meestal heel aardig en proberen je alleen maar te helpen, maarja dan moet ik weer chagrijnig en boos zijn omdat ík ziek ben, ík die vieze medicijnen moet, ik in dat stomme ziekenhuis moet lopen voor mezelf.. Daarom gewoon. En wat denk ik toch weer aan mezelf.. beetje zelfmedelijden hebben.. Ach, eigenlijk moet ik het ook gewoon maar accepteren, maarja daar ben ik nu al 6 jaar mee bezig en nog lukt het me niet helemaal.. Ik denk dat je chronische ziektes nooit helemaal accepteert, het hoort ook gewoon niet bij mij.. ik wil het niet, heb er niet om gevraagd, heb het niet aangemoedigd, het was er gewoon. Gewoon,, weer dat stomme gewone woord. Gewoon. Gewoon is niet gewoon. Ik ben niet gewoon. NIets is gewoon. Tja, dat is gewoon zo. Of eigenlijk ongewoon. Ik ben ongewoon. Okee, ik ben gewoon niet zo vrolijk.. Weer gewoon! maarjaa, dat krijg je als je weer naar het ziekenhuis moet, en al weet dat je te horen krijgt, dat het niet goed gaat, dat je overal onstekingen hebt en je medicijnen verhoogt moeten worden.. dat krijg je dan. Ziekenhuis, nee voor mij niet gewoon. Zeer ongewoon

...mijn dromen! nice!

{ 20:57, Tuesday 13 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Mensen! hier droom ik trouwens over.................... oja, dit is trouwens de stad Nice, nice hea?!

 evil broertjeshuiswerkmaakmachines uitvinder!

{ 20:36, Tuesday 13 December 2011 } { 0 comments } { Link }

School....:( ik zit in een verlengingsperiode omdat ik het niet redde.. Nu moet ik op maandag en dinsdag ''gewoon werken'' aan wat je nog niet af hebt.. daarna mag ik pas het examen in! doe trouwens onderwijsassistent.. Best leuke opleiding maar ik wil het niet echt worden.. ook geen juf.. wat wel weet ik ook niet.. maarja dat zien we nog wel.., oja ''gewoon werken'', dat noemen ze dan ook echt ''gewoon werken'' zovan: dat is gewoon, nou voor mij is dat helemaal niet gewoon! Bij mij is het uiterst, enorm, echt heel erg zeldzaam als ik werk, laat staan ''gewoon'' werk! Maarja na die (inmiddels) twintig weken verlenging, besef ik toch wel dat ik niet verder ga komen op deze manier.. hmmm.. toch maar aan ''het werk'' dan........ balen. Maarja ik ben dus sinds twee weken, jahaaa, echt waar, geloof het of niet, maar het is echt zo! sinds twee weken ''werk'' ik echt en dan bedoel ik ook echt! Dus ik ben al een heel end.. en wonder boven wonder, als ik ff ''doorwerk'' red ik het ook nog op tijd! en kan ik op examennn!!!! maarja dan moet je weer een portfolio maken.. :( dat lukt me nu al niet, laat staan dan! tjaa.. er zit niks anders op.. mezelf voor mijn kop slaan en domweg toch maar aan het werk.. Het zal toch moeten :P Behalve als ik binnen nu en een week iemand anders vind die zich verveelt in zijn leven en zo blij met mij is dat ie als vriendendienst eventjes AL mijn werk maakt.. dat zou leuk zijn! stel je voor.... iemand die echt gewoon even komt om je huiswerk te maken.. en het ook nog perfect maakt! cool! ik zie het al voor me.. ladieladielaaaa, hoi, je huiswerk graag.. ''Ja, hier ligt het, je hebt een uur, dan moet het klaar zijn want ik wil nog weg''. ''okee, ik denk dat ik het zelfs in 55 minuten haal! mag ik dan 5 minuten met je kletsen?'' ''nee, want ik moet weg en dan kan ik eerder:) maar wel fijn dat je mijn huiswerk maakt hoor, dat doe je prima! Heel erg bedankt! Nou ik ga je alleen laten met mijn huiswerk, succes! ik kom over 50 minuten kijken of je al klaar ben ;) hahahahahahahahaaaa, nou ja dromen mag altijd :) zwijmel zwijmel.. iemand die huiswerk maaktt.... misschien ga ik mijn broertje maar even trainen, of twee broertjes, dan is het sneller, of allemaal! muhahahahaaa.. ( evil laugh!) okee, nee dat is gemeen, maar 1tje dan ;P maar eigenlijk kan ik het beter niet doen want als je het eenmaal aan jongens overlaat... dan ben je uiteindelijk nog langer bezig! nee, beter doe ik het zelf.. Ik maak gewoon een broertjeshuiswerkmaakmachine! of twintig!! joaaahhhhhhh, muhahahaaa, tjaa.. of ik moet eerst maar is uitvinder worden daarvoor.. hmm, dan moet ik toch eerst leren en naar school, SHOOT! Of huur ik toch een gratis huiswerkpersoontje, die een vrouw is uiteraard! ... achjaa, ik droom een end verder en ga nu slapen.. (in het echt ben ik niet zo gemeen hoor(A) en ik maak ook altijd keurig mijn huiswerk!) (ookee, dat laatste is niet helemaal waar :P) truste!

 Kado's

{ 23:35, Monday 12 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Mijn vriendin is jarig! Wat moet je geven!? Het is een goeie vriendin dus je komt niet aan met een of ander stomme kadobon of douchegel.. Nee het moet wel echt origineel zijn dan.. Dusja ik opzoek naar iets leuks, met een andere vriendin samen én nog het ergste ik heb ook nog eens geen geld... platzak :( maarja dat krijg je als je kado's koopt en spullen en af en toe ergens koffie gaat drinken, dan is het snel op :( En dan is het ook nog december! vreselijk.. dat is echt de duurste maand, twee broertjes van me jarig, sinterklaas, kerst, oud en nieuw, kadoooooooooo's en nog de feestjes hier en daar.. Ja, dan ben je wel blut.. En om eerlijk te zijn kan ik ook gewoon niet zo goed sparen :P dus misschien is het ook wel een heeeel klein beetje mijn schuld.. maargoed, ik dus op zoek naar een origineel, leuk en goedkoop kado.. Ze heeft net een india-kamer dus assecoires daarvan is altijd goed, maarja die vind je niet zo makkelijk.. Nou hadden we wel een india-olifant-beeldje al en we hadden twee wijnglazen in indiastijl gekocht! dus wij al blij.. wijntje erbij! en ze houd ook van koken dus we hadden er een bakboek over verjaardagstaarten met marsepijnfondant (om taarten te versieren!!) en een chocolade-rubber-spatel-mesje-strijk-goedverdeel- ding.. Dus vet leuk kadoo!! toch? ik vond het best goed gelukt :P uiteindelijk was het allemaal toch niet zo goedkoop, maar wel leuk! :D Helaas was 1 van de glazen kapot gegaan bij het schoonmaken ervan :(:(:( dus jammerr.. maarja ze heeft er nog 1 :P genoeg om wijn te drinken! XD 

We hadden trouwens vandaag ook peergroep! dat is een groepje meiden en dan gaan we leuke dingen doen enzoo en kletsen.. Maar we gingen nog sinterklaas vieren.. i know.. a little bit late :P maarja we deden een kado-spel, heb uiteindelijk een badmuts, rood met witte stippen!! of anders om.. haha, maar wel geniaal! :P
Maar moet nu weg... Liefs!Gevoel

{ 08:30, Monday 12 December 2011 } { 0 comments } { Link }
Ik ben Shanna, en heb een ziekte met een rare naam,
Het heet jeugdreuma... aangenaam!
Nou nee, aangenaam is het dus eigenlijk niet.
Het brengt pijn en beperkingen, maar die zien jullie niet.
Daarom is deze aandoening zo moeilijk voor mij.
Ik heb dagen van verdriet, maar ben ook vaak blij.
In die moeilijke dagen ben ik 'in' huis te vinden,
Dicht bij de warmte van mijn 'computer' vrienden,
Die begrijpen hoe zo'n dag aanvoelt voor mij,
Ze weten het gewoon, want ik ben net als zij!
'buiten' snappen ze mij dan niet,
Je ziet er toch goed uit???.. dat doet mij dan verdriet.
Alsof ik er ook nog ziek uit moet zien,
Bleek om mijn neus en behuild misschien?
Je lacht,je doet vrolijk,niet altijd even oprecht.
Het sloopt je van binnen,het is een lang en eenzaam gevecht.
Je bent niet meer,wie je ooit eens was.
Je kunt niet meer,wat je ooit kon, hoe het eens begon..
Nee, jullie zien mij alleen, wanneer het beter gaat,
Want dan vertoon ik me wat vaker op straat,
Dan kom ik naar buiten en doe ik wat ik kan.
En als men me dan vraagt, goh? hoe gaat het ermee?
Zijn ze meestal met mijn antwoord, niet gauw tevree.
Vaak willen ze niet weten hoe het werkelijk met me gaat,
waardoor er een vreselijk dilemma ontstaat.
Ik zeg dan maar snel, oh het gaat wel met mij,
Dan is die ander tenminste weer blij.
Dan hoeft die niet te luisteren naar mijn verhaal over pijn
En kan die weer verder, naar waar dat ook mag zijn.
Zeg ik de waarheid, dan zullen ze het me waarschijnlijk niet meer vragen,
Want dan is het al gauw... zij kan alleen maar klagen!
Maar dat doe ik dus niet, ben alleen eerlijk over mijn gevoel,
Dat zou toch moeten kunnen, als je begrijpt wat ik bedoel.
Maar nee, zo steekt de wereld dus niet in elkaar
En voel ik me nu, door deze ziekte, flink de sigaar!!!
Had ik maar vleugels..


Reuma

{ 23:07, Sunday 11 December 2011 } { 0 comments } { Link }
Ik heb reuma. Om het helemaal mooi te zeggen, polyarticulaire juveniele idiopatische artritis.. Oftewel JIA.. Jeugreuma. Wat is dat? Nou ik heb onstekingen in mijn gewrichten, dan is het rood en dik en doet het pijn. Ik heb de poly articulaire vorm, dat betekend dat ik van meerdere gewrichten tegelijk last heb en verschillend waar.. Soms heel veel tegelijk en soms maar een paar gewrichten.. Heel lastig en heel onvoorspelbaar.. Soms gaat het jaren goed en soms kan het jaren tegenvallen en steeds slechter gaan.. Maar je kan het niet aan me zien daarom begrijpen mensen het vaak niet. Dan kan ik niks en de dag daarna alles of soms zelfs een uur verschil.. Maarja het kan ook ineens 30 jaar goed gaan, dus daar hoop ik nog steeds op.. Ik vind het wel moeilijk.. Het gaat op dit moment sinds een halfjaar geleden of eigenlijk inmiddels 9 maanden geleden steeds achteruit.. Ik merk dat ik steeds minder kan en steeds meer pijn heb, dat is echt balen.. Het is heftig om ineens te ontdekken dat iets simpels als een theekopje vasthouden of een deksel ergens afhalen pijn doet. En dat je het even later ook echt niet kunt.. Ik vond het altijd al erg om uberhaubt te noemen dat ik REUMA heb, laat staan dat ik echt beperkt ben in mijn doen en laten en dat mensen dat ook zien en merken.. Dan ben ik ineens dat zieke zielige meisje, daar kan ik me echt boos om maken.. Het is al lastig genoeg zonder andermans gezeur.. Maarja wat ik dus meestal probeer duidelijk te maken is dat ik gewoon leuk ben en druk en gezellig en soms een beetje gek, of soms een beetje erg :p maar ik blijf gewoon shanna. Maar soms heb ik het er wel moeilijk mee.. En dat zijn de periodes dat ik gewoon even zonder vooroordelen liefde nodig heb.. Gelukkig heb ik geweldige vrienden, thanks! En nu ga ik slapen, ik vertel later nog wel meer over mijn reuma:) liefs!

Verjaardag

{ 14:40, Sunday 11 December 2011 } { 0 comments } { Link }
Joepie! Mijn broertje is jarig, dat betekend: geld uitgeven voor een kado, uberhaupt een origineel kado bedenken.. Een druk huis vol vrienden en familie en helpen met bedienen, een huildend ander broertje bij alles wat zijn broertje krijgt, omdat híj niet jarig is..en geen kado's krijgt, jaaa leuk! achnouja het leuke is dat je weer wat mensen ziet en dat er lekker eten is, vooral dat! taart, chips, cake, chocolaa.. nee dat is niet zo erg.. Het is ook best gezellig. Maarja mijn hyperactieve broertje heeft suiker op....... om gek van te worden.. En maar rondspringen en druk doen... :( vreselijk.. Maarja zolang die doos aan de kabels beeld en geluid heeft, is hij best wel rustig (A) lang leve de mensen die de televisie hebben uitgevonden! Mijn broertje heeft trouwens  kapla gekregen, dat zijn een soort houten plankjes met een kleurtje en daar kun je dan dingen mee bouwen. Je denkt eerst, saaaai maar eerlijk gezegd heb ik er de hele ochtend  mee gespeeld :P het is best leuk, proberen zo hoog mogelijk met zo weinig mogelijk plankjes  en zonder omvallen een toren bouwen! Heb net met mijn broertje een hele garage gemaakt, het ziet er toch wel  leuk uit, verbazend.. Maarja mijn opa en oma en eten komen zo, Ja mijn opa en oma zijn altijd samen met eten.. Ze nemen altijd een halve of eigenlijk hele voorraadkast mee. Allemaal lekkers en vooral kip en fruit! hmmm.. ja dat is wel leuk. Maar mijn opa en oma zelf zijn ook lieve schatten hoor. Daar zijn ze al, ik ga stoppen, liefs!

Nieuw!

{ 01:16, Sunday 11 December 2011 } { 0 comments } { Link }

Hoi! ik ben Shanna, 17 jaar oud, en ik wil mijn verhaal kwijt. Ik ben nieuw en daarom even dit verhaaltje, maarja nu moet ik schrijven en weet ik toch niet zo goed hoe.. (nou, typen, duh! ) :P  Ik zal beginnen met wat vertellen over mezelf. Ik heb 5 broers, we zijn een pleeggezin. Het is altijd heel gezellig, maar soms wordt ik er een beetje gek van :P ik ben trouwens niet goed in grammatica dus er zullen wel wat nederlands-foutjes hierin zitten maarja dat maakt niks uit. Ik loop nu stage in een groep 7 en dat is wel grappig want soms weet ik gewoon dingen niet, die de kinderen wel weten.. :S soms moet ik even goed de instructie doorlezen voor ik ze kan helpen, haha. Maarja gelukkig blijf je voor kinderen, wat er ook gebeurd, altijd gewoon juf. Dus ook als je iets niet weet ben je gewoon juf, dat maakt niks uit. Hoewel nu ze ouder worden, groep 7 dus hebben ze soms ook wel door dat je soms dingen niet weet en eigenlijk ook maar gewoon een tiener bent die voor school moet stagelopen. Maarja dat maakt het ook wel weer gezellig dat ze je niet zien als strenge volwassene juf :P. Maar genoeg over mijn stage.. Leukere dingen:) want stage vind ik inmiddels niet meer zo leuk, nu 3 dagen in de week, wordt er wel een beetje gek van.. maarja hoort erbij. Ik wil trouwens geen juf meer worden, daar heb ik vanaf gezien, dat voor de klas staan en elke dag een beetje hetzelfde.. nee dat is het niet voor mij. Ik weet niet wat het wel is maar daar kom ik vast nog achter.. God heeft wel een plan met mijn leven:) gelukkig maar. God is trouwens mijn helper, redder en mijn geweldige papa. Hij zorgt voor mij. Ik merk dat hij altijd om me heen is, heel fijn:) Goed, nog meer.. wat zou iemand van mij willen weten? (denk ik even hardop) (eigenlijk niet want ik schrijf het hardop:P) okeeee.. ik weet het niet, ik vind het wel even genoeg voor een eerste blog.. De laatste tijd ben ik trouwens een beetje aan het dichten, best leuk, dus er zal binnenkort wel een gedicht hierop komen! Maar nu ga ik stoppen, eigenlijk is het al laat, maar heb geen zin om te slapen en het is zaterdagavond.. Maarja er waren geen mensen die naar de stad gingen dusjaa.. had niet echt wat te doen.. Nouja ik kom van de praise-avond, waar ik gitaar heb gespeeld, was leuk trouwens. Voor het eerst, gitaar gespeeld in een zangdienst! ben wel een beetje trots dat het goed is gegaan! Maarja ik ga nu even stoppen met mijn kennismakingsblog anders gaan mensen hem nooit lezen, veel te lang! :P Liefs!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links


Categories


Recent Entries

Een originele titel
Niet helemaal..
hands.
Zangleiding Kleuters!
Untitled

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer