Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De problemen waar ik tegen aan loop.

Description

In de loop der jaren ben ik er achter gekomen dat ik best veel problemen heb. ziekenhuis in en uit om te kijken of iemand mij kon helpen. Ik kwam er ook achter dat er weinig openheid in is en er best veel vrouwen last van hebben. Met deze blog hoop ik andere vrouwen misschien te kunnen helpen.


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

eindelijk het andwoord :D

Gister ben ik bij de vrouwenpoli in Boxmeer geweest.

Waarscheinlijk eindelijk andwoord waarom ik niet afval.

Naja het is inmiddels wel bekend dat ik PCOS heb moet zeggen sinds ik hier nu meer mee bezig ben leer ik er elke keer weer iets nieuws over.

Dus zo ook insuline resistentie en dat blijk ik dus te hebben en daarom val ik niet af hehe.

Helaas word het niet zo simpel als het klink lol.

Ik moet aan 4 sublementen beginnen om de boel goed te krijgen en me eten moet ook weer aangepast worden.

Nou wat is insulini resistentie: (Ik leg het even uit hoe de arts mij dit heeft uitgelegd hehe.)

Je cellen hebben deuren, als ze iets nodig hebben zoals suiker gaat er een deur open en word er suiker uit je bloed gehaald.

Mijn cellen hebben een gammele deur slot is kapot houd dus in dat ze ook open gaan wanneer het niet moet en er dus van alles in zo`n cel komt wat er niet in hoort.

Je lever maakt insuline aan om dingen in je lichaam af te breken, maar omdat bij mij zoveel verkeerd word binnengelaten werkt die overuren en kan het niet aan waardoor alles ophoopt en ik dus niet kan afvallen.

 

Dus conclusie het hoopt zich allemaal op dus kan van alles doen maar als niks word afgebroken ja dan blijft het zitten.

Gelukkig kan hier iets aan gedaan worden namelijk zo min mogelijk dingen binnen krijgen die zich op kunnen slaan.

Mijn voeding word nu dus veel groente moet nu min 500gr groente op een dag binnen krijgen.

Veel eiwitten en ik mag vlees of vis maar bijv aardappelen, pasta of brood word hem niet meer de koolhydraten moet ik nu echt uit de groentes gaan halen. En veel goede vetten.

Ik moet nu ook bij een speciale dieatiste zijn die hier in is gespecialiseerd.

Afgelopen zaterdag is mij een anticonceptie pil aangeraden om mijn haar verlies tegen te gaan. Mag ik dus ook niet meer omdat die hormonen niet goed afgebroken worden.

Dus ik moet daarvoor in de plaats nu een lotion gebruiken.

De Arts zei ook als de boel weer loopt zoals het hoort dat ik alleen al daarvan gewoon weer me haren terug kan krijgen. Merkte wel dat ze elkaar tegen spraken dus dat word gewoon even afwachten hehe.

Ik moet zo ie zo stoppen met roken dus die word wel even pittig hehe ben nu mijn laatste pakjes aan het opmaken. (had nog een slof gehaald voordat de prijzen omhoog zouden gaan hehe).

 

De arts in de vrouwenpoli wilde graag mijn bloedwaardes hebben dus die heb ik netjes opgevraagd bij mijn huisarts en kon ze ophalen.

Tot mijn verbazing stonden er allemaal sterretjes bij bepaalde waardes dus ja ben ff wezen google wat het allemaal precies in hield.

Mijn lever waardes zijn al eerder gecheckt en bleken te hoog te zijn nooit iets over gehoord dus mijn huisarts gaat volgende week even uitleggen hoe het zit omdat er een aantal meer zijn waar ik geen kennis van had.

Toch fijn om te weten als er iets niet klopt lijkt me hehe.

 

Nog even wat ik verder moet doen.

Kwa drinken mag ik alleen nog water en thee, omdat ook in de light producten of in rivella en zo die weinig calorien bevatten teveel slechte E nummers zitten.

De sublementen kon ik alleen bij een Amerikaans bedrijf inkopen met een creditcard hehe dus die zijn nu onderweg en dan kan ik echt beginnen.

Natuurlijk met eten heb ik de boel al omgegooit en mag ook echt geen wonderen verwachten.

Al hoop ik natuurlijk er wel op dat straks mijn gewicht een lijn naar beneden word hehe.

Er is mij altijd verteld dat je binnen het uur dat je wakker word iets moet eten, ik moet nu pas iets eten als ik honger, heb omdat we er nog niet uit zijn tegen welke eiwit poeder ik kan om shakes te maken maak ik nu maar gewoon een maaltijdsalade

die ik ook nog in de middag kan eten.

Dus het word nu nog even afwachten hoe alles loopt maar ik hou jullie op de hoogte (al heb ik geen idee wie dit leest :P maar hoop dat iemand er misschien iets aan heeft)

tot de volgende.

 

 

 

 

 


Posted: 11:50, 8/1/2015
Comments (0) | Add Comment | Link

De dermatoloog

Nou vandaag bij de dermatoloog geweest bij intermedica, heb echt in een deuk gelegen wat een grappige arts.

Er werden eerst foto`s gemaakt van mijn haren om te kijken waar de uitval precies zit en ook op de cm nauw.

Toen werd er bloed geprikt en moesten we terug de wachtkamer in om op de uitslag te wachten.

Dit werd overigs door een volgens mij was het een zuster gedaan :).

Na een half uurtje ongeveer kwam de arts met de uitslag. Ik heb inderdaad PCOS maar ja dat wist ik al haha.

Ik moet terug op de anticonceptie pil al is het een hele lichte.

En een sublement die speciaal door hun is gemaakt.

Naja de arts heeft uitgelegd hoe en wat moet dus ook stoppen met roken. Whehehe :P.

Er was door een andere arts mij een haarstukje aangeraden maar hij raade het weer af omdat je daarmee haren afbreekt,

Zo`n haarstukje zit vast met 4 clipjes en aangezien die vast zitten zou je elke keer de zelfde plukken haar pakken om hem vast te zetten.

Dus heb nu een poeder die het haar voller laat lijken en een soort spray om het water proof te maken.

De arts was een echte flirt dus heb echt de grootste lol gehad.

Ik was echt zo`n mooie meid en mijn moeder was een wijze oudere vrouw whaha.

Maar goed om er op terug te komen hehe. ik moet die sublementen een jaar slikken en over een jaar gaan we kijken of mijn haren verbeterd zijn.

De sublementen worden niet vergoed maarja 16 euro per maand ga ik ook niet dood van.

 

Aanstaande woensdag 7 jan moet ik naar de vrouwenpoli om te kijken voor mijn hormonen. Dus hoop echt dat hun de voorgeschreven anticonceptie ook nuttig zien hehe.

Overigs vallen deze 2 klinieken wel onder vrije artsen keus en als de huisarts je door verwijst word het consult gewoon vergoed.

 

 


Posted: 20:31, 3/1/2015
Comments (0) | Add Comment | Link

foutje bedankt

Ik zou die afspraak morgen hebben in boxmeer toch even naar januari verzet bleek nog niet me eigen risico op te hebben. Dus ga in januari weer verder.

 


Posted: 21:18, 9/12/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

mijn verhaal tot nu toe

Nou ik ben Amke en ben 25 jaar.

 

Ik kwam op het idee om mijn verhaal die nog steeds lopend is op te schrijven voor vrouwen die misschien tegen het zelfde aanlopen.

Dus ik zal even bij het begin beginnen :P.

 

Ik ben op mijn 9de voor het eerst ongesteld geworden ongemakkelijk op de basisschool want je bent de enige maar had er nog geen problemen mee.

Op mijn 13de begon ik steeds meer te merken dat ik toch wel erg veel pijn had. Opgegeven moment lag ik gewoon 2 weken per maand plat van de buikpijn. Zon pijn waarbij je echt weinig nog kan doen.

Een week voor mijn 16de verjaardag naar de huisarts vragen voor de pil, want ja misschien helpt die.

Kreeg een arts in opleiding die er 5 min over deed om er stuntelig uit te brengen dat ik misschien wel minder opgewonden kon raken als ik aan de pil begon.

Toen was ik begonnen met de pil het leek even te werken tot mijn buik heel erg begon uit te zetten en ja de pijn was er weer.

Terug naar de huisarts en een doorverwijzing naar de gynocoloog. (gelukkig had ik mijn eigen huis arts weer)

Bij de gynocoloog kreeg ik eerst onderzoeken, er werd gevraagd of ik het erg vond dat er iemand in opleiding bij zou zijn.

Nee vond ik niet erg moet het ook leren dus best. Waar ging mevrouw zitten juist precies voor me, kan je vertellen vrij ongemakkelijk haha.

Na die ene keer kreeg ik een andere gynocoloog die pillen ging uitproberen.

Heb in een jaar tijd 7 verschillende anticonceptie middelen gehad. (vrij vaak voor naar het ziekenhuis gemoeten) Toen kreeg ik een spiraaltje.

Nou na dat flinke bloedbad had ik eindelijk me spiraaltje, Waarom bloedbad, je moet ongesteld zijn en je krijgt spierverslappers waar ook een bloedverdunner in zit. Dus ja echt alles zat onder :P.

Het Spiraaltje leek even te werken. Toen werd ik ineens weer ongesteld had toendertijd net een vaste vriend dus ja toch even checken of die nog goed zat.

Mijn vaste arts weet bij zulke dingen dat die me doorstuurd naar het ziekenhuis hij geeft ook eerlijk toe omdat ik nog geen kinderen heb gehad hij zelf niks met het spiraaltje wil doen.

Maar had een andere die wel even zou kijken, nee alles was goed, hij zag de draadjes zitten geen probleem.

2 maanden later moest ik op controle bij de gynocoloog zijn die wilde ook nog even checken wat denk je ding was gezakt en moest gelijk verwijderd worden.

Vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad en waarbij het spiraaltje zakt krijgen geen nieuwe.

 

Nou terug op de pil, ik kreeg de Diane pil omdat ik ook al een tijdje last begon te krijgen van overbeharing en haaruitval en ja toch handig om af te vallen want ik was wel erg zwaar.

Ik ben nooit de dunste geweest maar heb in die tijd toch best veel gesport ik probeerde toen nog te trainen voor om in het leger te komen tot ik viel en een blessure aan me enkel kreeg. Te zwakke enkel werd hem dus niet.

Werd gezegd dat ik beter de pil door kon slikken en over n tijd weer langs kon komen.

Dus ik heb de pil door geslikt werd eindelijk niet ziek meer elke maand was echt een opluchting. Tot ik de griep kreeg en niks binnen kon houden.

Nou voor de dames die weten hoe ongesteldheid is ik ben 3 maanden ongesteld geweest zo als je normaal de 2de dag bent.

Ik begon echt richting bloedarmoede te gaan dus een week voor mijn afspraak met de gynocoloog toch even gebeld of ik langs kon komen.

Nou kreeg niet echt een aardige dokter, ik was alleen en was vooral bezig niet flauw te vallen.

Toen die in de gaten kreeg dat ik me echt niet goed voelde werd die ineens een stuk aardiger hij dacht aan een poliep. Gelukkig had ik die niet.

Een week later had ik mijn afspraak bij mijn eigen gynocoloog en wonder boven wonder het bloeden was gestopt.

Ik moest gewoon verder gaan met de pil doorslikken kwam allemaal goed.

Een assistente maakte toen de opmerking aan de balie van zou dit geen PCOS kunnen zijn want het klinkt wel erg die kant op.

Maar ja als een arts daar niet mee komt sta je er niet zo bij stil.

Vanaf mijn 20ste heb ik de pil door geslikt tot ongeveer 3 maanden geleden. Toen vrouwen overleden aan de Dianne pil ben ik overgestapt op de 3 fase pil hoefde alleen de laatste 10 te slikken.

Ik train al sinds vorig jaar maart ongeveer met een personal trainer. Maar ik viel maar niet af ja dan ga je kijken wat je nog kan veranderen dus zo doende ben ik met de pil gestopt. Na overleg met mijn huisarts, die ook aangaf dat ik die pil nooit zo had mogen innemen omdat je taaislijm of zo iets krijgt ervan.

Tot mijn grote opluchting werd ik niet weer 3 maanden ongesteld maar netjes 5 dagen al had ik wel 2 dagen dat ik krom lag.

Maar ik viel nog steeds niet af. Weer naar het ziekenhuis, ging nu naar een ander omdat bij het andere ziekenhuis er niet echt serieus op gereageerd werd wilde nu wel iets meer dan slik de pil maar door.

 

Mijn haar boven op mijn hoofd werd ook steeds dunner dus ben een aantal keer naar een dermatoloog geweest.

Bij de laatste kreeg ik extra vrouwenhormonen. Ik slikte ze maar voelde me steeds slechter als iemand al boe zei stond ik al te janken.

Dus je raad het al terug naar de huisarts hij keek me aan was nog niks gezegd of hij zei al van meid weet niet wat je slikt maar stop er maar mee want je ziet er niet uit.

Verder hadden hun geen oplossing ervoor.

 

Begin dit jaar ben ik bij een ander ziekenhuis geweest die na wat kijken en voelen en zo het syndroom van PCOS hebben vastgesteld.

Dit was opnieuw bij een gynocoloog ja ze konden verdere onderzoeken doen maar zou inhouden dat ik opnieuw allemaal anticonceptie pillen moest gaan uitproberen.

Nou dat lesje heb ik wel van de eerste keer geleerd want ben toen al flink aangekomen.

 

Ik kreeg opgegeven moment een andere personal trainer aangewezen omdat die eigenlijk niet meer wist wat die met me aanmoest.

Ik had vorig jaar al een maagballon gehad en dat leek even te werken. Zo gauw die eruit was sloop het gewicht er weer aan ook al deed ik niks vreemds.

It at gezond, dronk weinig tot geen frisdrank en nog viel ik niet af. Elke keer kreeg ik te horen van ja als jij het niet door een arts vast kan laten stellen dat je iets hebt waardoor je niet afvalt ligt het echt aan jou.

Ik begon me steeds slechter te voelen en durfde eigenlijk nauwelijks nog te eten. En begon me schuldig te voelen als ik uberhaupt al iets at.

Toen vroeg iemand me of ik al eens bij een endocrinoloog was geweest, Nou nooit van gehoord. (is een arts gespecialiseerd in hormonen)

Dus ik huisarts gebeld afspraak gemaakt en op weer naar het ziekenhuis.

Bij de eerste afspraak werd ik helemaal nagecheckt. Ik moest opgegeven moment 10 squats doen. Zij vroeg of ik door me knieen wilde gaan dus ik vroeg aan haar hoe (ja je kan meerdere manieren door je knieen gaan :p)

Nou zij viel bij de eerste keer al om en ja omdat ik zoveel sport en het dagelijks doe was het dus een eitje (toch ff een trots gevoel :p).

Er werd bloed geprikt ik moest 2 weken erna terug komen omdat we twijfelde of ik al 6 weken van de pil af was. Dus nog keer bloed prikken.

Uitslag: Er was niks gevonden, mijn enige oplossing om af te vallen zou een maag verkleining zijn.

 

Ik belde mijn trainer om de uitslag door te geven, nou hij reageerde nogal bot van ja je hebt je niet aan je afspraak gehouden want je zou vorige week 4x trainen en je bent niet geweest.

Nou toen had die me echt gekwetst want de week ervoor lag ik weer krom van de pijn op bed.

De dag erna was een dinsdag waarop ik altijd personal training heb ben ik geflipt.

Ik was al flink boos en moest wachten want hij stond nog met een leveransier te praten. Naja je kent het wel als je al boos bent en je moet wachten word het nog een paar tikkies erger :p.

Voor mijn doen was dit nog een redelijke rustige flipactie. Proberen eruit te komen wat je wil zeggen en beginnen te huilen uit frustratie en hormonen die nog ff lekker meespelen.

Kwam er op dus op neer ik was boos en op hem en flink :P.

Ik begon steeds minder te eten en enige wat ik nog kon doen was het anorexia idee, eten en spugen. Naja daar wil niemand naar toe dus ik was compleet gefrustreerd.

Toen vroeg die of ik wel eens aan de overkant was geweest. Na geen idee wat er aan de overkant was dus begon die uit te leggen waarom ik daar eens heen moest.

Daar zit een Osteopaat en ik moest eens gaan kijken of hij iets kon vinden. Ik kon gelijk bellen voor een afspraak en die week had ik nog een afspraak.

 

Bij de Osteopaat, ik had nog nooit zo iets aparts mee gemaakt. (Dit was 30 oktober)

Naja ik kan niet afvallen, heb flinke pijnlijke menstruaties en ik heb PCOS.

Ik zei dat de arts had gezegd dat ik als enige oplossing nog een maagverkleining had. En zei ook dat ik dat niet zo zag zitten omdat ik helemaal niet zo veel eet.

Nou moest eerst op zon lig ding zitten hij voelen ja links kon ik draaien rechts zat het vast.

Een van de eerste dingen die die zei was van meid je bent niet gek er is echt een oorzaak waarom je niet kan afvallen.

Hij kon aan mijn lichaam voelen dat mijn hormonen niet goed zitten. Naja naar zo lang eigenlijk bijna voor gek verklaard te zijn was dit echt een opluchting.

Heb hem alles op papier laten zetten voor mijn trainer van hier heb je je bewijs hehe.

Hij heeft me die dag voor het eerst gekraakt naja ik wist helemaal niet wat een Osteopaat deed dus schrok me kapot haha.

Hij zou me de week erna even bellen om te vragen hoe het ging.

Hij belde met de vraag of ik de volgende dag even langs wilde komen om te kijken of er verandering was of dat alles weer net zo vast zat als voor dat die me kraakte.

Ik ging langs, hij voelde en het zat allemaal weer vast dus weer los gemaakt toen zei die ook ik kan je elke week kraken maar je hormonen moeten eerst goed zijn voordat het goed zit.

Nu heb ik een adres in Boxmeer de vrouwenpoli die gespecialiseerd zijn in deze dingen.

Je kan bloedprikken en je waardes kunnen goed zijn maar dan kan het nog steeds niet goed zijn.

Hoe hij het uitlegde: als je 120km per uur rijd voel je je fijn voel je je goed werkt alles zoals het moet. Als je 80km per uur rijd kan je je nog steeds goed voelen en het is nog steeds snel alleen niet snel genoeg waardoor je dus niet afvalt.
Hij heeft me aangeboden om me elke keer even los te maken om te kijken of er verschil zou zijn.

2 Weken terug werd ik ongesteld hij had me die dinsdag los gemaakt en donderdag was mijn eerste dag.

Ik had niet dezelfde krampen als normaal. Het bloed leek dunner dus ik vloeide wel meer, had wel een beetje buikkrampen maar ik lag niet plat.

(Dus voor de gene met menstruatie pijnen ga naar een Osteopaat)

 

Ik heb nu 2 afspraken een voor mijn hormonen bij de vrouwen poli en eentje bij intermedica voor mijn haren.

Die voor mijn haren heb ik op 10 december de afspraak en die andere begin januari.

Ik mag morgen weer naar de Osteopaat dus ik ga hem even flink bedanken haha.

 

 

Het is een flink verhaal :p Maar hoop voor de gene die met het zelfde kampen als mij dat ze niet net zon lange zoek actie als mij hebben voor echte oplossingen.

Pijn stillers zijn leuk. Maar niet echt gezond en ik slik zelf liever geen pillen als het even kan.

Heb het verhaal nog redelijk samengevat en als iemand ergens meer over wil weten laat maar weten wijd ik er nog even over uit :P.

Ik zal elke keer als ik nieuws heb of ergens ben geweest een nieuw berichtje schrijven.

maarja als ik echt elk detail van meer dan 10 jaar op moet schrijven word mijn eerste berichtje wel erg lang hehe.

Dus tot de volgende :D

 


Posted: 01:30, 2/12/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer